Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 519512 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2013 - 2014)
« Yanıtla #270 : 07 Aralık 2013, 17:23:29 »
Kim ne derse desin bu hareketlerinden sonra başka bir koç olsa kesinlikle hakemlerden ya uyarı yada tekniği almıştı.. Öyle bir etkisi varki Euroleague organizasyonu üstünde Obradovicin kendi merkezlerinde bile adına verilmiş bir toplantı salonları var siz düşünün durumu ve lobisinin kuvvetini..
Bu etkiyi aslında TOP 8 'e kalabilirsek daha net şekilde görürüz :)
Dün Obradovic olmasa o son basketin geçerli sayılacağını düşünmüyorum

Çevrimdışı Uncle Drew

• Üye
« Yanıtla #271 : 07 Aralık 2013, 18:19:09 »
Kim ne derse desin bu hareketlerinden sonra başka bir koç olsa kesinlikle hakemlerden ya uyarı yada tekniği almıştı.. Öyle bir etkisi varki Euroleague organizasyonu üstünde Obradovicin kendi merkezlerinde bile adına verilmiş bir toplantı salonları var siz düşünün durumu ve lobisinin kuvvetini..
Bu etkiyi aslında TOP 8 'e kalabilirsek daha net şekilde görürüz :)
Lobi dedikçe aklıma geçen sene khimki deplasmanında yediğimiz son basket geliyor.Bu sene böyle bir şey olmayacagının garantisini veriyor koç bu videoda.

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • tolgagumus_
« Yanıtla #272 : 07 Aralık 2013, 18:32:02 »
Şöyle düşünün: Siz bir organizasyonun yönetim kademesindesiniz ve karşınızda sizin düzenlediğiniz organizasyonda en çok şampiyonluğa ulaşmış, efsane statüsüne gelmiş, organizasyonun kendi marka değerinden bile daha fazla değere sahip bir isim var. Böyle birinin karşısında kolay değildir asmak kesmek. O nedenle bu sene hakemlerden yana çok fazla sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Dün geceki maçta bunun en güzel göstergesi.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı BeratAkbaba

• Üye
    • BeratAkbaba
Video müthiş yahu.Shame on you :)
#12 Damir Mrsiç

cemagrak

• Ziyaretçi
halen maçı izleyemedim , dsmart ntvspor yarın akşam 22.00 de maçın tekrarını veriyor :(

Çevrimdışı BeratAkbaba

• Üye
    • BeratAkbaba
Ben de tekrar izlemek istedim ama kimse de yüklememiş maçı :)
#12 Damir Mrsiç

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Sanırım kulüp maçların video paylaşım sitelerine yüklenmesinden rahatsızmış.

O yüzden Cska maçı şuana kadar nete düşmedi.
...

cemagrak

• Ziyaretçi
Sanırım kulüp maçların video paylaşım sitelerine yüklenmesinden rahatsızmış.

O yüzden Cska maçı şuana kadar nete düşmedi.

ekşide paylaşmışlar sanırım
ben twitterda favorilere ekledim az sonra izleyeceğim :)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
İki gündür oydu buydu derken maçı değerlendirme fırsat olmadı. Önce takım bazından bakarsak bir kere daha bir Obradovic takımı nasıl olur gördük. Normal şartlarda bir Türk takımı CSKA o 3. periyotta rüzgarı yakalayınca dağılır giderdi. Ancak biz dağılmadık. Ve bu dağılmamayı belki de bu sezon ilk kez savunma sayesinde yaptık. Hücüm da her şey çok kötü giderken Teodosic çıkmasıyla CSKA'nın bir şeyler yaratmasına izin vermedik ve tekrardan oyuna ortak olduk. Maçın devamında ise vurduk geçtik. Oyuna başlangıcımız ve bitirişimiz (Bojan'ın pozisyonlarını saymıyorum) çok iyiydi. İskoch abi yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam bu ve Barcelona maçında bu kadar önemli darbeler almamız ve ayakta kalmamız çok iyi oldu diye. Kesinlikle dediğine katılıyorum. Top-16'da ve çeyrek finalde işler kesinlikle daha çok sertleşecek ve bizim oraya kadar mümkün olduğunca sert maçlar yaşamamız gerekiyor.

Mesela Euroleague bazında konuşuyorum. Herkesin yere göğe sığdıramadığı Madrid daha Euroleague'de zayıf noktalarını değerlendirebilecek, oraları işleyebilecek bir takımla oynamadı. Biz ise Barca ve CSKA gibi bunları fazlasıyla yapan iki takımla 4 önemli ve farklı şekilde gelişen maç oynadık. Bunlar takım adına çok önemli şeyler.

