Gönderen Konu: Fenerbahçe Kadın Basketbol Ligi (2013 - 2014 )  (Okunma sayısı 122740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: TKBL 12. Maç, 25.12.2013 - [20.00] Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank
« Yanıtla #360 : 25 Aralık 2013, 22:58:54 »
O değilde Neden Matoviç oynamıyor diyordum ya..Ağzıma benim!! Yakubu hakkediyormuş..

Yacouobu oynasaydı n'olacaktı biliyor musunuz? En basitinden 25 dakika süre alacaktı. Q ile 20 - 20 bölüşseler bile bir şey farketmeyecekti. Bu 20 dakikalık bölümde o can alıcı hızlı hücumlarımızdan yarısı olmayacaktı, böyle rahat şut atmayacaktık, Galatasaray savunması boyalı bölgeye gömülecek, biz de onlar gömüldükçe Yacouobu'ya alçak postta top indirmek için bir tarafımızı yırtacaktık, o sırtı dönük bir kaç set oynasın diye tempo yavaşladıkça yavaşlayacak ve boyalı bölgede güreşe dönecekti. Sonra da burada takım ne kadar temposuz oynuyor diye veryansın edecektik. Biz Galatasaray'ı güreşerek değil, koşarak yeneriz. Bizim oyun karakterimiz bu. Yacouobu ile oynuyorsan koşamaz, güreşirsin. Ivana olmaz, Şenova olur; isim mühim değil, ama bizim oyun karakterimiz bu... Yacouobu bize sadece el freni. Euroleague'de özellikle bazı rakiplerin ezberini bozmak için iyi bir rotasyon oyuncusu olur; kabul ederse ne alâ. Yoksa böyle ilkel bir basketbolla bir arpa boyu yol alınmaz. Dua edelim, Ivana bir an önce form tutsun. Çünkü iyi durumda değil, hazır olmadığı belli. Ancak en azından takımın koşmasına engel olmuyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #361 : 25 Aralık 2013, 23:01:32 »
O değilde Neden Matoviç oynamıyor diyordum ya..Ağzıma benim!! Yakubu hakkediyormuş..

Yacouobu oynasaydı n'olacaktı biliyor musunuz? En basitinden 25 dakika süre alacaktı. Q ile 20 - 20 bölüşseler bile bir şey farketmeyecekti. Bu 20 dakikalık bölümde o can alıcı hızlı hücumlarımızdan yarısı olmayacaktı, böyle rahat şut atmayacaktık, Galatasaray savunması boyalı bölgeye gömülecek, biz de onlar gömüldükçe Yacouobu'ya alçak postta top indirmek için bir tarafımızı yırtacaktık, o sırtı dönük bir kaç set oynasın diye tempo yavaşladıkça yavaşlayacak ve boyalı bölgede güreşe dönecekti. Sonra da burada takım ne kadar temposuz oynuyor diye veryansın edecektik. Biz Galatasaray'ı güreşerek değil, koşarak yeneriz. Bizim oyun karakterimiz bu. Yacouobu ile oynuyorsan koşamaz, güreşirsin. Ivana olmaz, Şenova olur; isim mühim değil, ama bizim oyun karakterimiz bu... Yacouobu bize sadece el freni. Euroleague'de özellikle bazı rakiplerin ezberini bozmak için iyi bir rotasyon oyuncusu olur; kabul ederse ne alâ. Yoksa böyle ilkel bir basketbolla bir arpa boyu yol alınmaz. Dua edelim, Ivana bir an önce form tutsun. Çünkü iyi durumda değil, hazır olmadığı belli. Ancak en azından takımın koşmasına engel olmuyor.
abi Ivana'yı kolay harcıyoruz , iki dizinden ameliyat oldu toparlanması kolay değil , halen zamana ihtiyacı var.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #362 : 25 Aralık 2013, 23:03:00 »

Abi bu dediklerine ben katılıyorum..

