Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 519662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Euroleague 9. Maç, 12.12.2013 - [21.45] Fenerbahçe Ülker-Partizan
« Yanıtla #450 : 12 Aralık 2013, 23:57:22 »
Herkes deplasmandaki maç için ilk yenilgimizi alırız diyordu bugüne kısmetmiş diyelim. Bakıyorum ne kleizası,bojanı,kenanı,bjelicası kalmış. Form olarak aşağıya gittiğimiz doğru ama bunlarda koca sezon içinde olması makul durumlar. Bir tek kleiza eleştirilerini haklı buluyorum ona da zoric gibi düzeleceğini ummaktan başka çare yok.

Bana sorsanız haftaya da kaybedip grubu 2. bitirelim barca ve cska'dan kurtulmuş olalım. Pick & rollü savunma zaafimiz eşleşme problemini o da hızlı top çevirme sonucu boş adamı 3lükle buluşturmalarından kaynaklanmakta ben buna bağlıyorum.

yemin ediyorum şu anda gözlerim yaşardı :)
bizim pesimist karamsar Cenk'ten Cem Ağrak tarzında inanılmaz olumlu mesajlar...  :D :D
vay be adam foruma resmen duygu katıyor..  8)
devam Cenk kardeşim benim ...  ;) ;)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #451 : 12 Aralık 2013, 23:58:25 »
Beni burada en iyi Cem abi tanır fevri davranışlarım oluyor bazen.Şimdi benden yaşça büyük abilerim "Hakan Yaman,Cem Ağrak,Gürol Hocam ve ENDER abi.Abi bu takım neden son maçlarda rakibe rekor derecede 3'lük attırıyor.Taktik analiz yapılmıyor mu(Obradovic asla öyle birşey yapmaz).Örnek Cenk Akyol.Bu adamın boş kaldığında atacağını herkes biliyorken,adamı defalarca boş bıraktık.
kötü savunma yapıyor BO harici dış oyuncularımız . ilk topta geçildiğin zaman sonradan ''yardım savunması'' da iyi olmadığı için o boş 3lükler yeniyor ,
sebebini hoca bulacak çözecek güzel kardeşim :)

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #452 : 12 Aralık 2013, 23:58:58 »
Ben sahsen ispanyol takımlarındansa OLY isterim
Herkes real madridin grubuna laf atıyor da bence OLY'nin grubu cok daha kolaydı.

Ben hala daha papa ve hines'ın yerini doldurabildiklerini düşünmüyorum.

Real ve barcanın guruba gidersek, ilk 2ye girmek cok cok zor.
Bu da saha avantajını alamamak demek.

OLY CSKA KUBAN malaga laboral vs.. Bu grupta ilk 4e giremeyebilir miyiz ?
belki evet ama ilk 2de bitirme sansımız da var. Herkesin herkesi yenebildigi bir grup bizim acımızdan daha iyi olur gibime geliyor

geçmişte de öyle olmustu zaten, tarih yine tekerrür eder :F

Hines'in yerini fazlasıyla doldurdular bence.
Dunston şu an piyasadaki kazma pivotların en iyisi olabilir.
Boyalı alan savunmasında Shawn James ile kapışır, ribaundlarda da baya etkili.

Papanikolau yerine aldıkları Lojeski de epey iyi oynuyor...

Bir de Olympiacos'un zorlanır gibi göründüğüne hiç bakma sen, aslında hiç zorlanmadılar.
En iyi ihtimalle %40 kapasiteleriyle oynayarak kazandılar tüm maçları.
İlk 2 çeyrek Spanoulis alın gençler, takılın biraz biraz modunda top dağıtıyor, pek potaya bakmıyor.
O arada da rakipler farkı açıyor.
3. çeyreğin ortalarından itibaren Spanoulis maça dahil olunca fark kapanıyor, Olympiacos kazanıyor.
Takımın performansını, Spanoulis'in maça bakışı belirliyor yani tamamen...

Spanoulis'in olduğu rakip düşman başına...

Çevrimdışı gozkus

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #453 : 12 Aralık 2013, 23:59:24 »
Biz haftaya Nanterre yenersek partizanda cska yı yenerse kim çıkıyor acaba ?

