Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2352828 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #11160 : 15 Nisan 2025, 17:13:40 »
Bence Danabaş da gitmeli, zaten ligde çok zorda,
Ya iloturo çok güzel yazmışında senin dediğin transferi yapacak kapatiseli yöneticimi var, önce onun adı yazılmalı.
FBTV ye çıkıp çok kuvvetli kadro kurduk hem Euroleaguede hem Ligde bize rakip yok dedi. Atkins-Lekovic-Tina-Milic-Olcay-Badiane-Tilbe ve gelişim oyuncularına övgü düzen bir yerli ve devşirme alamıyan, başının dikine giden kişimi yapacak senin dediklerini,her şeyi geçtim Tina ve Lekovic kapasiteyi gösterdi, Begenmediği Anderson-M. Johannes-Howard nerdeyse kupa alıyordu.
Geçen seneden istediğin veya önerdiğin kaç kişi alındı, yanlış anlama dediğin herkesi bende isterim ama bunda o kapasite yok,
Malonga'yı ilk ben zikretmişimdir burada. Allah'tan onu almayı başardılar önümüzdeki sene için. Astier'i kaptırmak iyi olmadı. Aynı şekilde Salaun'u da. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Beşiktaş'ın 3 yabancısını alsınlar işte. Mersin'den de Howard ve Johannes gelsin. Gabby, Meeseman ve Allemand ile kadro tamam olur. Bir de tabi Amerika'dan getirecekleri amerikalı kalıyor geriye. Brionna Jones galiba kalmış Prag'da. MVP de olmuşken zaten gelmez demiştim. Magbegor da kalmış. Prag seneye çok daha iddialı olacak. Mendez aslında büyük düşünen bir koç. UMMC döneminde sınırsız bütçesi vardı, herkesi topluyordu. Bologna'da da Stewart'i istemişti, Biz aldık. Umarım lekoviç, badiane, milic falan saçma sapan isimler doldurmaz takıma. Koçların takıntılarından bıktım artık.

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #11161 : 15 Nisan 2025, 17:54:30 »
@dwdark renktaştı sanırım mendezi isteyen, analiz alabilir miyiz hocam nasıl bir basketbol sistemi oynatır, hangi oyuncuları düşünür ve ne katabilir eldeki muhtemel mevcut kadromuza?

Ben wnba takımıyla anlaşma durumu sorun yaratmıyorsa Rachid Meziane veya Pragın hejkova sonrası anlaştılar denilen Sopronla bizi yenip kupayı alan gençlerden Gaspar ı tercih ederdim ama bunlar olmuyorsa Dike falan denemekten daha doğru tercih gibi sanki Mendez.

Ummc sonrası klüp takımı çalıştırmaması ve İspanyayla mt kariyerinin pek de parlak gitmemesi dolayısıyla (altın jenerasyonlarından çok daha vasat altı bir kadroları olduğunu da söylemek lazım) biraz mesafeliyim ama ummc dominasyonu ve yıldız yönetimi düşünüldüğünde çok fazla seçenek de olmayan piyasa için umutlandırıyor.

@ilutoro abinin favorisi Gustafson’u kesin isteyecektir takıma, unrivaled sıkıntısı düşünüldüğünde iyi de hamle olur, gençlerinden Pueyo ve Carrera biraz öne çıktı ama daha erken olur yabancı sınırımız varken onlar için.

Emma da etkili olmuştur bu seçimde diye düşünüyorum bi yandan da uzun süre çalışması dolayısıyla, çbk final serisi için umudum yüksek değil yerlilerimizin felaket hali ortadayken, umarım şaşırtabilir ve iyi başlar, hayırlı olsun.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #11162 : 15 Nisan 2025, 17:56:11 »
Ekabirin "bayram geçince kınayı al ananın bir tarafına sür" diye bir vecizesi vardır. Ne desek boş.

Şu forumdaki insanların çektiği acının yüzde birini çekiyorlar mı? Sanmıyorum...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #11163 : 15 Nisan 2025, 18:03:19 »

@ilutoro abinin favorisi Gustafson’u kesin isteyecektir takıma, unrivaled sıkıntısı düşünüldüğünde iyi de hamle olur, gençlerinden Pueyo ve Carrera biraz öne çıktı ama daha erken olur yabancı sınırımız varken onlar için.

Emma da etkili olmuştur bu seçimde diye düşünüyorum bi yandan da uzun süre çalışması dolayısıyla, çbk final serisi için umudum yüksek değil yerlilerimizin felaket hali ortadayken, umarım şaşırtabilir ve iyi başlar, hayırlı olsun.

