Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5421874 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #17115 : 29 Haziran 2015, 18:46:35 »
bu arada olmayan transferler için tartışmayın Barış ve palacios için..ısrarla yok deniyor kulüpten..barış için de Gs devrede esas

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #17116 : 29 Haziran 2015, 20:35:39 »
Ciddi ciddi Pero Antic'i alıyoruz galiba. Yazık gerçekten. Palacios'a razıyım.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #17117 : 29 Haziran 2015, 20:36:18 »
Bojan o kadar da itin bir tarafına sokulacak adam değil. Bojan mı Bogdan mı sorusuna net cevap veremedim ben mesela geçen seneyi görünce. Tercihim olsa büyük ihtimalle de Bojan'ı tercih ederdim.

Benim icin gayet acik bir secim: Bogdan... 

hustle

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17118 : 29 Haziran 2015, 20:47:35 »
Sondan başlayayım Ayberk'in euroleague standartlarında bir oyuncu olacağını düşünmüyorum.  Beklentiyi yüksek tutmaya gerek yok sonra hem biz hem Ayberk üzülür.

Tolga bence de iyi oyuncu. Sadece o değil Egemen de öyle ama bu oyuncular bonservisi vereyim alayım diyebileceğin oyuncular değil. Hepsinin süreye ihtiyacı var. Fenerbahçe onlara bunu ne kadar vaad edebilir, vaad ederse kulüp doğal hedeflerine ne denli yaklaşabilir sen karar ver. Üstelik Kenan alındığında o jenerasyonun en önemli ismiydi ama kendisine gösterilen tahammül ortada.

Ligdeki başarısızlıkla devam edelim. Ligdeki başarısızlığı atletik uzun eksikliğine bağlamak çok kötü fikir bence. Net olarak isteksizlik, konsantrasyon eksikliği vardı. Sene başından beri sahada gördüğümüz o karakterli takım sahada yoktu, durum böyleyken senin elinde Ben Wallace da olsa bu eksikliği kapayamaz.

Ligdeki başarısızlığı bu konuya bağlamamakla birlikte atletik uzun eksikliği konusunda hemfikirim. O tip bir uzun olsun ben de isterim. Fakat olmuyor diye bahsettiğin gibi isyan etmeye gerek yok. Biraz tercih meselesi. Koç şu ana kadar savunmayı takım halinde yaptırıp defoları kapatmaya çalışıyor. Başarısız olduğu maçları seçmek mümkün ama top16'da Olympiacos'un arkasında en az sayı yiyen ikinci takımdı Fenerbahçe. O dönem de bu takımın pivotları Oğuz, Semih, Zoric'ti. Tekrar edeyim koçun tercihinin değişmesini dilemekle birlikte ortalığı yangın yerine çevirmeye gerek olmadığını düşünüyorum eğer bahsettiğimiz tarzda bir pivot gelmezse.

Palacios tercihine gelelim. Piyasada çok daha kaliteli pivotlar varken hayal kırıklığına uğramak normal. Benim de ilk tercihim Palacios olmaz. Fakat farklı bir açıdan bakıyorum. Elimizde, 'odaklandığı' kulvarda -ki en sert kulvar- en iyi 4 takımından biri olmuş bir takım var. En iyi 4 takımdan biri olunurken hemen hiç verim alınamayan Zoric var. Şimdi Palacios gelirse Zoric yerine gelecek. Zoric'ten kötü olacağını da düşünmüyorum her halükarda takımı ileriye taşıyan bir transfer olur. Fark mı yaratır yaratmaz ama hanemize artı yazar bence. Üstelik 4-5 oynayıp çeşitlilik sağlayabilecek bir oyuncu Palacios.

Yugoslavları savunuyorsun demişsin. Alakası yok. Herhangi bir ırkı genelleyerek ne savunurum ne eleştiririm. Elimizdeki yugoslavlardan biri Nba'e gitmesin diye cuma namazında dua ettiğimiz Bjelica. Diğeri son dünya ikincisi takımın en önemli 4 parçasından biri. Üstelik daha az paraya seni tercih etmiş. Üstelik genç yaşında farklı bir ülkede, kültürde apayrı bir rolde oynuyor. Müthiş oynadı demiyorum ama Dj Strawberry ile falan karşılaştırmak manipülasyon yapmak bence. Diğer yugoslav Zoric. Kadrodaki en büyük hayal kırıklığı fakat neden alındı denilemez. Alındığı zaman neler yaptığı ortada adamın.

Kraldan çok kralcı denmiş bir de. Yahu sadece alınan yugoslav oyuncularla ilgili eleştirmen karşısında savundum adamı. Konudan konuya atlamışsın. 'Ne iyi etti de Oğuz'u alıp Zisis'i soktu.' mu dedik. Sekulic doğru transferdi mi dedik. Goudelock'ı göndermek doğru mu dedik. Bu ne peşin hükümlülük?

