Sevilla maçında ikinci gol geliyorum diye bas bas bağırırken kalecinin kafasına çakmak atıp turu hediye eden; maçı getirecek sayıyı bulmuşken sahaya girerek süreyi durduran ve Clyburne'e maçı ve seriyi çevirecek üçlüğü sokma fırsatı veren, ilk devresi berabere biten futbol maçının ikinci yarısının başından itibaren gitti maç diye panik yapan ve bunu sahaya yansıtan kafa ve zeka hak etmiyor bir şeyleri... Öte yandan siz bu kitleye mensup değilseniz size bir lafım yok... Loser ibaresine ben de katılmıyorum ama renktaşın kast ettiği mevzu bu...
Hiç öyle bir şey kastetmiyor.
Bu kulübün kazandığı, yaptığı her şey unutuluyor. Şu maçla loser olmanın ise alakası bile yok. Kötü bir takımız, iki senedir son topa kalan her maçı kaybediyoruz. Hayır, loser olduğumuzdan, gökler bizi sevmediğinden değil; takımda esaslı bir lider ya da saf yetenek olmadığı için, takım kimyası bozuk olduğu, işe yaramaz bir sürü yabancıyı takıma doldurdukları için.
Olaylara böyle bakarsanız düzeltebilirsiniz.
Yok loser, yok Real filan gibi komplekslere girerseniz, böyle bombok takımlarla sağda solda madara olmaya devam ederiz.
Ben bunu söylüyorum. Winner dediğiniz takımların yine en yüksek bütçelerle, ne yapsalar hiçbir şey beceremedikleri yıllar da oldu. Real Madrid dediğin takım dünyanın en iyi takımı, çünkü dünyanın en çok para harcayan, en yüksek bütçeli takımıydı yıllarca. City hadi 10 senedir ondan fazla harcıyor. PSG hadi 15 senedir ondan fazla harcıyor. Bir 100 sene Real'den fazla harcasınlar da görelim kim dünyanın en büyüğü.
Olympiakos'un NBA'den Childress'ı yılda 8 milyon verip getirdiği seneler oldu. Dream Team kurup hiçbir şey yapamadığı seneler oldu. İki sene kupayı aldılar, şimdi yine her sene karavana. Pana, bin yıldır F4'da yok. Real, 10 sene süründü. CSKA, senelerce uğraştılar, defalarca rezil oldular.
Bunların hepsi boş laf. Bu hayatta her şey maddiyat. Ekonomi. Güç ve para.