Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol Ligi (2013 - 2014 )  (Okunma sayısı 122742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Ynt: TKBL 13. Maç, 25.12.2013 - [20.00] Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank
« Yanıtla #375 : 26 Aralık 2013, 00:32:19 »
Upuzun bi yazı yazmıştım ama silindi ya :(

Neyse Nevroşa çok teşekkür ediyorum beni yanıltmadığı için en fazla botaş,ceyhan,slovakya gibi takımlara karşı göz boyar bundan sonra o belle.kendisiyle sözleşme uzatmayan yönetimede teşekkürü borç bilirim geleneklerimize aykırı şekilde hep doğru işler yapılıyo bu şubede..

Son olarak Cappie'nin ilk çeyrekte orta sahada üstünde iki kişi varken John Stackton'a selam çakarak attığı pas sayı olmalıydı ah Nasta ah.. :(
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
« Yanıtla #376 : 26 Aralık 2013, 00:38:16 »
Maçtan geldim ufak gerçeklerle başlayalım ve oyuna girelim.

Ve maç sonuna doğru ki aziz yıldırım ayaklandığında , tezahurat girildi, yaptıkları yanlış bu nasıl aşılır bilmiyorum ama bu takım buralara geldiyse başkan sayesindedir ki bende tezahurata katıldım ve sadece 45 saniye sürdü.
Tüm takıma bu akşamı bize yaşattıkları için çok ama çok teşekkürler.

Ben de her daim 1.000 km uzakta ve lafın gelişi değil, 50 yıllık bir FB taraftarı olarak kendisine teşekkür ederim.

Paylaşım için teşekkürler dost  :)

Çevrimdışı gozkus

• Üye
« Yanıtla #377 : 26 Aralık 2013, 01:31:37 »
Maçtan geldim ufak gerçeklerle başlayalım ve oyuna girelim.

Ve maç sonuna doğru ki aziz yıldırım ayaklandığında , tezahurat girildi, yaptıkları yanlış bu nasıl aşılır bilmiyorum ama bu takım buralara geldiyse başkan sayesindedir ki bende tezahurata katıldım ve sadece 45 saniye sürdü.
Tüm takıma bu akşamı bize yaşattıkları için çok ama çok teşekkürler.

Ben de her daim 1.000 km uzakta ve lafın gelişi değil, 50 yıllık bir FB taraftarı olarak kendisine teşekkür ederim.

Paylaşım için teşekkürler dost  :)

Rica ederim saygılar :)

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #378 : 26 Aralık 2013, 03:03:24 »
taraftar bence de iyiydi gayet iyi iş çıkardılar. Oyunu hızlandırdığımız, maç skorunu 70 sayının üstüne çıkardığımız hiçbir maçta bize kolay kolay rakip olamaz Galatasaray. Takım olarak iyiydik ancak Birsel iyi olunca bambaşka bir takım oluyoruz, bu çok net bir gerçek.

Son olarak Anastasiya Verameyenka'nın Askerleriyiz diyorum başka bir şey demeye gerek yok herhalde. Bu kadar sade ve bu kadar faydalı oynamak muhteşem bir şey.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 03:44:28 Gönderen: phenom_07 »
BAK YİNE HASRETİN DÜŞTÜ İÇİMİZE
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı furkanzengin

• Üye
  • Yer: istanbul-sarajevo
« Yanıtla #379 : 26 Aralık 2013, 08:59:08 »
kısaca özet geçersek

güzel yendik. fakat kabul edelim iyi yendik :)

aradaki kadro farkı cidden fazla işin daha komiği UMMC'den sonra sayılan iki takımdan biri Fenerbahçe iken diğeri Galatasaray ve düşünün ki aradaki fark bu kadar açık. Ekrem Memnun maç sonu şoka girmiş gibi kötü oynadık demekten başka bir şey yapmadı. Takım kötü oynayabilir ama en kritik yerde 7-0 seri yakalamışken teknik faulu alan da kendisi.

bize gelince, Yakubu yerine Mato'yu milyon kere tercih ederim Fenerbahçe takımı yıllardır tempoyu yükselttiği anlarda rakibini sürklase eden bir takım. Yakubu sete set kaldığımız maçlar için belki çözüm olabilir ama cidden tempo yükseltmek istediğimiz zamanlarda el freni oluyor takıma. olaya sadece TKBL olarak bakmamak lazım sonuçta EL'de Yakubu'nun da işimize yarayacağı çok zamanlar olacak.

