Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 523248 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
oynadıkları en iyi oyun olduğuna katılıyorum ama bu oyunu oynamalarının sürpriz olduğuna asla katılmıyorum.
olympiacos bugüne dek yettiği kadar oynadı hep, kapasitelerinin %40'ıyla geçtiler ilk turu.
bugün %80'lere çıktılar...
biz de tam tersine ilk turu %90 ile geçtik, bugün %100'e yakın oynadık...
olympiacos'un halen arttıracak 1 vitesi daha mevcut, işler ciddileştiğinde %100 ile oynayacaklarından şüphem yok.
ama bizim takım mevcut kadrosuyla bugünkü performansının ne kadar üzerine çıkabilir bilmiyorum.
gerçi bugünkü performansı top 16'ya yaymamız halinde grubu en kötü 3. bitireceğimizi düşünüyorum ama f4 hedefi zor...
Bu % hesabının formülü nedir acaba? Ben de hesaplayabilmek istiyorum, olmuyor, üzülüyorum...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Bu % hesabının formülü nedir acaba? Ben de hesaplayabilmek istiyorum, olmuyor, üzülüyorum...

bu soruya daha önce de çok muhattap oldum, verdiğim cevap hep aynı oldu.
tamamen kaba etimden uyduruyorum oranları...
kesinliği yok, kişiden kişiye değişebilir...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Olympiakos'un yüzdesini bilmem ama bizim yüzde işinde sıkıntı var. Bojan'ın bu kadar boş kaçırdığı ve Bo'nun bu kadar tutuk oynadığı bir maçın bizim yüzde yüzümüz olduğuna inanmıyorum.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Başka takımlarda rol oyuncusunun ötesine geçecek birini görmüyorum kadrolarında.
Spanoulis ve Dunston dışında bizim takımda isteyeceğim kimse yok.
Law, Sloukas, Lojeski, Printezis iyi oyuncular ama hepsi o kadar, iyi oyuncular.
Dunston dahil hiçbiri takımlarına seviye atlatacak türde isimler değiller.

Gidenin yerini rahatlıkla doldurabilmelerinin sebebi rol tanımlarının belli olması.
Olympiacos kadar rol tanımlarının net belirlendiği bir takım yok Avrupa'da,
Spanoulis dışında kim giderse gitsin, benzer oyun karakterine sahip birini bularak aynı seviyede devam edebilirler.
Sonuçta sistemlerinde her parçanın yapması gereken işler belli,
Gidenin yerine sadece aynı işi yapacak karakterde birini bulmak kalıyor geriye.
Papanikolaou-Lojeski, Hines-Dunston, Antic-Petway, Powell-Simmons ve Shermadini-Begic hep benzer özellikte oyuncular...

Misal, Hines'ın buralara çıkacağını düşünüyor muydun? Bundan bahsediyorum. Bence Lojeski de belirli bir noktaya gelir. İyi bir görev adamı, çok yönlü bir yıldızdan daha önemli benim için. Görev adamından kastımız biraz değişik bence. Takımındaki herkes çok yönlü ya da büyük skorer olamaz zaten. Kendi rolünü iyi yapan adamların 'yıldız' olarak adlandırılması normal olmasa da 'görev adamı' demek de yanlış geliyor bana. Her neyse, anladım ne demek istediğini.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Yendimi takım yener..Yenildimi takım yenilir durum budur...

Sorun takım savunmasında...Takım savunması iyi olsa Oly AZICIK olsa afallar ve şutları atamazlardı..Hiç paniye kapılmadılar..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
tipik Fenerbahçe Forumları mağlubiyet sonrası kötümserliği ve negatifliği parkedefenere de gelmiş, böylece cicim ayları biter :) özellikle transfer konuları böyle durumlarda pik yapar

Sevgili arkadaşlarım,

Çok jenerik bazı eleştirileri bir araya toplayarak düşüncemi belirteyim (maç değil genel durum üzerinden değerlendirelim lütfen)

1. 1 numara pozisyonunda yaratıcı ve skorer olabilecek ama aynı zamanda savunmada da sırıtmayacak bir oyuncu eksikliği