Ama bu dediklerin iyi bir Matoviç için söyleyeceğimiz şeyler..Zira bugun katkısı yoktu bence...Form tutarsa seninle aynı şeyleri düşündüğümü beni twitterda tanıyan takip eden herkese sorabilirsin :D
HaBaBaM GüM GüM GüM

Kalathi kai faul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #363 : 25 Aralık 2013, 23:03:44 »

Hakan abi müthiş özetlemişsin maçın senaryosunu.. Zaten Galatasaray forumlarındaki arkadaşların yorumlarından da bu sonuca varabiliyoruz :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #364 : 25 Aralık 2013, 23:06:21 »
Ama bu dediklerin iyi bir Matoviç için söyleyeceğimiz şeyler..Zira bugun katkısı yoktu bence...Form tutarsa seninle aynı şeyleri düşündüğümü beni twitterda tanıyan takip eden herkese sorabilirsin :D

Katkısı olmasa bile el freni olmadı. Bugün Yacouobu oynasaydı ne bu kadar çok üçlük denerdik, ne de bu kadar hızlı hücuma çıkıp Galatasaray'ı dengesiz yakalardık. Mecburen onun gelip pozisyon almasını bekle, sonra ona top indireceğim diye üç beş pas daha yap, süre dolarken o da şutunu ya bulsun, ya bulamasın.

Ivana kötüydü bugün ama onun kötü haline rağmen takım aktı. Bugün iyi bir Yacouobu olsaydı ve 20 sayı üretseydi bile bu kadar rahat bir maç çıkaramazdık. Belki kazanırdık ama böyle akamazdık.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2013, 23:07:28 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
« Yanıtla #365 : 25 Aralık 2013, 23:08:00 »

Katkısı olmasa bile el freni olmadı. Bugün Yacouobu oynasaydı ne bu kadar çok üçlük denerdik, ne de bu kadar hızlı hücuma çıkıp Galatasaray'ı dengesiz yakalardık. Mecburen onun gelip pozisyon almasını bekle, sonra ona top indireceğim diye üç beş pas daha yap, süre dolarken o da şutunu ya bulsun, ya bulamasın.

Ivana kötüydü bugün ama onun kötü haline rağmen takım aktı. Bugün iyi bir Yacouobu olsaydı ve 20 sayı üretseydi bile bu kadar rahat bir maç çıkaramazdık. Belki kazanırdık ama böyle akamazdık.

Bana kalırsa seneye Gruda yı alalım..Gruda tam koçun kalemi..Koşan akan uzun..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı erik2929

• Üye
« Yanıtla #366 : 25 Aralık 2013, 23:08:47 »
İvananin ahi gitmis vahi kalmis Yacoubou istese de ondan kotu olamazdi ve cussesine gore gayet hizli ve atletik birisi. Onu tutabilecek oyuncu yoktu bugun Gs de ya da tutsaydilar keisn faul yapilirdi. Degisik ve guzel alternatif Matoya gore. Ha eger dort dortluk pivot istiyorsak bana gore Ndour dur, hem avrupali hem ikisi bir arada oyuncu. Yoksa su Mato ve Cappieyle Ummc den hayatimizin farkini yeriz...
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
« Yanıtla #367 : 25 Aralık 2013, 23:12:04 »
Bu arada bence maçın X-FACTÖRÜ kesinlikle quanitra hollingsworth tür...

Kız kapı gibi kaldı pota altında.Tek sıkıntısı hamle zamanlaması
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı erik2929

• Üye
« Yanıtla #368 : 25 Aralık 2013, 23:14:12 »
Quanitra cok gec cikiyor ribaundlara boyunun verdigi avantaji kullandi bugun, yoksa hamle zamanlamasi cok kotu.
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #369 : 25 Aralık 2013, 23:17:19 »
Ben Yacouobu kötü oynardı demiyorum ki. Ben Yacouobu bu takımın karakterine uymuyor diyorum. Takım bu kadar hızlı oynayamazdı. Dikkat: HIZ. Yani bizim en büyük silahımız.

