Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2418970 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Ynt: Fenerbahçe Kadın Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1650 : 17 Mayıs 2014, 15:15:28 »
Burada çifte vatandaşlığı kabul edilmez denilen bi dünya yorum var ama Rus'lar boşuna vatandaşlığa geçirmez oyuncuyu.
Şimdi sorulacak soru şu olsa gerek; bizim adımıza Tina hayalleri başka bir bahara mı kaldı?
...

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #1651 : 17 Mayıs 2014, 16:09:15 »
Burada çifte vatandaşlığı kabul edilmez denilen bi dünya yorum var ama Rus'lar boşuna vatandaşlığa geçirmez oyuncuyu.
Şimdi sorulacak soru şu olsa gerek; bizim adımıza Tina hayalleri başka bir bahara mı kaldı?

malesef öyle demekki :(

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #1652 : 17 Mayıs 2014, 16:36:07 »
En kötü ihtimalle avrupa'da(sanırım ligi 4 bitirdikleri için EL'ye katılamıyorlar) kıta dışı sayılsada D.Moskova'da Rus oyuncu statüsünde kalır.
Bu da takımından ayrılmayacak olması demek.
...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1653 : 17 Mayıs 2014, 16:39:34 »
Şu Statüde zaten Avrupada oynayamaz Rus Pasaportu ile ancak kendi liginde oynar..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #1654 : 17 Mayıs 2014, 17:19:14 »
Hedefin euroleage şampiyonluğu mu yoksa orta direk bir takım oluşturup kaderimize razı olup olmayacağımız yapılacak transferlerden anlaşılacaktır.Sona kolan dona kalır misali inşallah transferlerde sona kalıp dona kalmayız.Pahalı ve sükseli transferlerinde başarıyı getirmeme olasılığı düşünülerek ona göre transfer yaparız.

Hadi biz finalde odeabanka kaybettik de ummc nasıl yarı finalde odeabanaka kaybettiğini analiz etmeliyiz.İlk periyotta farkı yap diğer  periyotlarda rakip farkı eritebilirse eritsin.40 yılda olabilecek bir senaryo ile şampiyon oldular.Ben ummc ye karşı elde ettikleri galibiyetin tesadüfi olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1655 : 17 Mayıs 2014, 19:04:34 »
Antrenör için Aziz Akkaya ismi de var...Mahmut Uslu görüşmüş, söz Başkan'da

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #1656 : 17 Mayıs 2014, 21:37:45 »
Antrenör için Aziz Akkaya ismi de var...Mahmut Uslu görüşmüş, söz Başkan'da

inşallah Aziz hoca olsun bari ya tanıdık biri hiç olmazsa kumar olmaz

Çevrimdışı Afiliadam

• Üye
  • Yer: İstanbul - Adana
  • https://twitter.com/Afiliadam
« Yanıtla #1657 : 17 Mayıs 2014, 23:09:31 »
Aziz hoca 20dakika önce twiterdan şöyle bi açıklama yapmış. "Adana'da bulunduğum süre içinde bana destek olan adana halkına ve özellikle mavi şimşeklere sonsuz teşekkürler..."  Aziz Akkaya yeni hocamız sanırım.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
#IngaOrekhova

Çevrimdışı haktan87

• Üye
  • Yer: ERZURUM
« Yanıtla #1658 : 17 Mayıs 2014, 23:15:48 »
Aziz hoca 20dakika önce twiterdan şöyle bi açıklama yapmış. "Adana'da bulunduğum süre içinde bana destek olan adana halkına ve özellikle mavi şimşeklere sonsuz teşekkürler..."  Aziz Akkaya yeni hocamız sanırım.

Şöyle bir ekleme yapmak istedim adı bizimle anılan Ceyhun Yıldızoğlu, Adana BOTAŞ ile anlaşmaya vardı.
"BEN FENERBAHÇEYE ikinci olmak için gelmedim"
Zeljko OBRADOVİC.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #1659 : 17 Mayıs 2014, 23:32:54 »
Hemen hemen yerli kadın takım koçlarının hepsinde olduğu üzere beni memnun etmeyen bir tercih olur.
Ayrıca bu tercih küçülme anlamınada gelebilir.
Zannetmiyorum ki sağlam bir kadroyu Aziz hocaya emanet etsinler.
...

Çevrimdışı şhn-plt

• Üye
« Yanıtla #1660 : 18 Mayıs 2014, 00:00:41 »

Tek başına oynayan Angel 2-3 yıldır o kadar süperstarların olduğu ligde final oynuyorsa zaten olağanüstü iş yapıyor demektir. Taurasi'nin, Agusttus'un tek başına takımını finale çıkardığı tek bir sene var mı acaba?