Bu konu açıldığı zaman referans noktası, Spanoulis, Diamantidis, Navarro gibi oyuncular olurken aslında sorunun kısa vadede çözümsüzlüğünü de itiraf etmiş oluyoruz. Bu klasmana yakın olan Teodosic, yüksek ihtimalle seneye biz de olacaktır ama bu şekilde "olmuş" bir oyuncuyu doğrudan almak neredeyse imkansızdır. Düşünelim ki CSKA yıllardır olanca bütçesiyle o pozisyonu bil-hakkın dolduramamış ve aşağı yukarı her sezona bu sıkıntıyla başlar. Bu nokta aynı zamanda Türk Milli takımının (hatta Fransa, İspanya ve Yunanistan hariç tm Avrupanın) ortak sorunudur. Yani bu sorun, sihirli bir değnekle, tek bir oyuncu ile çözülecek bir durum değil. Hackett, Brown, Cook hiç biri tek başına bu etkiyi yaratamaz. Hatırlayan arkadaşlara, Lynn Greer zamanlarını anımsatmak isterim. Lynn Greer geldiği sezonun ön alandaki en iyi Amerikalılarından biriydi. Ama ancak sistem içinde varolan bir oyuncuydu.

Hülasa referans aldığımız isimlerin her biri sistemin kendisidir, o isimleri transferle alamazsınız, ancak yaratırsınız. Teo, bu isimlere en yakın yetenektedir ama mental olarak  14 yaşında bir ergenin durumu var.

2. Dış adam savunması konusu

Bu konuda gene çok basit çözümlerinin olmadığını düşündüğüm bir diğer konu. Geçtiğimiz sezonları hatırlayalım, rakip uzunların tamamının kariyer maçı oynadığı bir takımdık. O takımdan bu zamana savunma konusunda fark yaratacak bir oyuncu almadık. Bo Mc Calebb ve eskisi gibi olması mümkün olmayan Ömer hariç bu konuda ekstra yetenekli bir oyuncumuz yok. Ancak maç bazlı gayretle bazı şeyleri çözebiliyoruz. Bu alanda eksiğimizin temeli bence kadro yapımız. Ben burada bir kaç kere ısrarla Berk Uğurlu'nun kullanılmasını diledim, bu dileği tekrarlıyorum.

3. Kleiza konusu: Kleiza'nın sağ dizi halen ve halen daha tam randımanlı değil. Kleizza çok yetenekli, basketbol ilgi ve bilgisi üst düzey ve bence çok iyi niyetli bir oyuncu. Burada Kleizaya ancak sabredebiliriz. Burada yegane eleştirim,bizim Kleiza setlerimizin olmadığıdır. Veya var ancak oynayamıyoruz. Yani Kleiza'nın basketbolu, Kleiza içeriyi zorluyor,cümlesi değildir.

Son söz:

Vaziyet o kadar da fena değil dostlar. Kaybetmeyi sevmiyoruz, Fenerbahçe'nin kaybetmesini de hiç istemiyoruz. Hepimizin gayreti de bunun karşısında çözüm önerilerimizi sunabilmek. Bu sebeple ben herkesin yazdığını dikkatle okuyorum ancak sizlerden ricam, lütfen birbirimizin yorumlarını itibarsızlaştırmak için mesaj kasmayalım, burada sadece fikir paylaşalım ki burası da çöplüğe dönmesin.

En son söz:

Biz Cömert Küce'nin maç kurtarmasını ümit etmiş bir neslin evlatlarıyız. O yüzden tadını çıkarmaya bakın
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
Maçta dağıldığımız son dakika salon içinden çekim
Tribünle saha arasındaki kocaman boşluğa rağmen, hem sahadaki hem tribündeki Yunanlılar motive olunca bana üstümüze çöküyorlarmış hissi verdi.

Şampiyonluk şarkılarıyla dalgalansın bayrağım burada tezahüratı çekimi  :P

Bizimkilerin sahaya çıkışlarında

Fenerbahce enters the court of SEF

Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Son söz:

Vaziyet o kadar da fena değil dostlar. Kaybetmeyi sevmiyoruz, Fenerbahçe'nin kaybetmesini de hiç istemiyoruz. Hepimizin gayreti de bunun karşısında çözüm önerilerimizi sunabilmek. Bu sebeple ben herkesin yazdığını dikkatle okuyorum ancak sizlerden ricam, lütfen birbirimizin yorumlarını itibarsızlaştırmak için mesaj kasmayalım, burada sadece fikir paylaşalım ki burası da çöplüğe dönmesin.

En son söz:

Biz Cömert Küce'nin maç kurtarmasını ümit etmiş bir neslin evlatlarıyız. O yüzden tadını çıkarmaya bakın

değerli dostum en güzel sözü sona saklamışsın , buraya değer verdiğin için ve bu kendin gibi değerli yorumun için içtenlikle teşekkür ederim..

