Gönderen Konu: Fenerbahçe | ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi  (Okunma sayısı 21426 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi
« Yanıtla #285 : 31 Ocak 2025, 19:32:50 »
https://x.com/Merobey2/status/1885360441389388245?t=hCBiB1464a1kHiOw_ExPkg&s=19

Böyle salakça bir şey niye yapılmış doğru ise şayet, hiç bilmiyorum. Sene sonu beklense olmaz mıydı?

Fakat Dike bana göre kadın basketbolu için aktif en iyi koç. Garnier gidip bu gelirse hiç tenkit etmem ama şu sıra hiç gereği yoktu. Doğru ise...

Garnier defolup gitsin de iki kez kovulan Dike de yanlış hamle. Hejkova falan yok mu iyi bir kadın hoca.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #286 : 31 Ocak 2025, 19:34:25 »
abi yine mi bu adam ya

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #287 : 31 Ocak 2025, 19:36:29 »
Ben kadın basketbolunu tâkip eden birisi değilim, oyuncuları da tanımam. Bu sene sâdece 2 maç izledim ve tek bi cümle kurdum. ''Bu takım şut atma özürlüsü 3'lük atan yok, Amerikalı kısa gördüğüm en kötü Amerikalı.''

Şimdi istatistiklere baktım, Kayseri'nin iki Amerikalı hâtunu bizim Emmasız takıma bedel. Şu 2 Amerikalı kadını alsalardı bâri.

Bu kadroyu kuran kişi kimse onu şutlamak gerekli önce.
Yok kadroyu kuran kimse onun haricinde herkes suçlu. Sadece onun suçu yok.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #288 : 31 Ocak 2025, 19:40:24 »
Yok kadroyu kuran kimse onun haricinde herkes suçlu. Sadece onun suçu yok.

Yahu kadro kurulurken hangi isme itiraz ettin? Atkins müthiş oyuncu sen demedin mi mesela? Hoca da beğendi, aldı, olmadı işte. Sanki abuk subuk, kalibresi düşük oyuncular almış gibi konuşuyorsun. Allemand, Gabby... Hepsi iyi oyuncu. Üst seviye oyuncu. Lekovic'e yatırımı kulüp yaptı. Badiane de yedek. Ne yaptı sanki bu kadın, kimi aldı da suçlu. Lekovic var diye Vandersloot mu gönderdi. Anderson'ı en başta beğenmeyen sendin, onu gönderip Allemand aldı, Gökşen Fitik mi aldı?

Anlamıyorum. Uğraşmıyorum da anlamaya artık zaten. Spor öyle hocalar bok gibi her gün değiştirelim de iyi olalım gibi bir şey değil. Kadın voleybolda her sene hoca değişiyor. Bir şey değişiyor mu? Hayır. Neden? Çünkü oyuncular bire bir aynı neredeyse de ondan.

Neyse bu camia bunu anlayana kadar bir 10 sene daha geçer.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #289 : 31 Ocak 2025, 19:41:37 »
Garnier defolup gitsin de iki kez kovulan Dike de yanlış hamle. Hejkova falan yok mu iyi bir kadın hoca.

Yok. Dike iyi hoca. Hejkova da Allah'a yakın olsun. İkinci bir Maljkovic. Bir sürü yeteneksizi doldurur takıma, iloturo da çıldırır, gerek yok.

Kadın basketbolunda koç yok, koçun da öyle büyük etkisi yok diyorum, dinletemiyorum. İmparator Ratgeber, Taurasi gidince 6 ayda tenekeyle şutlandı bu kulüpten.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2025, 19:42:39 Gönderen: Maldonado »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #290 : 31 Ocak 2025, 20:03:54 »
Yahu kadro kurulurken hangi isme itiraz ettin? Atkins müthiş oyuncu sen demedin mi mesela? Hoca da beğendi, aldı, olmadı işte. Sanki abuk subuk, kalibresi düşük oyuncular almış gibi konuşuyorsun. Allemand, Gabby... Hepsi iyi oyuncu. Üst seviye oyuncu. Lekovic'e yatırımı kulüp yaptı. Badiane de yedek. Ne yaptı sanki bu kadın, kimi aldı da suçlu. Lekovic var diye Vandersloot mu gönderdi. Anderson'ı en başta beğenmeyen sendin, onu gönderip Allemand aldı, Gökşen Fitik mi aldı?

