Gönderen Konu: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 13247 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #75 : 26 Ağustos 2024, 11:00:51 »
Bu maç özelinde buna katılmıyorum. Bu maçta takımın kurgusu ve savunma anlayışı çok daha sağlamdı Göztepe maçına göre, çünkü çift santraforlu abuk bir düzenle oynamadık ve Fred orta sahayı bayağı bir toparladı. Zamanla umarım daha iyi olacaktır. Dün takım sağlamdı oldukça.

Ben bu takımda iki sıkıntı görüyorum, birincisi baskı altında çıkış. Geçen sene baskıdan genelde Ferdi'nin driplingleriyle çıkardık, topu taşırdı adam tek başına. Şimdi Ferdi gitti. Ne Osayi ne Mert ne Levent ne de bir başkası böyle bir oyuncu değil. Yani ya pasla çıkacaksın ya da uzun vuracaksın. Dzeko oynayacaksa uzun vurmanın çok bir anlamı yok, üst düzey herhangi bir stoper nefes aldırmaz ona hava toplarında. Neysri belki... Ama açıkçası bir numarasını da göremedim şu vakte kadar onun da, şaşkın şaşkın koşturuyor sahada.

Demek ki pasla çıkacağız. Mourinho da bence bu yüzden Becao'yu oynatmıyor. Ama İsmail ile pasla çıkmak çok riskli bir şey. Topu rakibe verip presle kazanmak da başka bir seçenek.

Bu yüzden bize birincisi, çok tempolu ve yırtıcı, agresif bir 8 lazım. İkincisi de regista bir 6 lazım. Topu alacak, dönecek, verecek, tekrar alacak. Oyunu kontrol etmemiz diğer türlü çok zor.

İrfan'ın filan da bu takıma acilen girmesi lazım. Nasıl olur bilmiyorum ama Tadic'in her maç oynamasına gerek yok, kötü oynuyor diye de demiyorum ama İrfan geçen sene ligin en iyi futbolcusuydu.

Skora göre ben de katılmam elbette. oyuna göre dersen Fred'in vurduğu her topu kaleci yumurtladı. Sosyal medya dahil her yerde bunun geyiği dönüyor. Rize taraftarı bile kaleciyi yuhaladı. Gs maçında rakip kaleci böyle goller yese ana avrat söverdik. Haaa çok mu umurumda, zerre kadar değil ama çok iyi oynadık dediğimiz maçın ilk yarısı 45. dakikada adamların kaçırdığı gol olsa 1-1 olacaktı. Benim söylemeye çalıştığım bizim takım asla tek farklı skora yatıp da o skoru almayı başarabilecek bir takım değil. O riske girecek bir takım hiç değil ki geçen hafta ve önceki yıllarda 100 kere örneği oldu. Bundan 20 hafta sonra ligde o göztepe maçında yediğimiz gol olmasaydı diye burada söyleneceğiz. Rize maçı da ikinci yarı başlar başlamaz kaleci 2 tane daha yumurtlamasa çok zor geçerdi o maç da.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #76 : 26 Ağustos 2024, 11:04:01 »
Rize şu dönem karşılaşması en zor Anadolu takımıydı oyun olarak ve ezip geçtik.

İdeal orta sahayla oynayınca, Tadic ve Maximin de geri dönüşlerde iyi olunca güzel bir takım oyunu ortaya çıktı.

Tadic ve Maximin bitiricilik açısından sıkıntılı. Dzeko da yaşı gereği gelecek adına soru işareti. Rize kalecisi saçma sapan goller yemese kilidi açabilir miydik bilmiyorum.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #77 : 26 Ağustos 2024, 11:10:39 »
anları iyi oynadık, pozisyon da vermedik. gayet ideal bi deplasman maçıydı. 0-5 bitecek bi maç değildi bence ama böyle maçlar olur. göztepe ve rize gibi 2 önemli deplasman geride kaldı. keşke geçen hafta o saçmalığı yaşamasaydık.

Çevrimiçi Murat

• Üye
« Yanıtla #78 : 26 Ağustos 2024, 11:24:38 »
Öncelikle fredin geçen sene 20-25 maçta attığı gol adedini bir maç sığdırdı. Masallah diyelim. Mourinho kendi inandığı yeni bir sisteme geçiş aşamasında. Hayrolsun. Fakat gördüğüm kadarıyla Dzeko ve Tadicin süreleri 45 dakikaya düşürülmeli. Hocada muhtemelen bu yönde ilerleyecektir. Olursa(inşallah) Medina ve Vini Souza katılımıyla fişek gibi olabiliriz.