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Maçta dağıldığımız son dakika salon içinden çekim
Tribünle saha arasındaki kocaman boşluğa rağmen, hem sahadaki hem tribündeki Yunanlılar motive olunca bana üstümüze çöküyorlarmış hissi verdi.

http://youtu.be/_WXEgU95XLc

Şampiyonluk şarkılarıyla dalgalansın bayrağım burada tezahüratı çekimi  :P

http://youtu.be/PIHtOeut060

Bizimkilerin sahaya çıkışlarında

Fenerbahce enters the court of SEF

4.ceyrekte bir an  salon yıkılacak sandım, o nasıl bir baskıydı öyle.

Yalnız emirin o atmosferde kaldırıp attıgı sutta fena sustular bir anda. O sutu sokmak her baba yigidin harcı degildi.
inanılmaz bir seyirci baskısı vardı o an
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
4.ceyrekte bir an  salon yıkılacak sandım, o nasıl bir baskıydı öyle.

Yalnız emirin o atmosferde kaldırıp attıgı sutta fena sustular bir anda. O sutu sokmak her baba yigidin harcı degildi.
inanılmaz bir seyirci baskısı vardı o an

Olympiakos hep dördüncü çeyrekteki etkili oyunlarıyla bilinir. Taraftarlarda bu bilinçte olduğu için kendi oyuncularını arenada rakibin kellesini kopartacak gladyatör havasında gazladılar. Emir'in atışı girince bir an için acaba bu dördüncü çeyrek efsanesini kırabilmek bize mi nasip olacak derken sonuç gene malum.

Neyse artık bizim salona gelecek taraftarlarda top 16 da oynadığımızı idrak ederek üstlerine düşen görevi yapacak motivasyonla gelirler umarım.
Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Olympiakos hep dördüncü çeyrekteki etkili oyunlarıyla bilinir. Taraftarlarda bu bilinçte olduğu için kendi oyuncularını arenada rakibin kellesini kopartacak gladyatör havasında gazladılar. Emir'in atışı girince bir an için acaba bu dördüncü çeyrek efsanesini kırabilmek bize mi nasip olacak derken sonuç gene malum.

Neyse artık bizim salona gelecek taraftarlarda top 16 da oynadığımızı idrak ederek üstlerine düşen görevi yapacak motivasyonla gelirler umarım.

aslında 2-3 kere karsılık verdik onlara da gerisi gelmedi. Normali de gelmemesiydi ayrıca :)
miami heat bile dün 4.ceyrekte karsılık veremeyebilirdi olympiacosa.

çok özel bir performanstı ev sahibi takımınki.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2014, 23:51:49 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Maç Öncesi Bilgileri

Top-16'daki ikinci maçımızda Barcelona'yı evimizde konuk edeceğiz.

Maç Ntvspor Smart'tan canlı yayınlanacak.

Bu sezon normal sezon gruplarında Barcelona'yla 2 kere karşılaştık. Evimizdeki maçı biz kazandık, deplasmanda ise Barcelona kazandı.

O iki maçın istatistikleri;

02 Ekim Fenerbahçe Ülker-Barcelona: 75-70

Fenerbahçe Ülker
Linas Kleiza 22 sayı-4 ribauntla oynarken
Luka Zoric 12 sayı-5 ribaunt
Bojan Bogdanovic 11 sayı-4 ribaunt-3 asist

Barcelona
Juan Carlos Navorro 18 sayı-3 asist
Ante Tomic 16 sayı-9 ribaunt-4 asist
Maciej Lampe 13 sayı-6 ribaunt 

O maçın Takım İstatistikleri;
(Fenerbahçe Ülker-Barcelona)

Ribaunt: 40-46
Hücüm Ribauntu: 12-15
Asist: 15-20
Blok: 5-3
Top Çalma: 5-1
Top Kaybı: 5-10
Faul Atışı Yüzdeleri: %78.8 - %70.0
İki Sayılık Atış Yüzdeleri: %42.0 - %52.8
Üç Sayılık Atış Yüzdeleri: %33.3 - %20.0

29 Kasım Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 94-81

Barcelona
Nachbar Bostan 23 sayı-9 ribaunt
Kostas Papanikolaou 18 sayı-6 ribaunt
Juan Carlos Navorro 13 sayı-4 asist
Ante Tomic 12 sayı-7 ribaunt-5 asist

Fenerbahçe Ülker
Bo McCaleb 22 sayı
Emir Preldzic 20 sayı-6 ribaunt-4 asist
Nemanja Bjelica 20 sayı-11 ribaunt

O maçın Takım İstatistikleri;
(Barcelona-Fenerbahçe Ülker)