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
« Yanıtla #454 : 13 Aralık 2013, 00:01:11 »
Herkes deplasmandaki maç için ilk yenilgimizi alırız diyordu bugüne kısmetmiş diyelim. Bakıyorum ne kleizası,bojanı,kenanı,bjelicası kalmış. Form olarak aşağıya gittiğimiz doğru ama bunlarda koca sezon içinde olması makul durumlar. Bir tek kleiza eleştirilerini haklı buluyorum ona da zoric gibi düzeleceğini ummaktan başka çare yok.

Bana sorsanız haftaya da kaybedip grubu 2. bitirelim barca ve cska'dan kurtulmuş olalım. Pick & rollü savunma zaafimiz eşleşme problemini o da hızlı top çevirme sonucu boş adamı 3lükle buluşturmalarından kaynaklanmakta ben buna bağlıyorum.

Cenk zaten oyuncularımızı hemen sildik gibi bir durum yok. Kleiza gerçekten kendi kapasitesinin yarısını oynamıyor keza Zorıc'de. Kenan ise 18 yaşında pırıl pırıl bir genç ama takım liderliği için önünde süre var. Melih'ten zaten sezon başında bu kadar katkı beklemiyorduk iyi başladı ama düşüşe geçti. Fenerbahçe forması giyen her oyuncu değerlidir.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #455 : 13 Aralık 2013, 00:01:35 »
Beni burada en iyi Cem abi tanır fevri davranışlarım oluyor bazen.Şimdi benden yaşça büyük abilerim "Hakan Yaman,Cem Ağrak,Gürol Hocam ve ENDER abi.Abi bu takım neden son maçlarda rakibe rekor derecede 3'lük attırıyor.Taktik analiz yapılmıyor mu(Obradovic asla öyle birşey yapmaz).Örnek Cenk Akyol.Bu adamın boş kaldığında atacağını herkes biliyorken,adamı defalarca boş bıraktık.
kötü savunma yapıyor BO harici dış oyuncularımız . ilk topta geçildiğin zaman sonradan ''yardım savunması'' da iyi olmadığı için o boş 3lükler yeniyor ,
sebebini hoca bulacak çözecek güzel kardeşim :)
    Zaten böyle kötü oynayıp kaybettikten sonra rahatlatan tek unsur Obradovic.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #456 : 13 Aralık 2013, 00:01:55 »
Cem kardeşim. İşin mantık tarafını da sana bırakıyoruz. :)

Sen hiç yas ortamına girdin mi Cem? Bilir misin o feryat figan hallerini? Nasıl dövünürler, bir taraftan bağırlarını yumruklarken neler ve neler söylerler.

Taraftarlık biraz da böyle bir şey. Kah karnaval havası, kah yas ve ağıt...

Ne karnaval cümbüşünün ortasında mantık olur, ne cenaze evinde... Öyle bir şey işte. :)

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
« Yanıtla #457 : 13 Aralık 2013, 00:02:04 »
Obradovic dahil kimse maçı çok ciddiye almadı. Ders niteliğinde bir mağlubiyet. Noel arasına doğru formumuz iyice düştü. Tatil ve ara bize iyi gelecek

Bu maç özelindeki sorunların tamamı genel sorunlara da işaret ediyor. yazmıştık, tekrar yazalım:

1. Dar yerli rotasyonu. Emiri de yabancı saydığımız zaman güvenilir yerli oyuncumuz şu an için maalesef yok. Ömer takım için uzunca süre bu rolü yaptı ama artık bacaklarını çekemiyor (sakatlıkda etkili) Melih yoğun tempodan sonra adeta silindi, süre dahi alamıyor. Kenan ve Metecan da mental olarak bu tempoya hazır değil. Şu an için en büyük problem bu

2. Sene başındaki flaş etkimiz yavaş yavaş geçiyor.Rakipler için şu an güçlü-zayıf noktalarımız bilinir durumda. Emir'e Bojan'a ciddi baskı geldiği an oyunumuz tıkanıyor. Bu tıkanıklığı açacak oyuncuların başında Linas geliyor ama Linas hali hazırda asla oyuna tam giremiyor. Sanki hiç terlemiyor gibi geliyor.

