Ergin Ataman meselesi çok uzun uzun yazmak gereken bir konu. Nasıl kısaca ifade edeceğimi de bilemiyorum.
Bir mesleği icra ederken onu etik/ahlaki zeminde yapmayan kişi o mesleğin erbabı sayılmaz. Bu hem bizim topraklarımızın ahilik geleneğinde böyledir, hem antik Yunan felsefecilerinden beri tartışılıp karara bağlanmış bir konudur.
Etik değilsen sağladığın faydanın ülkeye, topluma, insanlığa her neyse yayılması mümkün değildir. Hatta tam tersi etik dışı davranışlarla başarılı olmak nihayetinde toplumun üzerine inşaa edildiği değerlerin erozyona uğramasına neden olacak bir durum.
Eğer Ergin’i sportif zeminde kabul edilir bulursanız; çalıyorlar ama çalışıyorlar mottosunu da pekala kabul edilebilir bulabilirsiniz.
Ergin Ataman’ı sadece Fenerbahçe’li olduğum için de böyle değerlendirmiyorum. Bizim çokça hatırladığımız konuları temcit pilavi gibi gündeme getirmeden; Açın 2015 yılındaki GS-Kızılyıldız maçından önce öldürülen Sırp taraftarla ilgili basında çıkan tartışmalara bakın, Ergin’in orada aldığı pozisyonu değerlendirin, beyanlarını okuyun… Bu adamın siyasilerle olan ilişkilerini nasıl düzenlediğine bakın…
Bir işi etik zeminde icra etmiyorsan o mesleki alandan silinmelisin… Bu toplum yararınadır.
Bu forumu naif, saygılı insanların bir araya geldiği bir yer olduğu için seviyorum. Keşke Ergin Ataman kapsam dışında kalsa burada.
Son sözüm; Sasha bence Ergin’den bin defa daha kıymetli bir koçtur. Ve umarım bu kez etik olan kazanacak…