Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)  (Okunma sayısı 181847 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe Beko:61 Kızılyıldız:57 | Euroleague 1. Hafta
« Yanıtla #120 : 02 Ekim 2021, 20:40:28 »
Senin kadar detaylı yazamasam da bende aynı şeyleri diyecektim benim örneklerim de Maradona ve Charlotte sahibi Michael Jordan olacaktı abi bu isimler çok büyük isim büyük ego oldukları için yöneticiliği, hocalığı yapamıyorlar zaten
Djordjevic 2-3 yıllık antrenör değil 14-15 senedir hocalık yapıyor eldeki malzemeye göre bir oyun oynamadığımızda aşikar ve kendisi de esnek değil maalesef, ayrıca kariyeri de başarısızlıklarla dolu inşallah biz yanılırız da hoca başarılı olur

Laf lafı açıyor diye yazayım;

Joe Dumars, oyunculuğu kadar yöneticiliğinin ilk dönemlerinde de efsane bir adamdı. Zaten 2. Bad Boys döneminin mimarı kendisi. O bile belli takıntılarından sıyrılamadığı için arkasına teneke bağlanıp kovuldu Pistons'tan.

Billups-Hamilton-Prince-Rasheed-Ben beşlisiyle bir dönemi domine etti. O kadro yapabileceğinin en iyisini yaptı. Üst üste konferans finalleri, 2 NBA finali, 1 şampiyonluk. Son derece başarılı bir dönem NBA standarlarında. Ama bu sırada 2000'lerin ortasına geldik, geçiyorduk ve bazı şeyler de değişime uğruyordu. Oyun yavaş yavaş hızlanmaya da başlamıştı. Dumars, bunu göremedi ve kendisi de yıllar sonra zaten itiraf etti.

Billups'ı görüyor diye Stuckey'e liderliği vermeye kalktı. Hamilton'ı andırıyor diye Ben Gordon'ı aldı. Rasheed'le benzer özelliklerde diye Villanueva'ya kontrat bayıldı. Bu oyuncularla kurduğum ekolü devam ettiririm dedi ama olmadı. Sonrası zaten Pistons açısından facia ötesi bir dönem oldu.

Bazen çok iyi olman da yetmez, değişen ve dönüşen basketbol düzenine ayak uydurman gerekir. Bunu gurur meselesi yaptığın zaman aradan 10 yıl geçince Dumars gibi günah çıkartırsın.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 20:44:57 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #121 : 02 Ekim 2021, 20:51:59 »
Bıllups müthiş oyuncuydu.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #122 : 02 Ekim 2021, 21:30:03 »
Her şeyin sorumlusu olarak taraftarı görmek de hastalık haline geldi. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin basketbol taraftarı (diğerlerine göre) son derece bilinçli ve olabildiğince de sabırlıdır. İstisnalar olur, o da işin tuzu biberidir. Hem Obradovic hem Kokoskov döneminde taraftarın büyük çoğunluğu (çok kötü sonuçlar alındığı zamanlarda bile) büyük destek verdi. Hadi Obradovic'in yeri ayrıydı ama Kokoskov'a da baya baya kredi verildi. Hatta kendisine en çok geçirenlerin başında gelen İlhan abinin de övgülerine maruz kaldığı süreçler oldu Igor'un. Bu noktada taraftar psikolojisi falan temelsiz bir iddia olarak kalıyor, basketbolda.