Bilet konusunda veryansın edenlere hak veriyorum, bu tipler yeni türedi gibi bir şeyler okudum. Bu türeme kelimesi Cadde grubuna aitse eğer ben 12 sene önce en eski Burhan Felek'te maç izlerken de o adamlar oradaydı isimler değişse de kişiler aynı kişiler. Diğer tarafı ise saymıyorum bir taraf başkancı diğeri değil mevzusu Fenerbahçe'ye zarar veriyor. Büyük salonda da yaşıyoruz bu sıkıntıyı azıcık OAKA'dan PIONIR'den ders almak lazım. takım savunma yaparken saldır Fener diye bağırmanın, rakip grup tezahürat girince onları bastırmak için başka tezahürat girmenin mantığı yok. Dün için demiyorum bunu genele yönelik bir yorum sadece. Grupların tek derdi Fenerbahçe ise ( ki öyle olduğuna inanmak istiyorum ) salona girdikleri anda birlikte tezahürat yapmayı da becermeleri gerekir diye düşünüyorum. Salon dışında birbirlerine girip kavga edebilirler o beni ilgilendirmez kendi dertleri.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 08:59:55 Gönderen: furkanzengin »
Naprijed Zmajevi Naprijed Bosno

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #380 : 26 Aralık 2013, 09:11:16 »
bu arada Galatasaray sahada Lyttle ve Nevriye uzun ikilisiyle oynarken, bizim koç hangi akla hizmet savunmada Matoviç'i, Lyttle'a, Verameyenka'yı, Nevriye'ye verdi anlamadım, koç dalga geçiyor sandım, salonda yanımdakilere sürekli koçun ne yapmak istediğini sordum. Aranızda bir fikri olan varsa aydınlatsın beni çünkü cidden hiçbir anlam veremedim.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 09:12:54 Gönderen: phenom_07 »
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı badwachter

• Üye
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #381 : 26 Aralık 2013, 09:50:55 »
bu arada Galatasaray sahada Lyttle ve Nevriye uzun ikilisiyle oynarken, bizim koç hangi akla hizmet savunmada Matoviç'i, Lyttle'a, Verameyenka'yı, Nevriye'ye verdi anlamadım, koç dalga geçiyor sandım, salonda yanımdakilere sürekli koçun ne yapmak istediğini sordum. Aranızda bir fikri olan varsa aydınlatsın beni çünkü cidden hiçbir anlam veremedim.
Nevriyenin istikrarlı orta mesafe ve 3 sayı tehtidi nedeniyle öyle bir karar oldu hoca benim görüşüm çünkü  Matoviç ağır diz sakatlığından çıktıkdan sonra sizde farkediyorsunuz daha eski haline gelemedi belkide gelemeyecek hiç bir zaman bu yüzden ondan dış şutu olan bi uzunu savunmasını beklemek bence hata olur. veremeyenka daha hareketli kaldığı için nevriye ile onu eşleştirdi.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #382 : 26 Aralık 2013, 10:01:13 »
Arkadaşlar, sanırım Matovic'in iyi oynadığını düşünen ya da söyleyen yok. Ama zamanla iyi olmasını beklemek hakkımız. Umarım bu seviyede kalmaz. Çünkü biz bir yere geleceksek kendini bulmuş iyi bir Matovic'le geleceğiz. Bizim için kilit isim. İyi bir Matovic bütün takımın elini rahatlatıyor, en başta da kısaların. 

