Gönderen Konu: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)  (Okunma sayısı 372375 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Ynt: Fenerbahçe / Süper Lig (2020-21 Sezonu)
« Yanıtla #195 : 03 Kasım 2020, 00:42:13 »
Geçtiğimiz sezonlarda 3-4 attığımız maçlardan dahi daha keyifliydi her ne kadar direklere vs sövüp dursak da  ;D bu takım şampiyon olur ve olacak da. Pelkas ortada oynamalı bence. Maalesef ki Ozan Sosa Gustavo üçlüsünden birinden feragat etmemiz gerekiyor. Altay gafil avlandı ama biraz gereksiz öndeydi bence. Stoperler orta şeker kıvamında sıkıntı yok çok özellikle de son 2-3 seneden sonra Ramos gibi geliyorlar insana. Caner ve Gökhan.. Bu ikili bambaşka. Bugün resmen içinden geçtiler Antalya'nın. Onlar bindirdikçe orta kestikçe ben yoruldum onlar yorulmadı. Kendimi keseceğim ama ya Nasıl gittiler de kendi şampiyonluklarımız yerine GS BJK şampiyonlukları seyrettik inanılır gibi değil. Gustavo babaya bugün çok iş düşmedi ama yine iyiydi top dağıtmaları özellikle. Golle taçlandırmak yakışırdı harika vuruştu direkten döndü. Sosa biraz temposuz ve kapasitesinin altında. Ozan hatasız diyebilirim ama 8-10 değil 6-8 oynamalı. Pelkas tam bir CREATOR ama kanatta dar alana sıkıştırarak bu özeliğini dizginliyoruz. Orta sahanın forvetle bağlantı kurduğu bölgede gerçekten çok ama çok fark yaratır bu oyuncu ben kendisini çok beğeniyorum. Ceza sahasında iyi yer tutup o kafa vuruşunu yapması mühimdi ama şanssızlık.. Samatta bugün ciddi manada kötüydü. Tutuktu çalıştı çabaladı isteksiz değildi ama oyun içinde fazla kayboldu. Valencia ise tuhaf Adam çabalıyor arıyor yokluyor ama kapasitesi yeteneği sınırlı ve ciddi bitiricilik problemi var. Kendisine dövdüğüm de çok oluyor ama bir şekilde tabelaya etki ediyor.
Gelelim oyuna sonradan girenlere. Perotti bambaşka bir oyuncu. Sevilla Zamanından beri çok beğenirdim kendisini ve bu Adam biraz düzenli oynasın form tutsun var ya ligdekilerle top diye oynar sadece istemesi yeterli. Cisse görevini yerine getirdi çoğalmamızı sağladı ve çok doğru bir hamle transferi. Mert Hakan bu sezon formayı unutsun. Kendisini geldiğinden beri beğenmem çok yetersiz görüyorum ve bugün de yanıltmadı. O fizikle yok abi zaten oynayamazsın. Hiç mi bakmıyorsun kendine hiç mi çalışmıyorsun ekstra? Ayakta duracak fiziği yok. Tercihsek hataları ve tembel pasları da cabası. Bu Adam balon abi yapacak şey yok. Tolgay geldi onun için ne dediysem aynıları bunun için de geçerli. Klasik işleyen düzende iş yapan 1 senelik Anadolu takımı topçusu. Bir oyuncunun elle tutulur bir yanı olur hiçbiri yok bunda. All Around tarzda da değil herşeyden ya hiç yok ya da aşırı az var. Teknik üst düzey değil. Çabuk değil. Hızlı dribbling özelliği yok. Pasör değil. Savaşçı değil. Fizikli değil. Bu adamın en başta beri elle tutulur yanını göremiyorum. Neyse çok yüklenmiyim de.  ;D Sinan için yoruma gerek yok bence mental ve futbol aklı ahlakı açısından sıkıntılı Adam belirli yetenek seviyesinde olsa da. O nedenle istikrar hiç beklemiyorum. Ademi bomboş topçu maalesef üzülerek söylüyorum Frey bundan iyi.. Genel olarak takım iyi ki bence dediğim gibi bu yıl bu kadro da şampiyon olamıyorsa daha da olmayalım zaten.
As kadro yavaş yavaş şekillenmiş durumda bu arada ve benim biraz da temennimi kattığım hali şu şekilde
Altay
GG
Serdar(Lemos) ikisini çok farklı görmüyorum şahsen şu anki form durumlarında
Tisserand
Caner
Gustavo
Ozan(Sosa) Ozan formayı kesinlikle hak ediyor ama Adam da Sosa işte yani
Pelkas
Perotti
Xxxxx buraya aday çok form durumuna göre karar verilmeli
Samatta