Ribaunt: 41-25
Hücüm Ribauntu: 17-10
Asist: 21-14
Blok: 4-3
Top Çalma: 5-2
Top Kaybı: 15-13
Faul Atışı Yüzdeleri: %80.0 - %47.1
İki Sayılık Atış Yüzdeleri: %60.9 - %42.5
Üç Sayılık Atış Yüzdeleri: %33.3 - %56.5

Bu maça kadar Euroleague'de Barcelona ile 12 maç yaptık. Bu maçların 3'unu biz kazanırken, 9'u nu Barcelona kazandı. Top-16 da ise oynadığımız 2 maçıda Barcelona kazandı. Evimizde Barcelona'ya karşı oynadığımız 6 maçın ise 2'sini biz kazanırken, 4'unu Barcelona kazandı.

Winterthur Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 84-70
Fenerbahçe Ülker-Winterthur Barcelona: 82-69
AXA Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 82-67
Fenerbahçe Ülker-AXA Barcelona: 78-85
Fenerbahçe Ülker-Regal Barcelona: 59-82
Regal Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 89-55
Regal Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 61-69
Fenerbahçe Ülker-Regal Barcelona: 69-75
Fenerbahçe Ülker-Barcelona: 75-70
Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 94-81

Top-16

Barcelona Regal-Fenerbahçe Ülker: 100-78
Fenerbahçe Ülker-Barcelona Regal: 60-99

Fenerbahçe Ülker

Normal sezon gruplarında Barcelona, CSKA Moskova, Partizan, JSF Nanterre ve Budivelnik Kiev ile birlikte yer aldığımız grupta 8 galibiyet alarak grubu lider tamamladık. Deplasmanda Barcelona ve kendi evimizde Partizan'a yenilirken, Budivelnik Kiev (D+E), Barcelona (E), CSKA Moskova (E+D), Partizan (D), Nanterre (E+D) mağlup ettik.

En farklı galibiyetimiz CSKA Moskova'yı alırken, Rus devini 26 sayı farkla mağlup ettik. En düşük farklı galibiyetimizi ise Barcelona karşısında 5 sayı farkla aldık. En farklı mağlubiyetimizi 13 sayıyla Barcelona ve Olympiakos karşısında alırken, en az farklı mağlubiyetimizi ise 2 sayıyla Partizan karşısında aldık.

Top-16'daki ilk maçımızda ise Olympiakos'a deplasmanda 13 sayı farkla mağlup olduk.

Kaybettiğimiz maçlar;

Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 94-81
Fenerbahçe Ülker-Partizan: 77-79
Olympiakos-Fenerbahçe Ülker: 95-82

Takım İstatistikleri (Genel)

Sayı Ortalamamız: 84.6 (02)
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 75.9
Total Ribaunt Ortalamamız: 34.0 (09)
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 10.3 (10)
Asist Ortalamamız: 16.1 (11)
Top Çalma Ortalamamız: 6.3 (09)
Top Kaybı Ortalamamız: 10.9 (03)
Blok Ortalamamız: 2.4 (13)
Faul Atışı Yüzdemiz: %76.1 (07)
İki Sayılık Yüzdemiz: %56.0 (04)
Üç Sayılık Yüzdemiz: %37.9 (07) 
Rakipleri Tuttuğumuz İki Sayılık Yüzdesi: 53.2
Rakipleri Tuttuğumuz Üç Sayılık Yüzdesi: 32.1

Takım İstatistikleri (Top-16)

Sayı Ortalamamız: 82.0 (08 )
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 95.0
Total Ribaunt Ortalamamız: 37.0 (08 )
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 12.0 (6)
Asist Ortalamamız: 16.0 (08 )
Top Çalma Ortalamamız: 2.0 (15)
Top Kaybı Ortalamamız: 8.0 (03)
Blok Ortalamamız: 1.0 (13)
Faul Atışı Yüzdemiz: %76.5 (07)
İki Sayılık Yüzdemiz: %51.1 (06)
Üç Sayılık Yüzdemiz: %36.8 (12) 
Rakipleri Tuttuğumuz İki Sayılık Yüzdesi: 63.9
Rakipleri Tuttuğumuz Üç Sayılık Yüzdesi: 42.9

Sayı Liderleri

1- Bojan Bogdanovic 17.9 sayı
2- Emir Preldzic 12.2 sayı
3- Bo McCaleb 11.0 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Nemanja Bjelica 6.0 ribaunt
2- Emir Preldzic 4.9 ribaunt
3- Gasper Vidmar 4.5 ribaunt

