Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 524429 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Bugune kadar çok iyi niyetli yazdım...

7 maç verdik..7 side rakip kısaların manyak şekilde 3 lük atmasından mütevellit...

Tofaş 29*14 üçlük genelde %56 şut yüzdesi
Banvit 17*10 üçlük genelde %59 şut yüzdesi.
Gs maçında 20*8 üçlük genelde %50 şut yüzdesi
Pınar ksk maçında 20*9 ile genelde yuzde 45 yüzde...

Avrupada ise Partizan maçında aynısı..Barca maçında aynısı..Bu maçtada aynısı...

Dış savunması S.o.S veriyor aslında..Nedeni ise açık..İçeride o kadar zayıfız ki gömüldüğümüz maçlarda rakip attıkça atıyor..

Hayırlısı..Maç 3 e inmişken kaybetsekte 5-6 ile kaybedecektik..13 olağan üstü saçma oldu
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Olympiakos'un maçlarını hem lig de hem Eurolig de sürekli olarak takip etmeye çalışıyorum ve şunu net bi şekilde söyleyebilirim ki geçen yıl ki el finalinden sonra oynadıkları en iyi oyundu.
Maçtan önce ciddi ciddi kazanırız diye düşünüyodum ama bu seviye için biraz daha zaman lazım takıma, kötü oynadığımızı asla düşünmüyorum ama bugün sahadaki Olympiakos'u helede deplasmanda yenecek gücümüz yok şimdilik.

Oyuncular özelinde ise Emir ben büyük oyuncu olabilirim derken Bojan malasef benden büyük oyuncu olmaz diyo ısrarla.Nasıl yaparız bilmiyorum ama artık Kleiza işin içine dahil olmalı bugün Spanoulis'in attığı o öldürücü basketleri takımda atabilecek tek isim Kleiza.

Koç takıma güvendiğini ve transfer yapmayacağını deflarca söyledi sürekli her kötü sonuçta bu konuyu dile getirmenin kimseye faydası yok Koça güvenmekten başka çaremiz yok.

Enseyi karartacak bi durum yok en kötü ihtimalle 3. çıkarız bu gruptan.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı Gökhan Bulut

• Üye
Herkes fikrini açıklamada özgür ama cidden şu transfer de transfer muhabbeti can sıkıcı olmaya başladı.Maç kötü sonuçla bitince herhangi  bir oyuncu hakkında  şöyle oynadı böyle oynadı demeden direkt transfer konuşulması anormal geliyor . Üstelik her maçtan sonra. Almak istemiyorsa koç bizim sürekli dillendirmemizin de pek bir katkısı olacağını düşünmüyorum.Koç istemiyorsa elindekilere güveniyor ve  iyi durumda değillerse bile iyiye gideceğini düşünüyordur. Motivasyonlarını bozmaktan başka bir şeye yararı yok bence bu konunun.
biz hayatta en çok Fenerbahçe'yi sevdik....

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Olympiakos'un maçlarını hem lig de hem Eurolig de sürekli olarak takip etmeye çalışıyorum ve şunu net bi şekilde söyleyebilirim ki geçen yıl ki el finalinden sonra oynadıkları en iyi oyundu.
Maçtan önce ciddi ciddi kazanırız diye düşünüyodum ama bu seviye için biraz daha zaman lazım takıma, kötü oynadığımızı asla düşünmüyorum ama bugün sahadaki Olympiakos'u helede deplasmanda yenecek gücümüz yok şimdilik.

oynadıkları en iyi oyun olduğuna katılıyorum ama bu oyunu oynamalarının sürpriz olduğuna asla katılmıyorum.
olympiacos bugüne dek yettiği kadar oynadı hep, kapasitelerinin %40'ıyla geçtiler ilk turu.
bugün %80'lere çıktılar...
biz de tam tersine ilk turu %90 ile geçtik, bugün %100'e yakın oynadık...
olympiacos'un halen arttıracak 1 vitesi daha mevcut, işler ciddileştiğinde %100 ile oynayacaklarından şüphem yok.
ama bizim takım mevcut kadrosuyla bugünkü performansının ne kadar üzerine çıkabilir bilmiyorum.
gerçi bugünkü performansı top 16'ya yaymamız halinde grubu en kötü 3. bitireceğimizi düşünüyorum ama f4 hedefi zor...