Çevrimdışı badwachter

• Üye
« Yanıtla #383 : 26 Aralık 2013, 10:05:02 »
O Planda Lyttle'ın bir anda parlayacağı yoktu maç içindeki durağanlığı devam eder sandı koç. Koçun çekindiği isim 1-2 isabet bulup maça girmeye başlayan nevriye 'yi durdurmak vardı .. Nevriye durduğu yerden sayı atan bir oyuncu içeri drive etme işi artık geçti ondan o yüzden iyi bir blok tehditi olan veremeyenka yı önüne koyması kadar doğal birşey olamazdı.
Matoviç' den beklentimiz geçtiğimiz yıllardaki gibi ama unutmayalım yaşadığı diz sakatlığından geri gelmesi ve eski günlerine dönmesini ondan istemek bence haksızlık olur ona çünkü öyle sakatlıklardan çıkan ben hiç bir uzunun eski haline döndüğüne şahit olamadım :(

Çevrimdışı phenom_07

• Üye
« Yanıtla #384 : 26 Aralık 2013, 11:20:57 »
O Planda Lyttle'ın bir anda parlayacağı yoktu maç içindeki durağanlığı devam eder sandı koç. Koçun çekindiği isim 1-2 isabet bulup maça girmeye başlayan nevriye 'yi durdurmak vardı .. Nevriye durduğu yerden sayı atan bir oyuncu içeri drive etme işi artık geçti ondan o yüzden iyi bir blok tehditi olan veremeyenka yı önüne koyması kadar doğal birşey olamazdı.
Matoviç' den beklentimiz geçtiğimiz yıllardaki gibi ama unutmayalım yaşadığı diz sakatlığından geri gelmesi ve eski günlerine dönmesini ondan istemek bence haksızlık olur ona çünkü öyle sakatlıklardan çıkan ben hiç bir uzunun eski haline döndüğüne şahit olamadım :(

İşte tamda bu yüzden Matoviç savunmalı bence zaten Nevriye'yi. İkisi de önemli ölçüde yavaşlamış oyuncular ve çabuk ayaklı oyuncuların önünde kalmalarını imkan yok. Lyttle, Matovic'le 10 kere eşleşsin en az 8-9'unda yanından geçer. Matovic zaten en top olduğu dönemde bile iyi bir savunmacı değildi kaldı ki şu haliyle bunu yapmasını beklemek ona haksızlık olur en başta bence. Zaten biz bunu yaparken karşı tarafta Lyttle - Vera, Nevriye - Matovic eşleşmesini yaptı savunmada Ekrem Memnun. Ekrem Memnun'nun bile atlamayacağı kadar basit bir karardı bence bu.
SADECE FENERBAHÇE ...

Çevrimdışı badwachter

• Üye
« Yanıtla #385 : 26 Aralık 2013, 11:27:01 »

İşte tamda bu yüzden Matoviç savunmalı bence zaten Nevriye'yi. İkisi de önemli ölçüde yavaşlamış oyuncular ve çabuk ayaklı oyuncuların önünde kalmalarını imkan yok. Lyttle, Matovic'le 10 kere eşleşsin en az 8-9'unda yanından geçer. Matovic zaten en top olduğu dönemde bile iyi bir savunmacı değildi kaldı ki şu haliyle bunu yapmasını beklemek ona haksızlık olur en başta bence. Zaten biz bunu yaparken karşı tarafta Lyttle - Vera, Nevriye - Matovic eşleşmesini yaptı savunmada Ekrem Memnun. Ekrem Memnun'nun bile atlamayacağı kadar basit bir karardı bence bu.
Bu konuda katılıyorum sana ama dediğim gibi ''MAÇ GENELİNDE'' verilmiş bir karardı bu.. o dakikaya kadar hayalet gibiydi Lyttle ve maça girememiş şekilde geziniyordu. bundan cesaretle pota altında en iyi savunmacısını muhtemel devreye girebileceğini düşündüğü nevriyenin üstüne verdi, maç genelinde bence yanlış bir karar değil.. Ama genel anlamda soracak olursan tabiykide hızlı ayaklı geriye çıkarak atışları, bir anda içeriye drive edişi ile Lyttle'ı matoviçle tutmak saçmalık olur..