Asist Liderleri

1- Emir Preldzic 5.5 asist
2- Bo McCaleb 2.6 asist
3- Nemanja Bjelica 2.6 asist

Blok Liderleri

1- Nemanja Bjelica 0.5 blok
2- Luka Zoric 0.5 blok

Top Çalma Liderleri

1- Bo McCaleb 1.7 top çalma
2- Kenan Sipahi 0.7 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Luka Zoric 2.0 top kaybı
2- Nemanja Bjelica 1.5 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %68.9

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Bo McCaleb %50.0

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Bojan Bogdanovic %86.7

Barcelona

Normal sezon gruplarında bizimle beraber A Grubunda yer alan Barcelona, 7 galibiyet 3 yenilgi ile grubu 3. sırada bitirdi. Bize, CSKA'ya (D) ve Nanterre'ye (E) yenilen Barcelona bizi, CSKA(E), Nanterre (D), Partizan (E+D) ve Budivelnik Kiev'i (E+D) mağlup etti.

Barcelona en farklı galibiyetini 19 sayıyla Budivelnik Kiev karşısında alırken en az farklı galibiyetini Nanterre karşısında 4 sayıyla aldı. Barca en farklı mağlubiyetini ise 14 sayı farkla CSKA deplasmanından alırken, en az farklı yenilgisini ise 4 sayıyla Nanterre karşısında aldı.

Barcelona, Top-16'daki ilk maçında ise kendi evinde Anadolu Efes'i 19 sayı farkla 84-65 mağlup etti.

Kaybettikleri maçlar;

Fenerbahçe Ülker-Barcelona: 75-70
Barcelona-JSF Nanterre: 67-71
CSKA Moskova-Barcelona: 79-65

Takım İstatistikleri (Genel)

Sayı Ortalaması: 79.0 (04)
Yedikleri Sayı Ortalaması: 73.4
Total Ribaunt: 36.5 (03)
Hücum Ribauntu: 10.5 (09)
Asist: 18.4 (03)
Blok: 3.3 (05)
Top Çalma: 4.4 (22)
Top Kaybı: 11.4 (07)
Faul Atışı Yüzdeleri: %66.9 (22)
İki Sayılık Yüzdeleri: %57.4 (02)
Üç Sayılık Yüzdeleri: %32.9 (19) 0
Rakipleri Tuttukları İki Sayılık Yüzdesi: 47.2
Rakipleri Tuttukları Üç Sayılık Yüzdesi: 36.5

Takım İstatistikleri (Top-16)

Sayı Ortalaması: 84.0 (04)
Yedikleri Sayı Ortalaması: 65
Total Ribaunt: 46.0 (01)
Hücum Ribauntu: 14.0 (02)
Asist: 17.0 (07)
Blok: 7.0 (01)
Top Çalma: 5.0 (09)
Top Kaybı: 14.0 (04)
Faul Atışı Yüzdeleri: %56.3 (15)
İki Sayılık Yüzdeleri: %55.1 (04)
Üç Sayılık Yüzdeleri: %43.8 (07)
Rakipleri Tuttukları İki Sayılık Yüzdesi: 41.2
Rakipleri Tuttukları Üç Sayılık Yüzdesi: 42.9

Sayı Liderleri     

1- Juan Carlos Navarro 11.9 sayı
2- Ante Tomic 11.3 sayı
3- Brad Oleson 10.7 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Ante Tomic 6.3 ribaunt
2- Joey Dorsey 6.3 ribaunt
3- Maciej Lampe 4.4 ribaunt

Asist Liderleri

1- Marcelinho Huertas 3.5 asist
2- Juan Carlos Navarro 3.0 asist
3- Kostas Papnikolaou 2.7 asist

Blok Liderleri

1- Joey Dorsey 0.9 blok
2- Ante Tomic 0.8 blok

Top Çalma Liderleri

1- Alejandro Abrines 0.7 top çalma
2- Joey Dorsey 0.5 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Kostas Papanikolaou 1.6 top kaybı
2- Marcelinho Huertas 1.5 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Joey Dorsey %75.6

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Juan Carlos Navarro %35.6

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Juan Carlos Navarro %82.8

Parkede Fener-Utkan
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Rakiplerimizi Tanıyalım; Barcelona
« Yanıtla #1197 : 05 Ocak 2014, 23:59:23 »
Rakiplerimizi Tanıyalım; Barcelona

Turkish Airlines Euroleague'de A Grubunda yer alan Barcelona, 10 maçta 7 galibiyet 3 yenilgiyle 3. olarak çıktı. İçeride oynadığı maçlarda 4 galibiyet 1 yenilgi alan Barcelona, dışarıda ise 3 galibiyet 2 yenilgi aldı. Barcelona, grubunda TOP-16'ya kalan takımlara karşı oynadığı maçlarda ise 4 galibiyet 2 yenilgi aldı.

