Takımın mücadelesi,fizik gücü gerçekten Atletico Madrid seviyesinde ama yetenekli oyuncumuz yok,ara pası atabilen,çalım atabilen oyuncumuz yok.Alper'i ben çalım atan olarak saymıyorum çünkü orta saha olarak devam ettiği sürece asla as oyuncu olmaz.Duracağı yeri hiç bilmiyor,oyun zekası çok düşük ve yeteneklerini etkili yerde hiç kullanamıyor,onun as oynadığı her maç orta saha yol geçen hanına dönüyor,eğer fenerbahçeye yararlı olmalıyım diye düşünüyorsa sol kanada geçiş yapmalı,orta sahada hiçbir zaman iyi oyuncu olamaz.
Türkiye'den transfer edilebilecek 2 tane adam var.Bir tanesi kesinlikle Emrah Başsan,oyun stili,fiziği çok fazla Shaqiri'ye benziyor ama tabi şu an bir kaç gömlek aşağısında Shaqiri'nin.Ama onda o yetenek var,transfer edilmeli.Diğeri de Jimmy Durmaz,onda da çalım,hız,pas her özellik var,tabiki çok üst seviye bir oyuncu değil ama bizim yedek oyuncularımızdan 10 kat daha iyidir.Ahmet İlhan transfer edilirse hayal kırıklığından öteye gitmez bu durum,adamın tek özelliği hızı,onu da doğru düzgün kullanmayı bilmiyor,asla transfer edilip boşuna para verilmemeli.
Yabancı olarak da Salzburg'un çoğu avrupa maçını izlemiş birisi olarak Kample ve Mane olağanüstü 2 oyuncu.Bu 2 oyuncuyu alalım,seneye ligin oynanmasına gerek yok,direk bize versinler şampiyonluğu,o derece etkili 2 oyuncu.İkisi de müthiş yetenekli oyuncu ama bu adamların beni en çok etkileyen yanları çok iyi pres de yapmaları.Hem o kadar hücumda iş yapıyorlar,yetmiyor bir de pres yapıyorlar.Yani tam Ersun Yanallık oyuncular bu futbolcular,tabi önce Ersun Yanal kalması şartıyla
Diğer oyuncu da Olimpiakos'da izlediğim Joel Cample,sağ kanat oynar,sol ayaklıdır,içeri doğru Robben tarzı çok iyi çalım atar,Hulk gibi fiziği vardır.Yani Olimpiakos'un şampiyonlar liginde tek yaptığı şuydu:"İyi savunma yapalım,hücumda da her topu Joel Cample'a atalım,bir şey yaparsa yapar"adamlar bu şekilde gruptan çıktılar,az daha da Manu'yu eliyolardı.Ama Kample ve Mane'de olan pres özelliği Cample'da yoktur,onu da söylemek lazım.
Biz aslında Türk oyuncular olarak inanılmaz şanslıyız.Türk oyuncularımızdan Mehmet Topal-Egemen-Gökhan-Caner-Mert Günok-Emre bunlar şampiyonlar ligi seviyesinde oyuncular,yapmamız gereken çok kolay birşey var aslında,o da iyi yabancı transferi.Emenike de dünya kupasında iyi oynayıp satılsa çok iyi olacak aslında,ben iyi gibi görünüp bu kadar takıma zarar veren bir forvet görmedim çünkü.