Djordjevic'i eleştirenlerin bayrak tutanlarından biri olarak, bir tane cümlemde, bir tane mesajımda basketbolu bilmiyor gibi bir ifadem olmadı. Bu biraz duygu sömürüsü oluyor Ertan abi, kusura bakma. Aklı başında kimse zaten Djordjevic basketbolu bilmiyor demez. Ancak basketbolu bilmek demek, iyi koç ya da iyi yönetici olacağınız anlamına gelmiyor. Bugün nice iyi koç ve yöneticinin oyunculuk kariyerleri yerlerdedir. Her iyi oyuncudan iyi hoca olmaz lafı tarihsel bir gerçekliktir. Bana göre Türk basketbolunun en iyi oyuncularından biri İbo, futbolunun ise Oğuz'dur. İbo'nun Daçka'daki yapılanması da son derece sorunlu ve ağır eleştiriler alan bir yapılanmaydı. Oğuz Çetin'in teknikdirektörlük kariyerini söylemeye gerek yok. Bu İbo basketboldan, Oğuz futboldan anlamaz demek değildir.

Teoride olağanüstü analizler yapan birçok kişi var. Bu kişileri koç ya da yönetici yapsan pratikte de aynı başarıyı sağlayacaklar anlamına gelmez.

Sizin mantığınıza göre dünyada kötü diye nitelendirebileceğimiz hoca yok. Çünkü hemen hepsinin bir oyunculuk kariyeri var. Bu adamlar oyuncuydu, orada burada oynadı diye kimse kimseyi eleştirmesin, sürekli vardır bir bildiği diye takılsın o zaman.

Djordjevic'in kafasındaki basketbolla, oyuncu grubu arasındaki uçurumu görmek için Madrid'te, Barcelona'da, Fenerbahçe'de ya da başka bir yerde oynamaya gerek yok. Ki biz bu adamı neye göre değerlendirelim o zaman siz söyleyin. Adamın koçluk kariyeri ortada, siz buna şimdi başarılarla dolu diyorsanız ve Obradovic gibi markalarla bir tutuyorsanız, zaten konuşma burada tıkanıyor.

Gittiği her takımdan kovulduğunu, oyuncularla kavga ettiğini bir yerimizden uydurmuyoruz. Ortada böyle bir gerçek varken halen nasıl oluyor da olmamış gibi davranıyorsunuz anlamıyorum. Üstüne ihale de bize kalıyor. Djordjevic'i eleştirmek için Final Four'da kupa getiren şutu mu atmamız gerekiyor? O zaman forumların, sosyal medyanın ya da herhangi bir mecranın hiçbir vasfı kalmıyor. Kapatalım gitsin ya da HOF olmuş isimler forum açsın onları okuyalım.

Ek olarak;

NBA'de kendimi bildim bileli Detroit Pistons taraftarıyım. Pistonslı olma nedenim de Isiah Thomas'tır. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biridir. Cebinden 160 tane Djordjevic falan çıkartır, o derece efsanedir. Ancak Isiah'ın yöneticilik kariyeri ortadadır. Bu adama New York basınında 'dangalak', 'ruh hastası', 'manyak', 'beceriksiz', 'tarihten silinmesi gerek' gibi hakaretin ötesine geçilen şeyler yazıldı. Isiah, bu eleştiriler karşısında bir kere olsun, ''Ulan ben Isiah'ım, oyunculuğum ortada, siz kimsiniz...'' demedi. Bence siz de şu psikolojiden kurtulun artık.