Biraz istatistiklere bakarsak ;

Bizden çok daha sert ve uzun olan CSKA'ya ribauntlarda ezilmediğimizi aksine 33-31 önde olduğumuzu görüyoruz ki maçta oynayan her oyuncu en az 1 ribaunt almış. Bu da takım olarak ribauntlarına odaklandığımızı gösteriyor. Asist konusunda ise rakibimizi ezdik. Hatta ilk yarıda Emir sırf tek başına CSKA'dan daha fazla asist yapmıştı. CSKA her ne kadar savunma konusunda bir top bir takım olmasa da Final-Four adayı bir takıma karşı asist üzerinden sayı bulmak çok önemli.

Eleştirecek noktalara gelirsek;

Emir ve çok az Bjelica dışında kendi dışında pozisyon yaratan oyuncumuz yok. Bu da bazen 3. çeyrekteki gibi hücümumuzu kitleyebiliyor. Emir ilk yarıda 7 asist yaparken ikinci yarıda her şey üstüne çöktüğünde ise sadece 1 asist yapabildi. Evet bireysel olarak kendine bir şeyler yaratabilen oyuncumuz çok ama takım için üretebilen oyuncumuz sadece Emir bu da bizi zaman zaman kötü etkileyebilir.

Oyuncu oyuncu bakarsak;

Bojan: Araştırılsın bence bu çocukta Hırvat geninden daha fazla baskın olan başka bır ırkın geni var. Yoksa Petrovic'den beri bir Hırvat bu kadar soğukkanlı değildi herhalde. Her geçen gün hem mental hem de oyun olarak büyüyor.

Emir: İlk yarıda resmen tek başına maçı aldı. Ancak ikinci yarı bunu devam ettiremedi. Eğer bir efsane olacaksa savunmalar ne kadar şertleşirse şertleşsin yine de kendi oyununu koyması lazım.

Bo: 2. çeyrekte o küçükte olsa afalladığımız noktada şutları sokarak rüzgarı değiştirdi. Bu sene daha iyi şut sokuyor ancak Bo'yu Bo yapan şeyleri unutmaması lazım.

Kleiza: Açıkçası bu maçta kötü olsa kendi adıma eyvah dicektim. Hala %60-50 lilerle oynuyor. Eğer tam gerektiği zamanda forma girerse işleri bizim adımıza çok değiştirir.

Vidmar: Her zamanki gibi çıktı. Süresinin hakkını verdi.

Zoric: Son maçlara göre daha iyi gördüm. Onu maksimum 20 dakika oynatabilirsek ne kadar değerli oyuncu olduğunu bizi gösterecek. Hakikaten inanılmaz özellikleri var. Özellikle son periyotta fastbreakte vurduğu smaç çok değerliydi.

Kenan: Olacak bu çocuk. Bu maça kötü de başladı. 2 tane top kaybı yaptı ama mental olarak çok yüksek bir oyuncu. Sakatlık filan olmazsa çok değişik bir guard geliyor.

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
« Yanıtla #280 : 08 Aralık 2013, 13:12:13 »
Şöyle düşünün: Siz bir organizasyonun yönetim kademesindesiniz ve karşınızda sizin düzenlediğiniz organizasyonda en çok şampiyonluğa ulaşmış, efsane statüsüne gelmiş, organizasyonun kendi marka değerinden bile daha fazla değere sahip bir isim var. Böyle birinin karşısında kolay değildir asmak kesmek. O nedenle bu sene hakemlerden yana çok fazla sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Dün geceki maçta bunun en güzel göstergesi.

Burada sunun da hakkini vermek lazim Obradovic her pozisyona itiraz etmiyor, hakli olduğunda bunu sonuna kadar kullanıyor. Nerede ne yapmasi gerektiğini çok iyi biliyor :) Partizan koçu teknik yediğinde o kadar sakindiki bizim pozisyonlarda itiraz etse teknik yiyeceğini çok iyi biliyordu ;)

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
« Yanıtla #281 : 08 Aralık 2013, 15:25:14 »

Burada sunun da hakkini vermek lazim Obradovic her pozisyona itiraz etmiyor, hakli olduğunda bunu sonuna kadar kullanıyor. Nerede ne yapmasi gerektiğini çok iyi biliyor :) Partizan koçu teknik yediğinde o kadar sakindiki bizim pozisyonlarda itiraz etse teknik yiyeceğini çok iyi biliyordu ;)