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
Maçın tekrarı başladı FB TV'de.

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
oynadıkları en iyi oyun olduğuna katılıyorum ama bu oyunu oynamalarının sürpriz olduğuna asla katılmıyorum.
olympiacos bugüne dek yettiği kadar oynadı hep, kapasitelerinin %40'ıyla geçtiler ilk turu.
bugün %80'lere çıktılar...
biz de tam tersine ilk turu %90 ile geçtik, bugün %100'e yakın oynadık...
olympiacos'un halen arttıracak 1 vitesi daha mevcut, işler ciddileştiğinde %100 ile oynayacaklarından şüphem yok.
ama bizim takım mevcut kadrosuyla bugünkü performansının ne kadar üzerine çıkabilir bilmiyorum.
gerçi bugünkü performansı top 16'ya yaymamız halinde grubu en kötü 3. bitireceğimizi düşünüyorum ama f4 hedefi zor...
Bu tür deplasmanlarda bu takımın yapıp yapaleceği maksimumu bu dersen katılırım, ama eşit şartlarda yada ev sahibi avantajıyla çok daha iyisini yapabiliriz.

4.olmadıktan sonra f4 şamsımız oldukça yüksek ne Cska ne Maccabi bizden iyi değiller özellikle Maccabi çok abartılıyo messina belki işleri rayına oturtabilirse sıkıntı yaratabilir ama Maccabi çekinilecek bi' takım değil bence.Yapmamız gereken kadro içinden Spa,Navarro,Dia,Rudy gibi setler işlemediğinde "tamam beyler ribaunda konsantre olun bişey deniycem"diyecek bi lider bulmak.Kleiza bu işe en uygun isim gibi görünüyo Bo ile beraber.Bugün de farkı ikiye üçe indirdiğmizde böyle bi oyuncuya ihtiyaç duyduk mesela.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
Bugune kadar çok iyi niyetli yazdım...

7 maç verdik..7 side rakip kısaların manyak şekilde 3 lük atmasından mütevellit...

Tofaş 29*14 üçlük genelde %56 şut yüzdesi
Banvit 17*10 üçlük genelde %59 şut yüzdesi.
Gs maçında 20*8 üçlük genelde %50 şut yüzdesi
Pınar ksk maçında 20*9 ile genelde yuzde 45 yüzde...

Avrupada ise Partizan maçında aynısı..Barca maçında aynısı..Bu maçtada aynısı...

Dış savunması S.o.S veriyor aslında..Nedeni ise açık..İçeride o kadar zayıfız ki gömüldüğümüz maçlarda rakip attıkça atıyor..

Hayırlısı..Maç 3 e inmişken kaybetsekte 5-6 ile kaybedecektik..13 olağan üstü saçma oldu

