Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 522007 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Teşvikiye

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #1215 : 08 Ocak 2014, 16:37:51 »
Geride kalan sürece bakıldığında coach'un oyuncuları hedefe kilitlemek için elinden geleni yaptığını ve akıl ile zekalarını kullandıkları sürecede hedefe gidebileceklerini söyleyebiliriz.

Kaldı ki Drew Nicholas ile bile euroleague şampiyonlukları yaşamıştı coach.

Önemli nokta hedefe giden yolda Barcelona ve Olympiakos sizi ciddiye alıp tam tekmil birden hazırlık yapıyor ve sizde maçı her seferinde bir yerlere kadar getirebiliyorsanız artık o noktada oyuncu sorumluluğu devreye girmeli.( Akıl,zeka kullanımı ve tabii ki sakinlik )

Fenerbahçe Ülker benim nezdimde çıktığı her maçın favorisidir.

Çevrimdışı thamerist

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1216 : 08 Ocak 2014, 17:03:08 »
Oly deplasmanında alınan mağlubiyet doğaldır takımı yerden yere vurmanın gereği yok ama mağlubiyeti tetikleyen etkenler üzerinde durmak lazım . Mesela forumda bir çok kişi Bo'nun bu yıl bir başka oynadığını söylüyor ama bence öyle değil . Bo bize geldiğinde Avrupa'nın en iyi 3 guard'ından biriydi . Geçen sezon ki hayal kırıklığının üzerine bu sezon daha iyi performans çizmesi ve takımın yaptığı sıçrayış Bo'nun iyi olduğu izlenimini yaratmış olmalı . Bo için şuan ki performansına bakarak Avrupa'nın en iyi 3 guard'ı arasında diyebilir miyiz ? Bence hayır performansının çok geride olduğu açık . Bu sezon ki Bo iyi oynamıyor sadece idare ediyor savunmada daha gayretli hücumda dönem dönem kıpırdanıyor hepsi bu . Biz aldığımızda Avrupa'nın elit oyuncuları arasında yer alan lider bir oyuncu olan Bo şuan roll player modunda takılıyor .
Planlama yaparken Bo bahsedilen yaratıcı oyuncu olarak hesaplandı ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı . Diğer yandan Bo'nun takımı oynatacak tarzda 1 numara olmamasıda bütün yükü Emir'in üzerine yıkıyor . Bojan Oly maçı öznelinde vasat bir günündeydi ama böyle bir günde bile bu istatistiklere ulaşması onun ne kadar kıymetli bir oyuncu olduğunu gösteriyor .
Kleiza'ya gelince o kontratı almış bir oyuncuya sabretmekten ve verim almanın başka yollarını aramaktan başka bir çaremiz yok .Bence 1-2 maç şutları girse hem takımın ona hemde onun kendine olan güveni yerine gelecek ama bir türlü ritm yakalayamadı .
Ayrıca Bo'nun sahadayken çizgi dışında riske edilmesi Vidmar ve Zoric'in pota altında genel olarak sinmesi şutür 4 numaralarımız üzerindeki baskıyı arttırıyor ve rakip savunmanın dengesini bozma olanaklarınıda bozuyor .

Savunma kısmında bire birde çok geçiliyoruz evet ama adamını geçen oyuncuyada blok tehditi hissettiremiyoruz adamını geçen boş potaya turnike atıyor .Pota altında atlet bir caydırıcı güç eksikliğini fazlasıyla yaşıyoruz ki bu savunma ribaundu anlamında da sıkıntı yaratıyor bazen 3 - 4 hücum ribaundunu üst üste verdiğimiz oluyor .

Kısacası bu sezon alınan her galibiyet her başarı tecrübe anlamında bizim için çok değerlidir ama bu takımın yeni bir takım olduğunuda unutmamak gerekir . Yaşadığımız sorunlar genel olarak sistem içinde çözülmesi zor kadro yapılanmasının neden olduğu sorunlar olduğunu düşünüyorum onun dışında elimizdeki kadroyu pozitif kullanıyoruz ki Barca - Cska gibi ekipleri yendik .
Moral bozmayıp keyfini çıkarmaya çalışmak lazım . Yıllar sonra öyle veya böyle eksiklere rağmen Fenerbahçe TOP 16 grubunda zor takımlara karşı favori ve F4 adayı durumda . Keyfini sürmeliyiz

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
olur mu yahu Lamonica candır :)

Abi şu adama bir türlü kanım kaynamadı.. Hele ilk maçta fark 3 sayı iken barça'dan çıkan net topu bize değilde onlara verdiğinde az çınlatmadım kulaklarını. Adama Türkler ne yapmışsa bu kadar kuvvetli bir ön yargıyla maç yönetilmez..
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi şu adama bir türlü kanım kaynamadı.. Hele ilk maçta fark 3 sayı iken barça'dan çıkan net topu bize değilde onlara verdiğinde az çınlatmadım kulaklarını. Adama Türkler ne yapmışsa bu kadar kuvvetli bir ön yargıyla maç yönetilmez..
normalde benim de kaynamıyor ama obra ile Lamonica arası bence iyi , ve onun yönettiği bizim maçlarda iyiydi :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1219 : 08 Ocak 2014, 17:35:12 »
Geride kalan sürece bakıldığında coach'un oyuncuları hedefe kilitlemek için elinden geleni yaptığını ve akıl ile zekalarını kullandıkları sürecede hedefe gidebileceklerini söyleyebiliriz.

