Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Süper Ligi / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 99091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Fenerbahçe Beko:84 Beşiktaş Sompo Sigorta:80 | BSL 7. Hafta
« Yanıtla #300 : 11 Kasım 2019, 16:49:13 »
Kostas'ın pankartı tutmaması kadar doğal bir şey yok. Kaldı ki diğer yabancı oyuncular da tutmak zorunda değil.  Hepsi Türk olur amenna, o zaman eleştirilir. Keza benzer durum futbol takımımızda da yaşandı.  Futbolcularımız asker selamı veren tişörtle maça çıktığı için Zanka ülkesi Danimarka da ciddi tepkiler aldı ve almaya devam ediyor.

Tamam bizim Atatürk gibi, askerimiz gibi bazı kutsallarımız vardır. Ama bunu herkesin anlamasını beklemek, onlara dayatmak bana pek doğru gelmiyor. Hem sporcularımız zor durumda kalıyor, hem de kulüplerimiz gereksiz gündemle meşgul oluyor.

Sportif organizasyonlarda vereceğimiz mesajlarda sporcuların milliyeti, etnik durumları gibi özelliklerini dikkate almakta fayda var.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #301 : 11 Kasım 2019, 16:50:14 »
Kostas'ın yaptığı harekette hiçbir şey yok.Oyna, devam.
Kostas'ın kıvırmasına da gerek yoktu, "tutmak zorunda değilim" deseydi yeterliydi.

Ağbi tutmadı diye bu kadar kıyamet kopuyorsa yazdığını dese neler olacak bir düşünsene!

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #302 : 11 Kasım 2019, 16:51:14 »
...Kulüp savunma isteyecekmiş Sloukas'tan....

Bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Tam bir akıl tutulması.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #303 : 11 Kasım 2019, 17:11:26 »
Doğrudan herhangi bir saygısızlık yapmadığı sürece, yabancı bir oyuncuyu milli bir temaya sahip pankartı tutmadı diye eleştirmek çok saçma. Oldu olacak asker selamı da verdirelim...

Parkede arma ve taraftar için mücadele etmesi önemli, pankart tutsun diye sözleşme yapmıyoruz nihayetinde. Zaten takıntılı biri olsa, en başta ay-yıldızlı formayı giymeye yanaşmaz. Eğer bilinçli olarak tutmadıysa da, kendi ülkesindeki milliyetçi güruhtan linç yememek için tutmamıştır zaten.

Şu da bir gerçek ki; bırak Sloukas'ı, Türk olup da Atatürk'ün pankartını tutmaktan imtina edecek yüz binlerce kanı bozuk bu ülkede...

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #304 : 11 Kasım 2019, 17:11:56 »
Bunun doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Tam bir akıl tutulması.
Bu doğruysa kapatalım kulübü gidelim.

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • FantomOrmanda
« Yanıtla #305 : 11 Kasım 2019, 17:14:07 »
...Kulüp savunma isteyecekmiş Sloukas'tan.

Gerçekten böyle bir şey varsa, yazıklar olsun.
Ne zorunluluğu olabilir yabancı bir oyuncunun böyle bir konuda?
Kulüp işi uzatmak yerine hemen kapatmazsa, ben de bir süredir dillendirilen -Obradoviç'in uzatılmayan sözleşmesi, bütçe düşürme vs.-konuların bir parçası gibi düşünmeye başlayacağım.
Yani kendi ayağımıza böyle sıkma peşinde olmamızı, kulüpte bir tane akil insan olmamasını anlamıyorum.
Yazık...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #306 : 11 Kasım 2019, 17:43:48 »
Kulüp savunma isteyecekmiş Sloukas'tan.

İnanmıyorum buna..

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #307 : 11 Kasım 2019, 19:20:43 »
Hocam benim yazdıklarım ile Sloukas ın euroleague performansı hakkında ne tür bir ilişki var? Onu anlayamadım. Bir ikinci nokta da sizin de işaret ettiğiniz gibi Sloukas biraz kıvırmış. Kesinlikle ayıplayamıyorum çünkü bizdeki manyaklığın bir benzeri Ege nin öte tarafında da mevcut. Pankarttan tutsa öbür tarafta linç yiyecek. Birilerinin Semih ve onun gibilere şunu anlatması gerek: bir ülkeye profesyonel sporculuk yapmak için gelen bireyler mukavele imzalarken o ülkenin siyasi kültürel tarihi vb gibi konularla ilgili  pankartları tutmak vaadini vermek üzere imza atmıyorlar. Sloukas ın euroleague performansı ayrı bir konu. Muazzam bir basketbolcu gibi bir iddiam yok. Günah keçisi olarak seçildiğini düşünüyorum (hatta bazılarının bu seçimde milliyetini de göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum keza gitsin Olympiakos benchinde otursun minvalindeki cümleleri de gördük bu forumda) Gitse de yeni bir günah keçisi seçilene kadar rahatlasak. Bu arada ne tür bir öfke kusmuşum onu anlayamadım, abuk subuk hamaset kokan saçma bir eylemi sert olarak eleştirdim. Eğer herhangi bir nefret unsuru aranacaksa bu Semih Erden in eyleminde...
Birkaç istisna çıkınca her defasında ülkenin spor kültüründen dem vuruyorsunuz. Milli bayram, sünnet, din, askerlik hiçbir şey bırakmamışsınız.

