Dünkü yoğun duygularım nedeniyle foruma girmek istemedim çünkü sıcağı sıcağına yazılan şeylerin geri dönüşü olmuyor söz değil sonuçta buradakiler yazı
Transfer olarak Ağustos ayından beri söylediğim illa alınacak ise BEKÇİ diye tabir ettiğimiz 5 numara alınmasından yanayım yoksa diğer pozisyonlara alternatif saha içinde üretebiliyor Obradovic..
Tek tek oyuncuları bire bir karşılaştırmak bence yanlış. Onlarda bu var bizde bu var gibi .. Basketbol futbol'dan bağımsız ciddi anlamda takım sporları arasında en çok TAKIM olarak hareket etmen gereken bir dal.. Obradovic 'in Pana da kazandığı 6 şampiyonluğu baktığın zaman o takımlardan 2-3 oyuncu hariç parmakla göstererek şu gelsin diyemezdin.. Neredeyse hepsi görev adamı ve takım ile birlikte yükselen oyunculardı.
Dünkü yenilgi ve bir önceki GS yenilgisi Pek hoşunuza gitmesede söyleyeceğim KOÇ tercihleri yüzünden alınmış yenilgilerdir. Yoksa Fenerbahce'nin doğru 5 oyuncuyu maç esnasında çıkarma gibi sorunu yok ve her takımı rahatlıkla yenebilecek EL'yi kazanabilecek potansiyeli en az OLY kadar var..
Tek tek oyuncuları kıyaslamak gibi bi nihetim yoktu sadece 2numara rotasyonumuzun ne kadar yetersiz olduğunu böyle daha iyi gösterebileceğimi düşündüm..
5+1 yabancı sınırı göz önüne alınarak kadro kurulması gereken bir ortamda vidmar ve zoriçin üstüne bide sizin tabirinizle BEKÇİ almak bence net olarak yanlıştır.kısalar bu kadar kolay geçildikten sonra iki tane bekçi koysan yine değişen bişey olmaz bence..
Uzun ihtiyaç mıdır?Evet.1-2 rotasyonumuz bu haldeyken olası transfer bu bölgeye yapılmalıdır/yapılacaktır.Yoksa ben de isterim vidmar'ı gönderip daha ne vereceği beli bi oyuncu almak...
Ben Fenerbahce'nin rotasyonu azalttığı sürece kısa rotasyonunda kolay kolay sorun çekeceğini düşünmüyorum . Mesela BO' nun TOP 16 da her maç 33-35 dakika arası oyunda kalacağını düşünüyorum. yanına bir tane daha ekleyebilirse Koç bire birde kolay geçilmeyen ve topa baskıyı iyi yapabilecek mental ve fiziksel dirence sahip oyuncu ile korkulacak derece sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.
BEKÇİ olayına gelirse şöyle bir mantık yürüteyim sana ;
Sen kısa oyuncusun ve kendi pota altı oyuncularının Blok tehtidi yok ve caydırıcılık adına birşey yapamıyorlar + Rib çekmektede sıkıntılar mevcut.. nasıl savunursun rakip kısayı ?
Fenerbahce Ömer Aşık ve Semih Erdemin olduğu dönemde Ömer-Solomon(ukic) ve Tomas 3 lüsü ile topa muazzam baskılar yaparak tabir yerinde ise pitbull gibi saldırarak oynarlardı çünkü rahat bir şekilde yapabiliyorlardı bu baskıyı ne kadar riskli olsa da bu savunma şekli ( topu çalamaz yada rakibi bozamaz isen direk geçiliyorsun rakibe) kafaları rahat dı çünkü arkada Semih ve Ömer Blok tehditleri ile bekliyor yapamasalar bile Blok kollarını açtıklarında Oluşan Kulaç uzunlukları ile dallar oluşturuyorlardı.
Senin şu zaman ki şartlar altında arkanda böyle bir tehdit yok.. Elinde BO gibi bana sorarsan EL 'de oyuncular bazında anket yapılsa karşılarında görmek istemeyecekleri bir kısa oyuncu var ne kadar sakatlıktan çıkmış olsa da Forma gireceğine inandığım ömer onan (2-3 yıl öncesine kadar Avrupanın en iyi kısa savunucu diyorduk) var.
Tabiykide 1 tane daha bu standart'da kısa oyuncu istermiyim kesinlikle evet
ama önceliğim o olmazdı.
Zoric ve Vidmar var iken gereklimi sorusuna gelirsek.. Eğer olmuyorsa zorlamanın anlamı yok bence Vidmar yada Zoric den bir bekçi çıkacağını açıkçası sanmıyorum