tipik Fenerbahçe Forumları mağlubiyet sonrası kötümserliği ve negatifliği parkedefenere de gelmiş, böylece cicim ayları biter

özellikle transfer konuları böyle durumlarda pik yapar
Sevgili arkadaşlarım,
Çok jenerik bazı eleştirileri bir araya toplayarak düşüncemi belirteyim (maç değil genel durum üzerinden değerlendirelim lütfen)
1. 1 numara pozisyonunda yaratıcı ve skorer olabilecek ama aynı zamanda savunmada da sırıtmayacak bir oyuncu eksikliği
Bu konu açıldığı zaman referans noktası, Spanoulis, Diamantidis, Navarro gibi oyuncular olurken aslında sorunun kısa vadede çözümsüzlüğünü de itiraf etmiş oluyoruz. Bu klasmana yakın olan Teodosic, yüksek ihtimalle seneye biz de olacaktır ama bu şekilde "olmuş" bir oyuncuyu doğrudan almak neredeyse imkansızdır. Düşünelim ki CSKA yıllardır olanca bütçesiyle o pozisyonu bil-hakkın dolduramamış ve aşağı yukarı her sezona bu sıkıntıyla başlar. Bu nokta aynı zamanda Türk Milli takımının (hatta Fransa, İspanya ve Yunanistan hariç tm Avrupanın) ortak sorunudur. Yani bu sorun, sihirli bir değnekle, tek bir oyuncu ile çözülecek bir durum değil. Hackett, Brown, Cook hiç biri tek başına bu etkiyi yaratamaz. Hatırlayan arkadaşlara, Lynn Greer zamanlarını anımsatmak isterim. Lynn Greer geldiği sezonun ön alandaki en iyi Amerikalılarından biriydi. Ama ancak sistem içinde varolan bir oyuncuydu.
Hülasa referans aldığımız isimlerin her biri sistemin kendisidir, o isimleri transferle alamazsınız, ancak yaratırsınız. Teo, bu isimlere en yakın yetenektedir ama mental olarak 14 yaşında bir ergenin durumu var.
2. Dış adam savunması konusu
Bu konuda gene çok basit çözümlerinin olmadığını düşündüğüm bir diğer konu. Geçtiğimiz sezonları hatırlayalım, rakip uzunların tamamının kariyer maçı oynadığı bir takımdık. O takımdan bu zamana savunma konusunda fark yaratacak bir oyuncu almadık. Bo Mc Calebb ve eskisi gibi olması mümkün olmayan Ömer hariç bu konuda ekstra yetenekli bir oyuncumuz yok. Ancak maç bazlı gayretle bazı şeyleri çözebiliyoruz. Bu alanda eksiğimizin temeli bence kadro yapımız. Ben burada bir kaç kere ısrarla Berk Uğurlu'nun kullanılmasını diledim, bu dileği tekrarlıyorum.
3. Kleiza konusu: Kleiza'nın sağ dizi halen ve halen daha tam randımanlı değil. Kleizza çok yetenekli, basketbol ilgi ve bilgisi üst düzey ve bence çok iyi niyetli bir oyuncu. Burada Kleizaya ancak sabredebiliriz. Burada yegane eleştirim,bizim Kleiza setlerimizin olmadığıdır. Veya var ancak oynayamıyoruz. Yani Kleiza'nın basketbolu, Kleiza içeriyi zorluyor,cümlesi değildir.
Son söz:
Vaziyet o kadar da fena değil dostlar. Kaybetmeyi sevmiyoruz, Fenerbahçe'nin kaybetmesini de hiç istemiyoruz. Hepimizin gayreti de bunun karşısında çözüm önerilerimizi sunabilmek. Bu sebeple ben herkesin yazdığını dikkatle okuyorum ancak sizlerden ricam, lütfen birbirimizin yorumlarını itibarsızlaştırmak için mesaj kasmayalım, burada sadece fikir paylaşalım ki burası da çöplüğe dönmesin.
En son söz:
Biz Cömert Küce'nin maç kurtarmasını ümit etmiş bir neslin evlatlarıyız. O yüzden tadını çıkarmaya bakın