Obradovic dahil kimse maçı çok ciddiye almadı. Ders niteliğinde bir mağlubiyet. Noel arasına doğru formumuz iyice düştü. Tatil ve ara bize iyi gelecek
Bu maç özelindeki sorunların tamamı genel sorunlara da işaret ediyor. yazmıştık, tekrar yazalım:
1. Dar yerli rotasyonu. Emiri de yabancı saydığımız zaman güvenilir yerli oyuncumuz şu an için maalesef yok. Ömer takım için uzunca süre bu rolü yaptı ama artık bacaklarını çekemiyor (sakatlıkda etkili) Melih yoğun tempodan sonra adeta silindi, süre dahi alamıyor. Kenan ve Metecan da mental olarak bu tempoya hazır değil. Şu an için en büyük problem bu
2. Sene başındaki flaş etkimiz yavaş yavaş geçiyor.Rakipler için şu an güçlü-zayıf noktalarımız bilinir durumda. Emir'e Bojan'a ciddi baskı geldiği an oyunumuz tıkanıyor. Bu tıkanıklığı açacak oyuncuların başında Linas geliyor ama Linas hali hazırda asla oyuna tam giremiyor. Sanki hiç terlemiyor gibi geliyor.
3. Savunmada sertliği takımhalinde yakalayamıyoruz. Bugün taktik fauller başlayana kadar sadece 4 faul kullandı rakip. Hiç bir turnikeye el sokmamışız, hiç bir şutu bozmamışız. Her zaman inandığım şudur ki maça giremediysen, seyirci de giremediyse, bir kaç sert hatta kasti faul yapmak şarttır. Ortam gerilsin biraz ki en azından seyirci uyansın. rakip ne attıysa girdi avuntusuna gerek yok,gerekiyorsa 3 faul atsın ama adamı hırpala. Bugün 4 kişinin skoruyla ve 7 kişilik rotasyonla yenildik!
4. transfere ihtiyaç var mı? bence yok. sadece eldeki oyuncu kadrosunun emir, bojan, bo, bjelica ve zoric dışında kalan parçalarının biraz daha sorumluluk alma ihtiyacı var. son iki sezonun enkazı üzerine birşeyler bina etmeye çalışılıyor.buna herkes katkı vermeli
5.son söz de taraftara. ben uzunca süre maçlara gittim ancak ataşehirden sonra maddi ve ulaşıma bağlı şartlardan ötürü sık gidememeye başladım. lakin, şu an anonscu, devre arasında şarkı çalma huyu, anlamsız anonslar ve taraftarın kimi zaman adeta ölüm sessizliğine boğulması bence en büyük eksikliklerimiz. basketbol taraftarlığı özünde kolay ama devamlılık gerektiren bir hadisedir. top rakipteyken veya aleyhe verilmiş herhangi bir kararda ıslık, düdük, yuhalama benzeri bir ses, top bizdeyken de "bizim için saldır fenerbahçe" bana göre yeterlidir. 24 saniyelik hücum süresinde 2 dakikalık beste okumaya kalkarsan (örneğin darağacında olsak bile tarzı) o tezahüratlar hem enerjini emer, hem takımı uyutur. bunu anlamak bu kadar mı zor bilmiyorum ama 5000 yıldır basketbol şubesi olan kulüpte halen daha salona stad, baskete gol diyen taraaftar sayısının da hatırı sayılır miktarda olduğu düşünülünce gelinen nokta normal. üstelik bu bilgisiz futbol taraftarı ile ilgisiz zengin taraftarla kaynaştırınca pamuk şekerden hallice bir seyirci kitlesi maalesef salonlara egemen oldu. Gerçekten bunu söylemek benim için acı ama organizasyon ve bütçe ile taraftar ters orantılı. Bugün maçı kazandıracak tek hamle yoktu tribün tarafında
Uzun lafın kısası:
Takımın iskeleti iyi, her parçasının iyi olmasına zaman var, ama en azından bunu başarabileceğinden emin olduğumuz bir isme sahibiz. şartlar ne olursa olsun, bu takıma ve hocaya sahip çıkmalıyız. dediğim gibi, bu kadro Fenerbahçe tarihinin dream team dahil en iyi kadrosudur. Doğru isimlere doğru şekilde sabredebilmeliyiz. Şunu unutmayalım Obra PAOda 13 sezon görev yaptı. Bunların 11inde lig şampiyonuydu. 5 defa Euroleague kazandı. Bu sezon şampiyon da olamayabiliriz, top 16 veya 8de de gidebiliriz. Ama başarılı olma ihtimali olan bir koç varsa ELde o da bizimki.
sevgiler
Okan