İyi bir takıma iyi bir oyuncu eklemekle o takım her zaman seviye atlamaz. Eğer eklenen oyuncu o takımın karakterine uymuyorsa... Bunu zamanında Nash'in gürül gürül akıttığı Suns'a Shaqullie O'Neal geldiğinde de söylemiştim; deri değil, kemik değiştirdiler demiştim. Değil koşmaları artık yürümeleri bile imkansız demiştim. Maalesef haklı çıktım. Shaq en iyi zamanında bile o takımı mahvederdi. Aynısını 2005'te Chris Webber gibi pasör bir 4 numara Iverson'lı 76'ers'a gittiğinde de demiştim. Iverson'ın bire birleriyle oynayan bir takımda Webber'in pas düzeni içindeki etkinliği oranın bütün ezberini bozacak ve daha kötüye gidecekler demiştim. Maalesef öyle olmuştu. Kemal bilir, geçen sene bütün Türkiye Howard ve Nash hamlesiyle Lakers'ı şampiyonluk favorisi yaparken sadece derin nba'de Kemal, ben, Utkan ve dört beş arkadaş bu işin olmayacağını vs yazıp çizmiştik. Kobe'nin oyun karakteriyle Nash'in oyun karakteri birbirine çok ters ve Nash bu düzende Fisher olur, ya da Kobe Vucacic'e dönüşür diyorduk. Çok kişi bize gülmüştür ama sezon başlayınca biz güldük.

Bazı şeyler bireysel performansın ötesinde etkiye sebebp oluyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #370 : 25 Aralık 2013, 23:21:43 »
Ben Yacouobu kötü oynardı demiyorum ki. Ben Yacouobu bu takımın karakterine uymuyor diyorum. Takım bu kadar hızlı oynayamazdı. Dikkat: HIZ. Yani bizim en büyük silahımız.

İyi bir takıma iyi bir oyuncu eklemekle o takım her zaman seviye atlamaz. Eğer eklenen oyuncu o takımın karakterine uymuyorsa... Bunu zamanında Nash'in gürül gürül akıttığı Suns'a Shaqullie O'Neal geldiğinde de söylemiştim; deri değil, kemik değiştirdiler demiştim. Değil koşmaları artık yürümeleri bile imkansız demiştim. Maalesef haklı çıktım. Shaq en iyi zamanında bile o takımı mahvederdi. Aynısını 2005'te Chris Webber gibi pasör bir 4 numara Iverson'lı 76'ers'a gittiğinde de demiştim. Iverson'ın bire birleriyle oynayan bir takımda Webber'in pas düzeni içindeki etkinliği oranın bütün ezberini bozacak ve daha kötüye gidecekler demiştim. Maalesef öyle olmuştu. Kemal bilir, geçen sene bütün Türkiye Howard ve Nash hamlesiyle Lakers'ı şampiyonluk favorisi yaparken sadece derin nba'de Kemal, ben, Utkan ve dört beş arkadaş bu işin olmayacağını vs yazıp çizmiştik. Kobe'nin oyun karakteriyle Nash'in oyun karakteri birbirine çok ters ve Nash bu düzende Fisher olur, ya da Kobe Vucacic'e dönüşür diyorduk. Çok kişi bize gülmüştür ama sezon başlayınca biz güldük.

abi Matoviç bitik okeye dönüyor  ama eli iyi çift okey atabilir.
abi kız bizim şirketin olduğu binada oturuyor devamlı karşılaşıyoruz , cidden iri bir hanımefendi sanki geçen seneye göre daha zayıf gibi.
 8) 8)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
« Yanıtla #371 : 25 Aralık 2013, 23:24:52 »

abi Matoviç bitik okeye dönüyor  ama eli iyi çift okey atabilir.
abi kız bizim şirketin olduğu binada oturuyor devamlı karşılaşıyoruz , cidden iri bir hanımefendi sanki geçen seneye göre daha zayıf gibi.
 8) 8)

Selamün Aleyküm panpa diyeydin... ;D
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Ynt: TKBL 13. Maç, 25.12.2013 - [20.00] Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank
« Yanıtla #372 : 25 Aralık 2013, 23:26:00 »
Aynen katiliyorum ama iki tane farkli oyun duzenimiz olmali eger Ummcye surpriz yapip canlarini sıkmak istiyorsak. Yacoubou da adim kadar eminim bunun ici alindi ve Mato bunun icin tutuldu. Yoksa eski tek alternatifli hizli hucum oyunu maalesef Ummc gibi takima hele hele Mato gibi yumusak ve kolay gecilen birisiyle islemiyor.