Gustafsson'u alir umarım diye tam yazmaya girmiştim. Olmazsa fagbenle de olabilir ama gustafsson ilk tercih olmalı. Çok oyuncu da yok. Kimi dediysek cbk, mersin, valencia aldi. Ne tesadüftür ki bu 3 takim da f4 yapti.
Oye yandan ummcden birbirlerini tanıdıkları için dedigin gibi emma da etkili olmus olabilir bu seçim için. Mendez kesinlikle emma'nin kalmasını ister. Jonquel'i de zor ama umarım ikna eder. Stewart'i bolognaya isteyecek kadar büyük düşünen bir koc olması umutlandiriyor beni. Tabi ummc haric ki sınırsız bütçeye sahip bir takimdi o, pek bir başarısı yok ama çok seçenek de yok. Daha önce denenip kovulanlara tekrar şans verip tekrar kovmak yerine denenmemisi denemek daha mantıklı bence.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2025, 18:04:13 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #11164 : 15 Nisan 2025, 19:10:22 »
Sonunda uzun süre yüksek bütçelere alışık ve hep rekabetçi kalmayı başarabilen bir koç getirdiler. Hocayı yakından tanıyanlar, hocanın oyun tarzını, oyuncu seçimlerinden bahsedebilir mi?

UMMC'de yıllarca sıradışı takımlarla oynadı, İlhan abi'nin yazdığı gibi Bologna gibi takıma bile Stewart isteyecek bir hoca gerçekten hedefleri net olarak şampiyonluk olan hocadır.

Fenerbahçe kadın basketbolunda Badiane, Miliç, Lekoviç, Tilbe , Tina, Atkins gibi oyuncuları görmek istemiyorum.

Hocayı yakından tanıyanlar için, hocanın oyuncu geliştirme becerisi nasıldır? Ne yazık ki Türk oyuncu havuzu çok geniş olmadığı için, Türk oyuncuları geliştirmesini beklemek pek gerçekçi olmaz ama Evans'ı Türk yaptığımız taktirde, Evans-Sevgi- Alperi- Elif(?) çokta fena olmayan bir Türk rotasyonu olmuş oluyor.
Allah aşkına şu yabancı sınırlamasını tekrardan düzenleyin, 4 tane yabancı oynatmak cidden rezillik.
Türk oyuncu olarakta alabileceğimiz boşta oyuncu var mı şu anda?

Çevrimiçi ertugrul_solomon

• Üye
« Yanıtla #11165 : 15 Nisan 2025, 19:41:59 »
Madem ummc eski koçu J. Jones'u getirsin. Brianna Jones gelmeyecekse ABD'li 1 ve ABD'li 2 getirsinler. Üçlük sokan oyuncular gelsin.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #11166 : 15 Nisan 2025, 20:48:21 »
Malonga, WNBA Draft'ta Seattle Storm tarafından ilk tur 2. sıradan seçilmiş. Paige buckers'i saymazsak çünkü onun 1.sirasi kesin gibiydi geri kalan oyuncuların arasında ilk sırada seçilmiş diyebiliriz.

