Gönderen Konu: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 13074 defa)

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #435 : 18 Aralık 2024, 01:41:12 »
Dostum, ben ve benim gibiler Ali Koç'un ve yönetiminin başarılı olduğunu iddia etmiyoruz zaten. Etsek de durum ortada, kimse kimseyi kandıramaz. Her şeyi ağzına yüzüne bulaştırdı. Çekileceğiz dedi, insanlar hafta içi işi bırakıp stada doluşup tam yetki verdi, sonuç malum. Yapamayacağın işi zikretmeyeceksin eğer yapamayacaksan.

Gelelim öte tarafa. "Fenerbahçe eşit şartlarda mücadele ediyor" diyen kişinin aklından şüphe ederim ya da ar damarı yetmezliği vardır. Bu yüzden bazı çocukluk arkadaşlarımı sildim, bazı akrabalarımla ilişkimi kestim. Cahiliyle zaten uğraşmam. Ülkedeki her boktan şikayet edip mevzu futbola gelince sus pus olan, gözünü kapatan tahsilli-entelektüel tipler olduklarını ayrıca belirteyim.

Bir olgunun farklı farklı nedenleri aynı anda bir arada var olabilirler. Bunu yazıyoruz. Fenerbahçe yönetimi başarısız, GS yönetimi başarılı, Fenerbahçe ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa önüne set çeken bir YAPI ya da en hafif tabiriyle yazayım ALGI MAKİNASI veya SESSİZ MUTABAKAT var. Ve bu üç neden aynı anda bir arada var olabilir.

He biz sıkmıyor muyuz kendi ayağımıza? Sıkıyoruz. Bunu inkâr eden yok.

Hala yazıyor arkadaş, yok trajik durumdaymışız falan filan. Son dakika penaltısı dediği maçın özet videosunu koydum, o son dakikaya kadar buz gibi iki penaltın verilmemiş. Cevap yok...

İki tane akademik tez paylaştım. Anlı şanlı Türk basını ne boklar yemiş... Ama yok...

Tamam abi yapı var. Bir de Beşiktaş'a tribünler küfür ettiği için yenildik. Yüksek lisans tezleri bunu doğruluyor. Pes, tamam.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #436 : 18 Aralık 2024, 03:35:09 »
Tamam abi yapı var. Bir de Beşiktaş'a tribünler küfür ettiği için yenildik. Yüksek lisans tezleri bunu doğruluyor. Pes, tamam.

Yazdığım argümanlara karşı yaptığın tek şeyin dalga geçmek olduğunu düşünüyorum. Ben Beşiktaş'a yenilmemizin tek nedeninin edilen küfür olduğuna dair bir şey yazdım mı? Adamları yok yere motive ettiğimizin altını çizdim. Cidden bunu mu anlıyorsun yazdığımdan çizdiğimden? Her zaman olduğu gibi tek bir sebebe indirgedin. Ve arkasına da yüksek lisans tezini yapıştırdın.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #437 : 18 Aralık 2024, 09:15:35 »
Yazdığım argümanlara karşı yaptığın tek şeyin dalga geçmek olduğunu düşünüyorum. Ben Beşiktaş'a yenilmemizin tek nedeninin edilen küfür olduğuna dair bir şey yazdım mı? Adamları yok yere motive ettiğimizin altını çizdim. Cidden bunu mu anlıyorsun yazdığımdan çizdiğimden? Her zaman olduğu gibi tek bir sebebe indirgedin. Ve arkasına da yüksek lisans tezini yapıştırdın.

