Gönderen Konu: Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligi Maçları 2013-2014  (Okunma sayısı 113919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Hızlı forvetleri yüzünden ilk golü yemememiz gereken yegane takım Karabük'tü.
Stoper ikilimizin evlere şenlik performans gösterdiği günde Volkan'ın uzun süredir olduğunun aksine iyi gününde olmasına rağmen golü yiyip yine geriden gelme çabasına girdiğimiz bir maç oldu.
Maçta başta zemin,hemen hemen takımın tamamı,teknik kadro ve hakem çok kötüydü.
Birde milyon dolarlar alıp daha doğru krampon seçmeyi beceremeyen oyuncularımız ayrı bir tebriği hak ediyor.
Maçın kötülerinden hakemin Emenike'nin nizami golünü vermemesi kasıtlı bir durum değil.
Tv'den tekrarına bakmama rağmen ofsayt demiştim.
Lakin rakibi ikiye bir yakaladığımız pozisyonda oyunu durdurması akabinde rakibin tüm pozisyonlarına avantaj uygulatmasının kasıtlı olmamasına imkan yok.
Bülent Yıldırım kendisine söyleneni harfiyen yerine getirdi.
Kendisine en içten sövgü dolu sözlerimi gönderiyorum.
Takımda Volkan birazda Caner hariç vasatı aşabilen oyuncu yoktu.
Beni en çok hayal kırıklığına uğratan belli bir standartın altına düşmeyen Egemen'in kötü gününde olmasıydı.
Alves konusunda ise bu gözlerin Fenerbahçe'de izleyebildiği en iyi üç stoperden birisi olsa bile sırf erken tatile girebilmek için kasıtlı gördüğü sarı(hatta kırmızı verilmesi gereken) kart yüzünden gözümden düştüğünü söyleyebilirim.
Eğer bu kafadaki adamı tatile erken gönderirse çok sevdiğim Ersun hoca benim için biter.
Diğer oyuncular için uzun uzadıya konuşmaya gerek yok.
Cristian yine istatistiksel istikrarını sürdürecek anlaşılan.
Iki maç iyi beş maç yatış.
Gökhan yine istikrarlı son aylardaki gibi ortada yok.
Emenike çok bencil.
Alper kendisinden beklediğimiz şekilde bizi ileriye taşıyamıyor vs.
Ersun hoca'ya en büyük eleştirim orta saha düşmüşken casper lakabıyla nam salmış Cristian'ı tek başına orada bırakması.
Bizim taktiğimizin gol bulmamız gerektiği anda Alper'in çıkıp dört forvete geçiş yapmamız olduğunu cümle alem biliyorken ve biraz kafası çalışan teknik adam bunu orta sahada top yapabilen bir adamla aşabiliyorken neden ikinci bir taktik üretemiyoruz?
Ben bu maçtan beraberlik bekliyordum ama mağlubiyet geldi.
Şahsen kayıp 1 puan olduğunu düşünüyorum.
Takımın puan kaybı yaşanılan haftadan sonra verdiği reaksiyon şuana kadar iyi ve umarım aynı reaksiyonu ilerleyen haftalarda da gösteririz.
Karabük maçı hatalardan ders aldığımız bir maç olur inşallah.
...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Bu takımın kötü zamanı olmayacakmıymış hiç? Kaldı ki Emenike'nin golü verilse ya da 1-1 iken Uğur'un pozisyonu kırmızı kart olsa, Webo'nun pozisyonu devam ettirilse çok farklı olacaktı. Olmayabilir, futbol bu. Bu takım bu sene biraz krediyi hak ediyor ne olursa olsun...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84

Alves konusunda ise bu gözlerin Fenerbahçe'de izleyebildiği en iyi üç stoperden birisi olsa bile sırf erken tatile girebilmek için kasıtlı gördüğü sarı(hatta kırmızı verilmesi gereken) kart yüzünden gözümden düştüğünü söyleyebilirim.
Eğer bu kafadaki adamı tatile erken gönderirse çok sevdiğim Ersun hoca benim için biter.

İlk yarıyı sona erdirecek maçın oynanacağı 29 Aralık tarihine kadar cezalı vs. önemli olmaksızın kimseye izin verilmeyecekmiş.
Karabük maçındaki isteksiz oyun yüzünden devre arasında ekstra izin bekleyen oyuncuları hayal kırıklığına uğratacak anlaşılan.
Ersun hoca oyunculara sadece 5 gün izin verecekmiş.
...