3. Savunmada sertliği takımhalinde yakalayamıyoruz. Bugün taktik fauller başlayana kadar sadece 4 faul kullandı rakip. Hiç bir turnikeye el sokmamışız, hiç bir şutu bozmamışız. Her zaman inandığım şudur ki maça giremediysen, seyirci de giremediyse, bir kaç sert hatta kasti faul yapmak şarttır. Ortam gerilsin biraz ki en azından seyirci uyansın. rakip ne attıysa girdi avuntusuna gerek yok,gerekiyorsa 3 faul atsın ama adamı hırpala. Bugün 4 kişinin skoruyla ve 7 kişilik rotasyonla yenildik!

4. transfere ihtiyaç var mı? bence yok. sadece eldeki oyuncu kadrosunun emir, bojan, bo, bjelica ve zoric dışında kalan parçalarının biraz daha sorumluluk alma ihtiyacı var. son iki sezonun enkazı üzerine birşeyler bina etmeye çalışılıyor.buna herkes katkı vermeli

5.son söz de taraftara. ben uzunca süre maçlara gittim ancak ataşehirden sonra maddi ve ulaşıma bağlı şartlardan ötürü sık gidememeye başladım. lakin, şu an anonscu, devre arasında şarkı çalma huyu, anlamsız anonslar ve taraftarın kimi zaman adeta ölüm sessizliğine boğulması bence en büyük eksikliklerimiz. basketbol taraftarlığı özünde kolay ama devamlılık gerektiren bir hadisedir. top rakipteyken veya aleyhe verilmiş herhangi bir kararda ıslık, düdük, yuhalama benzeri bir ses, top bizdeyken de "bizim için saldır fenerbahçe"  bana göre yeterlidir. 24 saniyelik hücum süresinde 2 dakikalık beste okumaya kalkarsan (örneğin darağacında olsak bile tarzı) o tezahüratlar hem enerjini emer, hem takımı uyutur. bunu anlamak bu kadar mı zor bilmiyorum ama 5000 yıldır basketbol şubesi olan kulüpte halen daha salona stad, baskete gol diyen taraaftar sayısının da hatırı sayılır miktarda olduğu düşünülünce gelinen nokta normal. üstelik bu bilgisiz futbol taraftarı ile ilgisiz zengin taraftarla kaynaştırınca pamuk şekerden hallice bir seyirci kitlesi maalesef salonlara egemen oldu. Gerçekten bunu söylemek benim için acı ama organizasyon ve bütçe ile taraftar ters orantılı. Bugün maçı kazandıracak tek hamle yoktu tribün tarafında

Uzun lafın kısası:

Takımın iskeleti iyi, her parçasının iyi olmasına zaman var, ama en azından bunu başarabileceğinden emin olduğumuz bir isme sahibiz. şartlar ne olursa olsun, bu takıma ve hocaya sahip çıkmalıyız. dediğim gibi, bu kadro Fenerbahçe tarihinin dream team dahil en iyi kadrosudur. Doğru isimlere doğru şekilde sabredebilmeliyiz. Şunu unutmayalım Obra PAOda 13 sezon görev yaptı. Bunların 11inde lig şampiyonuydu. 5 defa Euroleague kazandı. Bu sezon şampiyon da olamayabiliriz, top 16 veya 8de de gidebiliriz. Ama başarılı olma ihtimali olan bir koç varsa ELde o da bizimki.

sevgiler

Okan
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #458 : 13 Aralık 2013, 00:03:00 »
Kleiza konusunda en ufak tereddütüm yok. Bo biraz daha efektif kullanılıp Bjelica da istikrar yakalarsa bir sıkıntı görmüyorum.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #459 : 13 Aralık 2013, 00:04:15 »

Cenk zaten oyuncularımızı hemen sildik gibi bir durum yok. Kleiza gerçekten kendi kapasitesinin yarısını oynamıyor keza Zorıc'de. Kenan ise 18 yaşında pırıl pırıl bir genç ama takım liderliği için önünde süre var. Melih'ten zaten sezon başında bu kadar katkı beklemiyorduk iyi başladı ama düşüşe geçti. Fenerbahçe forması giyen her oyuncu değerlidir.

zoriç bugun bence iyiydi be hocam hemde bayağı bir iyiydi ..
vidmar kötüydü bugünde ne yazık ki :(

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #460 : 13 Aralık 2013, 00:05:13 »
Zoric en iyi katkı verdiği maçlardan birisinde gereğinden fazla kenarda kaldı.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #461 : 13 Aralık 2013, 00:06:02 »
Cem kardeşim. İşin mantık tarafını da sana bırakıyoruz. :)

Sen hiç yas ortamına girdin mi Cem? Bilir misin o feryat figan hallerini? Nasıl dövünürler, bir taraftan bağırlarını yumruklarken neler ve neler söylerler.