Neyine cevap vereyim abi? Fenerbahçe'nin yıllardır bir toplumsal muhalefet merkezi haline getirilmeye çalışıldığını görmüyor musunuz, göremiyor musunuz merak ediyorum? Ali Koç'un yaptıklarının aynılarını Aziz Yıldırım da yaptı 2013'ten sonra, Fenerbahçe'nin rezil olmadan geçirdiği tek bir gün bile o yok tarihten beri. Yok banka kuracaktım devlet kurdurmadı. Batık AŞ'ye kim banka kurma izni verir? Ali Koç da durdu durdu, durup dururken Fener stadına ATATÜRK ismi verilmesi muhabbeti çıktı. Niye? Hep bu komik algı çalışmasına hizmet ediyor hepsi de ondan. Yönetmelikte malum, bir şehirdeki en büyük stadın ismi Atatürk olabilir. Bu da bunu biliyor da gidiyor yine şansını deniyor, olmazsa çıkıp devlet müsaade etmedi, yıkılmayan son kale Fenerbahçe, yapı var diyecek. İzni alamadı, stadın çatısına Atatürk yazdırıyor. Neden abi? Nereden çıktı şimdi? Herifin her işi sinsilik. Her işi algı. Her işi onu bunu bir sene, iki sene daha idare edebilir miyim kafası.

Acun'lu, Başakşehir-Göksel Gümüşdağ-Erdoğan üçgeninin en önemli ismi olan Ahmet Ketenci'li, eski bağlantıları bilinen Hamdi Akın'lı, Sina Afra'lı yönetimler, anonim şirket yönetim kurulları yapıyorsun, sonra da hükümet bana düşman, ben şampiyon olamıyorum, yapı, FETÖ filan demeye getiriyorsun. Yönetime daha kim girecek, Bilal Erdoğan filan mı? Aziz Yıldırım da aynı haltları bire bir yedi, yıkılmayan son kale cart curt, geçen seçimde çıktı ne dedi? Devlet ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirmeyi bırakın, Erdoğan Fenerbahçeli, Nihat Özdemir filan kıymetli insanlar dedi. Aydınlar'la hükümetin adamı diye uğraşıp sponsorluk anlaşması yaptı her ikisi de sonra. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Sen bunları izah edebiliyor musun?

Fenerbahçe'nin hakkı yeniyor. Herkesten de fazla yeniyor. Bu hep böyleydi, bunla ilgili bir sıkıntım yok. Fakat bugün sürekli bunun söylenmesi, kurumsal olarak devletin, hükümetin ya da artık ne haltsa birilerinin Feneri yok etmeye çalıştığının dillendirilmesi ve bunun üzerinden toplumsal muhalefet yapılması, Feneri muhalefetspor yapmaya yönelik bir çabadır ve o zaman hiçbir başarı kazanamazsın. Kazanamıyorsun da.

Ali Koç da bunun farkında ve süresini uzatmak için sürekli aynı teraneleri yapıyor. Sen saha içinde güçlü olmazsan, saha dışında güçlü olmaya çalışmak rezalettir. FENERBAHÇE, HER ŞEYDEN ÖNCE SAHA İÇİ ARIZALARI VE YÖNETİM YÜZÜNDEN ŞAMPİYON OLAMIYOR. Yapı, sarı kart şikesi yüzünden filan değil. Böyle bir şey varsa bile şu anda tali bir sebeptir.

Fenerbahçe, yapı yüzünden şampiyon olamıyor demek, çok net söyleyeyim, hainliktir. Fenerbahçe'ye ihanettir. Fenerbahçe, bu kamuflaj söylemleri altında yok ediliyor. Şayet devlet Fenerbahçe'ye kumpas kuruyorsa öyle devletin içine sıçayım ben. Ama öyleyse de bunu söyleyip yönetime devletin adamlarını almayacaksın. Alıyorsan da böyle boş boş konuşmayacaksın.

Senin için söylemiyorum, Ali Koç ve şürekası için söylüyorum.