Anlamıyorum. Uğraşmıyorum da anlamaya artık zaten. Spor öyle hocalar bok gibi her gün değiştirelim de iyi olalım gibi bir şey değil. Kadın voleybolda her sene hoca değişiyor. Bir şey değişiyor mu? Hayır. Neden? Çünkü oyuncular bire bir aynı neredeyse de ondan.

Neyse bu camia bunu anlayana kadar bir 10 sene daha geçer.
Sevgili kardeşim atkins için olumlu konuştum, zira kadın wnba şampiyonu olmuş, milli takımla olimpiyat şampiyonu olmuş, her sene belirli bir sayi ortalamasinin üstüne cikan bir isimdi. Olmadi, tutmadı. Badiane çok gereksizdi, lekovic 2 yıldır söylüyorum gereksiz, milic 1 senede bu hale nasıl geldi. Allemand ve gabbyi benim kadar savunan olmamıştır. Bu iki ismi elestiren begenmeyen zaten basketbodan bihaberdir. Ote yandan Tina ile ilgili de Howard kalsaydi keşke demiştim. Anderson gitmeseydi demiştim. Laksanin yeri dolmadi demiştim. Atkinsten yola çıkıp algı yaratma. Kim ne derse desin 5 pivotlu kadroya 6.pivot alınmaz. Saballynin alındığı gün dedim bunu. Bak alınıyorsa yine planlama hatasını gösterir bu. Alan savunması yapan iki kuruşluk takımlar bile bizi zora soruyorsa takımda 1 tane keskin sutor yoksa yada olan da fayda sağlamıyorsa bunun sorumlusu  babam değil herhalde. Kadının fenerbahce haric çalıştırdığı takımlara baktın mı mesela?

Sende garip bir şekilde vasatseverlik var. Hani yakistirmak istemiyorum ama İsmail, Garnier,  lavarini. Bu adamların hiç suçu yok, yonetimin var, oyuncularin var, taraftarın var, medyanın var dünyadaki herkesin var, bunlarin sucu yok. Yok öyle bir dünya.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2025, 20:04:40 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #291 : 31 Ocak 2025, 20:20:51 »
Sevgili kardeşim atkins için olumlu konuştum, zira kadın wnba şampiyonu olmuş, milli takımla olimpiyat şampiyonu olmuş, her sene belirli bir sayi ortalamasinin üstüne cikan bir isimdi. Olmadi, tutmadı. Badiane çok gereksizdi, lekovic 2 yıldır söylüyorum gereksiz, milic 1 senede bu hale nasıl geldi. Allemand ve gabbyi benim kadar savunan olmamıştır. Bu iki ismi elestiren begenmeyen zaten basketbodan bihaberdir. Ote yandan Tina ile ilgili de Howard kalsaydi keşke demiştim. Anderson gitmeseydi demiştim. Laksanin yeri dolmadi demiştim. Atkinsten yola çıkıp algı yaratma. Kim ne derse desin 5 pivotlu kadroya 6.pivot alınmaz. Saballynin alındığı gün dedim bunu. Bak alınıyorsa yine planlama hatasını gösterir bu. Alan savunması yapan iki kuruşluk takımlar bile bizi zora soruyorsa takımda 1 tane keskin sutor yoksa yada olan da fayda sağlamıyorsa bunun sorumlusu  babam değil herhalde. Kadının fenerbahce haric çalıştırdığı takımlara baktın mı mesela?

Sende garip bir şekilde vasatseverlik var. Hani yakistirmak istemiyorum ama İsmail, Garnier,  lavarini. Bu adamların hiç suçu yok, yonetimin var, oyuncularin var, taraftarın var, medyanın var dünyadaki herkesin var, bunlarin sucu yok. Yok öyle bir dünya.

Algı yaratmıyorum. Bizim yanlış bir transferimiz yok bu sene. Muhtemelen bütçe düşürdükleri için rotasyonu kıstılar. Garnier nasıl sorumlu olur, Anderson'u gönderir Epoupa'yı geri alır, dersin ki Garnier sorumlu. Bu dediğin rotasyon daralmasının hocayla hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben. Ki Sabally hamlesi de doğruydu, çünkü Milic artık Avrupa'da süre almıyor gibi bir şey bu sayede. Laksa zaten geçen sene takıma hiçbir şey vermedi, gönderilmesi yanlış değildi. Atkins'i değiştirdiğimiz an yine kusursuza yakın bir takım olacağız.