Çevrimdışı AİRJORDAN23

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11167 : 16 Nisan 2025, 11:45:58 »
Sezon ortasında mevcut koçun yerine başka bir koç bakmak etik ve doğru değildir.Koçun, takımın motivasyonunu bozar, koçun oyuncular üzerindeki otoritesini azaltır.Ancak, Valerie Garnier ile neler yaşandığını bilemiyoruz.Bu nedenle son dönemde ligde yaşanan beklenmedik yenilgiler, Türkiye kupası ile Euro lig faciası ve takımın isteksizliği gibi nedenlerle Garnier ile yolların ayrılması doğru oldu.Mevcut kadronun oluşturulmasında, Yvonne Anderson, Natasha Howard gibi oyuncuların gönderilip, Mariame Badiana, Tina Charles, Nikolina Miliç, Ariel Atkins gibi verimli olmayan oyuncuların tercihinde mutlaka Garnier’in kararı etkili olmuştur.Şayet O’nun değil yönetimin kararı ise zaten orada durmaması gerekirdi.Garnier sonrası  George Dikeoulakos’ın koç olacağından hedefleri küçülteceğimizden korkuyordum.Neyse ki, UMMC Ekaterinburg gibi güçlü, yüksek bütçeli, egosu yüksek yıldız oyuncuları yöneten, üç  Euro lig şampiyonluğu yaşayan, dört yıl Emma Meesseman, bir yıl Kayla Mc Bride ile çalışan ve her iki oyuncuyu da takımda tutabilecek Miguel Mendez’i getirdiler. Mendez’in düşük bütçeli, beklentileri düşük bir takıma gelmeyeceğini, “Kaliteli bir takım” sözü verildiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıl için yabancılar;
1-   Yvonne Anderson (Fazla macera aramaya gerek yok, bildiğimiz oyuncu) olmazsa Julie Allemand ile devam
2-   Marine Johannes
3-   Gabby Williams
4-   Emma Meesseman
5-   Dominique Malonga
6-   Breanna Stewart veya Napheesa Collier (Unrivaled lig bitince lig ile Euro lig final foura yetişir ve bizim için yeterli olur)
7-   Kayla Mc Bride (Unrivaled lige katılmama şartıyla)
8-   Jonquel Jones (Bosna vatandaşı olduğu için, kıta dışı kontenjanına girmediği ve Briona Jones’un gelmeyeceği düşünülerek) (İliana Rupert hatta Temi Fagbenle bile olabilir.)
9-   Alina Iagupova
(Euro ligde en fazla iki kıta dışı olmak üzere 10 yabancı kadroda olabiliyor bildiğim kadarıyla)
Emma Meessaman süper yıldız, Kayla Mc Bride süper şutör olabilir.Ancak, biz tecrübe ederek yaşadık ki, kadroda Breanna Stewart veya Napheesa Collier gibi winner süperstar oyuncu yoksa Euro ligi kazanamıyoruz.Veya USK Prag gibi mücadeleci bir takım kuracaksın.(Koç Natalia Hejkova’nın veda etmesi nedeniyle hakemlerin Onları kollamasının da etkisi ile şampiyon olduklarını da unutmayalım.)
Yerli rotasyonu ise;
1-   Alperi ONAR
2-   Sevgi UZUN
3-   Olcay Çakır TURGUT
4-   İdil SAÇALIR
5-   Manolya KURTULMUŞ
6-   Melis GÜLCAN
7-   Elif BAYRAM
8-   Tilbe ŞENYÜREK (Elif Bayram gelirse gidebilir.)
9-   Feride Şevval AKALAN
10-   Gizem BAŞARAN TURAN veya İlayda GÜNER veya Esra URAL TOPUZ (Sevmesem de)
olabilir.Erkek basketboldaki Gergin Ataman'ın kadın basketboldaki versiyonu Ekrem Memnun milli takım koçluğu makamını da kullanarak Elif Bayram ile eski oyuncumuz Zeynep Şevval Gül'e de teklifte bulunmuş.Piyasada yerli havuzu zaten dar. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor.
   Devşirme oyuncu işini de mutlaka çözmemiz gerekiyor.Yanlış duymadıysam, Natasha Howard bizdeyken devşirme durumu vardı.Öyle olabilirse çok iyi olur.Veya Beşiktaş’tan Dana Evans da olabilir.Teaira McCowan olacağına Onları tercih ederim.Ancak, kadroda mutlaka devşirme oyuncu olmalıdır.
   Bu arada Kadınlar Basketbol Süper Liginde de Erkekler Basketbol Süper Liginde olduğu gibi yabancı kuralının uygulanması gerektiğine inanıyorum.Yani maç kadrosunda 7 yabancı, bir devşirme oyuncu, ilk beşte en az bir Türk oyuncu bulundurma zorunluluğu gibi.Kadınlar liginde 7 yabancı olmasa bile maç kadrosunda 5-6 veya 7 yabancı, bir devşirme oyuncu, ilk beşte en az bir (İki bile olsa olabilir) Türk oyuncu bulundurma zorunluluğu.Nedir öyle maç kadrosunda 4 yabancı, yok 3+1 yabancı sınırı vs. vs. Bunlar tamamen FENERBAHÇE’yi durdurmak üzerine yapılan düzenlemeler.Avrupa’da başarılı olmak istiyorsan bu kuralları esneteceksin.Hido FENER’Li ise (Ben inanmıyorum.) önümüze engel koymasın.Yöneticilerimiz de burada ağırlığını koysun, lobi çalışması yapsın artık.Ne de olsa uluslar arası kadın basketbolda en başarılı Türk takımıyız. Köstek değil, destek olsunlar, önümüzü açsınlar.
   Ben 59 yaşındayım, kendimi bildim bileli fanatik, ancak bilinçli bir FENERBAHÇE taraftarıyım.Tüm spor branşlarında takımlarımızı takip ederim.Özellikle futbol, erkek, kadın, basketbol ve voleybolu çok iyi takip eder izlerim.O nedenle nasıl iyi kadro kurulabileceğini, başarılı olunabileceğini kendi görüşüme, bakış açıma göre az çok bilirim.Bu forumda kadın basketbolu benden çok daha iyi takip eden taraftarlarımız da var.Takip ediyorum ve bilgi sahibi oluyorum.İnşallah bu forumu başta Kemal DANABAŞ olmak üzere bazı yöneticilerimiz de takip ediyordur.Böylelikle öğrenebilecekleri, ders alabilecekleri bir şeyler olduğuna ve FENERBAHÇE’mizi kupalar kazanan bir takım haline getirebileceklerine inanıyorum.Başarılı olacak bir kadroyu oluşturacak sponsorlar bulunabileceğini düşünüyorum.(Örneğin Cengiz Ünder'e verilen para ile böyle bir kadro rahatlıkla kurulabilir. Bu görüşüme de, futbol ile basketbolun bütçesi farklı diyebilirler. Ancak, FENERBAHÇE gibi bir klüpte yönetici olan kişilerin de bunlara çözüm bulması gerekir düşüncesindeyim.)Hepimizin ortak paydası FENERBAHÇE’dir…(Biraz uzun yazmışım. Kusura bakmayın.)
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2025, 13:35:54 Gönderen: AİRJORDAN23 »