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #196 : 03 Kasım 2020, 01:49:13 »
Sosa kesilip Ozan Gustavo Pelkas orta sahasına geçilirse daha akıcı ve daha gollü maçlar izlemeye başlarız.Bu orta saha 3'lüsüne geçmek lazım yavaştan sanki.Perotti'de klasını gösterdi maçı getiren penaltıyı da almayı başardı ancak fizik kalite olarak henüz çok geride.Daha hazır bi Perotti dribling yeteneğiyle kapanan takımlara karşı çok kilit açar gibi gözüküyor.

Bu arada şampiyonluk adayları arasında en zorlu fikstürü geçen takım da bizdik.2 tane derbi oynadık Karagümrük,Göztepe,Antalya gibi ligin baş altı 3 takımını yendik bi tek 9 kişilik Hatay maçı kaza oldu bu fikstürde buna rağmen ligin lideri konumundayız.Tek üzüldüğüm nokta Galatasaray maçını daha takım hiç hazır değilken oynamamız.Onlarla bi 10.haftadan sonra oynucaktik ki delik deşik edecektik.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2020, 01:58:11 Gönderen: south »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #197 : 03 Kasım 2020, 11:10:13 »
Erol Bulut'un son iki hafta sahaya sürdüğü 11 ilk yarıları golsüz geçti. İkinci yarılar değişikliklerle birlikte goller geldi ve her  iki maçta da ikinci yarı Sosa oyundan alınmıştı. Tesadüf  mü? Bence değil. Sosa bir kaç maç kulübede dinlendirilebilir. Maçlar kazanıldıkça sorun yok ama geniş bir kadromuz var. Bundan faydalanmak lazım.
Ferdi ve Thiam formayı unuttu. Ademi'ye de ben de çok anlam veremedim. Vedat gibi parlatıp para kazanmayı düşünüyoruz ama Vedat sürekli oynuyordu. Bu adam maç sonları 5-10 dakika girip parlayamaz. Piyasa da yapamaz. Kaldı ki Vedat gibi yetenekli de değil. 

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #198 : 03 Kasım 2020, 11:30:17 »
Cisse ve Ademi ileride bir tane top tutamayınca aklıma 3 kişiyle boğuşup topu saklayan Vedat geldi. Özellikle Ademi 2 metre boyuyla bir top indiremedi. Gerçi top tutma işi tamamiyle boyla alakalı değil biraz da işi bilmekle alakalı.

Samatta'ya gelirsek ilk yarı çok güzel 2 tane servis yaptı Valencia'ya ancak ikinci yarı altı pastan bomboş vuramadığı kafa çok kötü. İnşallah sendroma dönüşmez bu durumu.

Pozisyon vermiyoruz ama bir şekilde gol yiyoruz çok gıcık bir durum. Oyun olarak bence çok iyiyiz ama inşallah en kısa sürede rahat maçlar izlemeye başlarız.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #199 : 03 Kasım 2020, 11:45:41 »
futbol takmı için her şey yolunda gidiyor antu'dakiş bir arkadaşın yorumunu paylaşayım hava tam puan kaybetmelik :)

İlk 6 hafta yeni ve eksik bir takımdık çoğunlukla‚ ki buna rağmen 6 maçta 14 puan aldık. Son maç Trabzon´u ikinci yarı geriden gelip‚ eze eze yendik. Takım her hafta üzerine koya koya ilerliyor futbol olarak. Antalya desen yangın yeri. Sakat‚ cezalılar ve TD değişikliği açısından sıkıntılı bir süreçte. Bunların hepsi düşünüldüğünde şartlar Fenerbahçe´nin 5-6 tane gol kaçırıp puan kaybetmesi için son derece elverişli...