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #438 : 18 Aralık 2024, 12:50:51 »
Ne anlatıyorsun birader sen sik sok sürekli? AKP Türkiye'yi ileri götürdü diye düşünüyorsam AKP Türkiye'yi ileri götürdü derim. Sana mı soracağım ne diyeceğimi? Senin gibi düşünmek mi zorundayım? Evet AKP Türkiye'yi her anlamda ileri götürmüştür. Sen "Başörtülü eş vatana ihanet" diye mütalaa veren sabık Anayasa Mahkemesi Başkanlarının olduğu günleri, işine öyle geldiği için çok "demokratik" olarak hatırlayabilirsin. Ya da 2000'lerin başında bir hayat kadınına tecavüz eden adama verilen cezayı, Yargıtay'ın "bu kadın zaten hayat kadını, dolayısıyla bu kadına tecavüz, "normal" bir kadına tecavüz gibi addedilemez" diye cezada indirim isteyip yerel mahkemenin kararını bozduğu o ultra laik ve kadına eziyetin olmadığı uydurma günlerini kutsal kabul edebilirsin. Fakat o senin cehaletin. Bunların hepsini ortadan kaldıran da AKP'dir. Yoksa senin memuriyetten emekli olur olmaz ceketine CHP rozeti iliştiren yüksek yargı mensupların, kadın yosma diye ona tecavüzü makul bulan tiplerdi, Türkiye Avrupa'dan pek çok ceza yasasını iktibas edene kadar. Bu iktibası yapan da AKP hükümetleridir. Bu da burada dursun madem senin için.

Fenerbahçe'nin Galatasaray ile mücadelesi, Ali Koç'un ellerinde YAPI, İZMİR ÇETESİ, VAR OPERATÖRLERİ FETÖ'CÜ, BEIN BE FAIR geyikleriyle sürekli sulandırıldı, çünkü herif başarısız ve yetersizin teki, bunu örtmek için de sulandırdı da sulandırdı bu mücadeleyi. Başakşehir, Trabzon, Beşiktaş, Galatasaray; hepsi şampiyon oldu, YAPI bir Feneri şampiyon yapmadı. Ne Fenermiş anasını satayım ya. Bak güzel kardeşim, sen her sene rakiplerinden geride bir takımsın. Tamam? Çünkü başındaki bu işi bilmiyor. Takımın iyi olmadan, herkesten güçlü olmadan saha dışı akıl oyunlarına girersen, Arda Kardeşler'e düdük astıran Beşiktaş gibi başını alırsın. Ali Şansalan 2021'den beri Fener maçı yönetmiyor. Ne oldu, şampiyon mu oldun? VAR'a yabancı hakem diye tutturdun, Türk hakem verse ortalığı yıkacağın abuk bir penaltı verdi son dakikada Sivas'ta, şampiyonluk gitti. Sen ise bana sarı kart filan diyorsun. Eksi puanlı Adana Demir'in yendiği, başkansız ve hocasız Beşiktaş'a domalıyorsun. Athletico'ya varlık gösteremeyip yeniliyorsun. Herifler Tottenham'ı sahadan siliyor. Geçen sene Bayern'e, Manchester'a yaptıkları da ortada. Senin "bu ligin sportif gerçekliği yok" diye sağda solda akıl oyunu yapan öbür Portekizli hocan her derbiye üçlü savunma ile çıkıp 10 kişi Beşiktaş'tan 4, iki GS maçında da yarım düzüne gol yiyip toplamda sadece 2 gol mü ne atmış. Yapı yapı diye kafamızın ütülendiği son üç senede Galatasaray'a karşı sadece bir galibiyetimiz var, onu da senin cacık olmaz dediğin İsmail Kartal almış. İçeride dışarıda yenilip duruyoruz heriflere. 20 senedir şampiyon olan yabancı antrenör yok. Halen daha aynı teraneler.

Yapı, yapı, yapı. Kafam sikildi. Takıma bakıyorum, rezalet. Basket takımına bakıyorum, herkesten 30 yiyor. Ama hala yapı. Barcelona da mı yapı desteğiyle yendi bizi? Redmond da mı 10 kişi Beşiktaşla içeride yapı ile yendi bizi? Ne anlatıyonuz baba siz sarı kart marı kart yıllardır ya.