abi dış alan oyuncularımız arasında savunma bilgisi var diyebileceğimiz tek oyuncu Ömer Onan o da artık yaşını aldığını için fazla kullanamıyoruz. Bo topa baskı konusunda müthiş ama onun dışında savunmada sadece olayın top çalma kısmında özellikli bir oyuncu. Olay şu ki hep penetre pas üzerinden boş şut şansı veriyoruz çünkü topsuz alandaki oyuncularımız o sırada kendi oyuncularından çok uzaklaşıp, penetre eden oyuncuya yaklaşıyorlar, savunma bilgileri çok kısıtlı oyuncularla oynuyoruz bunu kabul etmek zorundayız zaten. Hepsi müthiş mücadele ediyorlar bunu inkar eden çarpılır ama bilmiyorlar savunmayı yapacak bir şey yok. Ayrıca bugün maç sonunda yediğimiz 3'lüklerden yalnızca bir tanesinde savunma hatası vardı, diğerlerinin hepsine el gösterdik ama attı imansızlar.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
Takımın gösterdiği direnç bence çok iyiydi, bugün Oly bu kadar konsantre oynarken son periyota kadar çözülmemek her baba yiğidin harcı değil, Real Madrid bile bizim kadar ayakta kalamayabilirdi bugün ama takım her seferinde bir cevap verdi ve maçta kalmayı başardı bunları görmek güzeldi bence. Ancak 1-2 numaraya, savunma bilgisi kuvvetli, oyunu yönlendirebilecek bir oyuncu şart bu net artık aklıma Omar Cook'dan başkası da gelmedi bu tarzda ilk bakışta.
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
abi dış alan oyuncularımız arasında savunma bilgisi var diyebileceğimiz tek oyuncu Ömer Onan o da artık yaşını aldığını için fazla kullanamıyoruz. Bo topa baskı konusunda müthiş ama onun dışında savunmada sadece olayın top çalma kısmında özellikli bir oyuncu. Olay şu ki hep penetre pas üzerinden boş şut şansı veriyoruz çünkü topsuz alandaki oyuncularımız o sırada kendi oyuncularından çok uzaklaşıp, penetre eden oyuncuya yaklaşıyorlar, savunma bilgileri çok kısıtlı oyuncularla oynuyoruz bunu kabul etmek zorundayız zaten. Hepsi müthiş mücadele ediyorlar bunu inkar eden çarpılır ama bilmiyorlar savunmayı yapacak bir şey yok. Ayrıca bugün maç sonunda yediğimiz 3'lüklerden yalnızca bir tanesinde savunma hatası vardı, diğerlerinin hepsine el gösterdik ama attı imansızlar.

Katılıyorum..Perperoğlunun attığı tüm 3 lükler öyleydi..Çok fazla yardım savunması oluyor..Azaltmalıyız
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Rufat hem twitterda hemde burada temcit plavi gibi kleiza da kleiza
Iyi oynadığı zaman susup tek kelime etmeyip yenilgi zamanları ortaya çıkma sen Yapma yahu bari sen Yapma.
Bo (çok severim kendisini ) neredeydi dünkü maç ?
Şu işi bireylerden çıkart takima getir yahu.
Kişisel olarak sevmediğiniz oyuncu olduğu zaman gözler dönüyor
Ama sevdiğin Seda'ya tek laf etmiyorsin mesela.yapma yahu lütfen.
Yazın 2013 Eurobasket. Maçlarında senin twiiter performansı ni iyi biliyorum
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2014, 10:56:26 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Maçın son periyotunda yenilen sayı ve maç sonunda oluşan fark kötü olmuş.

Zaten bu maçın kaybedilebileceği bekleniyordu. Önemli olan kazanmamız gereken maçları galip tamamlamak.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Rufat hem twitterda hemde burada temcit plavi gibi kleiza da kleiza
Iyi oynadığı zaman susup tek kelime etmeyip yenilgi zamanları ortaya çıkma sen Yapma yahu bari sen Yapma.
Bo (çok severim kendisini ) neredeydi dünkü maç ?
Şu işi bireylerden çıkart takima getir yahu.
Kişisel olarak sevmediğiniz oyuncu olduğu zaman gözler dönüyor
Ama sevdiğin Seda'ya tek laf etmiyorsin mesela.yapma yahu lütfen.
Yazın 2013 Eurobasket. Maçlarında senin twiiter performansı ni iyi biliyorum

Abi Bo dün bekleneni gerçekten veremedi, Spanoulis çok rahat geçti Bo'yu ilk çeyrekde, üstüne üstlük Bo faul almak zorunda kaldı. 1-2 defa turnike atıp, 1-2 defa da içeri katedip şut çekti, skor katkısı neyse ama daha iyi bir savunma beklerdim kendisinden. İlk yarı özellikle Spanoulis'i savunmakta zorlandık, koç çıldırdı, bu sefer 2-3 kişi Spanoulis'in üstünde kalınca Spanoulis drive edip topu dışarı çıkardı üçlük yedik. Şahsen Spanoulis'i çok izlememiş biri olarak neden büyük oyuncu olduğunu gayet iyi anladım bu maç, sanırım biraz da bize karşı iyi günündeydi.