Ya tam 70. dakikada bu yorum geldi aklima ... ama en iyi oynadigimiz macti, devami gelir umarim
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #200 : 03 Kasım 2020, 12:18:41 »
Gene izlerken tırnaklarımı yediğim bir maç oldu.
3'ü 4'ü bulup kahve içerek izleyeceğimiz maçı soğuk terler dökerek bitirdik.
Golcüler attıkça rahatlar, rahatladıkça vuruşları daha net ve bitirici olur.
İnşallah bu vuruşların daha yüksek yüzde ile gol olduğu maçlarımızı görmeye başlarız.
Takımın en önemli özelliği maçlara çok konsantre çıkmaları.
Bu kazanmanın ilk adımı.
Bu sezon bu konsantrasyonu ne kadar çok maçta korursak şampiyonluk için o kadar çok şansımız artar.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #201 : 03 Kasım 2020, 23:50:22 »
Erol Bulut'un son iki hafta sahaya sürdüğü 11 ilk yarıları golsüz geçti. İkinci yarılar değişikliklerle birlikte goller geldi ve her  iki maçta da ikinci yarı Sosa oyundan alınmıştı. Tesadüf  mü? Bence değil. Sosa bir kaç maç kulübede dinlendirilebilir. Maçlar kazanıldıkça sorun yok ama geniş bir kadromuz var. Bundan faydalanmak lazım.
Ferdi ve Thiam formayı unuttu. Ademi'ye de ben de çok anlam veremedim. Vedat gibi parlatıp para kazanmayı düşünüyoruz ama Vedat sürekli oynuyordu. Bu adam maç sonları 5-10 dakika girip parlayamaz. Piyasa da yapamaz. Kaldı ki Vedat gibi yetenekli de değil.

Bunu Sosa'ya bağlamak doğru olmaz bence. Sosa haricinde bir sürü oyuncu değişikliği de oluyor, daha da önemlisi sistem ve dizilim değişiyor. Kulübe yakın bir youtube kanalında (SportsDigitale), Sosa'nın Trabzonspor maçı öncesinde alemlere aktığı ve bu yüzden Sport. Dir. Emre Belözoğlu'nun uyardığı, Sosanın da "bir daha olmayacak" dediği söylenmiş.

Ozan'ın ileride AMC olduğu ve Pelkas'ın sol çizgiye yakın oynadığı mevcut sistemi ben faydalı bulmuyorum şahsen ki ilk yarıların kısır geçtiği ortada. İkinci yarılarda maçı çevirelim/öne geçelim diye yırtınmak yerine, "Samatta & Cisse'li çift forvet denemek gerekmiyor mu acaba" sorusu üzerine düşünülmeli. Beklerimiz iyi ama bunun için kanatların da çok iyi performans vermesi gerekiyor tabi. Kadro geniş olunca kafa karıştırıcı olabiliyor ama yetersiz olmasından çok daha evladır.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #202 : 04 Kasım 2020, 10:08:30 »
bu sekilde oyunu tutarak başlamak yanlış bir strateji değil bence, gerekli gol pozisyonuna da giriyoruz az pozisyon veriyoruz onemlin olan oyunu tutmak gerektiği anda da riske girmek.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #203 : 04 Kasım 2020, 21:45:24 »
bu sekilde oyunu tutarak başlamak yanlış bir strateji değil bence, gerekli gol pozisyonuna da giriyoruz az pozisyon veriyoruz onemlin olan oyunu tutmak gerektiği anda da riske girmek.
Bazen geç kalabiliriz ya da saçma gol yiyip altından kalkamayabiliriz