Şu yabancı hakem getirip pozisyon tartıştırma işine de götümle güldüğüm kadar hiçbir şeye gülmemişimdir. Acun'un filan uğraştığı şeylere bak. İyi, tartıştır, eminim bu yabancı hocalara biz parayı GS'yi haklı bulsun diye veriyoruzdur da çok objektif inceler her şeyi, sonra kupaları geri alırız GS'den. Gerçekten inanamıyorum ya jhashdas. GS geri vites yapmış. Aman ne önemli. Kupayı geri verirler şimdi. Adamlar yöneticilerine salak mısın boş boş işlerle uğraşıyorsun deyip geçtiler.

Yabancı hocalardan bir bok olmaz. Süper Kupaya bile çıkamayan bu yönetimden de bir bok olmaz. Fenerbahçe birçok alanda sürekli haksızlığa uğruyor. Bilhassa Ulusoy ve Büyükekşi federasyonları dönemlerinde. Ama bunun "YAPI" diye kurumsal bir şey altında yapıldığını iddia etmek, üstelik HÜKÜMETİN FENERBAHÇE'YE KOMPLO KURDUĞUNU iddia etmek de Fenerbahçe'yi CHPSPOR'a dönüştürüp ilanihaye Ali Koç ve tipindeki başarısız, beceriksiz, siyasete angaje tiplerin elinde tutmak için uydurulmuş bir organizasyondur. Fenerbahçe, CHPSPOR değildir, olamaz. Olursa, böyle her yerde başarısız olur. İstediğiniz buysa söyleyin açık açık ya da kına yakın. Orasını siz bilirsiniz.

Siz bu gerçekleri 7 senenin sonunda anlamamış olabilirsiniz. Hatta anlamak işinize de gelmiyor olabilir. Ama benim İsmail Kartal "hacı" diye kalsın istiyorum diye bir iddiada bulunduğuna göre, sen 27 sene geçse de anlamazsın. Ali Koç, Türkiye'nin yarısının sahibi. İki işçi çıkarsa memlekette işsizlik yüzde 2 puan yukarı çıkar. Kriz çıkartır, hükümet gönderir. Nasıl hayaller içerisindesiniz anlamak mümkün değil.

Hükümet Fenerbahçe'ye komplo mu kuruyor? Kurşunu atanları bilerek mi bulmuyor? Bu ülkenin Cumhurbaşkanının suçu ve suçluyu koruduğunu ima etmenize sebep olan bilgi ve belgeler nelerdir? Bu bilgiler elinizde ise savcılığa gitmeyerek suç işliyorsunuz.

İşinize gelmeyen her mesajı siliyorsunuz birader. Sen olmasan da diğer moderatör arkadaşların siliyordur. Bu bir mağduriyet de değil, gerçek. Her mesajın altında bitiyor sizden biri. Yok şöyle yazma, yok böyle deme. Sonra da sik soklar ağzından düşmüyor. Keyfiniz bilir. Ben bildiğimi her yerde, herkese söylerim.

İlk paragraf zaten seninle anlaşmanın mümkün olmadığını belli ediyor da, ben tam olarak nerede Cumhurbaşkanı suçu ve suçluyu koruyor dedim? Tipiksin derken işte tam da bunu söylüyorum. Mağduriyet ya da jurnalcilik, başka da ortada zerre bişey yok.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #439 : 18 Aralık 2024, 15:47:58 »
Bilakis ben her şeyin çok rahat konuşulabileceği, seviyeli ve makul bir adamım. Benimle herkes anlaşabilir. Herhalde burada sadece ima yoluyla bir şeyler söylendiğinden anlaşamıyoruz. Fact'lere bağlı kalıp konuşursanız herkes herkesle anlaşır. Benim yazdığım her şey fact. Söylediğim her şeyi ama her şeyi, anlattığım o Yargıtay kararına kadar her türlü iddiamı ispatlarım.