Barcelona, kendi liginde ise 9 galibiyet 4 yenilgi aldı ve 3. sırada yer alıyor.

Barcelona'nın İlk Beşi

- Marcelinho Huertas 10-10 20.5 dakikada 6.8 sayı-3.7 asist-1.5 ribaunt-0.5 top çalma-1.5 top kaybı
- Juan Carlos Navarro 10-8 24.4 dakikada 11.0 sayı-3.0 asist-1.3 ribaunt-1.3 top kaybı
- Kostas Papanikolaou 9-8 28.4 dakikada 7.8 sayı-2.8 asist-4.4 ribaunt-0.6 top çalma-1.2 top kaybı
- Maciej Lampe 10-6 19.2 dakikada 9.8 sayı-0.6 asist-4.6 ribaunt-1.1 top kaybı
- Ante Tomic 10-9 22.3 dakikda 12.2 sayı-2.0 asist-6.4 ribaunt-0.6 blok-1.1 top kaybı

Barcelona'nın Benchi

- Victor Sada 9-0 16.4 dakikada 3.7 sayı-2.2 asist-2.0 ribaunt-0.9 top kaybı
- Jacob Pullen 5-0 11.2 dakikada 5.0 sayı-2.6 asist-0.4 ribaunt-0.6 top kaybı
- Alejandro Abrines 10-3 19.2 dakikada 7.0 sayı-0.8 asist-1.4 ribaunt-0.7 top çalma-1.1 top kaybı
- Bostjan Nachbar 10-4 17.5 dakikada 7.5 sayı-1.4 asist-3.1 ribaunt-1.1 top kaybı
- Joey Dorsey 10-1 15.0 dakikda 6.5 sayı-0.7 asist-5.8 ribaunt-0.5 top çalma-0.9 blok
- Erazem Lorbek 2-0 8.5 dakikada 7.0 sayı-0.5 asist-2.0 ribaunt-1.0 top kaybı
- Brad Oleson 2-0 18.5 dakikada 9.6 sayı-1.5 asist-2.5 ribaunt

Koç
Xavier Pascual

Barcelona'da İstatistik Liderleri

En Çok Süren Alan: Kostas Papanikolaou 28.5 dakika
En Çok Rating Alan: Ante Tomic 16.1 rating
Sayı Lideri: Ante Tomic 12.2 sayı
Ribaunt Lideri: Ante Tomic 6.4 ribaunt
Hücüm Ribauntu Lideri: Ante Tomic 2.2 ribaunt
Asist Lideri: Marcelinho Huertas 3.7 asist
Top Çalma Lideri: Alejandro Abrines 0.7 top çalma
Top Kaybı Lideri: Juan Carlos Navarro 1.5 top kaybı
Blok Lideri: Kostas Papanikolaou 0.7 blok
En Çok Faul Atışı Atan Oyuncu: Ante Tomic 3.3 faul atışı
En Çok İki Sayılık Atış Atan Oyuncu: Ante Tomic 8.4 ikilik atış
En Çok Üç Sayılık Atış Atan Oyuncu: Juan Carlos Navarro 5.1 üçlük atış
En Yüzdeli Faul Atan Oyuncu: Juan Carlos Navarro %84.6
En Yüzdeli İki Sayılık Atan Oyuncu: Marcelinho Huertas %64.3
En Yüzdeli Üç Sayılık Atan Oyuncu: Juan Carlos Navarro %31.4

Barcelona'nın TOP-16 Fikstürü

Barcelona-Anadolu Efes
Fenerbahçe Ülker-Barcelona
Olympiakos-Barcelona
Barcelona-U.Malaga
Panathinaikos-Barcelona
Barcelona-EA7 Milano
Caja Laboral-Barcelona

Anadolu Efes-Barcelona
Barcelona-Fenerbahçe Ülker
Barcelona-Olympiakos
U. Malaga-Barcelona
Barcelona-Panathinaikos
EA7 Milano-Barcelona
Barcelona-Caja Laboral

İstatistiklerle Barcelona

Hücüm

Normal sezon gruplarında 78.6 sayıyla oynayan Barcelona, içeride 80.6 sayıyla, dışarıda ise 76.8 ile oynadı. Genel olarak bütün istatistik kağıtlarında içeride daha iyi olan Barca'nın endikkat çekici özelliği iki sayılık yüzdesi. Barca normal sezon gruplarının en yüksek yüzdeli 2 sayılık yüzdesi yakalayan takımı oldu. Barca, faul çizgisinde ise sıkıntı çekiyormuş gibi gözüküyor. Barca, ayrıca hücum da asist sayıları olarak dikkat çekiyor.