Söylediklerimin vasatseverlikle bir ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. İsmail, son yılların en başarılı hocası. Vasat olmayan Mourinho'yu görüyoruz. Lavarini, Terzic'in 5 senede aldığı kupayı 1 senede aldı. Bir yıl daha devam etmeyi hak ediyordu, ki ondan da kötü bir antrenör bulup getirdiler. Yine aynı terane. Kadın basketbolda ise koç yok. Ha Garnier ha Maljkovic ha bilmem kim. Hemen hemen aynı tipte ve kalibrede hocalar. Collier, Stewart filan olunca koyup geçiyorsun işte, hoca ne yapıyor sanki. Bana ver ben de toplarım kupaları.

Spora senin baktığın gibi bakmıyorum. İşler kötü gidiyorsa birinci mesul saha içidir bana göre. Oyuncular aynı, antrenör değiştire değiştire başarı bekle. Kadın voleybolda bunun işlemediğini görüyoruz. Ben Garnier fanı filan değilim, gitse ne kalsa ne kafasında baktığım için beni yanlış anlıyorsunuz. Bu kadroya Obradovic gelse yine aynı sıkıntılar yaşanır. Çünkü oyuncular aynı, yabancı kuralı aynı. Atkins'i değiştireceksin, iş bitecek.

Bu kadar dramaya ne gerek var bu branşta bilmiyorum.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #292 : 31 Ocak 2025, 22:44:04 »
Son 15-20 gün içerisinde olan biten dahilinde tek olumlu bulduğum husus Emma'nın dinlendirilmesi. Belli ki ekleme falan yapılmayacak bu takıma ve bu yıl, Emma üzerinden oynanan bir kumar üzerinden ilerliyor. O olmayınca takım IQ'su resmen yerlerde. Madem iş kumara kaldı sadece Avrupa'da oynayacağımız 4 maçta oynatılmasına razıyım ben. En fazla İstanbul'daki maçlarda oynatılsın.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #293 : 31 Ocak 2025, 23:22:16 »
Algı yaratmıyorum. Bizim yanlış bir transferimiz yok bu sene. Muhtemelen bütçe düşürdükleri için rotasyonu kıstılar. Garnier nasıl sorumlu olur, Anderson'u gönderir Epoupa'yı geri alır, dersin ki Garnier sorumlu. Bu dediğin rotasyon daralmasının hocayla hiçbir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben. Ki Sabally hamlesi de doğruydu, çünkü Milic artık Avrupa'da süre almıyor gibi bir şey bu sayede. Laksa zaten geçen sene takıma hiçbir şey vermedi, gönderilmesi yanlış değildi. Atkins'i değiştirdiğimiz an yine kusursuza yakın bir takım olacağız.

Söylediklerimin vasatseverlikle bir ilgisi olduğunu da düşünmüyorum. İsmail, son yılların en başarılı hocası. Vasat olmayan Mourinho'yu görüyoruz. Lavarini, Terzic'in 5 senede aldığı kupayı 1 senede aldı. Bir yıl daha devam etmeyi hak ediyordu, ki ondan da kötü bir antrenör bulup getirdiler. Yine aynı terane. Kadın basketbolda ise koç yok. Ha Garnier ha Maljkovic ha bilmem kim. Hemen hemen aynı tipte ve kalibrede hocalar. Collier, Stewart filan olunca koyup geçiyorsun işte, hoca ne yapıyor sanki. Bana ver ben de toplarım kupaları.

Spora senin baktığın gibi bakmıyorum. İşler kötü gidiyorsa birinci mesul saha içidir bana göre. Oyuncular aynı, antrenör değiştire değiştire başarı bekle. Kadın voleybolda bunun işlemediğini görüyoruz. Ben Garnier fanı filan değilim, gitse ne kalsa ne kafasında baktığım için beni yanlış anlıyorsunuz. Bu kadroya Obradovic gelse yine aynı sıkıntılar yaşanır. Çünkü oyuncular aynı, yabancı kuralı aynı. Atkins'i değiştireceksin, iş bitecek.

