abi liderlikten ziyade hayata dönmek için kazanmak lazım artık. bu sezonun benim gözümde anahtar maçı. münihteki tribün desteğiyle toparlanıp kazanmamız lazım. sezonun ilk döneminde münihte oynadığımız 2 maçla yükselişe geçmiştik, bu da bunun başlangıcı olur umarım.
Hastaneye veya acile gittiğin zaman, gerekli tıbbi tedavi için serum, pansuman, iğne, ekg vs benzeri tıbbi araç gereçler kullanılır. Hayata dönmek ise çok daha teferruatlı bir durumdur.
Bazı kurumlar çalışanlarına ilk yardım eğitimi aldırır ve kilit rol vererek ilk yardım sertifikası ile donatılırlar. Bu kişiler, acil bir durum olduğunda, 112 gelene kadar rahatsızlık geçiren kişiye refakat ederek onun yaşamsal fonksiyonlarını stabil tutmaya çalışır. Mesela kanaması varsa bunu durdurmak, nefes almıyorsa solunum yolunu açmak, ya da nabız yoksa kalp masajı yapmak gibi. Son dönemde ilk yardım prosedürüne bir yeni madde eklendi. Eğer nabız yoksa, portatif OED (Taşınabilir Şok Cihazı) varsa ortamda bunu kullanmak ve uygulamak için eğitimler daha da keskinleştirildi. (Bilgi: Havalimanlarında, AVM lerde, toplu kitleleri geçici süre barındıran alanlarda git gide yaygınlaşıyor)
Konumuza geri dönecek olursak, bence biz OED lik olmadık ve hayata geri dönecek pozisyonda da değiliz, sezon sonuna kadar olmayacağız da... Acile gidip bir serum alsak, bir antibiyotik iğnesi ile vücuttaki mikropları bir def etmeye başlasak yeterli olur.
Saras'ın nasıl büyük bir koç olduğunu göstermesi için OED ye ihtiyacı yok. Play off'a kadar bu takım yavaş yavaş kendine gelecektir, asıl sahneye çıktığımızda da gözlerinden "ateşler" saçacaklardır. İhtiyacımız olan şey biraz çeşitlilik ve şu an bunun üzerinde çalışıyoruz.
Bu yazdıklarıma yürekten inanıyorum. Tek bir şerh koyuyorum: SAKATLIK...