Diğer bir konu Ruslar niye almıyor konusuysa teklif gelmediğini nereden biliyorsunuz derim bir kere. Maya Moore kötü oyuncu mu niye almıyor Ruslar? Çünkü 2 kıta dışı hakları var ve 2 milyon Eurolara, 1,5 milyon Eurolara Taurasi ve Parker'ı oynatıyorlar. Angel yarı fiyatına oynuyor bu oyuncuların evet onlardan iyi değil ama bu fiyata alabileceğimiz en iyi oyuncu.

Angel'ın oyun tarzı hoşunuza gitmiyor olabilir, tercih etmediğiniz bir tarzı olabilir ama bu Angel'ın kötü bir oyuncu olduğunu göstermez, bunun ayrımını iyi yapmak lazım. Hele Ruslar niye almıyor tarzı bir argümanla bir oyuncunun iyi oyuncu olup olmadığı hakkında fikir üretilmez asla. Seneye Ruslar alsa iyi bir oyuncu mu olacak yani :))

Miami head de  Lebron sayesinde hep final görüyor yetmiyor şampiyon oluyor. Kim zevkle izliyor o maçı. Ben resmen hiç zevk almıyorum çünkü biliyorum ki top Lebron'a gelecek o ne yaparsa yapacak. Basketbolda bir gizem olmalı izleyen ne olacağını hemen bilmemeli . Angel da aynı şekilde veriyorlar topu ona ne yaparsa yapsın. Batı konferansı bayanlarda çok kuvvetli, zaten birbirini yiyorlar en iyileri birbirini eliyor. Doğu ise o kadar kuvvetli değil. Rahat eleyebiliyor Atlanta Dreams. Finale ise Batının en iyhilerinden biri geldiği için sert kayaya çarpıp süpürülüyorlar. Angel'da malasef finallerde pek bişey yapamıyor tek başına oynadığı için bende  tek başına oynayan oyuncuyu sevmiyorum.  Eğer basketbol bir takım oyunuysa bireysel oynamayacak pivotların içine dalmayacak ve toslamayacak. İstersen takımı her sene şampiyon olsun umurumda değil. NBA de savunma denen bişey yok zaten elini kolunu sallaya sallaya içeri giriyor oyuncular . Tam Angel'a göre bir oyun şekli. Ancak Avrupa da buna izin vermiyorlar. İçeri elini kolunu sallaya sallaya girmesine izin vermiyorlar. O açıdan Angel yetersiz kalıyor ve verimli olamıyor yani hele ki final maçlarında.

Eğer Rusya'dan iyi bir teklif gelseydi emin olun uçarak giderdi. Rusya da ayrıca bir tek UMMC yok Sparta Prag da var. Onlar bile istese gider. Ama malasef dediğiniz gibi 2 kıta hakkı olduğu için Angel'dan daha iyisini tercih ediyorlar. Moore bence çok kaliteli bir oyuncu. Yetenekli ve her şekilde sayı bulabilir bir yeteneğe sahip. Ancak bu oyuncuyu alabilmek için bütçenizin çok yüksek olması lazım. Bu bütçe de şu an sadece UMMC'de var onlarda Taurasi ve Parker'dan yana kullanıyorlar haklı olarak. Keşke FB alabilse .

Ben Angel'in asla kötü bir oyuncu olduğunu söylemedim söyleyeceğimi de sanmıyorum. Çünkü Angel kötü bir oyuncu değil aksine iyi bir oyuncu fakat benim istediğim tarzda bir oyuncu değil. Ben 3 ve 4 numara oynayan oyuncuların 3'lüklerinin çok iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Yani hem içerden hem dışardan tehtitkar olmalı. Sadece dripling üzeri olmamalı. O zaman savunulması daha kolay hale geliyor hele ki savunucusu çok iyiyse. Bunu da çoğu maçta defalarca gördük.

Ruslar derken onların hedefleri hep şampiyonluk olduğu için en iyisini isterler. Orta sıra takımları değiller. Angel'ı tercih etmemelerinin nedeni de bu. Ve hiç bir zamanda hedefleri şampiyonluk olan Rus takımları asla Angel'ı transfer etmeyecekler. Çünkü onların sistemine uymuyor. Onlar hep şutör oyuncuyu seviyorlar. Bakarsanız Pivot oyuncuları bile şutördür. Guard'ından tutun her pozisyonda oynayan oyuncusu  şutördür. Sistemleri bu.  Angel'ın Fenerbahçe'den ayrılsın hedefi şampiyonlar ligi şampiyonluğu olan hiç bir takım transfer etmeyecektir. Eden de şampiyon olamıyacaktır.