Bu kadar dramaya ne gerek var bu branşta bilmiyorum.
Bak sevgili kardeşim. Zaten kadron aşırı iyiyse dediğin gibi koc çok etki etmiyor ama bu seneki gibi makas kapalı ise kabak gibi ortaya çıkıyor koçun etkisi. Dramaya sene sonu eurolague giderse gerek var miymis yok muymuş anlarsın?

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #294 : 01 Şubat 2025, 01:04:19 »
Bak sevgili kardeşim. Zaten kadron aşırı iyiyse dediğin gibi koc çok etki etmiyor ama bu seneki gibi makas kapalı ise kabak gibi ortaya çıkıyor koçun etkisi. Dramaya sene sonu eurolague giderse gerek var miymis yok muymuş anlarsın?

Garnier yerine maça etki edecek önemli kadın basketbol antrenörleri var yani piyasada? Bir tane söyle de getirsinler. Adamlar Ahmet Kandemir getirdi yahu koç yokluğundan hashdsd.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #295 : 01 Şubat 2025, 07:16:01 »
Bu sahadaki takımın sorununun antrenör oldugunu düşünenler....

Takımda skoru sürükleyecek oyuncu yok, dış şut sokacak kimse yok. Böyle olursa ligdeki her maçı Emmaya rağmen kaybedebilirsin. Takımların yetenek skalası arasında uçurum yok. Emmaya ben olsam 2li sıkıştırma getirip dış şutumuzu riske ettirirdim. Emmayı oyundan düşüren takım bizi yener malesef.

Allemand ve Gabby hafta içi 5te 5 le üçlük attı Valenciaya karşı. Bir sonraki maçta 5te 0 atacak potansiyelde bu adamlar. Üzerine en iyi oyuncuların oldugu için Türkiye liginde de kadroya girmek zorunda kalıyor ikisi. Emma da 3 olunca 4. ya sabally ya tina mecburen. Çünkü yerli pota altı oyuncun yok Tilbe dışında. Tilbe de sahada zarar vermek dışında bir işe yaramıyor.

Takım kapasitesi oranında iyi oynuyor, antrenörlük bir şey yok. Hücumda kapasitemiz sınırlı, oyunu yanlış oynuyoruz da atamıyoruz, hücumda kitleniyoruz olayı yok.

Bridget Carleton saf skorer, son zamanlarda bayağı da ritm tutmaya başlamış. Bu kadın böyle oynamaya devam ederse ÇBK ligin ve avrupanın doğal favorisi haline gelecek duruyor. O skor atmaya başlar ve maç skorunu ÇBK ligde 80lere çıkarabilirse bizim o sayılara ulaşmamız çok zor.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #296 : 01 Şubat 2025, 08:51:03 »
Garnier yerine maça etki edecek önemli kadın basketbol antrenörleri var yani piyasada? Bir tane söyle de getirsinler. Adamlar Ahmet Kandemir getirdi yahu koç yokluğundan hashdsd.
Yok evet, dünyada tek kadın antrenör fenerbahce haric Fransa dışına çıkmamıs garnier. Takımda sutor yokmuş, işimiz gücümüz tilbeymis, bu sene 30 mac kazanırken tek Emma yoktu, şimdi tek Emma kalmış falan filan. Diyorum ya hocanın hiç suçu yok , çünkü elindeki bu oyuncu kadrosunu sarı çizmeli Mehmet Ağa kurdu verdi ona, andersonu, Howardi,laksayi da o gönderdi. Alan savunmasına çözüm yok ama onu da Mehmet Ağa verdi garnierin eline. Tamam kardeşim. Antrenör mu istiyorsun, zafer kalaycioglu, Alper durur falan var. Sen seversin yerli antrenörleri.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #297 : 01 Şubat 2025, 09:04:30 »
Yabanci siniri diyip duruyorsunuz. Dunku macta kayseri 3 kişi ile yendi bizi. 3 tane yabancı ile. 3 yabancıları bizim.takimdan fazla sayi atti. Geçen hafta emlak konut yine 3 yabanci ile yendi. Orman zaten giderken bile beni bilen bilir yanlış karar diye söylediğim Manolya ile fark atti bize. Bunun kadro kalitesi ile ne alakası var. Bu takımların yabancıları çok mu iyi. İkisi kume dusme.hattindaki takımlara yenildin. Birinden fark yedin, diğerine tam kadro çıkıp son saniye basketi ile yenildin, diğerine de sahanda baştan sona yenik gidip yenildin. Yani ne kadar yenilme şekli varsa baskette hepsini gerçekleştirdik. Bunun birinci sorumlusu koctur. Dünyanın her yerinde koctur. Mersine, gsye falan yenilmiyorsun sen. Kabul edilebilir şeyler değil. Dike isminin çıkması bile garniere mesajdır bence. Son bir ültimatomdur. Haftaya allahtan bodrumla oynuyoruz. Onlara istesek de yenilmeyi basaramayiz. Sonraki maçlarımız familia, mersin, familia. Bu maclarada olumsuz  bir durum olsun bakalım garnier falan kalıyor mu ortada. Umarım olmaz öyle bir şey de olursa zaten pacalar berbat olana kadar sivamadan dereyi geçmeye çalışan yonetimin sucu olur bu.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #298 : 01 Şubat 2025, 09:30:41 »
Olay yabancı sayısı kadar bu yabancıların kim oldugu. Geçen seneki yabancılar örneğin Anderson Mcbride Collier ve Emma idi. Bunlardan 3 ü her maç minimum 20 sayı atabilecek potansiyeller ve oyunun her iki yönünü çok iyi oyunu oynayabilecek isimler idi. Kendi attıkları kadar rakip skorerlerini de aşağı çekiyorlardı.

