Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 271388 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Beko:89 Khimki Moskova:76 | Euroleague 11. Hafta
« Yanıtla #930 : 29 Kasım 2019, 13:02:01 »
2 de 2 oldu inşallah devamı da gelir. Derrick Williams'ın uyum süreci tamamlandı artık.Takımın ateşleyici gücü oldu ve top gelmediğinde de oyundan kopmuyor sonuna kadar savaşıyor. Darısı sağlam kafa ile dönmesini umduğum Vesely'nin başına.

Sloukas kesinlikle MVP olmayı haketti,tek başına yönetti takımı. Bence De Colo döndüğünde net bir şekilde saha içi lideri Sloukas olarak devam etmeliyiz. Sloukas'ta bunu iyice hissetmeli bence çıkış yolumuz bu. Kendisi de ikinci adam olarak görülmeyi kabul etmeyen bir noktada gibi gözüküyor. Görüldü ki De Colo 40 atınca değil Sloukas iyi oynayınca rahat kazanıyoruz. Koç bu durumu da çözecektir zaten.

Beni tek endişelendiren Vesely. O da umarım MVP modu olmasa bile ona yakın bir modu açarsa çok güzel bir geri dönüş neden olmasın.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #931 : 29 Kasım 2019, 14:00:40 »
Dixon ve Tarık dışında herkes iyi oynadı.Özellikle Datome, Melih ve Kostas yıldızlaştı.

Çevrimiçi ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #932 : 29 Kasım 2019, 14:07:24 »

Bence seçmeli branş spor dersleri konmalı.Ne demişler sağlam kafa sağlam vucutta bulunur.Beden eğitimi zorunlu olmalı,saatler artırılmalı.Hiç unutmam okuduğum küçükçekmece lisesinde Hentbol salonumuz vardı.Oynardım.

İlhan hocamın dediklerine katılıyorum. Konu sadece spor kültürü değil ki. Spor kültürü, sadece büyük resmin bir parçası.

Seçmeli spor dersleri koymadan önce, var olan beden eğitimi derslerini, ondan da önce çöpe dönen eğitim sistemine el atmak lazım. Bu konuda yazacak çok şey olur, burası da yeri değil, bende doğru kişi de değilim zaten. Bu sene 6. yılımız Bakude,çocuklarım burada uluslararası bir okula gidiyorlar. Birisi bu sene mezun oluyor, diğeride Türkiye ayarında 1-2. sınıf arasında bir yerde. Eğitim sistemi ile bizim ülkemizdeki arasındaki farkı anlatmaya kelimeler yetmez..

Bence hala tam ritm bulabilmiş değiliz, ara ara saçmalıyoruz, Melih in 2 son saniye üçlük basketi çok kritikti, olmasa kriz yaşanabilirdi ama 2 maçtır oynadığımız oyuna basketbol diyebiliyoruz artık. Rakip iyi kötü vs diye bahane üretmeye de gerek yok, kaybettiğimiz diğer 7 maç da ortadayken.
Şahsen, benim Cska maçı sonrasında bitmeye başlayan umutlarım tekrar yeşeriyor.. Köprünün altından daha çok sular akacak.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
« Yanıtla #933 : 30 Kasım 2019, 09:11:54 »
Bazı ülkelerin spor kültürü ile bizimkini kıyaslamak çok yanlış. Spor kültürünü karşılaştırırken ülke kültürlerini de karşılaştırmak lazım. Olay sadece spor mu? Bugün ülkemizde neden bireysel sporcular çok çıkmıyor. Tenis, yüzme, atletizm,kayak,jimnastik vs kactane uluslararasi sporcu çıkardı bu ülke.
Cikardiklarimizin da çoğu devşirme. Ata sporumuz güreşte bile artık sporcu çıkmıyor.
Takım sporlarında bile başarı yabancılarla geliyor. Vakıf,eczacı,fenerbahce,efes,futbol,basketbol, voleybol kaliteli yabancılarla başarı geliyor.
Spor artık bu ülkede çoğu zenginlerin keyif için yaptığı bir hobi. Mahalle aralarında,okul bahçelerinde maç yapan kaç tane çocuk görüyorsunuz.
Voleybolda polonya örneği verilip duruyor. Adamlar 70lerden bu yana dünya arenasında söz sahibi. Olimpiyat,dünya ligi,dunya şampiyonlukları var. Dunya siralamasinda brezilya ve amerikadan sonra geliyorlar. Biz kimiz peki, neyimiz var? Iranin bile adi var. Voleybolu kaç çocuk okulda oynuyor, seviyor. Özellikle erkeklerde?
Insanların yaşam tarzları, ekonomik şartlar,imkanlar,sosyal kültürel yaşamları bir çok etken varken direk sonuca odaklanmak çok yanlış. Ipin görünen ucuna bakıyoruz, çekelim bakalım altından neler çıkacak.

