Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu  (Okunma sayısı 445121 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: TD Systems Baskonia:86 Fenerbahçe Beko:68 | Euroleague 9. Hafta
« Yanıtla #540 : 18 Kasım 2020, 20:49:46 »
Bu bahsettiğin rotasyon anlayışından Bayern maçını da kaybettik. 22 sayı fark kapanıp gitti, rakibin morali arttı sonra da toparlanamadık.

Ayhan abi, cidden çocuğu savunmak için demiyorum. Ama daha oyuna girmeden, kenara geldiği an sallanıyor. Bu kadar önyargı olunca ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Transferini eleştirmek başka bir şey, ona saygı duyarım, tek laf etmem. Mesela İlhan abi, transferine karşıydı ağzımı açıp tek laf etmedim, etmem de saçma olur. Keza sen de mesela transfere karşı çıkarsın, saygım sonsuzdur. Benim özellikle ikinize olan sonsuz saygımın nedeni bu. Transferi eleştiriyorsunuz diye, bunu takıntı haline getirip her kötü sonucu karşı çıktığınız transfere ihale etmiyorsunuz.

Benim ironik bulduğum duruma gelince:

Koç, harika setler hazırlıyor, boş şutlar kaçıyorsa daha ne yapsın deniyor. Ama aynı cümle içinde Ivanovic'in dışardaki oyuncuları bilinçli boş bıraktırdığı, şutların kaçacağını bildiği söyleniyor. Aynı yorum içinde bu kadar çelişkili cümleler kurulmaz. Ivanovic, bilerek dış şutlara zorluyorsa seni, sen zaten özel bir setten ziyade buna zorlanıyorsun demektir. Elin mahkum.

Keşke bizim tek sorunumuz Kenan olsa, vallahi samimi söylüyorum, ben her şeyden önce Fenerbahçeliyim, gitsin her şey düzelsin derim. Ama bizim ciddi anlamda başka sorunlarımız var. Bu kadar basit olmayan sorunlarımız. BSL'de 8, Euroleague'de 9 maç yaptık. 17 resmi maçtır uygulanan rotasyon arıza veriyorsa başka şeyler denemek gerekir. Eldeki kadro ortada, öyle ya da böyle, beğensek de beğenmesek de malzeme bu. Sen de malzemene göre bir plan uygularsın. Brown'dan Doncic, De Colo'dan Dragic performansı alamazsın. Benchten gelen her oyuncuya da Ginobili muamelesi çekemezsin, olmuyor işte.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: TD Systems Baskonia:86 Fenerbahçe Beko:68 | Euroleague 9. Hafta
« Yanıtla #541 : 19 Kasım 2020, 01:23:34 »
Sezon başı neden iyiydik?
Çünkü rakipler çok, çok kötü durumdaydı.
Efes'i yendik. Herkes yeniyordu.
CSKA ile kafa kafaya oynadık. Herkes zorluyordu.

Sorun aslında yenip kaybetmek değil. Geçen sene de çok kötü sezon geçirdik.
Fakat geçen sene hiçbir maç öncesi "kesinlikle kaybederiz" diyemezdik; hiçbir rakip de "kesinlikle kazanırız..."
Olay olan kazanmak değil, kaybetmemizdi. Haber değeri olan başarı değil, başarısızlık idi...
İşte bu Obradovic'in bizi getirdiği noktanın adıydı. Onun büyüklüğü idi.

Yönetim onun ardından küçülme kararı almak yerine, mirasını sürdürmeye niyetlenseydi...
Futbolda Real Madrid, Liverpool neyse; basketbolda öyle bir geleneğimiz olacaktı Avrupa'da...
Ekol olmanın kapısına geldik; geriye sadece bir adım kalmıştı. Ali Koç o adıma cesaret edemedi.

Yedi senede biriktirilen çeyrek sezonda çar çur edildi.

Pandemi ve kısmen pandemiye ama büyük oranda da başka amillere bağlı ülke ekonomisinin durumu olmasa her satırınızın altına imza atarım. Keza sezonun tamamlanıp tamamlanmayacağı belli değil. Bu şartlar dahilinde istediğimiz arzu ettiğimiz yatırımı yapacak veya ekonomik desteği verecek diyelim, bir başkan çıkar mıydı, bilmiyorum. Euroleague yönetiminin hali de ortada. Başında Obradovic'in yer aldığı Fenerbahçe'ye dahi yapılmadık kalleşlik kalmadı. Öte yandan tüm bu yazdıklarımdan bağımsız olarak mevcut yönetimin oluşturduğu yapı Obradovic e hak ettiği saygıyı gösterdi mi? Takip ettiğim kadar hayır. Bu noktada sizinle hemfikirim. Aşağı yukarı aynı jenarasyonuz sanırım, çok acı gördük, Izdırap çektik, abuk subukluklara şahit olduk sarı lacivert e olan aşkımız bağlamında. Normal şartlarda dün akşamki vaziyetin çok da koymaması lazım bizim jenerasyona, keza gözümüzü açar açmaz 15 yaşında ya da yirmili yaşlarda geçtim Avrupa şampiyonluğunu, final four dahi görmedik. Öte yandan Obradovic in çıkardığı seviyeden sonra mevcut durumu hazmetmek sizin için de zor olmalı. Anlayabiliyorum ve bu haleti ruhiye dahilinde sizinle duygudaş olduğumu düşünüyorum. Tek tesellim geçirdiğimiz rüya gibi sürece kimi zaman canlı kimi zaman ekran başında şahit olabilmek.
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2020, 01:24:22 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Real Madrid-Fenerbahçe Beko | Euroleague 10. Hafta
« Yanıtla #542 : 19 Kasım 2020, 10:50:36 »
Real 9 maçtır kazanıyor, bizi de 4 maçtır yeniyorlar.
8 handikapla favoriler.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #543 : 19 Kasım 2020, 10:55:35 »
Madrid'in dün akşamki Maccabi maçını izleyince, "Kurt-Kuzu" ilişkisini kabul ediyorum!