Ama su Gsye karsi hizli basket mukemmel cozum gercekten, Memnun cok dar kadroyla cok cabuk yakiyor oyuncularini bu yakma olayini tavana vurup 25 - 30 dk da oyundan rahat dusurebiliriz

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
« Yanıtla #373 : 25 Aralık 2013, 23:44:39 »
Maçın başından sonuna kadar hiç te pısırık bir seyirci yoktu.Ben bile bu yaşımda (59) yerimde duramadan bütün maç boyunca İrem kızımla birlikte bağırıp durduk.Kısaca  salonda taraftar ambiyansı gayet iyiydi.Benim canımı sıkan şey salonun önünde 2-3 kişinin karaborsa bilet satmalarıydı.Millet bilet bulamamaktan yakınsın,bunlar bedava elde ettikleri biletleri 30-40 liradan satsınlar.Önemli önemsiz her maça giden bizler bilet bulmak için sağa sola koştururken (İrem sağolsun,çabaları ile bilet temin edebildik) insana en çok bu koyuyor.Maçın yorumlarını değerli forum aerkadaşlar gayet mükemmel yapmışlar,benim dikkatimi çekenler:Bu sene formundan uzak olan Birsel düzelme yolunda,bu maçta iyi oynadı ama maçın öldürücü oyuncusu Vera idi.Soğuk kanlılıkla attığı üçlükler ve bloklar rakibin direncini kırdı.Onu izlemek çok keyifli idi.Bu galibiyet iyi bir yeni yıl hediyesi oldu.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı gozkus

• Üye
« Yanıtla #374 : 25 Aralık 2013, 23:54:24 »
Maçtan geldim ufak gerçeklerle başlayalım ve oyuna girelim.

Tabikide bileti bir yakınım vasıtasıyla aldım ama bu son anda oldu ben 6 da gider bi ihtimal alırım diyordum salona geldiğimde gişeler kapalı biletler tükenmişti yazıyordu.

Aziz Yıldırım burada hata yapmıştır hele hele 20 tane gs lıyı, gs bench'nin arkasında gördüğümde dahada sinirlendim bu duruma(murat özyerde bunlardan biri). Bu yerler Fenerbahçelilerindir bunu kimse gasp edemez.(aklıma cem ceminay küfürbaz metin şakası geliyor)

Aziz Yıldırım yönünden bakalım tabikide gürültü istemicek ,futbol iyi basket iyi ,yanlış anlaşılmasın sen orada gürültü çıkarırsan tabikide istemez seni.

Taraftar için şunu diyebilirim,  yemin ederim caferağa atmosferi yaşadım sadece ama sadece bütünlük yoktu ama bağıranlarda ıslıklayanlarda hepsinin sesine yüreğine sağlık kimse oturup bazı forumdaşların deyimiyle çekirdek çitlemedi.Oturanlar zaten caferağadan beri maça gelen büyük amcalarımız çocuğu coluğu ile gelmiş kişilerdi ki onlarda zaten özellikle oraya yönlendirildiler güvenlik tarafından , gençler hep bench karşısına oturtuldu.

Maç kafa kafaya başladı daha sonra aldık sazı elimize bi birsel yazdı , bi cappie yazdı ,veremeyanka blokladı angel savaştı.Quanitra en kritik yerlerde ribaunt çekti helal olsun sakat eliyle bunları yaptı.

Özellikle şunu belirtmek isterim ki 3.periyotta bakın 3.periyotta fark 18 olduğunda koyduk mu tezahuratı giriliyordu ki engellendi, şu acemiliği hala üstümüzden atamıyoruz maç daha bitmedi ki bunu maçın sonunda gördük tamam eğleniyoruz falan ama gs da ted kolej değil fırsatını bulunca kapar arayı ki biraz öyle oldu. 

Ve maç sonuna doğru ki aziz yıldırım ayaklandığında , tezahurat girildi, yaptıkları yanlış bu nasıl aşılır bilmiyorum ama bu takım buralara geldiyse başkan sayesindedir ki bende tezahurata katıldım ve sadece 45 saniye sürdü.

Cappie için ufak not ablam sen nasıl bir şeysin ya resmen mest etti gönülleri. Bi pozisyon oldu birileri kapıştı şuan tam hatırlamıyorum ivana -zeleous sanırım taraftar ayakladı herkes aşağı indi nerdeyse cappie hemen sakin kontrol bende dedi ve maçıda kopardı zaten .Tüm takıma bu akşamı bize yaşattıkları için çok ama çok teşekkürler.