Sıkıntı, sizlerin neyi iddia ettiğinin tam belli olmaması. Hükümet, FETÖ, Gladyo, Yapı, Çete... Hepsi birbirine girmiş. Kurşunlama olayında devlet bu olayın üstünü örtüyor demeye getiriyorsunuz. Fenerbahçe'ye bilerek zarar veriliyor diyorsunuz. Kim? Yapı. Onlar kim? Sadece ima var orada. Ben diyorum ki bu ülkenin Cumhurbaşkanı Fenerbahçeli, YDK üyesi. Yönetim Kurulunda ona da çok yakın adamlar var. Ne diye Fenere zarar verecek? Fenerbahçe ne diye, kime karşı stadının çatısına Mustafa Kemal Atatürk yazıyor, nereden çıktı bu şimdi?

Biz salak değiliz. Bir şeyleri görüyoruz da söylüyor ve yazıyoruz. Sizler de salak değilsiniz. Umarım direkt saldırmak yerine söylediğim şeyleri bir nebze ciddiye ve dikkate alırsınız, yoksa Fenerbahçe gerçekten yok olmanın eşiğinde bir kulüptür. Bordeaux gibi adı ve sanı kalır, kendi de 8 senede 1 kupa kazanan, acayip bir kulübe dönüşür gider. Buna mani olmak da biraz saha içine dönüp doğru işleri yapmaya bağlı.

Saha içinde güçlü olmadan siyasete girerek, saha dışına çıkarak iş yapmaya kalkarsanız aynı bugünkü Beşiktaş gibi oluruz. Aynısını 2021'de TS maçından sonra biz yaşadık işte. Adamlar başkanlarını şutladı. Biz halen kuyruğuna takılmış gidiyoruz.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #440 : 18 Aralık 2024, 16:40:13 »

Sen saha içinde güçlü olmazsan, saha dışında güçlü olmaya çalışmak rezalettir.

Yazdıkların dâhilinde itiraz etmeyeceğim hususlar yukarıdaki cümle ve Acun ile Aydınlar hakkındaki eleştirilerindir. Öte yandan saha içinde güçlüyken de pek fazla bir şey değişmeyecek hiç merak etme. Şimdi 10 yıldır şampiyon olamıyorsun, o zaman 10 yılda bir ya da iki kez olacaksın. Anelka gibi dünya yıldızlarının bulunduğu kadronun gs'yi 4-0 eze eze yendiği sene şampiyon olamadın. Geçtim Denizli'de olan biten kepazeliği, bir hafta öncesinde Sergen geri dönmeyip gol pasını atsa bir hafta öncesinde şampiyondun zaten. 4 büyükler içerisinde 3 yıl üst üste şampiyonluğu bulunmayan tek kulüp Fenerbahçe. Neden acaba, hiç düşündün mü? Bizim beceriksizliğimiz diyorsan hala verecek bir cevabım yok.

Ülkeye gelince. Bu ülke -en azından benim dünya görüşüm bağlamında- hiçbir zaman mükemmel olmadı. Her daim acılar yaşandı. Öte yandan hiç bir dönem günümüzdeki kadar kutuplaşmadı bu millet. Bunun sosyolojik bağlamda farklı nedenleri elbette var  ama üzerine benzin dökmek işlerine geldi. Şurda bile bunları konuşup yazıyorsak müsebbipleri onlardır. Ben eskiden maça giderdim. Yanımdaki sağcıymış solcuymuş hiç fark etmeksizin atılan gole beraber sevinip sarmaş dolaş olurdum insanlarla ki onlar da aynıydı. Muhtemelen birçoğu da benim dünya görüşüme taban tabana zıt siyasi görüşlere sahipti. Maç bitince de herkes evine giderdi. Şimdiki halimize bak, neler konuşuyoruz... İşin siyaset yanını bir tarafa bırak, Galatasaraylı olan birçok çocukluk arkadaşımla ilişkimi kestim ya da kötü olmamak için bir araya geldiğimizde futbol konusunu açmıyoruz. Hiç kusura bakma, bunun da bir numaralı müsebbibi belli. Bu ülkede mağduriyetler yaşanmıştır. Ama sabah-öğlen-akşam, 30 yıl önce, 20 yıl önce, 10 yıl önce hep mağdur hep mağdur olunmaz. Ülke bir mağduriyet şampiyonasına döndü adeta. 20 yıldır tepemizde olan kafa hala mağdur görüyor kendisini. Son 32 yılın 16'sında, son 10 yılın 5'inde, son 3 yılın ikisinde şampiyon olup an itibariyle 6 puan önde olan kulüp de mağdur görüyor kendisini. Ne büyük tesadüf değil mi?