Benim aklım gidik, bu maç beni anksiyeteye soktu galiba. Açılan başlığa bir başlık daha açarak, önceki yazılanları yok saymışım. Travma sonrası stres bozukluğu da yaşıyor olabilirim. Bence ben bu maçı hiç izlemeyeyim... ???
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2020, 11:00:17 Gönderen: friendchip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #544 : 19 Kasım 2020, 11:05:00 »
Barca maçında verilen handikapa da baya şaşırmıştım. Buna da. Bizim görmediğimiz bisiyler görüyorlar galiba  bizim takimda.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #545 : 19 Kasım 2020, 19:39:02 »
Değerli koçumuz Igor Kokoskov ve İlhan abinin gözdesi Jarell Eddie'nin maç öncesi açıklamaları;

Kokoskov: Euroleague’deki en iyi takımlardan biriyle karşılaşacağız. Maccabi’ye karşı çok iyi bir maç oynayarak ve iyi bir galibiyet elde ederek bu karşılaşmaya geliyorlar. Üst üste dört galibiyetlik bir serileri var. Evlerinde oynayacaklar. Birçok tecrübeli isme sahipler ve nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Doğru mental hazırlıkla bu maça gelmeli ve oyun planımızı sahaya tam olarak yansıtmalıyız. Böyle bir takıma karşı kazanmak için mutlaka oyun planınıza sadık kalabilmeli, akıllı olmalı ve çok sert oynamalısınız. Çünkü rakibimiz hem bireysel olarak çok tecrübeli hem de uzun süredir birlikte oynama alışkanlığına sahip. Bizim için çok zorlu bir karşılaşma olacak.

Eddie: Bizim için büyük bir maç olacak. Euroleague’de kötü bir seriyle bu karşılaşmaya geliyoruz. Bu nedenle parkeye çıkıp iyi bir mücadele ortaya koymalı ve galibiyet için savaşmalıyız. Real Madrid harika bir takım. Özellikle kendi evlerinde çok iyiler. Ama biz bildiğimiz oyunu oynamalıyız.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #546 : 19 Kasım 2020, 19:45:02 »
Eskiden bu tip açıklamaları rakipler bizim için yapardi. Hey gidi günler hey.

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #547 : 19 Kasım 2020, 23:12:44 »
Şu İspanya turnesi bitse artık adamlar bizi şehir şehir dolaştırarak öpüyorlar ne hale geldik.

Çevrimdışı Cem Ağrak

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul-İzmit
« Yanıtla #548 : 20 Kasım 2020, 13:27:39 »
Barca maçında verilen handikapa da baya şaşırmıştım. Buna da. Bizim görmediğimiz bisiyler görüyorlar galiba  bizim takimda.
Temkinli yanaşıyorlar bence
Real de ciddi henüz form tutamadı
Ben seni kalbimde en derinlere sakladım
Ben seni tertemiz duygularla pakladım
Kanaryam, sayıklamaktan ismini
Bir kere bıkmadım

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #549 : 20 Kasım 2020, 14:35:01 »
Temkinli yanaşıyorlar bence
Real de ciddi henüz form tutamadı
Valla Maccabi maçı hiç öyle değildi. Son 4  maçlarını kazandılar.
Bize karşı zaten temkin olmaz. Bu handikap geçmiş yılların hatırına, obra fenerbahcesine bir saygı duruşu. Başka bişiy olamaz.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #550 : 20 Kasım 2020, 14:55:15 »
Vesely Tavaresle mi boğuşsun,kısanın karşısında mı kalsın,ribaund mu alsın,hücumda pas merkezi mi olsun yazık valla.

Çevrimdışı Cem Ağrak

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul-İzmit
« Yanıtla #551 : 20 Kasım 2020, 15:47:49 »
Valla Maccabi maçı hiç öyle değildi. Son 4  maçlarını kazandılar.
Bize karşı zaten temkin olmaz. Bu handikap geçmiş yılların hatırına, obra fenerbahcesine bir saygı duruşu. Başka bişiy olamaz.
😢😢
Ben seni kalbimde en derinlere sakladım
Ben seni tertemiz duygularla pakladım
Kanaryam, sayıklamaktan ismini
Bir kere bıkmadım

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #552 : 20 Kasım 2020, 16:11:05 »
Vesely Tavaresle mi boğuşsun,kısanın karşısında mı kalsın,ribaund mu alsın,hücumda pas merkezi mi olsun yazık valla.
Vesely bunarın hiçbirini yapmak zorunda olmadığında da Tavares ile boğuşamamıştı ki..

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #553 : 20 Kasım 2020, 17:26:57 »
Vesely-Tavares eşleşmesini görünce düşünmeden Tavares’i fantasy takımıma aldım.Kimyasını bozuyor Vesely’nin :/

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #554 : 20 Kasım 2020, 19:14:28 »
37'lik dede Jaycee Caroll'a üçlük rekoru kırdırıp kariyer maçını oynatmayalım bana yeter.
Bu husus dışında hiç bir beklentim yok.
Olmuş Cuma, işten içimiz dışımıza çıkmış, keyifle bir maç izleyelim haftasonumuz şenlensin desek o da yok. Tavares kazmasının da topunun da amk şerefsizlerinin.
Dünyanın En Güzel Takımı