• Üye
« Yanıtla #11168 : 19 Nisan 2025, 10:28:30 »
Caitlin Clark - Olcay - Alperi
Jackie Young - Dana Evans (devşirme) - Sevgi
Gabby Williams - Marine Johannes
Meesseman - Malonga - Tilbe
J. Jones - N. Sabally

8 yabancılı mis gibi kadro. Şu Allah'ın belası Unrivaled nerden çıktı ya.
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2025, 10:29:53 Gönderen: ertugrul_solomon »

Çevrimdışı dwdark

• Üye
« Yanıtla #11169 : 21 Nisan 2025, 09:24:28 »
Julie Allemand-Olcay-Alperi
Kayla Mcbride-Marine Johannes-Sevgi
Gabby Williams-Bridget Carleton
Meesseman-Megan Gustafson-Tilbe
Nyara Sabally( Iliana Rupert)- Teaira McCowan-Dominique Malonga

Mendez İspanya Milli Takım'indan mutlaka oyuncu isteyecektir. Benim ilk adayım Gustafson plase olarakta Maria Conde.
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2025, 09:26:27 Gönderen: dwdark »

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #11170 : 21 Nisan 2025, 16:10:37 »
Plum-Alperi
Mitchell-Olcay
Gabi-Sevgi
Emma-Tilbe
McCovan-Malonga

Şöyle bir lig rotasyonu güzel olurdu. Allemand ve Badiane'nin sözleşmeleri devam ediyor. İkisiyle birlikte 12 kişilik bir kadro olurdu.

Buna bütçe yetmezse Mitchell yerine Dana Evans  veya Kayla.

• Üye
« Yanıtla #11171 : 21 Nisan 2025, 18:58:40 »
Kiah Stokes hatasına düşülmemeli. Direk hedef McCowan olmalı.

Çevrimdışı Wolf1907

• Üye
« Yanıtla #11172 : 22 Nisan 2025, 00:06:35 »
Tilbe kaldı..
Dışardan yerli transferi yapacağımızı sanmıyorum.

Gs nin bütcesi 3 milyon $

Elif Bayram gs
Şevval Gül gs
Sehernaz gs
Fagbenle gs

Meltem Yıldızhan dışında ki yerlileri de tuttular.

Yönetimin bu seneden ders çıkarması gerekiyor  revahet ve hatanın sonu kötü şakayla bitebilir..
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2025, 00:07:01 Gönderen: Wolf1907 »

• Üye
« Yanıtla #11173 : 23 Nisan 2025, 12:20:24 »
Bunlar gene uyuyacak piyasada oyuncu kalmayacak. McCowan'ı , Rupert'i ve Johannes'i acil bağlamak lazım.

Çevrimdışı eyb12

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11174 : 23 Nisan 2025, 14:29:58 »
Tilbe kesin gonderiliyordu , final serisinde verdiği katkı ve takimdasligindan dolayı coach Mendez kalmasını istedi ve kaliyor