Yukarıdaki yorumum bağlamında doğrudan sizi hedef alan bir cümlem yok. Onu baştan belirteyim. Oyunculuk dönemlerindeki sempatim dışında da Djordovic-perver falan bir insan değilim. Defolarını tek tek yazmışsınız zaten. Benim o seviyede teknik taktik bilgim yok. Şu an Djordovic'in yerinde kim olsa aynı refleksi gösterirdim. Oldu, bitti, şu an itibariyle başımızdaki koç bu adam. Her iyi oyuncunun iyi bir koç olmadığını söylemek başka bir şey, basketboldan anlamadığını söylemek başka bir şey. Tek bu formu kastetmiyorum, neler yazılıyor neler. Ataşehir de dahil olmak üzere seyirci mevzusunda sizinle hem fikir olamayacağım maalesef. Avrupa şampiyonu olan kadronun bir sene sonraki Olympiakos maçında son üç dört dakikada nasıl yalnız bırakıldığına bizzat şahit olmuştum. Ki o maçı bile uzatmaya götürmeyi başarmıştı o kadro. Hadi beni boş verin Obradovic defalarca dile getirdi bu durumu. Belki memlekete has demek daha doğru olur. Keza kadın voleybol takımının başarılarının nasıl itibarsızlaştırıldığına bu yaz aylarında hep birlikte şahit olduk. Kimseyi, hiçbir şeyi beğenmeyen bir güruh var ortada.. Dün akşamki maçı izlerken içten içe nasıl kahrolduğumu anlatamam sizlere. Birilerinin işgüzarlığı yüzünden iki senede eşekten düşmüşe döndük. Ama yok işte, desteklemekten, umut etmekten, beklemekten başka bir şey  gelmiyor elimden. Ne desem boş. Kişisel olarak sizi veya birilerini hedef almak, didişmek gibi bir derdim yok. Öyle anlaşıldıysa kusuruma bakmayın. Saygılar.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #123 : 02 Ekim 2021, 21:36:24 »
Yukarıdaki yorumum bağlamında doğrudan sizi hedef alan bir cümlem yok. Onu baştan belirteyim. Oyunculuk dönemlerindeki sempatim dışında da Djordovic-perver falan bir insan değilim. Defolarını tek tek yazmışsınız zaten. Benim o seviyede teknik taktik bilgim yok. Şu an Djordovic'in yerinde kim olsa aynı refleksi gösterirdim. Oldu, bitti, şu an itibariyle başımızdaki koç bu adam. Her iyi oyuncunun iyi bir koç olmadığını söylemek başka bir şey, basketboldan anlamadığını söylemek başka bir şey. Tek bu formu kastetmiyorum, neler yazılıyor neler. Ataşehir de dahil olmak üzere seyirci mevzusunda sizinle hem fikir olamayacağım maalesef. Avrupa şampiyonu olan kadronun bir sene sonraki Olympiakos maçında son üç dört dakikada nasıl yalnız bırakıldığına bizzat şahit olmuştum. Ki o maçı bile uzatmaya götürmeyi başarmıştı o kadro. Hadi beni boş verin Obradovic defalarca dile getirdi bu durumu. Belki memlekete has demek daha doğru olur. Keza kadın voleybol takımının başarılarının nasıl itibarsızlaştırıldığına bu yaz aylarında hep birlikte şahit olduk. Kimseyi, hiçbir şeyi beğenmeyen bir güruh var ortada.. Dün akşamki maçı izlerken içten içe nasıl kahrolduğumu anlatamam sizlere. Birilerinin işgüzarlığı yüzünden iki senede eşekten düşmüşe döndük. Ama yok işte, desteklemekten, umut etmekten, beklemekten başka bir şey  gelmiyor elimden. Ne desem boş. Kişisel olarak sizi veya birilerini hedef almak, didişmek gibi bir derdim yok. Öyle anlaşıldıysa kusuruma bakmayın. Saygılar.

Estağfurullah Ertan abi, didişmek amacıyla yazmadığını biliyorum. Zaten bu kadar uzun açıklamayı da sana olan saygımdan yaptım. Forumun amacı tartışmak zaten. En nihayetinde hepimiz Fenerbahçe'nin iyiliğini istiyoruz.

Hiçbir şeyi beğenmeyen ya da sadece muhalefet olsun diye sallayan belli bir kesim var, özellikle twitter'da. Ama onları zaten çok ciddiye almamak lazım. Daha önce de söyledim, umarım koç beni ve benim gibi düşünenleri yanıltır. Bunu da hiç gocunmadan söylerim, adama salladık ama bize cevabı verdi diye.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 21:44:02 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #124 : 02 Ekim 2021, 22:49:35 »
Estağfurullah Ertan abi, didişmek amacıyla yazmadığını biliyorum. Zaten bu kadar uzun açıklamayı da sana olan saygımdan yaptım. Forumun amacı tartışmak zaten. En nihayetinde hepimiz Fenerbahçe'nin iyiliğini istiyoruz.