Sanırım grup maçlarından önce kağıt üzerinde hesap yaparken çoğumuzun kaybedeceğimizi düşündüğü bir deplasmandı Oly deplasmanı, bu açıdan sıkıntı yok, takımın maç sonuna kadar direnç göstermesi önemliydi onu da yerine getirdik.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Öncelikle genel olarak şikayet ettiğimiz konu rakiplerimizin çok fazla dış şut bulması ve yüksek oranda isabet kaydetmesi.Bo ve Ömer dışında ön alanda savunma yönü gelişmiş oyuncumuz yok,ancak rakibin dış şutlardan fazlaca isabet bulmasının ana sebebi bu değil,misal geçen sene Bo-Ömer-Sato gibi savunma yönü kuvvetli oyuncular parkede olduğu zamanda rakiplerimiz fazlaca dış şut isabeti buldu.Öncelikle savunma disiplin işidir,geçen sezon Barcelona'da kaç tane oyuncunun savunma yönü vardı,ama ona rağmen iyi savunma yapıyorlardı.Rakiplerimizin dışardan fazla boş şut bulması çözülmeyecek olay değil.Ayrıca dün hakem salonun atmosferinden etkilenerek kolay fauller çaldı.İlk yarı bittiğinde Zoric ve Vidmar 3 faul almıştı.Maçın hakkı kesinlikle 13 sayı değildi,3.periyodun sonunda fark 2 sayı iken üst üste 4 hücum'dan boş döndük,bu hücumların en azından 2 tanesinde basket bulabilseydik belki daha iyi bir sonuçla ayrılabilirdik.Sağlık olsun.Enseyi karartmamak lazım,sonuçta son 2 sezonun euroleague şampiyonu takımına hem de deplasmanda kaybettik.Ben de zaman zaman ağır eleştiriler yaptım(maalesef) ama sahamızda Barcelonayı ve 2 maçta CSKA'yı bu oyuncu grubu mağlup etti.2011 yılında ihtişamlı Olympiakos takımını deplasmanda 14 sayı ile mağlup ederek başladık,üstüne üstlük 3/3 ile başlamıştık ama yine kötü bitmişti ve maalesef TOP16'dan çıkamamıştık.Galibiyet ile başlayınca iyi biteceği veya mağlubiyet ile başlamak kötü biteceği anlamına gelmiyor.Umarım Emir dün sergilediği oyunu sezon geneline yayar,Kleiza özellikle ilk periyot çok kötü oynadı,hiçbir zaman savunması ile ön plana çıkmadı ama yine de bu kadar kolay geçilmemeli.Kleiza Şubat ayında ritm bulursa hücumda elimiz çok rahatlar,çünkü Bojan değil euroleauge'in zor deplasmanlarında takımı taşımak bir yana dursun ligde Banvit,gs,Efes gibi deplasmanlarda takımı alıp ileri götüremiyor.Kleiza bu yüzden önemli.Ted ve Barcelona maçlarını kazanacağımıza inancım tam.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2014, 11:28:22 Gönderen: nemanja bjelica »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Rufat benim derdimi anladın dimi yavrum ?
Anladığını düşünüyorum ok ;) :)