Her milletten olumlu ya da olumsuz örnekler çıkabiliyor. Campazzo  Reyes  Rudy. Daha önce Şortuna elini sokup tombala çeken Nouma, Rakibini ısıran, soyunma odasında takım arkadaşının ağzını yüzünü dağıtan Melo, hakemin ayağına, basan yüzüne tüküren Hagi..

Semih’te, ne yazdığı da umurumda değil. Keza Sloukas’ın da pankartı tutup tutmadığı da. Benim için aslolan tek şey onun Fenerbahçe forması altında başarılı olması. Günah keçisi seçildiği falanda yok. Oynadığı pozisyon itibarı ile daha çok göze batıyor. 20 saniye top elinde, sonrası papatya falı. Giderse (ki ben çok isterim) yeni bir günah keçisi seçilmez. Kötü oynayan herkes eleştirilir, tıpkı şu anda neredeyse tüm takımın eleştirildiği gibi.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #308 : 11 Kasım 2019, 19:22:03 »
Kostas'ın yaptığı harekette hiçbir şey yok.Oyna, devam.
Kostas'ın kıvırmasına da gerek yoktu, "tutmak zorunda değilim" deseydi yeterliydi.
Bu kadar basit..
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #309 : 11 Kasım 2019, 20:24:30 »

Tutmak zorunda değil zaten o ayrı bir mesele de, Kostas bunu deseydi eğer bu ülkenin seviyesi bunu kaldırmazdı. Seviyemizin ne olduğu dünden beri Kostas'a yapılmaya çalışılan linçten görüyoruz. Semih Erden'in de o mesajı bilinçli ve talimatlı attığını biliyoruz. Her ne kadar, ''Semih'in ne dediği umrumda değil.'' dense de, amaç hasıl olmuştur bir noktada. Dünden beri gündem bu konuyla meşgul ediliyor.

Ayrıca Ertan abinin spor kültürümüzle ilgili söylediği her şeyin altına imza atarım.

Ben zorunlu askerliğe karşı bir adamım, kaçabildiğim kadar da kaçtım. Baktım olmuyor, el mahkum bedeli neyse verdim yaptım. Şimdi benim gibi bir adamın, tutup sürekli savaş çığırtkanlığı yapması kadar çiğ oluyor bazılarının Kostas'a yüklenmesi. Lafa gelince maşallah herkes Atatürkçü, herkes milliyetçi bu ülkede.

Keşke bu ülkenin yerlileri, gerçekten Mustafa Kemal'in ilkelerine bağlı adamlar olsa da biz de bu tutarlığı görüp, helal olsun desek.

Çevrimdışı Semih

• Üye
« Yanıtla #310 : 11 Kasım 2019, 21:41:46 »
Kostasla ilgili yasanan durum tam bir seviyesizlik; ne yazık ki millet olarak ne halde olduğumuzun net bir göstergesi. Empatiyi geçtim biraz ilkokul çocuğu aklı ile akıl yürütmek yeterli yapılanın rezilliğini anlamak için; bu ülkede değil sevmek nefret eden ve üstüne hakaret eden milyonlarca insan varken (ki buna bizzati ülkenin tepe kademesi dahilken ya da en azından olabildiğince geçit veriyorken) tutmus elin Yunan'ının pankartı tutmaması üzerinden kıyamet koparılıyor. Geçtim kafasındaki hesaplardan, ülkesindeki milliyetçilerden göreceği tepkiden falan en basitinden adam Atatürk'ü sevmiyor olabilir ki bizim ülkedekilerle kıyasladığında anlasılabilir bir durum. Neyin kafasını yasıyor millet anlamıyorum demiyeceğim nitekim ben de bu ülkede yasıyorum ve artık hic bir seye sasırmıyorum ama bu duruma burada yazmadan da edemedim. Sen diyanet baskanından cumhurbaskanına, gazetecisinden bakanına, vatandasından esnafına yapılan hiçbir seye ses etme, etmeye cesaret edeme, hatta yeri gel onlarla saf tut, ondan sonra gel burada Kostas üzerinden mastürbasyon yap. Hadi oradan sen de, hadi oradan!!! Savunma olayı doğruysa kulübe de buradan ayrı bir yuh!
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2019, 22:07:28 Gönderen: Semih »

