Sevgili kardeşim atkins için olumlu konuştum, zira kadın wnba şampiyonu olmuş, milli takımla olimpiyat şampiyonu olmuş, her sene belirli bir sayi ortalamasinin üstüne cikan bir isimdi. Olmadi, tutmadı. Badiane çok gereksizdi, lekovic 2 yıldır söylüyorum gereksiz, milic 1 senede bu hale nasıl geldi. Allemand ve gabbyi benim kadar savunan olmamıştır. Bu iki ismi elestiren begenmeyen zaten basketbodan bihaberdir. Ote yandan Tina ile ilgili de Howard kalsaydi keşke demiştim. Anderson gitmeseydi demiştim. Laksanin yeri dolmadi demiştim. Atkinsten yola çıkıp algı yaratma. Kim ne derse desin 5 pivotlu kadroya 6.pivot alınmaz. Saballynin alındığı gün dedim bunu. Bak alınıyorsa yine planlama hatasını gösterir bu. Alan savunması yapan iki kuruşluk takımlar bile bizi zora soruyorsa takımda 1 tane keskin sutor yoksa yada olan da fayda sağlamıyorsa bunun sorumlusu babam değil herhalde. Kadının fenerbahce haric çalıştırdığı takımlara baktın mı mesela?
Sende garip bir şekilde vasatseverlik var. Hani yakistirmak istemiyorum ama İsmail, Garnier, lavarini. Bu adamların hiç suçu yok, yonetimin var, oyuncularin var, taraftarın var, medyanın var dünyadaki herkesin var, bunlarin sucu yok. Yok öyle bir dünya.
Algı yaratmıyorum. Bizim yanlış bir transferimiz yok bu sene. Muhtemelen bütçe düşürdükleri için rotasyonu kıstılar. Garnier nasıl sorumlu olur, Anderson'u gönderir Epoupa'yı geri alır, dersin ki Garnier sorumlu. Bu dediğin rotasyon daralmasının hocayla hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben. Ki Sabally hamlesi de doğruydu, çünkü Milic artık Avrupa'da süre almıyor gibi bir şey bu sayede. Laksa zaten geçen sene takıma hiçbir şey vermedi, gönderilmesi yanlış değildi. Atkins'i değiştirdiğimiz an yine kusursuza yakın bir takım olacağız.
Söylediklerimin vasatseverlikle bir ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. İsmail, son yılların en başarılı hocası. Vasat olmayan Mourinho'yu görüyoruz. Lavarini, Terzic'in 5 senede aldığı kupayı 1 senede aldı. Bir yıl daha devam etmeyi hak ediyordu, ki ondan da kötü bir antrenör bulup getirdiler. Yine aynı terane. Kadın basketbolda ise koç yok. Ha Garnier ha Maljkovic ha bilmem kim. Hemen hemen aynı tipte ve kalibrede hocalar. Collier, Stewart filan olunca koyup geçiyorsun işte, hoca ne yapıyor sanki. Bana ver ben de toplarım kupaları.
Spora senin baktığın gibi bakmıyorum. İşler kötü gidiyorsa birinci mesul saha içidir bana göre. Oyuncular aynı, antrenör değiştire değiştire başarı bekle. Kadın voleybolda bunun işlemediğini görüyoruz. Ben Garnier fanı filan değilim, gitse ne kalsa ne kafasında baktığım için beni yanlış anlıyorsunuz. Bu kadroya Obradovic gelse yine aynı sıkıntılar yaşanır. Çünkü oyuncular aynı, yabancı kuralı aynı. Atkins'i değiştireceksin, iş bitecek.
Bu kadar dramaya ne gerek var bu branşta bilmiyorum.