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Biraz daha sakinleştim ve şimdi gözüme çarpan birkaç eksikliği aktarmaya çalışacağım.
1)Sene başında oldukça kullandığımız Kleiza-Bjelica beraber oynadığı süreleri artık göremiyoruz.Pivotlarımızdan iyi katkı alamadığımız dönemde bunun daha fazla denenmesini düşünüyorum.(Dün Zoric gayet iyiydi ama bu seferde pivotlarımız faul problemi yaşadı yinede denenebilirdi.)
2)Bo mc calebb bu sene bambaşka bir kimliğe büründü.Çok daha yüzdeli şut atıyor savunmada ön alanda liderliği üstleniyor en iyi dış savunucumuz durumunda(dün berbat bir ön alan savunmasıyla spayı daha maçın başında ritme soktu) fakat avrupada ve dünyada kime sorarsanız sorun bo mc calebbi hangi özelliğinizden dolayı takımınızda bulundurmak istersiniz diye.Herkes penetresi der.Fakat Bo bu sene öyle kimliğe büründü ki resmen penetreyi unuttu.Dünkü maçta spayı yavaşlatmanın en iyi yolu hucumda çok aktif bir mc calebbti bence.En iyi savunma hucumdur.Bo'yu umarım ilerleyen zamanda gerçek bo olarak görürüz bol bol penetre izleriz ondan çünkü bu seviyelerde penetrenin önemi çok fazla.Takımdaki ve belki avrupadaki en iyi penetreci bo mc calebb.Dün fark 2ye indiğinde penetre edemediğimiz için 4 üçlük üst üste denedik ve bir türlü öne geçemedik.
3)Sürekli yaptığımız adam değişmeli savunmada kenarlar çok boş kalıyor.Dün yanlış saymadıysam perperoğlu kenardan 3 üçlük attı birde yine 3lük atabilecekken garantiye gidip dengesiz savunmayı dipten delerek bomboş turnike bıraktı.Aynı şekilde barça maçında papanikolau dip üçlüklleri ve imza hareketi olan dipten penetre edip yaptığı smaçlarla canımızı yakmıştı.Gs maçında cenk akyol bu şekilde yıldız oldu.Artık şu adam değişmeli savunmayı zorda kalmadıkça yapmamamız gerektiğini düşünüyorum.
4)Kleiza ilk tur performansı olarak ilk barça maçında mükemmel 2 cska maçında idare eder ama diğer 7 maçta kötüydü belki nanterre deplasmanınıda iyi performansa eklersek vasatı aşamadı kleiza.Fakat hepimizin düşüncesi kleiza ağırlık çalışıyor o yüzden şut yüzdesi düşüktü.Top 16ya fiziki olarak çok güçlü girecekti sözde.Benim dün gördüğüm printezis savunmada ve hucumda kleizayı dağıttı.Bir resim ekleyip örneklemek istiyorum.
http://basketfaul.com/UserFiles/Image/liza.jpg
Bu resimde Cedric Simmons smaç yapıyor ve Kleizada aynı karede.Cedric simmonsun kollarına dikkat çekmek istiyorum birde güçlenip top16 ya hazırlanan kleizanın kollarına bakın.Gerçi simmons 5 numara kleiza 4 fakat kleiza kimsenin arkasında duramıyor hala çok güçsüz.Nerdeyse 65 kilo olan benim kollarım bile kleizanınkilerden daha kalın ve kaslı(işin şakası bir yana bu resimdende gördüğümüz gibi kleiza yeterince güçlenmemiş)
5)Bojan bogdanovici geçmiş 2 sezonuyla değerlendiremem.Geçen 2 senede hiçbir zaman büyük maça çıkmadık biz her maç erken havlu attık diyebilirim.Bojanın ilk senesi milano maçını alsak top8e kalacaktık gerçi hatta ilk turu 1.bitirmiştik ama grup çok zayıftı.2.sene bojan takımın en iyisiydi ama hedef maçımız yoktu o yüzden bu seneyi değerlendirmeye alırsak bojanın hedef maçlarımızda büyük oynadığı maçlar çok az.İçerdeki barça ve 2 cska maçında idare eder oynadı.Deplasmandaki barça ligdeki gs banvit süper kupadaki gs evimizde kaybettiğimiz partizan maçlarında ortalıklarda yoktu.Büyük maçlarda bojanı bitirici olarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.Bojan mümkün oldukça sırtı dönük oyunu dışında birebir oynayıp topu yere vurmamalı.
Benim gözüme çarpanlar bu.Biraz uzun oldu kafa şişirdiysem affola :)