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
  • Yer: istanbul
Ynt: STSL 17. Hafta Maçı, 29.12.2013 - [19.00] Fenerbahçe -Kayserispor
« Yanıtla #258 : 26 Aralık 2013, 10:38:10 »
Merhaba...

Karabükspor maçından sonra değerlendirme şansımız olmadı ama bu sezonun en kötü dış saha performansı diyebiliriz o maç için, iyi takım kötü oynarken de kazanır klişeside bu maçta tutmadı çünkü 1-2 isim dışında sahada çok isteksiz bir takım vardı. Bir yerde zaten kaybedecekti takım, bu maç takımın kazanma alışkanlığına zarar vermesin diyorsak Kayseri maçında yeniden 3 puanı alıp yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Uzun süren bir buhrandan sonra Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenerek nefes alan Kayserispor sonrasında tekrar kötü bir seriye girdi. Pozisyon bulmalarına rağmen maç kazanmakta zorlanmaya devam ediyorlar.
 En yakın rakiplerimiz Kasımpaşa ve Galatasaray'ın bu hafta Akhisar ve K.Erciyes ile oynadığını düşünürsek Kayserispor maçının hem ilk devrenin iyi kapatılması hemde puan farkının kapanmaması açısından oldukça önemli olduğu ortaya çıkıyor. Takımda yanlış hatırlamıyorsam cezalı Alves dışında herhangi bir eksik yok, Emre'nin sakatlığı devam ediyor fakat takım Karabükspor maçından sonra bir reaksiyon verip devre arasına rahat girecektir diye düşünüyorum. Muhakkak Ersun hocanında Karabük maçından teknik olarak çıkardığı dersler vardır, umarım iyi futbol izler, devreyi 3 puanla kapatırız..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #259 : 26 Aralık 2013, 10:44:29 »
Merhaba...

Karabükspor maçından sonra değerlendirme şansımız olmadı ama bu sezonun en kötü dış saha performansı diyebiliriz o maç için, iyi takım kötü oynarken de kazanır klişeside bu maçta tutmadı çünkü 1-2 isim dışında sahada çok isteksiz bir takım vardı. Bir yerde zaten kaybedecekti takım, bu maç takımın kazanma alışkanlığına zarar vermesin diyorsak Kayseri maçında yeniden 3 puanı alıp yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Uzun süren bir buhrandan sonra Rizespor'u deplasmanda 1-0 yenerek nefes alan Kayserispor sonrasında tekrar kötü bir seriye girdi. Pozisyon bulmalarına rağmen maç kazanmakta zorlanmaya devam ediyorlar.
 En yakın rakiplerimiz Kasımpaşa ve Galatasaray'ın bu hafta Akhisar ve K.Erciyes ile oynadığını düşünürsek Kayserispor maçının hem ilk devrenin iyi kapatılması hemde puan farkının kapanmaması açısından oldukça önemli olduğu ortaya çıkıyor. Takımda yanlış hatırlamıyorsam cezalı Alves dışında herhangi bir eksik yok, Emre'nin sakatlığı devam ediyor fakat takım Karabükspor maçından sonra bir reaksiyon verip devre arasına rahat girecektir diye düşünüyorum. Muhakkak Ersun hocanında Karabük maçından teknik olarak çıkardığı dersler vardır, umarım iyi futbol izler, devreyi 3 puanla kapatırız..
abi ben Emre'yi eksik olarak görmüyorum :)
sanırım bu haftasonu hava güzel olacak , iyi futbol ile 3 puana ulaşacağımıza inancım tam 41 puan ile ilk yarıyı lider bitirmemiz lazım

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
« Yanıtla #260 : 26 Aralık 2013, 13:29:38 »
Emre eksik değil zaten evet, genellikle o listede yer alır kendisi  :) ama biz prosedür icabı yazdık..

Evet hava güzel olacak, 41 puanla bitirmeye gelince; şu ana kadar yakalanan puan ortalamasına bakarsan (2,37) şampiyon olmaya fazlasıyla yeter ama takım 2.devre muhakkak ilk devrede yakaladığı deplasmanda kazanma yada en azından yenilmeme niteliğini sürdürmeli..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #261 : 26 Aralık 2013, 13:34:19 »
Emre eksik değil zaten evet, genellikle o listede yer alır kendisi  :) ama biz prosedür icabı yazdık..