Kaldı ki Drew Nicholas ile bile euroleague şampiyonlukları yaşamıştı coach.

Önemli nokta hedefe giden yolda Barcelona ve Olympiakos sizi ciddiye alıp tam tekmil birden hazırlık yapıyor ve sizde maçı her seferinde bir yerlere kadar getirebiliyorsanız artık o noktada oyuncu sorumluluğu devreye girmeli.( Akıl,zeka kullanımı ve tabii ki sakinlik )

Fenerbahçe Ülker benim nezdimde çıktığı her maçın favorisidir.

tekrar hoşgeldin Ömer abi , ağzına sağlık :)

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Günaydın herkese, bugün de akşam edemicez heyecandan :)

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Koçun maç öncesi açıklaması (Euroleague.net sitesinden)

"TOP16da her maçın önemli olduğunu biliyoruz. Son şampiyonla oynayarak başladık, şimdi de evimizde, gruplarda da karşılaştığımız Barcelona ile oynayacağız. Taraftarın desteği önemli. Taraftar bu maçın önemini anlamalı. Barcelona'nın gruplardan farklı olarak iki oyuncusu geri döndü. Oleson çok önemli bir şutör, Lorbek ise onların oyun tarzı için önemli. Tabii ki bu bir Euroleague maçı ve 40 dakika boyunca inişli çıkışlı bir oyuna engel olmalıyız"
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı valance

• Üye
oly maçı öncesi kazanır hatta +10 yaparız dedim tam tersi oldu.

şimdi de barçanın form durumu,lamonica,bizim salondaki taraftarın pasifliği filan üst üste koyunca kaybederiz diyorum inşallah bu sefer de tersi çıkar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
İlk tur gruplarındaki öz güveni Top-16'ya taşımak için de kazanmak mühim. Kazanmak her türlü mühim. Altın değerinde bir galibiyet olur. Orası ayrı. Ama dışarıda Olympiakos, içeride Barcelona bizi yendi diye S.O.S. verilecek şartlar oluşmaz. Yani -Allah korusun, düşünmek istemiyorum ama- olur da kaybedersek bedbinliğe kapılmayalım. Ne bu maçı kazanmakla hedefe varacağız, ne kaybetmekle hedeften uzaklaşacağız. Kazanırsak çok değerli bir galibiyet alacağız ama hiç bir şey bitmemiş olacak. Kaybedersek zaten grup belli olduğunda garantisi olmayan bir maçı kaybedeceğiz.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Bu maçı ne yapıp edip kazanmamız lazım,şu an için tek düşünce kazanmak olmalı,ikili averaj geri plana atılmalı,beni tek endişelendiren nokta son günlerde transfer söylentilerine fazlaca kulak astık ve Oly deplasmanın da kaybettikten sonra taraftarların bir bölümünde yine herşey bitmiş havası sezinledim.Umarım bugün oynanacak maçta seyirci gerçek manasıyla itici bir güç olur.Rakip hücum ederken ıslıklamak zor olmasa gerek ama bizim salonumuzda pek gerçekleştirilen bir eylem değil,hadi ıslık çalmıyorsun bari elinde ki pet şişeyi diğer avucuna vur,gürültğ çıksın.

Çevrimdışı bilal1907

• Üye
bu akşam top-16 bizim için yeni başlıyor önce galibiyet uyarsa ikili averaj için fark.adamlar deplasmanlarda kötü oynuyor taraftar gücüyle işi bitiririz inşallah

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Maçın başabaş geçeceğini ve az farkla da olsa galip geleceğimizi hissediyorum. Umarım kazanırız.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı thamerist

• Üye
Barca bize aynı sezon içinde 2 defa yenilmeyi istemeyecektir . Ayrıca artık rakiplerimizde bizi F4 adaylarından görüp o ciddiyetle oynuyorlar Oly maçında gördük . Maçın kafa kafaya geçeceğini düşünüyorum biz maç içindeki iniş çıkışlarımızı ne kadar aza indirirsek ve ne kadar az top kaybı yaparsak galibiyet şansımız o kadar artar. Barca'nın hücumda tıkandığı ve momentumun bize geçtiği dönemlerde Navarro'nun çizgiye gitmesini engellemeli ve dikkatli olmayız . Deplasmandaki Barca maçının 3. çeyreğinde bundan çok canımız yandı Barca hücumda tıkandı ve oyunun momentumu bize döndüğü anda Navarro her fiziki temastan faul almaya çalışıp sürekli çizgiye gidiyor . Bu şekilde o tıkanıklık döneminde sürekli çizgiden skor üretip oyunun içinde kalabiliyorlar .

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
nedendir bilemiyorum ama çok umudum yok (sanırım bizim takımın oynadığı oyun çok güven vermediğinden olsa gerek)

umarım bir şekilde kazanabiliriz.