Bayan Basketbolunda Fenerbahçe Takımı bugüne bir Ekol olmuştur.
Yanılmıyorsam ,Bu takım 2010 sezonunda Nağmaglup Şampiyon olmuştur. Roberto inıguez yollandığında nihayet köklü bir Transfer politikası yapılır sandık. Esmeral Tunçluer , Ivana Matovic, Cappie Pondexter , Anastasiya Verameyenka, Kristen Newlin, Emel Türkyılmaz, Özge Kavurmacıoğlu, Fahriye, Isabelle Yacoubou Yollandığı zamandan bu yana Gelen gideni aratmasın dedik.
Jacek Winnicki ve Tina Charles (26),Astou Ndour (20) ,Tugba Palazoğlu (34), Miljana Bojovic (27), 4 Transferle Sezonu kapamak istedik. Arka arkaya galibiyetler geldiğinde Bu takım Errör veriyor dedik,Rotasyonu zayıf dedik. Bütün Sayı gücü ANgel McCoughtry ve Tina Charles yükleniyordu.Hala iddia ediyorum Jacek Winnicki Roberto’dan çok üstün bir hoca değil.Takımla tektek ilgilenilmiyor,Takım iyi çalışmıyor. Olcay,Cansu, Astou Ndour,Hülya gibi Gençleri özel çalışmalara tutmak ve Bencin hazır hale gelmesini sağlamak onun görevi.3-4 Günde bir maç yapacaksan Rotasyonun geniş olması lazım.
Olcay ve Cansu üçlükleriyle,gençlikleriyle,heyecanlarıyla bizi büyülerken şimdi çok gerilediklerini gördüm.Obradovic derki Bogdanovic’in başarılı olma sırrı çok çalışması ama ben izin verdiğimde yada tatil gününde bir kişi gelip çalışmıyor.Bizim işin sırrı iyi oyuncuda olsan çok çalışmak gerekiyor.Tuğçe genç ve ribauntlarda iyi fakat skorer özelligi yok.Forvet olarak görenlere şaşıyorum.Bununda tek yolu çok çalışmaları.Bu takım 10 Küsür yıldır 4 Mağlubiyeti görmemiştir.dahada olma ihtimalide var.Bunların bütün suçu Jacek Winnicki üstleneceğine ANgel McCoughtry’İ Günah keçisi yapmışlardır.
ANgel McCoughtry’nin bu takıma katkıları inkar edilemez.İnatçı,Asi,Çılgın,Mücadeleci,Fenomen bir oyuncu,tam açık saha oyuncusu,çok önemli parça,skor gücü güçlü bir kişiyi kaybetmek hoş olmadı.Tamam artık olan oldu diyelim,Zellous’da alındı artık diyelim ama çok bir şey değişmiyeceğini zaman gösterecek. Zellous bir ANgel McCoughtry’i olamaz ama Hiçbir işe yaramıyan,Her maçta 2-3 top kaybı yapan,skorada katkı yapamıyan bir Bojovic’in yerinede oynayabilir. Zellous tıkanan oyunu açabilir oyun sete set kaldığı zaman öne çıkabilen oyuncu. Sıkıştığında 1 Numaraya çekersin..Dumerc alınacakken birden Miljana Bojovic’in alınmasını hala anlamıyorum.
Dünya Basketbolunda 2 numara pozisyonunda ANgel McCoughtry’nin yerine ya Seimone Augustus yada Maya Moore alınmalı.Birsen bizim canımız ama evlendiğinden buyana bir form tutamadı birde sakatlık olunca Cappie gibi bir hızırda olmayınca takımı çok etkiledi.Bu takım oyun kurucusuz oynuyor. Ligde de Euroleague dede Poinguardın kadar konuşursun.
İstatisliklere bakarsanız Bojovic,Olcay,Birsen hem asist olarak,hem skor gücü olarak,toplasan bir oyun kurucu etmiyor,birde yaptıkları top kayıpları da cabası.Kim dur diyecek ben mi,sen mi yoksa Hocamı.Hiç sevemediğim ve Milletin küçümsediği Ekrem Ünlü 3 kupayı birden elimizden aldı.Şimdide Kadınlar Basketbol Türk Milli Takımının başına getirildi.Basketbolda elini nereye atsam Menejer çıkıyor. Bunlar ne iş yapıyor hep merak etmişimdir.Takım her yere gittiğinde takım çantası gibi Menejer mi taşımak lazım.Birsen neden formsuz,Benç neden hazır değil,kimin derdi var kimin sorunu var hemen çözmeleri gerekmektedir.
Ama bizim Euroeague’yi kaybetmemizin nedenlerinden biri olan Anastasiya Verameyenka’nın aylarca hamile hamile oynadığını bile bilen yoktu.Tuğbaya kötü oyuncu demiyorum ama 34 yaşında bir oyuncu almak yerine neden Özge Yavaş,Pelin Küçük alınmadı.Yabancı sınırlaması varsa önce yerli taransferleri kuvvetli yap alacagın yanacı oyuncuda çok üstün olmalıki yerlilerde bir şeyler ögrensin.Bojovic’Fenerbahçe’nin oyuncusu değil. Onu nilay’ın eline vermek lazımda bir şeyler öğretsin. Kadın 36 yaşında ama Bojovic,Olcay,Birsen 3lüsü bir Nilay edemedi.
Fenerbahçe gibi bir takım Sponsorluk işini bile çözemezken Beşiktaş çok iyi durumda olmamasına ragmen Odeabank’la anlaşma yapmış.Bu takımın tekrar badireler atlamasını istemiyorsak Bojovic, Quanitra Hollingsworth,hatta biba da olabilir yollamak gerekir.Yerli olarak birkaç oyuncu Pelin gibi,saziye gibi,Özge gibi,Nevriye gibi Türk statüsünde oynayan Latoya Antoinette Sanders'i yabancılardanda Seimone Augustus yada Maya Moore’den biri.İspanyol Alba torrens ,Kıta sınırlamasına takılmasa Penny Taylor hayranıyım.Aslında biz boşa yazıyoruz yorulan biz oluyoruz Yetkililer ançak kupaları kaybedince temizlik yaparlar özür falanda dilemezler.
Bu gün maçımız var Herhalde yeneriz ama yine faul atışlarındaki başarısızlık ve sayı atmada zorlanma durumunda Familya Yacubu ve yeni transferleriyle zorlıyabilir.Esas maçımız Nadezhda’yla deplasmanda olacak ilk 4 den düşmemek için zorlıyacak. NADEZHDA maçını mutlaka almamız lazım onu alırsak Avenida Bourges deplasmanına gidecek.Çıkışa geçmiş Bourges evinde hırslı oynar. Aveda yı yenerler.Yanlız farkındamısınız her Euroleague deplasman maçlarındaki seyirci kalabalıklığını işte bu bizde yok. @aHaDeLi 11-2-2015