Allemanddan gelecek sayı maç başına maximum 10dur, bazen 0 sayı ile bile çıkabilir.
Gabby williams bazen sana çok yüzde ile 20 sayı performans verebilir diğer gün 10 sayı verebilir.
Tina savunmada zarar veren hücumda 20 sayı atabilecek bir potansiyel. Ama Collier gibi tam sahayı topla geçip dripling üzeri bitirebilecek oyuncu değil.

Hücum potansiyeli düşük takımız. Bu yüzden seni kayseri de yenebilir.  Takımlar bu seneki takımı yenebiliriz psikolojisiyle sahaya çıkıyor artık. Geçtiğimiz seneler de bunları hayal edemezlerdi. Kadro farkı vardı. Şuan yok. Amerikalısı Atkins olan, lise takımında bile maç alamayacak bir kısa. Gabby sistemin iyi bir parçası olup maç bile alabilir. Ama kötü bir takımda o da maç alamaz.

Yani bu sene geçen seneye göre hem hücum hem savunmada gerideyiz. Skorer amerikalıları olan takımlar denk getirirse seni 3 kişi ile de yenebilir. Euroleaguede böyle takımlar yok. Praha, Valencia ve Zaragoza en azından böyle.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2025, 09:33:21 Gönderen: Tgezer »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #299 : 01 Şubat 2025, 10:09:22 »
Tzeger

Bastan aşağı yanlış tespitlerin. Ormansporu,  kayseriyi falan yenmek için dünyanın en iyi oyuncusu colliere sahip olmana gerek yok. Zira bu takimlarin yabancilarinin hepsi senin kadrondakilerden daha
vasat. Gabby'yi collier ile kıyaslıyor herkes ama bu kadın avrupada yılın oyuncusu seçilmiş, wnba'de takimi tarafından koruma altına alınmış, avrupada da sopronu tek başına şampiyon yapmış bir isim. Avrupali kontenjaninda daha iyi bir isim yok onun pozisyonunda. Allemand skorer olmayabilir ama iyi bir organizator. Skorer de olsa zaten dünyanın en iyi 2-3 pg'indan birisi olurdu. Kadro planlamasinin yanlışlıgindan bir türlü bahsetmiyorsunuz, sürekli oyuncu ve oyuncuların kapasitesinden bahsediyorsunuz. 32 sayi fark attığımız kayseri bizi evimizde neden, nasıl yenebiliyor mesela?
Gecen seneden geride oldugumuz aşikar zaten, bunu hep söylüyoruz ama sürekli collier ekseninde dönüyorsunuz. Kaldiki collieri de bize gelmeden bilen kişi sayısı belki bir elin parmağını gecmezdi..