Genel

Sayı ortalaması: 78.6 sayı
Ribaunt ortalaması: 35.6 ribaunt
Hücüm ribauntu ortalaması: 10.2 ribaunt
Asist ortalaması: 18.6 asist
Top çalma ortalaması: 4.4 top çalma
Top kaybı ortalaması: 11.2 top kaybı
Blok ortalaması: 3.0 blok
Maç başına kullandığı faul atışı: 16.5 faul atışı
Maç başına kullandığı ikilik: 41.3 ikilik atışı
Maç başına kullandığı üçlük: 20.6 üçlük atışı
Faul yüzdesi: %67.9
İki sayılık yüzdesi: %57.6
Üç sayılık yüzdesi: %32.0

İçeride

Sayı ortalaması: 80.6 sayı
Ribaunt ortalaması: 35.8 ribaunt
Hücüm ribauntu ortalaması: 11.2 ribaunt
Asist ortalaması: 18.2 asist
Top kaybı ortalaması: 13.0 top kaybı
Blok ortalaması: 3.6 blok
Maç başına kullandığı faul atışı: 18.2 faul atışı
Maç başına kullandığı ikilik: 40.0 ikilik atışı
Maç başına kullandığı üçlük: 21.0 üçlük atışı
Faul yüzdesi: %67.0
İki sayılık yüzdesi: %57.0
Üç sayılık yüzdesi: %36.2

Dışarıda

Sayı ortalaması: 76.6 sayı
Ribaunt ortalaması: 35.4 ribaunt
Hücüm ribauntu ortalaması: 9.2 ribaunt
Asist ortalaması: 19.0 asist
Top kaybı ortalaması: 9.4 top kaybı
Blok ortalaması: 2.4 blok
Maç başına kullandığı faul atışı: 14.8 faul atışı
Maç başına kullandığı ikilik: 42.6 ikilik atışı
Maç başına kullandığı üçlük: 20.2 üçlük atışı
Faul yüzdesi: %68.9
İki sayılık yüzdesi: %58.2
Üç sayılık yüzdesi: %27.7

Top-16
(Grupta Top-16'ya kalan takımlarla oynadığı maçlarda)

Sayı ortalaması: 76.1 sayı
Ribaunt ortalaması: 36.0 ribaunt
Hücüm ribauntu ortalaması: 11.8 ribaunt
Asist ortalaması: 17.6 asist
Top çalma ortalaması: 4.6 top çalma
Top kaybı ortalaması: 11.5 top kaybı
Blok ortalaması: 2.6 blok
Maç başına kullandığı faul atışı: 16.6 faul atışı
Maç başına kullandığı ikilik: 39.8 ikilik atışı
Maç başına kullandığı üçlük: 22.5 üçlük atışı
Faul atışı yüzdesi: %63.9
İki sayılık yüzdesi: %53.5
Üç sayılık yüzdesi: %34.3

Savunma

Rakiplerine 72.9 sayı atmasına izin veren Barca, içeride 71.8 sayı, dışarıda ise 74.0 sayıyla oynamalarına izin verdi. Barca her ne kadar rakiplerinden çok top çalamasa da, rakiplerin hücüm düzeni içerisinde çok asist yapmasına da izin vermedi. Bir diğer dikkat çekici özellik ise Barca, rakiplerinin içeride yüksek yüzdeli üçlük isabetle oynamasına izin verse de dışarıda oynadığı maçlarda rakiplerini çok düşük yüzdeli üçlük yüzdesinde tuttu.

Genel

Yediği sayı ortalaması: 72.9 sayı
Rakibe yaptırdığı ribaunt ortalaması: 34.2 ribaunt
Aldırdığı hücüm ribauntu ortalaması: 10.9 ribaunt
Rakibe yaptırdığı asist ortalaması: 13.0 asist
Rakibe yaptırdığı top çalma ortalaması: 5.2 top çalma
Rakibin yaptığı top kaybı ortalaması: 11.3 top kaybı
Yediği blok ortalaması: 2.7 blok
Rakibi tuttuğu iki sayılık yüzdesi: %47.2
Rakibi tuttuğu üç sayılık yüzdesi: %36.5