Kesinlikle. Özellikle bizim lig maçlarında çok dikkat ediyorum, itiraz ettiği her pozisyonda %100 haklı. Kenarda oyunu o kadar iyi süzüyor ki  üç hakemin göremediğini çok rahat fark edebiliyor. Obradovic bir pozisyona itiraz ediyorsa hakemin de o sırada düşünmesi lazım. Çünkü hiç oyunu germek için itirazda bulunmuyor. Haklı olduğundan emin olduğunda itirazını yapıyor. Ligimizdeki hakemlerin kalitesini tartışırım ama Obradovic onları adam edemezse başka hiçbir güç adam edemez :)
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #282 : 08 Aralık 2013, 17:48:07 »
Herşeye itiraz etmediği için inandırıcılığınıda koruyor hakemler gözünde.. Hakemde bakıyor Obradovic çıldırıyorsa kesin ben hata yaptım diyor bir daha ki pozisyona bir nevi yatırım yapmış oluyoruz lehimize olarak :) Pana zamanında Neden hep yunanlılar korunuyor onlardan yana düdükler yada ortada düdükler hep onlar lehine sonuçlanıyor diyorduk kanıtı şuanda kanlı canlı bizim bencimizde :)

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Euroleague 9. Maç, 12.12.2013 - [21.45] Fenerbahçe Ülker-Partizan
« Yanıtla #283 : 08 Aralık 2013, 20:42:38 »
Maç Öncesi Bilgileri

Turkish Airlines Euroleauge'de 9. hafta maçında evimizde Sırp ekibi Partizan'ı konuk edeceğiz.

Her zamanki gibi bu hafta da maçımızı D-smart'tan Ntvspor Smart verecek.

Hatırlanacağı gibi grubun 4 maçında Partizan'ı deplasmanda 78-88 mağlup etmiştik. 2006 yılına kadar geriye döndüm. Daha önce Euroleague'de Partizan'la bu sezona kadar hiç resmi maç yapmamışız. Diğer turnuvalarda yaptık mı bilmiyorum ama Fenerbahçe Ülker olduktan sonra ki Partizan'la bu maç ikinci maçımız olacak.

8 Kasım Partizan-Fenerbahçe Ülker: 78-88

O Maçın İstatistikleri

Ribaunt: 39-30
Hücüm Ribauntu: 19-11
Asist: 7-17
Blok: 3-3
Top Çalma:5-8
Top Kaybı: 14-11
Faul Atışı Yüzdeleri: %85.2 - %69.2
İki Sayılık Atış Yüzdeleri: %47.9 - %57.1
Üç Sayılık Atış Yüzdeleri: %21.4 - %45.4

Fenerbahçe Ülker
Bojan Bogdanovic 26 sayı
Emir Preldzic 11 sayı-8 asist-6 ribaunt
Bo McCaleb 14 sayı-3 asist-3 ribaunt

Partizan
Joffrey Lauvergne 20 sayı-10 ribaunt
Leo Westermann 13 sayı (Sezonu kapattı)
Tarence Kinsey 18 sayı-7 ribaunt

Fenerbahçe Ülker (8-1)

Bu sezon Euroleague'de gruplarda oynadığımız 8 maçın 7'sini kazandık ve lider durumdayız. Tek yenilgimizi Barcelona'a deplasmanın da aldık. Budivelnik Kiev (D+E), Barcelona (E), CSKA Moskova (E+D), Partizan (D), Nanterre (E) mağlup ettik.

En farklı galibiyetimiz CSKA Moskova'yı alırken, Rus devini 26 sayı farkla mağlup ettik. En düşük farklı galibiyetimizi ise Barcelona karşısında 5 sayı farkla aldık.

Kaybettiğimiz maç;

Barcelona-Fenerbahçe Ülker: 94-81

Bu maç en önemli yanı eğer bu maçı biz kazanır, Barcelona'da Moskova deplasmanında kaybederse son haftaya kalmadan grupta liderliğimizi ilan etmiş olacağız. Ancak biz kaybeder, Barcelona'da Moskova'da kazanırsa grupta 2. sıraya düşeceğiz.

Takım İstatistikleri

Sayı Ortalamamız: 84.6 (2)
Yediğimiz Sayı Ortalaması: 74.7
Total Ribaunt Ortalamamız: 34.8 (8 )
Hücum Ribauntu Ortalamamız: 10.6 (8 )
Asist Ortalamamız: 16.5 (12)
Top Çalma Ortalamamız: 6.3 (11)
Top Kaybı Ortalamamız: 10.3 (23)
Blok Ortalamamız: 2.5 (13)
Faul Atışı Yüzdemiz: %74.2 (7)
İki Sayılık Yüzdemiz: %54.8 (6)
Üç Sayılık Yüzdemiz: %39.5 (7)
Rakipleri Tuttuğumuz İki Sayılık Yüzdesi: 52,1
Rakipleri Tuttuğumuz Üç Sayılık Yüzdesi: 27,5

Sayı Liderleri

1- Bojan Bogdanovic 18.4 sayı
2- Bo McCaleb 11.5 sayı
3- Emir Preldzic 11.3 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Nemanja Bjelica 6.5 ribaunt
2- Gasper Vidmar 5.1 ribaunt
3- Emir Preldzic 4.8 ribaunt

