Mia Jerkov Volleywood'a video konferans şeklinde bir röportaj vermiş. Yaklaşık 45 dk lık birşeydi, tamamını izledim ama çok ta ilgi çekici sorular yoktu açıkçası. Yine de birkaç not aldım , paylaşayım onları.
Sarı melek olacağı için çok heyecanlıymış yeni sezonu merakla bekliyormuş.Voleybola başlamadan önce tenis oynuyormuş. Babası 2 olimpiyat madalyalı bir basketbolcu imiş, basketbola başlamayı düşünmüş ancak babasının voleybol antrenörü olan bir arkadaşı sayesinde voleybol ile tanışmış ve çok sevmiş, bir daha da bırakmayı düşünmemiş.
Maja Poljak ile küçükler seviyesinden itibaren milli takımda beraber oynamışlar, aynı okula gitmişler, onun gibi biriyle oynaması kendini geliştirmesi için yardımcı olmuş.
Üniversiteyi California'da okumuş. 11 eylül zamanında ordaymış, hayatının en zor zamanları olduğunu söyledi. Daha sonra geçen yıl Türkiyedeki olaylardan ötürü benzer şeyler hissedip hissetmediği soruldu. 11 eylülden önce de ailesi ile beraber Hırvatistan'da savaşı yaşadığını ve Türkiye'deyken kesinlikle benzer korkulara-hislere kapılmadığını söyledi.
Profesyonel olduktan sonra uzun süre Rusya'da oynamış. Rusça'yı eskiden konuşuyor ve anlıyormuş şu anda ise pek konuşamıyormuş. Daha sonra İtalya-Kore-Japonya da oynamiş. İngilizce ve italyanca bilmesinin yanında Almanca ve Fransızca da biraz konuşabiliyirmuş. Türkçe-Japonca ve Korece'yi de çok az anlıyormuş

Milli takımda neden olmadığı ve aş da olup olmayacağı soruldu. Federeasyon gençlerin önünü açmaya çalışıyor gibi birşeyler dedi. Aş ile ilgili net birşey demedi ama halinden anladığım kadroda olmayacağı.
Fivb'in U23 turnuvası ile beraber getireceği yenilikler soruldu , hiçbirini beğenmedigini söyledi. En yakışıklı voleybolcuya cevabi Matt Anderson

Favori voleybolcuları-idolleri Sokolova-Artamanova-Yamika Ruiz-Krillova. Günümüzden Bruno-Lucarelli-Ngapeth , Kim'i söylemedi

Servis mi, blok mu, hücum mu sorusuna servis cevabini verdi. En unutamadığı maç 2013 aş Hollanda maçları imiş ( ben hiç hatïrlamıyorum valla) . En sevdigi şarkıcı Dj Kygo imiş. Boyu 1.92 smaç yüksekliği 3.15 miş. Kendisini enerjik, karar verici ve geçilmez olarak tanïmlıyormuş

Çok faydalı bir röportaj olmamiş bence. Halini tavrını bir gòreyim diye izledim, 45 dakika boyunca sevimli birşeyler aradım ama nafile