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #79 : 26 Ağustos 2024, 13:37:21 »
İlk başta ben de "5 gollük maç değildi" diye düşündüüm ama verilmeyen iki penaltı verilse 3.5 xG ediyor ki bence ilk devreden 3-4 olabilecek maçtı. Gollerin geldiği pozisyonlar çok gol pozisyonu gibi değildi, sanırım ondan algımız öyle oluyor.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi Maldonado

• Üye
« Yanıtla #80 : 26 Ağustos 2024, 13:53:06 »
Skora göre ben de katılmam elbette. oyuna göre dersen Fred'in vurduğu her topu kaleci yumurtladı. Sosyal medya dahil her yerde bunun geyiği dönüyor. Rize taraftarı bile kaleciyi yuhaladı. Gs maçında rakip kaleci böyle goller yese ana avrat söverdik. Haaa çok mu umurumda, zerre kadar değil ama çok iyi oynadık dediğimiz maçın ilk yarısı 45. dakikada adamların kaçırdığı gol olsa 1-1 olacaktı. Benim söylemeye çalıştığım bizim takım asla tek farklı skora yatıp da o skoru almayı başarabilecek bir takım değil. O riske girecek bir takım hiç değil ki geçen hafta ve önceki yıllarda 100 kere örneği oldu. Bundan 20 hafta sonra ligde o göztepe maçında yediğimiz gol olmasaydı diye burada söyleneceğiz. Rize maçı da ikinci yarı başlar başlamaz kaleci 2 tane daha yumurtlamasa çok zor geçerdi o maç da.

Skor olarak değil, oyun geçen haftaki gibi mahkum değildi bana göre. Geçen hafta çok çok kötü bir takım vardı, gol geliyorum dedi ve baskı yedik. Dün baskı yemedik hiç, duran toptan filan pozisyon verirsin, ona yapacak bir şey yok.

Çevrimiçi Murat

• Üye
« Yanıtla #81 : 27 Ağustos 2024, 22:54:56 »
Malum mendebur takımın YB ile oynadığı maçı izliyorum. Hakem muazzam bir maç yönetti. Hele 45.dk daki pozisyonu görünce bizim y…ak bazı hakemlerin kıvranıp osterwolde’nin itilmesine penaltı verse itiraz edilmez gibi yuvarlak/muallak laflar ettiği pozisyon aklıma geldi. Aynisi YB Lu Colley topa kafa vurmak üzereyken Barış kopili iterek kafa vurunca direkt faul verdi. İyi bir hakeme performansı var bu elemanın.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #82 : 28 Ağustos 2024, 00:03:27 »
Son yılların en kötü young boysu eledi galatasarayı pozisyona bile giremediler adamlar maç boyu uzun vurdu baska bir şey de yapmadı ligimizin hali ortada hakemler kollamasa gs bu sene dağılırda

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #83 : 30 Ağustos 2024, 21:29:45 »
Dzeko her maç nasıl düzenli olarak net pozisyon kaçırmayı başarıyor ya. En-Nesyri’yi ilk 11’e monte etmesi gerekiyor artık.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #84 : 30 Ağustos 2024, 21:52:55 »
İlk yarının en kötüleri dzeko ve tadic özellikle dzeko maçın başında da kaçırmaya başladı hani ilerleyen dk yorgunluk vs diyorduk ararız bunları

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #85 : 30 Ağustos 2024, 22:21:26 »
Çok rahat gelmeye başladılar. Gol yiyeceğiz gibi.
Çok rahat geçiyorlar orta sahayı.

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #86 : 30 Ağustos 2024, 22:30:12 »
Tadic ile 2-0’a getirdik skoru. Liva net pozisyonu çıkartmasa yine sıkıntılı bir maç olacaktı. İkinci yarı çok kötü oynuyoruz.

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #87 : 30 Ağustos 2024, 22:41:03 »
En Nesyri cenabet misin abi sen :D
Kaleci sakatlandı o kurtarışı yapmak için. :D

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #88 : 30 Ağustos 2024, 23:04:10 »
Çağlar çok iyiydi bugün aman nazar değmesin onuda unutmamak lazım birde şu skorun alındığı maçlarda Fred kenara gelsin

Çevrimiçi Maldonado

• Üye
« Yanıtla #89 : 31 Ağustos 2024, 00:33:41 »
Maxi takımı çok bozuyor. Bek filan kovalamıyor. Topu aldı mı da geveleyip duruyor. İkinci yarı ilk 20 dakika sol taraf otoban oldu. Bekte Jayden da çok yetersiz, adam kaçırıyor ve çok pozisyon hatası yapıyor.

Sola Tadic, Sağa İrfan gelir gelmez goller geldi ve topu alıp da vermedik, maç da bitti. Mourinho artık bunu görmeli. Hala görmüyorsa altında boş kuruntular yatıyor demektir. Maxi ancak hamle oyuncusu olur. İrfan direkt oynar. Tadic sol tarafta olur. Sol beke bir oyuncu almak veya Levent'i denemek lazım.

Takımı bozan ikinci oyuncu ise Szymanski. Çok sıradan kalıyor. Koşuyor ediyor, pres okey ama ikinci forvet gibi oynamadan bir etkinliği yok topla veya topsuz.

Amrabat, Fred, İsmail oynamalı. Sağda İrfan, solda Tadic olmalı. Maxi, Oğuz, Szymanski hamle oyuncusu olmalı. Bir sol bek almak lazım. Hatta İsmail ile rotasyon yapacak bir de yıldız bir 8.

Diğer türlü sıkıntı yaşarız.