İlhan hocamın dediklerine katılıyorum. Konu sadece spor kültürü değil ki. Spor kültürü, sadece büyük resmin bir parçası.

Seçmeli spor dersleri koymadan önce, var olan beden eğitimi derslerini, ondan da önce çöpe dönen eğitim sistemine el atmak lazım. Bu konuda yazacak çok şey olur, burası da yeri değil, bende doğru kişi de değilim zaten. Bu sene 6. yılımız Bakude,çocuklarım burada uluslararası bir okula gidiyorlar. Birisi bu sene mezun oluyor, diğeride Türkiye ayarında 1-2. sınıf arasında bir yerde. Eğitim sistemi ile bizim ülkemizdeki arasındaki farkı anlatmaya kelimeler yetmez..

Bence hala tam ritm bulabilmiş değiliz, ara ara saçmalıyoruz, Melih in 2 son saniye üçlük basketi çok kritikti, olmasa kriz yaşanabilirdi ama 2 maçtır oynadığımız oyuna basketbol diyebiliyoruz artık. Rakip iyi kötü vs diye bahane üretmeye de gerek yok, kaybettiğimiz diğer 7 maç da ortadayken.
Şahsen, benim Cska maçı sonrasında bitmeye başlayan umutlarım tekrar yeşeriyor.. Köprünün altından daha çok sular akacak.

Önce ikinizin tüm yorumlarına katılıyorum.
Hepimiz Türk Olsakda Türkiye'de yaşasakda hiç bir konu hakkında hür değiliz fikirler,düşünceler.Bir konuda düşünceler uyuşmazsa , ve ya eleştiri yapılırsa Linç'e kadar gideriz.
Tamam Türk'üz ama her konuda biz Türk'üz Güçlüyüz,''Ya Allah Bismillah Allahu Ekber'' Kafa göz girmekle olmuyor.
Spor konusunda yine bana kızılacak ama Tesadüfler veya o anki sürekliliği olmayan bireysel başarılar dışında her Branşta Avrupa'dan çok gerideyiz.Bunu hiç kabul etmedik.
Biz 80 Milyonuz ama bir Bakırköy kadar büyük olmayan birçok ülkeler bizim üstümüzde.
Önce Ayhan kardeşimin dediği gibi Eğitime önem vermeliyiz.Türkiyede spor okulları varmı veya nekadar yeterli bilmiyorum.Sadece bu görev Kulüplerde olmamalı.Avrupa'da bir çok ülkede yeni doğan çocukların Havuza attıklarını duymuştum.Ancak şimdi şimdi kafamız basmaya başladı.Şimdilerde yeni Yüzme Sahaları,Spor salonları,Futbol sahaları,Tenis kortlarının açılmasına hız verildi.Önce Ana Okulundan itibaren bir spor dersi olmalı.Bir belgeselde çok zor şartlarda yaşayan ve okula bile çok tehlikeli yolları geçerek giden çocuklar,derse girmeden önce Kültür fizik hareketleri yapılıp sonra eğitime başlanıyor.Adını sanını bile bilinmeyen Ülkelerden bizim üstümüzde başarılı olanlar var.60 yaşıma geldim 80 Milyonluk ülkede Cimnastikte ilk madalyayı aldığımızı gördüm.Ve hala altın kazanamadığımız branşlar var.Biz ancak Ritmik Cimnastik Dünya kupası nı ağzımız açık seyrediyoruz.Ne acıdırki Atletizimde bile Devşirme oyuncularla Avrupa'da başarılı olmaya çalışıyoruz.Deniz olmayan ülkeler bile su sporlarında bize fark atmış durumda
İşin komiği herhangi Branşta başarılı olununca Bakanlarımız hemen TV'lere çıkıp konuşuyorlar.O ana kadar nerdeydiniz?
Bırakın sporda başarılı olmayı Seyirci konusunda bile geriden geliyoruz.Veleybol,Masa Tenisi,Yüzme ve her Branşta dolu türbünleri görünce ağzım açık kalıyor.Bir çok ülke sayısı FB,BJK,GS seyirci sayısı kadar bile yokken oyuncular boş türbüne oynamıyorlar.Kadın Basketbolda Avrupa maçlarında bile türbünler dolmuyor.
Bu konuda okadar konuşulacak konu varki sayfalar yetmez.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #934 : 30 Kasım 2019, 19:07:20 »

