Pressball sitesine açıklamalar yapan 1987 doğumlu Belarus’lu oyuncu: “Taraftarların yaşadığı hayal kırıklıklarını anlıyorum. Uluslararası arenada, beni Milli Takım forması ile görmek istiyorlardı. Ama hayatta bazı şeyler, basketboldan daha önemli ve bir aile kurmak, hiç şüphe yok ki, bunlardan bir tanesi. Bu nedenle tüm sporseverlerin, verdiğim bu karara saygı duymasını istiyorum. Ben profesyonel basketbol kariyerimi noktalamayacağım sadece kısa bir süreliğine ara vereceğim.” şeklinde konuştu.
2 aylık hamile olan Anastasiya Verameyenka, ülkemizde düzenlenecek 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da forma giyemeyecek.
Fenerbahçe umurumda değil deseymiş ya keşke,yazık valla.
Neye üzülsem bilemedim;finalde 1 kişi eksik oynamamıza mı,önemli bir avrupalı oyuncuyu kaybetmemize mi,birçok taraftarın en çok güvendiği en çok sevdiği yabancı oyuncunun açıklamalarında 2 senedir ekmek yediği Fenerbahçe ile ilgili tek kelime etmemesine vefasızlığına mı,takımın en düzgün karakterli görünen oyuncusunun öyle olmadığına mı,yoksa bizim her seferinde haketmeyen yüzbinlerce euro alan yabancı oyunculara fazla bağlanmamıza mı?Yoksa 5 gün önce gsye yenilmemize mi,ya da hala ders almamamıza mı?Yemin ederim delirecem,ben daha 5 gün önceki yenilgiyi sindiremedim şu skandallara bak.Hem de gelecek yıl nadiren gitmemesi gerekenlerden diyordum salak gibi.Herşeye rağmen bu vefasızlığı taraftardan özür dilememesi nedense sinirimi çok fazla bozdu,bu kadarını beklemiyordum.
Erdenay Güler'in şu sözlerine imzamı atarım.
Takımın en çok sevilen ve oyununa saygı duyulan oyuncusu sezonun en kritik yerinde hamilelik meselesine bulaşıyor ve biz hala "bunun kulüp ile ne ilgisi var?" sorusunu sorabiliyoruz.
Bu o kadar acı bir durum ki, şubenin içindeki disiplinsizlik ve ciddiyetsizliğin ne boyutlarda olduğunu gösteriyor. Yapmayın etmeyin.