Çevrimdışı Semih

• Üye
« Yanıtla #311 : 11 Kasım 2019, 22:17:36 »
Maça gelecek olursak da durumda abartılacak bir sey yok; belli ki Obra bu sıkıntılı durumda ligi önemsemiyor cok fazla (ki bence de en dogrusu), keza en önemli oyunculardan 4 tanesini kadroya almıyor. Sonuçta Eurolege de çift maç haftası öncesi yaptığı son derece doğru. Kalan oyunculala da zaten hicbir seyin düzgün islemediği, daha hiçbir oyun planının oturmadığı bir ortamda ligin normal sezonunda Besiktasa son anda galip gelsen ne olur yenilsen ne olur. William, De colo, vesely, datome yokken takımın oyunu hakkında (su sezon girisi ozelinde) atıp tutmak bana anlanlı gelmiyor, hiçbir seyin göstergesi olamazdı zaten güzel oyun ve farklı bir skor ile yensek te; dediğim gibi hesaplar baska belli ki, en azından niyet baska hesaplar tutar tutmaz o ayri mesele. 
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2019, 22:20:21 Gönderen: Semih »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #312 : 11 Kasım 2019, 23:59:25 »
Birkaç istisna çıkınca her defasında ülkenin spor kültüründen dem vuruyorsunuz. Milli bayram, sünnet, din, askerlik hiçbir şey bırakmamışsınız.

Her milletten olumlu ya da olumsuz örnekler çıkabiliyor. Campazzo  Reyes  Rudy. Daha önce Şortuna elini sokup tombala çeken Nouma, Rakibini ısıran, soyunma odasında takım arkadaşının ağzını yüzünü dağıtan Melo, hakemin ayağına, basan yüzüne tüküren Hagi..

Semih’te, ne yazdığı da umurumda değil. Keza Sloukas’ın da pankartı tutup tutmadığı da. Benim için aslolan tek şey onun Fenerbahçe forması altında başarılı olması. Günah keçisi seçildiği falanda yok. Oynadığı pozisyon itibarı ile daha çok göze batıyor. 20 saniye top elinde, sonrası papatya falı. Giderse (ki ben çok isterim) yeni bir günah keçisi seçilmez. Kötü oynayan herkes eleştirilir, tıpkı şu anda neredeyse tüm takımın eleştirildiği gibi.

Ben burada soruma cevap bulamadım. Nefret saçtığım olay nedir hala anlayamadım. Günah keçisi mevzusuna gelince, hiç şüpheniz olmasın seçilir. Burada tarihinin en karakterli kadrosuna tükürenleri de gördün bu kadrodan utananları da. Öte yandan Kostas ı yeterli bulmuyor iseniz neden koçu eleştiriyorsunuz? Beşinci senesi ve koç hala onunla devam etmek istiyor. Gider, gönderilir. Bendeki yeri ayrı olacak 2017 şampiyonluğunda emeği olması ve özellikle geçen yıl babasının cenazesinden hemen sonra gelip maça çıkmasıyla. Diğer taraftan eğer doğru ise kulübün savunmasını istemesi de tam bir komedi.
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2019, 00:12:45 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #313 : 12 Kasım 2019, 05:19:00 »
Yönetimin böyle bir isteği olmamış, ama yönetimden Semih'e kes lan it demesini de beklerdim bu arada :D

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #314 : 12 Kasım 2019, 09:26:31 »
Ben burada soruma cevap bulamadım. Nefret saçtığım olay nedir hala anlayamadım. Günah keçisi mevzusuna gelince, hiç şüpheniz olmasın seçilir. Burada tarihinin en karakterli kadrosuna tükürenleri de gördün bu kadrodan utananları da. Öte yandan Kostas ı yeterli bulmuyor iseniz neden koçu eleştiriyorsunuz? Beşinci senesi ve koç hala onunla devam etmek istiyor. Gider, gönderilir. Bendeki yeri ayrı olacak 2017 şampiyonluğunda emeği olması ve özellikle geçen yıl babasının cenazesinden hemen sonra gelip maça çıkmasıyla. Diğer taraftan eğer doğru ise kulübün savunmasını istemesi de tam bir komedi.
Ertan Bey,
Her şartta takımı ve koçu savunan bir yapınız var. Buna saygı duyarım. Fakat üst üste kötü oyun ve sonuçlardan sonra performansa dayalı, küfür ve hakaret etmeden  eleştiriyoruz.  Bu bizim ya da kendi adıma konuşayım, benim takımı sevmediğim anlamına gelmez.

Ülke olarak yıllardır dünyada voleybola ambargo koyuyoruz, erkek ve kadın basketbolda oldukça iyiyiz. 3 Temmuz yaşanmasaydı futbolda da şuan en iyi 8-10 takım arasında olacaktık.

Birkaç münferit olayı her defasında ülkenin spor kültürüyle bağdaştırıyorsunuz
Oğuz  Savaş’ın da annesi vefat etmiş, akabinde maça çıkmıştı. Ben her defasında performans odaklı eleştiriler yapıyorum. Siz, milli bayram, askerlik din, sünnet, vefat her yerden giriyorsunuz.
İletilerimde size, sorduğunuz tüm soruların cevapları var. Anlamadıysanız daha basite indirgeyemeyeceğim. İnanılmaz yorucu ve duygusal bir yapınız var, lütfen beni mazur görün.
FENERBAHÇE