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #386 : 26 Aralık 2013, 11:44:49 »
Nevriye ile acayip dalga geçmişler..Hayır rezil olmaya gitti haline yansın...

Bu arada...

Çalgıcı Karısı Cimbom..Esnaf karısı cimbom...Kumarcı karısı cimbomm...
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı badwachter

• Üye
« Yanıtla #387 : 26 Aralık 2013, 12:14:21 »
Nevriye ile acayip dalga geçmişler..Hayır rezil olmaya gitti haline yansın...

Bu arada...

Çalgıcı Karısı Cimbom..Esnaf karısı cimbom...Kumarcı karısı cimbomm...
Nevriyenin bunları taktığını hiç sanmıyorum çünkü o başarılara doyduğu için para kazanmaya gitti oraya o yaşta bir oyuncuya 3 yıllık sanırım garanti kontrat önerdi GS ve çok ciddi rakam verdi yıllık..

Çevrimdışı badwachter

• Üye
Nedir mesela sizin Olcay'dan beklediğiniz? Ya da oyun kurucudan? Oynatan gard dediğiniz şey nasıl bir şeydir? Olcay'ın Işıl'dan, Birsel'den eksiği nedir? Tek tek maçlara bakacaksak, kaybettiğimiz maçlara bakın derim, kim sahadayken o maçlar kaybedilmiş.

Olcay'ın eksikleri oynadıkça aşılacak şeylerdir. Tabii belli bölümlerde Birsel'le yan yana oynayabilir. Ama bu kız büyük potansiyel. Bir defa bire birde adam eksiltebiliyor ki, modern basketbolun olmazsa olmazı... Birsel'den çok daha iyi penetreci. Yahu işin penetre kısmını geçtim, Birsel'in kaçırdığı bomboş turnikeler nedeniyle geçen sene az kalsın şampiyonluktan oluyorduk, Antalya'da normal sürenin bitimine 30 saniye kala kaçırdığı boş turnike de kupanın Galatasaray'a gitmesinin temel nedenidir. Delici değil, turnike özürlü, şutu şu an için Olcay'dan daha iyi olsa da, öyle çok güven veren seviyede değil. İyi olduğu yönler ise pasörlüğü... (Bir nevi Rubio gibi.) Ve bu ayak çabukluğu ile, bu penetre yeteneği ile, bu hırsı ve bu cesaretiyle Olcay bu kişiden 10 dakika süre alamayacaksa kapatalım dükkanı. Sanırsın ki, Olcay'ın önünde Diamantidis var. Avrupa'nın en iyi oyun kurucusu diye uydurulmuş bir şehir efsanesi, oyun kurucu görmesek yutacağız.

Kenan = Olcay diyenlerden birisi de benim. Ama eksik söylemişim. Olcay'ın kadın basketbolunda geleceği yer Kenan'ın erkek basketbolunda ulaşacağı yerden daha yukarısı olacağından şöyle desem de olur. Olcay > Kenan.
Benim bakış açım;
Olcay =R.Westbrook
Birsel = C.Paul
Elma ve armut gibi çok farklı yapıda iki oyuncu..
Bir tanesi bire birde geçip direkt potaya gitme,delme ve savunmada aşırı agresif olarak hızlı hücumlara çıkarak koş koşu çok seviyor.
Diğeri ise yavaş set temposunda ufak bir drive sonrasın saha görüşü ve üst düzey pas yeteneği sayesinde ilk amacı asist olan oyuncu, Ha gerektiğinde iyi bir skorer olabiliyor ama gerektiğinde.
Olcay 1-2 yıl içinde bu gelişimini sürdür ise, Fenerbahce'nin değil türk basketbolunun tartışmasız yerli-yabancı ayırmaksızın en değerli oyuncuları arasına girecek..

Çevrimdışı erik2929

• Üye
« Yanıtla #389 : 26 Aralık 2013, 12:37:15 »
Benzerini yazacaktim Mato zaten olu gibi savunmada o ana kadar daha iyi olan Nevriyeye karsi Verayi vermesi kadar zorunlu ve dogal bir hareket yok.
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose