Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2023-24 Sezonu)  (Okunma sayısı 130399 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ynt: Monaco:2 Fenerbahçe Beko:2 | Euroleague Play Off Serisi
« Yanıtla #1620 : 04 Mayıs 2024, 00:07:51 »
Loser sıfatını sevmiyorum ve kullanmıyorum. Stres yönetememe olarak adlandırıyorum bu olguyu. Ama yukarıda boltla altını çizdiğim üç cümlenizin altına imzamı atarım...
Loser sıfatını sevmiyorum ve kullanmıyorum. Stres yönetememe olarak adlandırıyorum bu olguyu. Ama yukarıda boltla altını çizdiğim üç cümlenizin altına imzamı atarım...

çok doğru tabir stres yönetememek.

Bu takım F4'a kalıp Pana'yı eleyip finalde Real'e yenilse yine "loser" olacak, o yüzden zahmet etmesin, boş verin. Bu kafa yapısı hiçbir şey hak etmiyor zira.

loserlık final kaybetmek değildir. kırılma anlarında dağılmaktır. arkadaşın dediği gibi stresi kaldıramamaktır. 20 sayıyla kaybetmek loserlık değildir. son topu atamayarak kaybetmek loserlıktır. buzzer beater yiyerek kaybetmek loserlıktır. 

real madrid atar o son topu. 39 dakika 59 saniye boyunca 0 sayısı olan 36 yaşındaki llull alır o son topu ve son saniye basketiyle şampiyonluğu kazandırır.

kazanmak onların karakteridir çünkü.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2024, 00:09:27 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1621 : 04 Mayıs 2024, 00:08:19 »
Bir şeye kulp taktığım falan yok. Keşke ben hep haksız olsam da şu takım kazansa her final maçını. Siz nasıl kahroluyor iseniz bende de aynı durum. Sezon boyunca küçük salonda 600-700 seyirci ortalamasına oynayan takım bir anda 12.000 kişiye oynadı diyorum finalde...

Onu söylemiyorum, beklenti kalmadı, ondan şampiyon olabildiler diyorsun sonradan, değil mi? Felaketler gelince insanlar izlemeyi bıraktı, salonlar dolmadı diyorsun?

2014'ten sonra, hatta Parker'ın iki serbest atış kaçırıp YDÜ'ye şampiyonluğu verdiği o saçma seneden sonra, yarı finalde GS'yi geriden gelip yenip sonra da kendisinden katbekat üstün YDÜ'nün elinden kupayı alıp o takımı kapattırdı bu kulüp.

Fener'de beklenti filan bitmez.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1622 : 04 Mayıs 2024, 00:09:38 »
çok doğru tabir stres yönetememek.

loserlık final kaybetmek değildir. kırılma anlarında dağılmaktır. arkadaşın dediği gibi stresi kaldıramamaktır. 20 sayıyla kaybetmek loserlık değildir. son topu atamayarak kaybetmek loserlıktır. buzzer beater yiyerek kaybetmek loserlıktır.

Son topu atacak oyuncun 5 senedir Guduric veya Wilbekin ise loser olman çok normal o zaman. Onu Llull yaparsan loser olmayacaksın.

Bu kadar basit.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1623 : 04 Mayıs 2024, 00:11:41 »
Son topu atacak oyuncun 5 senedir Guduric veya Wilbekin ise loser olman çok normal o zaman. Onu Llull yaparsan loser olmayacaksın.

Bu kadar basit.

ribaundu alacak ekpe ile vesely varken alamadın. onların kim olması lazımdı?

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1624 : 04 Mayıs 2024, 00:12:38 »
Bu takım F4'a kalıp Pana'yı eleyip finalde Real'e yenilse yine "loser" olacak, o yüzden zahmet etmesin, boş verin. Bu kafa yapısı hiçbir şey hak etmiyor zira.

Sevilla maçında ikinci gol geliyorum diye bas bas bağırırken  kalecinin kafasına çakmak atıp turu hediye eden; maçı getirecek sayıyı bulmuşken sahaya girerek süreyi durduran ve Clyburne'e maçı ve seriyi çevirecek üçlüğü sokma fırsatı veren, ilk devresi berabere biten futbol maçının ikinci yarısının başından itibaren gitti maç diye panik yapan ve bunu sahaya yansıtan kafa ve zeka hak etmiyor bir şeyleri...  Öte yandan siz bu kitleye mensup değilseniz size bir lafım yok... Loser ibaresine ben de katılmıyorum ama renktaşın kast ettiği mevzu bu...

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1625 : 04 Mayıs 2024, 00:12:59 »
ribaundu alacak ekpe ile vesely varken alamadın. onların kim olması lazımdı?

Aynen 10'da 1 atan ve o sıra oynamayan Vesely vardı. Onun köylülüğünün ceremesini de en çok biz çektik. Son 2019'da filan adam oldu o.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1626 : 04 Mayıs 2024, 00:17:24 »

Sevilla maçında ikinci gol geliyorum diye bas bas bağırırken  kalecinin kafasına çakmak atıp turu hediye eden; maçı getirecek sayıyı bulmuşken sahaya girerek süreyi durduran ve Clyburne'e maçı ve seriyi çevirecek üçlüğü sokma fırsatı veren, ilk devresi berabere biten futbol maçının ikinci yarısının başından itibaren gitti maç diye panik yapan ve bunu sahaya yansıtan kafa ve zeka hak etmiyor bir şeyleri...  Öte yandan siz bu kitleye mensup değilseniz size bir lafım yok... Loser ibaresine ben de katılmıyorum ama renktaşın kast ettiği mevzu bu...

Hiç öyle bir şey kastetmiyor.

Bu kulübün kazandığı, yaptığı her şey unutuluyor. Şu maçla loser olmanın ise alakası bile yok. Kötü bir takımız, iki senedir son topa kalan her maçı kaybediyoruz. Hayır, loser olduğumuzdan, gökler bizi sevmediğinden değil; takımda esaslı bir lider ya da saf yetenek olmadığı için, takım kimyası bozuk olduğu, işe yaramaz bir sürü yabancıyı takıma doldurdukları için.

Olaylara böyle bakarsanız düzeltebilirsiniz.

Yok loser, yok Real filan gibi komplekslere girerseniz, böyle bombok takımlarla sağda solda madara olmaya devam ederiz.

Ben bunu söylüyorum. Winner dediğiniz takımların yine en yüksek bütçelerle, ne yapsalar hiçbir şey beceremedikleri yıllar da oldu. Real Madrid dediğin takım dünyanın en iyi takımı, çünkü dünyanın en çok para harcayan, en yüksek bütçeli takımıydı yıllarca. City hadi 10 senedir ondan fazla harcıyor. PSG hadi 15 senedir ondan fazla harcıyor. Bir 100 sene Real'den fazla harcasınlar da görelim kim dünyanın en büyüğü.

Olympiakos'un NBA'den Childress'ı yılda 8 milyon verip getirdiği seneler oldu. Dream Team kurup hiçbir şey yapamadığı seneler oldu. İki sene kupayı aldılar, şimdi yine her sene karavana. Pana, bin yıldır F4'da yok. Real, 10 sene süründü. CSKA, senelerce uğraştılar, defalarca rezil oldular.

Bunların hepsi boş laf. Bu hayatta her şey maddiyat. Ekonomi. Güç ve para.

« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2024, 00:20:10 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1627 : 04 Mayıs 2024, 00:19:16 »
Onu söylemiyorum, beklenti kalmadı, ondan şampiyon olabildiler diyorsun sonradan, değil mi? Felaketler gelince insanlar izlemeyi bıraktı, salonlar dolmadı diyorsun?

2014'ten sonra, hatta Parker'ın iki serbest atış kaçırıp YDÜ'ye şampiyonluğu verdiği o saçma seneden sonra, yarı finalde GS'yi geriden gelip yenip sonra da kendisinden katbekat üstün YDÜ'nün elinden kupayı alıp o takımı kapattırdı bu kulüp.