Umut arkadaşımıza yazdığın cevapta konuyu CHP'ye getirmişsin. Önceki paylaşımlarımda açıktan yazmadım ama şimdi yazayım. Selçuk Dereli CHP Çankaya ilçe başkanıydı, bilgin olsun. Dalgaya aldığın akademik tezlerde yer alan veriler dahilinde de attıkları başlıklarla olsun, kullandıkları dille olsun adeta 3 Temmuz sürecine tetikçilik yapan üç büyük gazeteden birisinin Cumhuriyet diğerinin de Zaman olduğunu belirtmiştim. Normalde birbirini yiyen iki dünya görüşünün temsilcisi olan iki gazete aynı amaca hizmet etti. Benim YAPI olarak tanımladığım duruş da tam olarak bu işte. 20 yıldır tepemizdekilerin hemen hemen her konudaki icraatini eleştiren gazete Fenerbahçe konusunda yurtdışına kaçan savcıların dilini kullandı.

Tekrar hatırlatmakta yarar var Fetö ele geçirmek istedi Fenerbahçe'yi. Kulüp buna izin vermediği için bedel ödettiler. Tam aksi gerçekleşmiş olsaydı kulüp siyasi hayattan uzak mı kalmış olacaktı? Yani GS kulübe siyaset sokmadığı için mi başarılı şu an? Trabzon da kulübe siyaset sokmadığı için mi yıllar sonra şampiyon olabildi? Siyasetten bağımsız oldukları için mi işleri takır takır yürüyor, başarılılar, borçları harçları yok? Siyasetten bağımsız oldukları için mi beş kuruş para vermeden stat yapabiliyorlar? Bu türden bir söyleme ancak gülerim ben, hiç kusura bakma...

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #441 : 20 Aralık 2024, 20:39:36 »
Yine kaleye bulan ilk şut gol oldu.

Galatasaray sezonu namağlup bitirip yine şampiyon olur. Bu ligte bize ekmek yok.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #442 : 20 Aralık 2024, 21:01:51 »
2 hafta önce çalıştırdığı takımın haklarını aramayan, attığı gollere sevinmeyen adam salya sümük taaruz halinde bugün. Belli ki ciddi miktarda mama vaat edilmiş.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #443 : 20 Aralık 2024, 21:33:37 »
Oyuncularımız sahada dayak yiyor. Yarın çıkmayan sarı ve kırmızı kartlar konuşulmaz, attığımız gol öncesinde İrfan'ın yaptığı faul konuşulur...

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #444 : 20 Aralık 2024, 21:43:25 »
korkunç bi hakem

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #445 : 20 Aralık 2024, 21:45:34 »
Her zamanki gibi hakemler tarafından doğranan bir Fenerbahçe

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #446 : 20 Aralık 2024, 22:08:55 »
Ocak ayını görmeden havluyu attık. Olmuyor artık. Zorlama kongre kararı al ve git artık... Saha dışını beceremedin, içini becer bari. Ama yok yok... Fırsat transferi politikan iflas etti ve atı alan Üsküdar'ı geçti yine...
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2024, 22:10:39 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #447 : 20 Aralık 2024, 22:10:27 »
Her şeyi geçtim hakem oyun yönetim vs Szysmanski neyi atacaksın ya

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #448 : 20 Aralık 2024, 22:12:07 »
Daha taslicayi alacaz, sonra da ucana kaçana çakacaz. Az sabredin.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #449 : 20 Aralık 2024, 22:16:13 »
Çıkmış yabancı basında talisca haberleri gene bari masrafa sokmayın kulubü gidin