Taraftarlık biraz da böyle bir şey. Kah karnaval havası, kah yas ve ağıt...

Ne karnaval cümbüşünün ortasında mantık olur, ne cenaze evinde... Öyle bir şey işte. :)

biraz yapı meselesi be Hakan abi benimde neler yaşadığımı az çok biliyorsun  :-\
ben o zamanlarda bile aşırı sakin kalabilmiş hep mantıklı hareket etmeye çalışmış bir insanım ..
ben eleştirmeyelim demiyorum haddime değil mantıksız da eleştirelim hatta ya neyse abi sen benim derdimi biliyorsun
sıkıntı yok dostlar sohbete devam ....

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
« Yanıtla #462 : 13 Aralık 2013, 00:08:01 »
Yalnız Kleiza konusunda şöyle bir sıkıntı var. Kleiza şut kullanmadan oyunun içerisine girebilen bir oyuncu değil. Yanı adamın yapısı böyle değil. Ancak şut atınca oyuna girebiliyor. Burada ise dikkat ettim sonradan oyuna girdiğinde 4 dakika boyunca şut kullanacak pozisyon hazırlamadık ona. O da kendi içinde doğru olarak oyundan düştü.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
« Yanıtla #463 : 13 Aralık 2013, 00:11:12 »
Kaybedilen bir maçtan sonra -hele Galatasaray maçından sonra üst üste ikinci mağlubiyet oluyorsa- ben taraftarın oyunculara vs feryat figanını anlarım ve saygı duyarım. Kazandıkları zaman alkışlanıyorlarsa saçmaladıkları zaman saçmalığın derecesine göre elbette eleştirilecekler. Küfür ve hakaret olmadığı müddetçe insanlar içini dökecek. Çünkü biliyorum ki, kaybedilen bir maç sonrası üzüntüden uyuyamayan taraftarlar var.

Eleştirinin mantıklı olup olmamasına çok takılmamak gerek. Can yanarken mantık ne gezer?

Küfür olmasın yeter ki. Mantıksız eleştiriye devam. :D

mantık iyidir güzel abim :) :)

Bugün Cem kardeşimle anlaşamayacak gibiyim. Cenk takımdaki oyuncu eleştirimizi ağır buldu , ona yazarken nedenini Cem olumlu ve güzel  düşünce demiş, Hakan abiye ise mantıklı yorum demiş.

Cem kardeşim hangi branş olursa olsun yenildik mi benim devreler yanıyor, yenildik mi bende pek mantık arama  ;D
Evde eşim, okulda öğrenciler yenildik mi hemen anlıyorlar sana o kadar diyeyim :)
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #464 : 13 Aralık 2013, 00:12:51 »
Ya, şu Obradovic'e "maçı ciddiye almadı" filan deniyor ya, hayretler içinde okuyorum. Bu adama da vardır bir bildiği diyemeyeceksek kime diyeceğiz? Euroleague'in açık ara en zor grubunda olduğumuzun farkında mıyız acaba? Grubun en zayıf iki takımını Galatasaray'ın grubuna koysak, ortalığı tarumar ederlerdi. Son üç takımdan birisi Partizan, diğeri Barca'yı deplasmanda yenen, ne olursa olsun Fransız takımı. Allah, lillah aşkına az bekleyin yahu!..

Gören de Obradovic hiç yıldız oyuncuyla çalışmadı, hiç kapris görmedi, hiç oyuncu olgunlaştırmadı sanır. Kleiza konusunda neden bu kadar üstüne gidiliyor? Adamın çapı belli. Şimdi devrede olmasa da koçun da dediği gibi Mayıs ayında ne yapacağınız önemli, şu an için değil. Ona da zaten bu süreyi vermeyeceksek kimseye vermeyelim.
Kara deryalarda bir FENERsin!