Önce ikinizin tüm yorumlarına katılıyorum.
Hepimiz Türk Olsakda Türkiye'de yaşasakda hiç bir konu hakkında hür değiliz fikirler,düşünceler.Bir konuda düşünceler uyuşmazsa , ve ya eleştiri yapılırsa Linç'e kadar gideriz.
Tamam Türk'üz ama her konuda biz Türk'üz Güçlüyüz,''Ya Allah Bismillah Allahu Ekber'' Kafa göz girmekle olmuyor.
Spor konusunda yine bana kızılacak ama Tesadüfler veya o anki sürekliliği olmayan bireysel başarılar dışında her Branşta Avrupa'dan çok gerideyiz.Bunu hiç kabul etmedik.
Biz 80 Milyonuz ama bir Bakırköy kadar büyük olmayan birçok ülkeler bizim üstümüzde.
Önce Ayhan kardeşimin dediği gibi Eğitime önem vermeliyiz.Türkiyede spor okulları varmı veya nekadar yeterli bilmiyorum.Sadece bu görev Kulüplerde olmamalı.Avrupa'da bir çok ülkede yeni doğan çocukların Havuza attıklarını duymuştum.Ancak şimdi şimdi kafamız basmaya başladı.Şimdilerde yeni Yüzme Sahaları,Spor salonları,Futbol sahaları,Tenis kortlarının açılmasına hız verildi.Önce Ana Okulundan itibaren bir spor dersi olmalı.Bir belgeselde çok zor şartlarda yaşayan ve okula bile çok tehlikeli yolları geçerek giden çocuklar,derse girmeden önce Kültür fizik hareketleri yapılıp sonra eğitime başlanıyor.Adını sanını bile bilinmeyen Ülkelerden bizim üstümüzde başarılı olanlar var.60 yaşıma geldim 80 Milyonluk ülkede Cimnastikte ilk madalyayı aldığımızı gördüm.Ve hala altın kazanamadığımız branşlar var.Biz ancak Ritmik Cimnastik Dünya kupası nı ağzımız açık seyrediyoruz.Ne acıdırki Atletizimde bile Devşirme oyuncularla Avrupa'da başarılı olmaya çalışıyoruz.Deniz olmayan ülkeler bile su sporlarında bize fark atmış durumda
İşin komiği herhangi Branşta başarılı olununca Bakanlarımız hemen TV'lere çıkıp konuşuyorlar.O ana kadar nerdeydiniz?
Bırakın sporda başarılı olmayı Seyirci konusunda bile geriden geliyoruz.Veleybol,Masa Tenisi,Yüzme ve her Branşta dolu türbünleri görünce ağzım açık kalıyor.Bir çok ülke sayısı FB,BJK,GS seyirci sayısı kadar bile yokken oyuncular boş türbüne oynamıyorlar.Kadın Basketbolda Avrupa maçlarında bile türbünler dolmuyor.
Bu konuda okadar konuşulacak konu varki sayfalar yetmez.