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #204 : 05 Kasım 2020, 09:26:01 »
Bu tam Aykutun bize bıraktığı zihniyet. "Oyunun tutmak" adında bir lanet. Yıllardı yapıştı üzerimize, içimize işledi. Bunu iyi bir şey sanmaya başladık..
Neden oyunun başında rakibi nakavt etmeyi düşünmüyoruz ? Oyunun sonunda %150 ile oynayıp kasacağımıza maçın başında atalım 2-3 tane, sonra kontraya da yatkın oyuncularımızla fırsat kovalayalım eğer, illa bir dönemi boşa harcayacaksak bu dönem önde olduğumuz dönem olsun.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Arif
« Yanıtla #205 : 05 Kasım 2020, 09:43:03 »
Bu tam Aykutun bize bıraktığı zihniyet. "Oyunun tutmak" adında bir lanet. Yıllardı yapıştı üzerimize, içimize işledi. Bunu iyi bir şey sanmaya başladık..
Neden oyunun başında rakibi nakavt etmeyi düşünmüyoruz ? Oyunun sonunda %150 ile oynayıp kasacağımıza maçın başında atalım 2-3 tane, sonra kontraya da yatkın oyuncularımızla fırsat kovalayalım eğer, illa bir dönemi boşa harcayacaksak bu dönem önde olduğumuz dönem olsun.

çünkü daha yeni bir takımız
çünkü erken yediğimiz golü cikarmak iç ekstra efor ile maci kaybediyoruz
çünkü takim savunmasi en uzun sürede oturan olgudur ve gol yemeyeip kazandikca özgüven ile yükselir

konunun aykut kocaman ile hiç bir alakasi yok o senin kuruntun

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #206 : 05 Kasım 2020, 10:58:49 »
çünkü takim savunmasi en uzun sürede oturan olgudur ve gol yemeyeip kazandikca özgüven ile yükselir

abi zihniyetin yeni takim olmakla alakasi yok sanki.... bir sekilde bu zihniyet oturdu .... gelene gecene yenilmekten mi dersin?????? kotu sezonlardan mi dersin????  bir neden var...... ama oturdu, bir turlu bu pisikoloji ve zihniyet gitmiyor.
Gerci bu takimin biraz evrilmesi ve bu zihniyeti yikmasi anlaminda benimde umudum var. En azindan kadro buna yeterli. Sadece korkularin ustesinden gelecek brisey lazim.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Arif
« Yanıtla #207 : 05 Kasım 2020, 14:46:54 »
abi zihniyetin yeni takim olmakla alakasi yok sanki.... bir sekilde bu zihniyet oturdu .... gelene gecene yenilmekten mi dersin?????? kotu sezonlardan mi dersin????  bir neden var...... ama oturdu, bir turlu bu pisikoloji ve zihniyet gitmiyor.
Gerci bu takimin biraz evrilmesi ve bu zihniyeti yikmasi anlaminda benimde umudum var. En azindan kadro buna yeterli. Sadece korkularin ustesinden gelecek brisey lazim.

bu bir zohiyet degil ki benim ilke izlediğim versiyonu parreira dönemiydi o dönemé kadar buradaki arkadaşların deyimiyle yaldir yaldir saldırıp sezon ortası havlu atiyorduk aynısını brezilya  milli takımında da yaptı çokta eleştirildi o dönem şu An erol hoca en dogrusunu yapıyor bunun korkaklikla alakası falan yok.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #208 : 05 Kasım 2020, 18:33:37 »

Niye bu kadar agresif bir cevap geldi anlayamadım.
Bence, bizim gol geciktikçe rakibin direnci artıyor. Gol atamadıkça da gol atmak için ekstra efor harcıyoruz Üstelik bir de kontra yeme riskimiz oluyor. En güzeli maçın başında atıp işi bitirmek değil mi ?

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #209 : 05 Kasım 2020, 23:40:47 »
Ferudun Niğdelioğlu: “UEFA ilk defa Fenerbahçe lehine karar verecek. Max Kruse, Fenerbahçe’ye çok büyük bir bedel ödeyecek.”

Niğdelioğlu, yönetimin Alman futbolcuya olan ödemeleri zamanında yaptığı için elinin güçlü olduğunu da belirtti.

Bahsi geçen uçuk rakamlar saçma ama umarım bir kaç milyon euro kazanırız.

---

Muriç, Lazio ile çıktığı 6 maçta gol atamadı. Dünkü ŞL maçında Zenit'e karşı performansı İtalyan medyasında sert şekilde eleştirildi.