Ben sadece senin için yazmamıştım genel olarak yazmıştım.Ama cevaplayayım o zaman.

1-Tolga'ya neden bonservis verilmesinki? Sloukas 19 yaşında Oly'de oynamaya başlamış.Hezonja,Abrines , Lull bu yaşlarda sorumluluk almaya başlamışlar hem de Barcelona'da Real Madrid'de.Ama biz o kadar büyüğüz ki Hidayet kumaşı olan bu çocuğa sistem içinde zamanla artacak bir rol veremiyoruz.

2-İsteksizlik konsantrasyon demişssin.Ben bunu da bahane kabul edemem.Bu oyuncular her sene final 4lar oynayan her sene şampiyon olan oyuncular mı? Hepsi ilk defa ordaydı.Neyin şımarıklığı bu.Antrenör ne işe yarar bu arada oyuncu kafasına göre oynayacaksa?

3-İsim üzerinden gitmeyeceğim ama bu nasıl bir transfer anlayışı ki geçen sene 30 milyon € harcanıp buna rağmen 1 ve 5 numaralar olmadan sezona başlanır aklım almıyor.Ya paran yok anlarım defolu ucuz adamlar alırsın mecburen ama 30 milyon € geçen sene bu sene 20 milyon civarı para harcanıp 5 pozisyonu da sağlam geçemiyorsan eleştiririm.Neden eksiksiz bir uzun almazsın mesela.Neden Obra'nın sihirli değneğine ihtiyaç duyulacak transferler yapılsın.Alırsın ama ucuza alırsan eyvallah , Zoric'e bonservis verip 1 milyonlara oynatırsan eleştiririm.Zoric en iyi olduğu dönemde bile kapasitesi belli bir adamdı.Bunu herkes gördü herkes söyledi transfer olurken.

4-Milliyetçiliğin yanından geçmem her türlüsüne karşıyım bunu baştan söyleyeyim.Ayrıca yabancı sınırına da karşıyım.Yugoslavlar dememin bir sebebi var ama.Bu adamlar tam bir menajer oyunu.Bu menajerler özellikle Türk kulüplerini kaz gibi yoluyorlar.Barac, Mirko Bjelica,Zoric,Saric,Bogdan,Bojan,Sekulic,Emir ,Vidmar(bonservis ödenenler)Krstic,Ukic,Savovic,Djedovic hangisi istenileni verdi.Tamam başarısız olabilirler ama daha sinir bozucu olanı iyi bir Abd'li oyuncun 3 katı para alıyorlar ve bonservis ödeniyor.İspanya'da ne alıyorlarsa Türkiye'de 3 katını alıyorlar.Bogdan'ı kimle kıyaslayacağım Can'la Serhat'la Melih'le mi kıyaslayacağım.Tabiki Strawberry ile kıyaslayacağım.1/3 para alıp hem bizim seriyi domine etti hem de final serisinde 18-5-5 istatistiği yaptı bu adam.Bu adamlara bonservis verilip alınıyor 2 sene sonra Nba yapmalarına göz yumuluyorsa neden tarihin en iyi jenerasyonu u19dan oyunculara o paralar verilmesin.

5-Bizim millet olarak özelliğimizdir bu  kralcılık zaten hali hazırda görmüyor muyuz siyasette ? Her şeye cevabımız aynı sen ondan daha iyi mi bileceksin.Sana söylemiyorum bu forumda oldukça çok var bu.Mesela 30 milyon €ya 1 ve 5 numarasız takım nasıl yaratılır diye sorsam sen Obradan daha mı iyi biliyosun olacak cevaplar nedenini bilmeden bir açıklama getiremeden.

Ben bunları yazarken Yugoslavlardan Antic haberi geldi.Ne diyeyim bilmiyorum.Kariyeri boyunca 10lu sayılı ortalamalarla 1 sene oynayan %30larla 3lük kullanan ve hep dışarıdan oynayan Bjelica'nın oyun tarzıyla uzaktan yakından alakası olmayan ribaundçu olmayan 33 yaşındaki adama milyon vereceğiz.Biz pota altı, atletizm, çabuk ayaklar,patlayıcılık, blok tehdidi dedikçe tam tersi uzunlar alınacak anlaşılan.
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2015, 21:04:00 Gönderen: hustle »

Çevrimdışı myildirim

• Üye
« Yanıtla #17119 : 29 Haziran 2015, 20:52:43 »
Uzun rotasyonunda konuşulan isimler ciddi manada hayal kırıklığı benim için :( Antic ve Barış Hersek ile büyük ölçüde anlaştığımız söyleniyor. Vesely-Antic-Datome-Barış rotasyonu çok can sıkıcı duruyor.

Çevrimdışı bugra

• Üye
« Yanıtla #17120 : 29 Haziran 2015, 20:53:14 »
Antic gelmiş. Savaşçı ve sahada karakter koyan bir adamdır, en sevdiğim özelliği budur. Onun dışında son halini takip edenler daha iyi anlatacaktır.

