Livakovic için kapalı kutu dedim hep. Bugünkü maçta ceza sahasına ve çevresine hâkim göründü. Gâyet soğukkanlı ve ne yaptığını bilen görüntüsü var. Yan toplarda da iyi gözüküyor. Karşı karşıya pozisyonlarda açıyı biraz daha iyi kapatırsa, yâni kalede büyürse çok güzel olacak. Yediği gol kaleci hatâsı değil. Şimdilik iyi gidiyor bakalım.
Crespo 6 numarada bugün orta sahayı rahatlattı, özellikle Fred ona güvenerek ileriye daha rahat gidiyor. Crespo'yu 6 numaraya oturtalım desem bu sefer de Türk oyuncu olarak Serdar Aziz oynamak zorunda. İsmail hocam dönüşümlü ayarlayacak artık bunu.
Djiku'nun çok temiz ayağı var, risksiz ve sâde oynuyor, kademelere iyi giriyor.
Oosterwolde bugün hârikaydı. Rakibin sağdaki pırpır hızlı oyuncusunu sindirip sahadan sildi. Bâzen gereksiz çalıma giriyor, deneyimsizliği orda meydana çıkıyor. Bu çocuğu işlersek bir şeyler çıkacak içinden, özellikle o fizikle o sürate ulaşması müthiş.
Mert Hakan kalitesi ölçüsünde oynadı. En azından oyuna sertlik getiriyor.
King ve Kent benim için Fenerbahçe ilk 11 oyuncusu değil, rotasyon oyuncuları.
Bats'ın gol atmasına çok sevindim. Dzjeko'nun büyük hayranıyım ama 37 yaşındaki adamdan 60 maç aynı seviyede oynamasını bekleyemezsin. Bats'ın formda olması bizim için iyi bir şans. Evvelden 3,2 milyon Euro alan yedek santrafor olmaz derdim, vazgeçtim. Az kalsın Morelos belâsına kalıyorduk.
FRED için söyleyecek söz bulamıyorum. Değil Fenerbahçe, Türkiye'ye uzun yıllardır böyle bir 8 numara gelmemişti. Rakip ceza alanında gol kovalarken 30 saniye sonra kendi ceza sahasından top çıkarıyor. Saha görüşü mükemmel, temposu hârika, deneyimi büyük ve herkesin sevgilisi. Bugün maçın yıldızıydı. Allah nazarlardan korusun.
İsmail hocam gerçekten dersine iyi çalışmış. Kopenhag'ı elinden kaçırmış bir takıma karşı radikal kadro değişikliği ile çıkmak cesaret işiydi, sonuna kadar haklı çıktı.
Gelelim Alanya deplasmanına;
Yine hayvan gibi önde basacaklardır Ankaragücü ve Antalya gibi ama maç onların sahasında olacağı için öküz gibiede savunma yapmazlar herhâlde. Bize karşı kapanmayıp biraz açık oynayan her takımı her stadta zorlanmadan yeneriz diye düşünüyorum. Bir de şu var, skoru 60'lara kadar alabilirsek Tadic/King ya da Kent değişikliği gerekiyor. Skoru aldıktan sonra sprinter oyuncu sokmak bizim ligin geleneği çünkü. King ve Kent'i bu şekilde kullanmak gerek.