Hiçbir şeyi beğenmeyen ya da sadece muhalefet olsun diye sallayan belli bir kesim var, özellikle twitter'da. Ama onları zaten çok ciddiye almamak lazım. Daha önce de söyledim, umarım koç beni ve benim gibi düşünenleri yanıltır. Bunu da hiç gocunmadan söylerim, adama salladık ama bize cevabı verdi diye.

Eyvallah, bilmukabele.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #125 : 03 Ekim 2021, 11:55:47 »
Şundan ne alsak kar.Futbolda şampiyonluk gelsin diye her yıl hersene küçülen bir şube ondan ne alsak kar.

Kızmam kızamam.Üzülürüm.Umarım eski günler gelir.

Şu havada kötü Obradoviç gitti Fenerbahçe bitti.Evet Obra canımız kırmızı çizgi ama hayatta devam ediyor.Obra önceside vardık devam edeceğiz.

Kapansın diyenlere iki kelam edesim var.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #126 : 03 Ekim 2021, 15:17:04 »
Beni en çok umutlandıran tatminkar olmayan oyuna rağmen birşeyler yapmak isteyen arzulu istekli oyuncu sayımızın fazlalığı.Bu güzel.Yetmez ama güzel.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2021, 15:17:30 Gönderen: Tom Hanks »

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
Panathinaikos:91 Fenerbahçe Beko:87 | Euroleague 2. Hafta
« Yanıtla #127 : 03 Ekim 2021, 22:49:20 »
Allah yar ve yardımcımız olsun;
7 Ekim Perşembe, 21:00
« Son Düzenleme: 07 Ekim 2021, 23:06:01 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Ynt: Panathinaikos-Fenerbahçe Beko | Euroleague 2. Hafta
« Yanıtla #128 : 03 Ekim 2021, 22:57:20 »
Panayı işaretledim.İlk yenilgi gelir.Takımın kötü oynadığının farkında olması özeleştiri yapması güzel.

Maçın favorisi onlar zaten.Papatreou-o uzunlarını durdurmalıyız.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #129 : 03 Ekim 2021, 23:14:38 »
Pana son 2 resmi maçını Aris ve Monaco'ya karşı çift haneli farklarla kaybetti.
2.30 -1.55 ile favoriyiz

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #130 : 03 Ekim 2021, 23:32:44 »
Pana çok kötü bir takım. İsmi kalmış yadigar. Play off yapmaları falan mucize. Esasında lokum gibi bir deplasman ama bir bir şey oynamıyoruz. Onlar açısından da tam tersi moral bulmalari için bizden daha lokum bir takim bulamazlardi galiba.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #131 : 03 Ekim 2021, 23:33:37 »
Oakada o ateşli seyircisi önünde zor iş.İçte olsaydı şansımız vardı.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #132 : 03 Ekim 2021, 23:34:41 »
Pana çok kötü bir takım. İsmi kalmış yadigar. Play off yapmaları falan mucize. Esasında lokum gibi bir deplasman ama bir bir şey oynamıyoruz. Onlar açısından da tam tersi moral bulmalari için bizden daha lokum bir takim bulamazlardi galiba.

Birşeyler yapmak isteyen oyuncularımız var ama kopuk kopuğuz hayırlısı.

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #133 : 03 Ekim 2021, 23:39:27 »

Birşeyler yapmak isteyen oyuncularımız var ama kopuk kopuğuz hayırlısı.
Geçen sene yok muydu?
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #134 : 03 Ekim 2021, 23:40:30 »
Gördüğüm Fenerbahçemiz kötü oyun tatminkar olmayan oyun ama öte yandan birşeyler yapma gayretinde olan sporcularımız.Pıerre*Shayok-Henry-Vesely-De colo-Polonara etc.