Çevrimdışı KhaN

• Üye
« Yanıtla #17121 : 29 Haziran 2015, 21:05:38 »
antic transferine gerçekten anlam veremedim. her şeyden biraz yapıp hiçbir şeyi tam yapamayan bir adam. oğuz zıplayamıyor demiştik antic zıplamaya tenezzül etmiyor. anca üçlük çizgisinin gerisinde otobüs beklesin. nba yapmasına bile şaşırmıştım şimdi dönüp burada oynamasını izleyeceğiz. açık konuşmak gerekirse sloukas transferi dışında bu seneki barış-antic-dixon transferlerini hiç beğenmedim. ligde en sevmediğim 2 oyuncuya antic eklendi. bu muhteşem üçlü ve muhteşem kombine fiyatları ile çekeceğimiz var bu sene. umarım ben yamulurum da tutar bu takım. :(
« Son Düzenleme: 29 Haziran 2015, 21:07:25 Gönderen: KhaN »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17122 : 29 Haziran 2015, 21:06:46 »
Antic Misko'nun oyuncusu galiba Obra ile araları düzeldi mi ?

Çevrimdışı myildirim

• Üye
« Yanıtla #17123 : 29 Haziran 2015, 21:10:16 »
Antic Misko'nun oyuncusu galiba Obra ile araları düzeldi mi ?

Dixon falanda Misko'nun oyuncusu. O iş bitmiştir bence artık.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #17124 : 29 Haziran 2015, 21:33:00 »
Uzun rotasyonunda oluşacak şekle göre Antice hayır demem.

Antic-Vesely-X-X 4lüsü mühim.Mesela Randolph Vesely Antic Datome 4lüsü gayet güzel olur.

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
« Yanıtla #17125 : 29 Haziran 2015, 21:41:01 »
İtalyan bir gazeteci Bargnani'ye 2 yıl için 11 milyon $ teklif edeceğimizi yazmış :D Yalan haber yapmanın da bir adabı vardır.
Datome'yi alacağımzı düşünüyorum, aynı şekilde Tavares de gelir bana kalırsa. Datome-Vesely-Tavares-X-yerli uzun şeklinde bir uzun rotasyonu olacak.X oyuncusu Antic olabilir, Palacios olacağına en azından tecrübesi yüksek olan, kenardan gelip sertlik katacak bir isim Antic. 1.tercih olmaması kaydıyla bence kötü bir tercih olmaz.
1-2 numara rotasyonu tamamlandı.
Anderson-Hidayet
Datome-Barış
Vesely-Antic-Tavares gayet yeterli olur.

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #17126 : 29 Haziran 2015, 22:04:26 »
Antici alıyorsak bari yanına randolphu da alsak bari antic rotasyonda yedek 4 olarak bulunabilir sıkıntı yokda bjelicayla gounun açığını kapatmış olmuyoruz hala o ikisinin açığını kapatmak için James anderson ve randolphun alınması şart oldu artık eğer datomeyi alırsak Hücum yönünden bjelicanın açığını kapatmış oluruz bu seferde savunmada sıkıntı olabilir ama gounun gittiğini düşünürsek savunmadaki açıklarda kapatılabilir ama daha sert takım olucaz diyerek gouyu gönderip datomeyi alırsakta tutarsızlık olur biraz

Çevrimdışı Leggenda di Trieste

• Üye
  • Yer: Pendik
« Yanıtla #17127 : 29 Haziran 2015, 22:23:09 »
Randoplh ü unutun artık.Takım opsiyonu kullanılır.

Yalnız Bjelica nın yerini doldurma lafını bende sürekli kullandım ve burada hala devam ediyor.
Başka profillerle başka oyun yapıları ve kurgu olacak artık.
Datomeyi tek başına istemiyordum.Gelirse hatta ikinci Kleiza olacağından endişeleniyordum.
Eğer Antici düşünüyorsa ZOC,gelirse Datomeyle beraber sahada olacaktır daha çok.Ki bende eğer böyle olacaksa gelsin fazlasıyla isterim kendime yettiği kadar kısıtlı düşüncemle.

« Son Düzenleme: 29 Haziran 2015, 22:23:44 Gönderen: Leggenda di Trieste »

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #17128 : 29 Haziran 2015, 22:28:35 »
datome - antic ikilisi ile ne ribaund alirsin ne de savunma yaparsin.
ikisi de les savunmaci delik desik ederler icerden.
vesely bu ikisinin arkasini toparlarken 5 dk'de 3 faul alip kenara gelir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17129 : 29 Haziran 2015, 22:46:25 »
Iyi oyuncu kötü oyuncu kistasina girmiyorum ama ben Antic i sevmem ya. En az benim kadar çirkin ve estetik düşmanı bi herif :(
Sivamak zor olacak Allah yardımcım olsun