Sezon bizim adımıza güzel noktalandı. Bu kadronun hakkı 3 kupa ve EL'de F4'tü. Ev sahipliği gelince hepimiz Euroleague'de şampiyonluğa odaklandık fakat sonu hayal kırıklığı oldu. Yine de oyuncular ve koç açısından güzel bir sezon olduğunu düşünüyorum. Şimdi zaman kaybetmeden sponsor da bulunmuşken önümüzdeki sezon için çalışmalara başlamak gerekiyor. Bu yılki bütçe 2.5 civarıydı, seneye sponsorla birlikte bu rakamda artış olacağını söyleyebiliriz. Şimdi bir tane ortalama bütçesi olan, bir tane de yüksek bütçesi olan kadro yazayım. Önce ortalama bütçesi olanı yazayım.
Anna Cruz-Birsel
Quigley-Olcay
Dubljevic-Begüm
Bonner-Verameyenka
Lavender-Quanitra
Bu kadro doğru coaching ile Euroleague'i kazanabilir. Süper star kategorisine alabilecek bir oyuncu yok ama çok dengeli ve güzel kadro, kıtadışı oyuncular da bütçeyi zorlamaz. Benim 3 için tercihim Petrovic olur fakat haberlere göre Prag'ta kalacak.
Bir tane de yüksek bütçeli biraz hayalcilik olan kadroyu yazayım.
Anna Cruz-Birsel
Quigley-Olcay
Maya Moore-Begüm
Ogwumike-Verameyenka
Sanders-Xxx
Bu kadro kurulabilirse EL şampiyonluğu içten bile değil. Lavender'e değişeceğim iki uzun var, birisi C. Parker diğeri Ogwumike. C. Parker, Maya Moore'un yanına ütopik olacağı için Ogwumike'yi yazdım. Ogwumike, üstteki kadro için de Lavender'in yerine düşünülebilir.Uzun için Xxx'i yerli bir uzunla doldururuz, Nevriye dışında kaliteli bir yerli de yok, onun için aklıma çok fazla isim gelmiyor. 3 uzun da fazla süreleri kaldıracağı için xxx'in önemi de pek yok bence.
Benim önümüzdeki sezon için fikirlerim bunlar. Umarım bu yıl doğru adımlar atılır ve beklenilen Euroleague şampiyonluğu gelir.