Asist Liderleri

1- Emir Preldzic 5.5 asist
2- Bo McCaleb 2.8 asist
3- Nemanja Bjelica 2.5 asist

Blok Liderleri

1- Nemanja Bjelica 0.6 blok
2- Bojan Bogdanovic 0.5 blok

Top Çalma Liderleri

1- Bo McCaleb 1.5 top çalma
2- Kenan Sipahi 0.9 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Luka Zoric 1.9 top kaybı
2- Nemanja Bjelica 1.6 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Gasper Vidmar %69.7

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncumuz;

Bo McCaleb %50.0

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncumuz;

Bojan Bogdanovic %93.3

Partizan (2-6)

Sezon öncesi grubun 4. takımı olması beklenen Partizan ise şuana kadar hayal kırıklığı yaşattı. 8 maçta sadece 2 galibiyet alan Partizan 5. sırada yer aldı.Nanterre'nın gerisinde kalan Sırp ekibi geri kalan 2 hafta Nanterre ile arasında farkı kapatmak için bizden yada CSKA'dan sürpriz bir galibiyet almaya çalışacak.

Barcelona (D+E), Budivelnik Kiev (D), Fenerbahçe Ülker (E), CSKA Moskova (D), JSF Nanterre(D) maçlarını kaybeden Partizan daha deplasmanda maç kazanamadı. Sırp ekibi 2 galibiyetini Budivelnik Kiev (E) ve JSF Nanterre (E) aldı.

En farklı galibiyetini Kiev karşısında 40 sayıyla alan Partizan en az farklı galibiyetini ise Nanterre karşısında 15 sayıyla aldı. Sırp ekibi en farklı mağlubiyetini 42 sayıyla Moskova'dan alırken, en az farklı mağlubiyetini ise 1 sayıyla Nanterre'den aldı.

Kaybettikleri maçlar;

Barcelona-Partizan: 67-60
Kiev-Partizan: 74-69
Partizan-Fenerbahçe Ülker: 78-88
CSKA Moskova-Partizan: 88-
Partizan-Barcelona: 64-82
Nanterre-Partizan: 62-61

Takım İstatistikleri

Sayı Ortalaması: 65.8 (23)
Yedikleri Sayı Ortalaması: 70.2
Total Ribaunt: 37.1 (2)
Hücum Ribauntu: 13.1 (3)
Asist: 11.3 (24 yani sonuncu)
Blok: 2.1 (18)
Top Çalma: 6.2 (12)
Top Kaybı: 15.5 (2)
Faul Atışı Yüzdeleri: %72.8 (13)
İki Sayılık Yüzdeleri: %45.9 (22)
Üç Sayılık Yüzdeleri: %34.9 (13)
Rakipleri Tuttukları İki Sayılık Yüzdesi: 52.7
Rakipleri Tuttukları Üç Sayılık Yüzdesi: 34.4

Sayı Liderleri

1- Dragan Milosavljevic 13.6 sayı
2- Bogdan Bogdanovic 13.6 sayı
3- Tarence Kinsey 11.3 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Joffrey Lauvergne 10.4 ribaunt
2- Nikola Milutinov 4.4 ribaunt
3- Tarence Kinsey 4.1 ribaunt

Asist Liderleri

1- Bogdan Bogdanovic 2.9 asist
2- Joffrey Lauvergne 1.5 asist
3- Dragan Milosavljevic 1.5 asist

Blok Liderleri

1- Joffrey Lauvergne 0.5 blok
2- Dragan Milosavljevic 0.4 blok

Top Çalma Liderleri

1- Bogdan Bogdanovic 2.0 top çalma
2- Dragan Milosavljevic 1.1 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Dragan Milosavljevic 2.8 top kaybı
2- Tarence Kinsey 2.3 top kaybı

En Yüksek Yüzdeyle İki Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Dragan Milosavljevic  %54.5

En Yüksek Yüzdeyle Üç Sayılık İsabetle Oynayan Oyuncu;

Bogdan Bogdanovic %39.1

En Yüksek Yüzdeyle Faul Atışı İsabetiyle Oynayan Oyuncu;

Bogdan Bogdanovic %77.8

Parkede Fener-Utkan
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2013, 00:52:22 Gönderen: Erdenay Güler »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

cemagrak

• Ziyaretçi
Ynt: 12.12.2013 21.45 Fenerbahçe Ülker-Partizan
« Yanıtla #284 : 08 Aralık 2013, 21:01:44 »
önce bi galatasaray maçını kazanalım sonra bu maça konsantare oluruz :)
bir aksilik olmaz ise 106 blok daki yerimi alacağım bu maç  8)