Fener'de beklenti filan bitmez.

Fenerbahçe'den beklentim olmasa oturup şu seriyi izlemezdim zaten. Çok defa yazdım, basketbol  IQ'su bu derece zayıf olan, kadro yapısı bu kadar sakat olan bir takımın değil Monaco, play off'ta kimseye karşı şansı yok diye. Umarım bir mucize falan olur da I'ını da Q'sunu da sokarlar bir yerime. 2017'deki kupayı 25 yıl hayal ettim, bekledim ben. Ne Spor Sergisi kaldı ne Abdi İpekçi'si. Umutla maçına gittiğim ve avazım çıkana kadar bağırıp desteklediğim kadronun play-maker'ı Erdal Koşan idi, daha ne yazayım size...

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1628 : 04 Mayıs 2024, 00:23:08 »
Aynen öyle.

4 takım içindeki en zayıf halka olarak F4 oynamanın da bana göre bir esprisi yok. Ama F4, F4'dur işte.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1629 : 04 Mayıs 2024, 00:23:36 »
Aynen 10'da 1 atan ve o sıra oynamayan Vesely vardı. Onun köylülüğünün ceremesini de en çok biz çektik. Son 2019'da filan adam oldu o.

denizli’yi yenemezken, trabzon ile sahamızda 40 tane pozisyona girerek berabere kalırken, gs’ye sahamızda kupa kaldırtırken de mi daha kötü kadrolarımız vardı?

kalite elbette önemli. baskıyı kaldırabilmek kaliteden daha önemli.

her takımın kötü olduğu dönemler olur. real madrid 5 tane yedi barcelona’dan. tarihin en iyi barcelona kadrosu 10 senede 3 cl kazandı. real 5 yılda 4 tane kazandı.

stadı yenilemeye 1 milyar euro para harcayıp, bütçede ciddi küçülmeye gittiği dönemde cl kazandı. en iyi kadro değildi.

benzema gitti, yerine joselu geldi. vini sezon başında sakatlandı. herkes santrafor alacak diye beklerken florentino perez çıktı santrafor almayacağız dedi.

19-20 yaşında 4-5 tane oyuncuyu oynatarak cl şampiyonluğuna gidiyorlar yine.

yine en iyi kadro değiller. 5 yılda 4 kupa alırken de en iyi kadro değildiler hiçbir zaman.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2024, 00:24:41 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1630 : 04 Mayıs 2024, 00:24:15 »

Bu kadar basit.

Haddimi aşıyor isem "pikenrol" beni bağışlasın, zira onun yerine yazıyor gibi oldum biraz. Renktaş diyor ki tribündeki bu negatif elektrik ile, bu stres ve baskı ile  Llull  ve muadilleri de gelse Fenerbahçe'ye, o da Guduric'e dönecek, mala bağlayacak diyor. Yanlışım varsa düzeltsin lütfen...

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1631 : 04 Mayıs 2024, 00:28:55 »
denizli’yi yenemezken, trabzon ile sahamızda 40 tane pozisyona girerek berabere kalırken, gs’ye sahamızda kupa kaldırtırken de mi daha kötü kadrolarımız vardı?

kalite elbette önemli. baskıyı kaldırabilmek kaliteden daha önemli.

her takımın kötü olduğu dönemler olur. real madrid 5 tane yedi barcelona’dan. tarihin en iyi barcelona kadrosu 10 senede 3 cl kazandı. real 5 yılda 4 tane kazandı.

stadı yenilemeye 1 milyar euro para harcayıp, bütçede ciddi küçülmeye gittiği dönemde cl kazandı. en iyi kadro değildi.

benzema gitti, yerine joselu geldi. vini sezon başında sakatlandı. herkes santrafor alacak diye beklerken florentino perez çıktı santrafor almayacağız dedi.