Hocam bir de birey olabilen insanların oluşturduğu bir toplumun eksikliğini vurgularsak isabetli analizinize bir perspektif daha eklemiş oluruz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #935 : 30 Kasım 2019, 23:29:48 »
Bir iki kişinin yıldızlaştığı ve takımı sırtladığı bir galibiyet değil de takımın neredeyse bütünün çok iyi oynadığı bir galibiyet olması bakımından kıymetli.

Pana maçından önce içeride oynayacağımız Alba ve Efes maçlarını muhakkak kazanmalıyız. Hatta Pana önceki senelere göre daha iyi durumda olsa da, artık bazı deplasmanlardan da galibiyet çıkarmamız gerektiği için umarım oradan da bir galibiyet alır ve ayağa tamamen kalkmış oluruz.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #936 : 30 Kasım 2019, 23:39:38 »
Basket takımımız nitelikli isimlerden kurulu.Ondan ümitler son topa kadar taze.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #937 : 30 Kasım 2019, 23:40:58 »
Bir iki kişinin yıldızlaştığı ve takımı sırtladığı bir galibiyet değil de takımın neredeyse bütünün çok iyi oynadığı bir galibiyet olması bakımından kıymetli.

Pana maçından önce içeride oynayacağımız Alba ve Efes maçlarını muhakkak kazanmalıyız. Hatta Pana önceki senelere göre daha iyi durumda olsa da, artık bazı deplasmanlardan da galibiyet çıkarmamız gerektiği için umarım oradan da bir galibiyet alır ve ayağa tamamen kalkmış oluruz.

Hiç bir maç garanti değil ama ikinci yarı alacağımız 3-4 deplasman olabilir.İçeride fire vermemek şartıyla.

Çevrimdışı furkan

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #938 : 30 Kasım 2019, 23:46:00 »
Ilk yarı sonuna kadar altı maç var, dördü içeride: Alba, Efes, Zenit ve Valencia. Deplasmanlar Atina.
İçeride 4 galibiyet alırsak iki deplasmanı kaybetsek bile 8'e 9 bitiririz ki böylesine bir sezon başlangıcından sonra hiç de fena sayılmaz.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Fenerbahçe Beko:107 Alba Berlin:102 | Euroleague 12. Hafta
« Yanıtla #939 : 02 Aralık 2019, 17:37:34 »
Allah yar ve yardımcımız olsun..
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2019, 23:38:43 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Zor maç.Disiplinli oynarsak,yağmur gibi 3'lük atan rakibimizi durdurursak 4-5 sayı farkla alırız.Alman demek disiplin demek.Khimki maçında çok efor sarfedildi buda zorlu İzmir deplasmanına iyi yansımadı.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
bu sakatlardan hangisi alba maçında oynayacak bilgisi olan var mı?

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Vesely için twitterda 1-2hesapta kontrol için abd ye gitti diye gördüm ama tabi doğru mu yanlış mı perşembe günü maç önü raporda ancak öğrenebiliriz sanırım. Kalinic belki maske ile oynar kendisi sosyal medya hesabında sakatlık sonrası 1hafta sonra dönerim yazmıştı daçka maçı sonrası. De Colo için khimki maçı öncesi de durumunun iyi olduğu söylenmişti fbtv de +40programında, ama son anda kadroya alınmamıştı. Leo ise bi diğer belirsiz...
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2019, 01:11:28 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Son 5 yıldır her dâim sakatlarımız var. Şûbede biri cenâbet dolaşıyor kesin, başka açıklaması yok bunun. Değil koyun ya da dana, deve kessek bu cenâbetlik gitmez. Futbol takımı da farksız.

İte kaka yeneriz bunları. ''İç sahada ALBA maçı nolur'' diye düşünecek hâlimiz de yok artık. 85-78 diyerek skoru veriyorum:)
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2019, 03:57:08 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
alba maçına tırsarak çıkıyoruz, sonumuz hayrolsun :D