Son olarak GS bizi 3 şutör oyuncusuyla yendi. Alba , Shavonte Zellous ve nevriye Yılmaz. Hani o parasını yüksek bulup ta gönderdiğimiz Nevriye.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2014, 00:07:34 Gönderen: şhn-plt »

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1661 : 18 Mayıs 2014, 02:17:44 »
Biz Türkler kendimizi her konuda çok iyi görüyoruz,çok doğru kararlar veriyor sanıyoruz ama asıl doğru karar verenler Ruslar,biz hiçbir şey bilmiyoruz.Ruslarda voleybolda 2 yabancı sınırı var ve adamların aldığı yabancılara bakın,resmen nokta atışı,basketbol bayanlarda 2 kıta dışı aldığı oyunculara bakın,resmen nokta atışı.Eğer Angel'ı başarıya götürecek bir oyuncu olarak görselerdi hemen alırlardı,hadi almalarını falan geçtim en azından bir Rus kulübü isterdi.Peki neden istemiyorlar,bunu düşünmek lazım.Angel tipi oyuncular seni bir yere kadar götürürler ama daha fazlasını yapamazlar,hep bir noktada tıkanırlar.Angel'ı şimdi bırakalım emin olun ki Eurolegue şampiyonluğu hedefleyen bir Rus takımı almaz.

Peki 4-5 sene önce Cappie'yi neden hemen kaptılar?Cevabı çok basit.4-5 sen önceki Cappie'de şut vardı,penetre vardı,asist vardı,winnerlık vardır.Var oğlu vardı,tabiki kapacaklar peki Angel'ı neden 27-28 geldiği halde 1 tane rus kulübü bile istemedi,bu bile bazı doneler vermesi lazım ama hiç pay çıkarmıyoruz,bu küçük ama çok önemli detayları hep es geçiyoruz.

Angel belki çok kötü bir şutör değil ama şut kullanarak attığı basketlere bakmak lazım.Hep kendi insiyatifini kullanıp attığı basket bunlar.Kendine hazırlanan bir pozisyonda attığı şut gören var mı hiç?Angel'ın bu özelliği de iyi savunma yapan takımlara karşı çok büyük sıkıntıya sokuyor bizi.Artık top Angel'ın elindeyken cümle alem biliyor potaya kadar gideceğini,ona göre pozisyon alıyor ve ona göre savunma yapıyor.Artık El'de sertliğe inanılmaz izin veriyorlar,bunu son El'yi izleyen herkes görmüştür,bu da Angel'ın bütün avantajlarını yok ediyor ve çoğu zaman takıma zarar vermeye de başlıyor.

Yani işin özeti artık şu:Şut atmıyorsan istediğin kadar yetenekli ol bir hiçsin,bir yere kadar gider ama en önemli yerde sürekli tıkanırsın.Başarı için artık her oyuncunun en baş özelliği şut sokabilmek,düzen içinde şut sokabilmek olmalı.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1662 : 18 Mayıs 2014, 03:26:30 »
Bir de beyin fırtınası yapmak istiyorum.Acaba kimse Angel'ın hücum ribaundları konusunu hiç düşündü mü?Bu durum iyiye mi yoksa kötüye mi işaret?Angel hücum ribaundlarını aldığı zaman tamam eyvallah iyi de alamadığı zaman ne olacak.Hücumda 1 kişi eksik olduğumuzla kalıyoruz bu yüzden,Angel şutuna güvenip köşede beklese hücumda 1 fazla opsiyonumuz daha olacak ve hayat bizim için çok daha kolay olacak,çok daha rahat pozisyon bulacağız.Ama Angel daha kendisi şutuna güvenmiyor ki bu nedenle sürekli içerde geziyor,bir de buna rezalet sezon geçiren Cappie eklenince Türkiye ligindeki bütün takımlara karşı bile hücumda çok zorlandığımız anlar oluyor,ligden düşen takımlara bile.Sırf bu şut olayı yüzünden Şebnem'in Angel'a üstünlük kurduğu anlar oldu,Şebnem ya,bahsettiğimiz oyuncu Şebnem,daha bu şut olayının önemi nasıl açıklanabilir?

Angel'ı çok severim kalırsa da çok üzülmem ama sezon sonu üzüldüğümüzle kalırız yine.Şu sezonu unutturmak istiyorlarsa Maya Moore'a da o parayı verecekler,Whalen'ı da alacaklar,bir şekilde yapacaklar,başka yolu yok.Eğer yine taraftar üzülsün diyorlarsa Cappie de kalsın Angel da kalsın,Matovic de kalsın hatta ve hatta karpuzcu Yacoubou da kalsın.Karpuzculara hakaret gibi oldu ama neyse!

« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2014, 03:58:03 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #1663 : 18 Mayıs 2014, 12:49:30 »
Angel, Rusya'dan teklif aldı bilin istedim.

Sent from my RM-914_eu_turkey_355 using Tapatalk
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1664 : 18 Mayıs 2014, 13:21:25 »
Angel, Rusya'dan teklif aldı bilin istedim.

Sent from my RM-914_eu_turkey_355 using Tapatalk

Aldı Dinamo ve Nadezna dan 800 bin dolarlık aldı..Bizden aldığının 2.5 katı.
HaBaBaM GüM GüM GüM