Sen de haklısın. Ama ben sana bir şey diyeyim: Osayi'yi beğenmiyorum, topa vuramaz, hücuma çıktığında geri koşamaz, 80'lerde kendini bir yere atar, kalkamaz, sakatlanır. Fiziği bek olmaya müsait değil, çok kalın. Çabuk değil. Bir Boey'ın fiziğe bak bir de Osayi'nin, adam savunmaya hızlı bile gelse beli dönene kadar mevsim geçiyor. Cengiz'i son senelerde hiç beğenmiyorum, sürekli sakatlanan, çok da bir meziyeti olmayan bir oyuncuya dönüştü. Mert, dünyanın en anlamsız transferi, yerli olduğu için alındı. Becao'yu pek beğenmedim şu vakte kadar. Szymanski, bir şekilde skor yapıyor ama topsuz oyunda pek yok, karşı pres dışında. Biraz da zor maçlarda izlemek lazım. Tadic, maçın yarısında adamın adını duymuyorsun bile, statta da izledim, oyunda kayboluyor uzun süreler. Anca sürekli sağa sola el kol. İş yapmasına yapıyor ama bunun yetmediği takımlar da gelecek. İsmail'in durumu zaten malum, yerine oyuncu bakılıyor. King, zaten King. Kent'i hoca bile oynatmıyor. İrfancan, bu sene en beğendiğim oyuncumuz, o da istikrarlı değil. Livakovic, aslında biraz kapalı kutu bizim için, Dünya Kupasında filan iyi oynadı evet de lig performansını bilen yok. Diğer stoperimiz Djiku, iyi olsun kötü olsun oynadığı en büyük kulüp Strasbourg. Zajc-Crespo filan muhteşem oyuncular mı? Göndermeye çalışıyoruz.
Bu takımın nesine bakıp Avrupa Kupası hayali kuruyorsunuz ki?
Lig için fark yaratacak yerli oyuncularımız var, Cengiz gibi, İrfan gibi. Ama bunları değerli kılan yetenekleri değil, yerli olmaları. Yoksa 18 verip en kral kanat oyuncusunu alırdık Cengiz filan yerine.
Takımda üç beş tane olmuş oyuncu var işte: Tadic, Fred, Dzeko, Ferdi, hadi kaleciyi de say Livakovic. Geri kalanı fasa fiso.
Bir tane çok iyi sol bek, bir tane çok iyi bir 6 numara, bir de skor yapacak iyi bir sağ kanat oyuncusu alırsak, bunlar da iyi çıkarsa, o zaman kadroya iyi derim. Üç tane çok net eksiği olan takıma ben Avrupa'da favori diyemem. Zagreb, Lille, Aston Villa, Kupa 2'den gelecek takımlar, Marsilya filan. Kolay değil.