19-20 yaşında 4-5 tane oyuncuyu oynatarak cl şampiyonluğuna gidiyorlar yine.

yine en iyi kadro değiller. 5 yılda 4 kupa alırken de en iyi kadro değildiler hiçbir zaman.

Dostum sen bu kulüp 40 senedir sürekli kaybediyor yazmadın mı? Bunu yazdıktan sonra da şu mağlubiyeti, bu tür mağlubiyetleri diyeyim, ona bağlamadın mı?

Ben de sana diyorum ki bu kulüp 40 yıldır sürekli kaybediyor filan değil. Şimdi bana tekil tekil kaybettiğimiz tüm finalleri, kritik maçları filan sayacak mısın? Ne diyeyim sana ben şimdi.

Biz ŞL'de çeyrel final oynarken ahı gitmiş vahı kalmış GS iki tane yabancıyla ve dördüncü hocasıyla şampiyon oldu bu ligde. Tarihin en büyük kulübü olmalılar o zaman. Taurasi'li, Wauters'li, Charles ve Fowles'lı GS'ye 50 kere koyup ellerinden şampiyonluğu da CB kupasını da aldık mı, almadık mı? Sonra o branşa 40 sene loser dendi işte geçen seneye kadar.

İşte bu sözler bu kadar boş ve anlamsız.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2024, 00:29:51 Gönderen: Maldonado »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1632 : 04 Mayıs 2024, 00:33:28 »
Hiç öyle bir şey kastetmiyor.

Ben bunu söylüyorum. Winner dediğiniz takımların yine en yüksek bütçelerle, ne yapsalar hiçbir şey beceremedikleri yıllar da oldu. Real Madrid dediğin takım dünyanın en iyi takımı, çünkü dünyanın en çok para harcayan, en yüksek bütçeli takımıydı yıllarca. City hadi 10 senedir ondan fazla harcıyor. PSG hadi 15 senedir ondan fazla harcıyor. Bir 100 sene Real'den fazla harcasınlar da görelim kim dünyanın en büyüğü.

1. tam olarak onu anlatmaya çalışıyorum. söylediğimden sorumluyum. başkalarının anladığından değilim.

2. real madrid konusunda müthiş yanılgı içinde insanlar. real en çok para harcayan takım hiç olmadı.

navas, carvajal, kroos, pepe, varane, marcelo, modric, casemiro, benzema gibi adamların içinde en pahalı transfer kroos’un bonservisi yanılmıyorsam 35 milyon euro. diğerleri daha ucuz.

mevcut kadro desen, yarıdan fazlası 21 yaşın altında takımın. en pahalısı vini içlerinde, 45 milyon euro olması lazım bonservisinin.

ronaldo, bale, bellingham gibi yıldıza parayı basarlar ama.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #1633 : 04 Mayıs 2024, 00:34:20 »
Haddimi aşıyor isem "pikenrol" beni bağışlasın, zira onun yerine yazıyor gibi oldum biraz. Renktaş diyor ki tribündeki bu negatif elektrik ile, bu stres ve baskı ile  Llull  ve muadilleri de gelse Fenerbahçe'ye, o da Guduric'e dönecek, mala bağlayacak diyor. Yanlışım varsa düzeltsin lütfen...

çok doğru. :)

büyük takımlar ve taraftarları için bu tür maçlar tek ihtimallidir ve ilk andan son düdüğe kadar kutlama maçlarıdır. akıllarının kıyısında bile kaybetme ihtimalleri yoktur.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2024, 00:35:31 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1634 : 04 Mayıs 2024, 00:40:33 »
çok doğru. :)

büyük takımlar ve taraftarları için bu tür maçlar tek ihtimallidir ve ilk andan son düdüğe kadar kutlama maçlarıdır. akıllarının kıyısında bile kaybetme ihtimalleri yoktur.

jhsajd. Winner dediğin takımların kaybettiği finaller buradan Madrid'e yol olur. Neyse baba sen git büyük bir takım tut. Sürünme buralarda...

Winner takım falan filan deyip şuralarda kurduğun kadrolar da bi enteresan senin ya, neyse.