İçeride

Yediği sayı ortalaması: 71.8 sayı
Aldırdığı ribaunt ortalaması: 30.8 ribaunt
Aldırdığı hücüm ribauntu ortalaması: 9.2 ribaunt
Rakibin yaptığı asist ortalaması: 12.6 asist
Rakibin yaptığı top çalma ortalaması: 5.2 top çalma
Rakibin yaptığı top kaybı ortalaması: 12.8 top kaybı
Yediği blok ortalaması: 3.2 blok
Rakibi tuttuğu iki sayılık yüzdesi: %45.6
Rakibi tuttuğu üç sayılık yüzdesi: %42.3

Dışarıda

Yediği sayı ortalaması: 74.0 sayı
Aldırdığı ribaunt ortalaması: 37.6 ribaunt
Aldırdığı hücüm ribauntu ortalaması: 12.6 ribaunt
Rakibin yaptığı asist ortalaması: 13.4 asist
Rakibin yaptığı top çalma ortalaması: 5.2 top çalma
Rakibin yaptığı top kaybı ortalaması: 9.8 top kaybı
Yediği blok ortalaması: 3.2 blok
Rakibi tuttuğu iki sayılık yüzdesi: %48.7
Rakibi tuttuğu üç sayılık yüzdesi:%30.7

Top 16
(T0P-16'ya kalan takımlarla oynadığı maçlarda)

Yediği sayı ortalaması: 71.5 sayı
Aldırdığı ribaunt ortalaması: 34.8 ribaunt
Aldırdığı hücüm ribauntu ortalaması: 11.0 ribaunt
Rakibin yaptığı asist ortalaması: 12.5 asist
Rakibin yaptığı top çalma ortalaması: 5.0 top çalma
Rakibin yaptığı top kaybı ortalaması: 11.6 top kaybı
Yediği blok ortalaması: 3.0 blok
Rakibi tuttupu iki sayılık yüzdesi: %46.9
Rakibi tuttuğu üç sayılık yüzdesi: %36.9

Periyot Çizelgesi

Barca, genel olarak en 3. periyotta oynuyor. İspanyol devi, 2. çeyreklerde ise genel olarak sıkıntı çekiyor.

- GP: Galip geldikleri periyot sayısı
- MP: Mağlup oldukları periyot sayısı
- BP: Berabere kaldıkları periyot sayısı

Genel
                 GP   MP   BP
1. Periyot: 06 - 04 - 00
2. Periyot: 04 - 06 - 00
3. Periyot: 06 - 03 - 01
4. Periyot: 06 - 04 - 00
Toplam:     22 - 17 - 01

İçeride
                 GP   MP   BP
1. Periyot: 03 - 02 - 00
2. Periyot: 02 - 03 - 00
3. Periyot: 03 - 01 - 01
4. Periyot: 04 - 01 - 00
Toplam:     12 - 07 - 01

Dışarıda    
                 GP   MP   BP
1. Periyot: 03 - 02 - 00
2. Periyot: 02 - 03 - 00
3. Periyot: 03 - 02 - 00
4. Periyot: 02 - 03 - 00
Toplam:     10 - 10 - 00

Top-16
(Top-16'ya kalan takımlara karşı)
                 GP   MP   BP
1. Periyot: 03 - 03 - 00
2. Periyot: 02 - 04 - 00
3. Periyot: 03 - 02 - 01
4. Periyot: 04 - 02 - 00
Toplam:     13 - 10 - 01

Periyot Sayı Ortalamaları

Genel
1. Periyot: 21.6 - 17.8
2. Periyot: 19.5 - 20.0
3. Periyot: 20.5 - 16.1
4. Periyot: 17.6 - 18.4

İçeride
1. Periyot: 24.0 - 16.6
2. Periyot: 17.6 - 19.6
3. Periyot: 21.2 - 18.0
4. Periyot: 17.8 - 18.0

Dışarıda
1. Periyot: 19.2 - 19.0
2. Periyot: 21.4 - 20.4
3. Periyot: 19.4 - 14.2
4. Periyot: 17.4 - 18.8

Top-16
(Top-16'ya kalan takımlara karşı)
1. Periyot: 20.8 - 18.0
2. Periyot: 16.6 - 18.3
3. Periyot: 21.6 - 15.8
4. Periyot: 18.0 - 18.3

Not: Top-16 öncesi yazılmış olan bir yazıdır..

Parkede Fener
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 00:00:00 Gönderen: Carter-Williams »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
önemli bir maç bizim için, kendi evimizde kazanmalıyız
hocaya ve takıma güveniyorum , inşallah güzel bir perşembe akşamı olur.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
Kazanırsak bizim için güzel günlerin başlangıcı olur, kaybedersek iki mağlubiyetle başlamış olmak işleri zora sokar.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.