Evet hava güzel olacak, 41 puanla bitirmeye gelince; şu ana kadar yakalanan puan ortalamasına bakarsan (2,37) şampiyon olmaya fazlasıyla yeter ama takım 2.devre muhakkak ilk devrede yakaladığı deplasmanda kazanma yada en azından yenilmeme niteliğini sürdürmeli..
abi 3 derbi diyeceğimiz maçta kendi evimizde
2 beraberlik ve 1 galibiyet aldık.
yıllarca derbileri alır küçük maçlar dediğimiz maçlarda puan kaybederdik bu sene öyle olmadı
Konya maçını bi kaza olarak görüyorum ama evimizdeki trabzon ve beşiktaş maçları çok iyi oynamamıza rağmen talihsiz geçti ve toplamda 4 puan kaybettik , o yüzden görece kolay maçlarda puan kaybetmeden ikinci yarıya gitmeliyiz deplasmanlardaki derbi maçlarına bu şekilde biz rahat rakip çok gergin çıkar.
şom ağzımdan korkuyorum ama bu maça ilişkin en ufacık bir endişem dahi yok
inşallah en az 3 gollü bir galibiyet olur

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
« Yanıtla #262 : 26 Aralık 2013, 14:07:28 »
Konyaspor maçı belkide bu kadar iyi bir ilk devre geçirmemizin sebebidir, erken şok diyorum ben ona, Trabzon maçında takım herşeyi yaptı evet ama kazanamadı.Tespitlerin doğru küme düşen takımlara dünyanın puanını dağırmıştık, Ersun hocanın sıkışan maçlardaki Webo hamlesi dışında taktiksel değişim ve B planı olursa bence ligi götürmekte zorlanmayız..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #263 : 26 Aralık 2013, 14:14:15 »
Konyaspor maçı belkide bu kadar iyi bir ilk devre geçirmemizin sebebidir, erken şok diyorum ben ona, Trabzon maçında takım herşeyi yaptı evet ama kazanamadı.Tespitlerin doğru küme düşen takımlara dünyanın puanını dağırmıştık, Ersun hocanın sıkışan maçlardaki Webo hamlesi dışında taktiksel değişim ve B planı olursa bence ligi götürmekte zorlanmayız..

bana da öyle geliyor.
Sevmiyorum kendisini ama Cris oyunda olmadığı zaman topu ileri taşımakta zorlanıyoruz gibi geliyor.
mevcut oyun düzeninde bize box to box denilen oyunun iki yönünü de oynayabilen ama ofansif özellikleri daha iyi bir oyuncu lazım Cris bir yere kadar bunu yapıyor ama ne yazık ki mücadele konusunda çok tembel ve kaçak oynuyor.
misal : lucho gonzalez .. biz belli dönem bu işi Raul'un yapmasını istedik ama o her ne kadar ingilterede buna yakın bir oyun anlayışında oynasa da ( oradaki oyun sistemini ona biraz müsade etti ) onun esas görevi işin defansif tarafıdır. o yüzden o bölgede bence sıkıntımız devam ediyor ,Salih bu görevi yapar diye umutla bekledik ama onun saha dışı sorunları!! var sanırım...

Benim beklentimin çok üzerinde bir caner performansı izledik ilk yarı ama GÖkhan büyük hayal kırıklığı yaşattı , kendisini ikinci yarı toparlar ise çok etki yaratır..

Edit : Fernandes ile beşiktaş ipleri kopacak gibi , bedava alabilecek durumdayız , iyi fırsat bence kaçırmamak lazım
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2013, 14:34:21 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
« Yanıtla #264 : 27 Aralık 2013, 09:26:33 »
Elinde bu söylediklerini yapabilecek en iyi yerli oyunculardan birisi var aslında, topla ileri çıkmada Türkiye'nin en iyisi bana göre Alper Potuk ama adamın topla koordinasyonu o kadar zayıf ki, son hamlesi, bitirici pası yada şutu o kadar eksik ki maalesef ondan burada yeteri verimi alamıyoruz yoksa sana başka adam gerekmiyor. Arkada Mehmet Topal gibi bir hamalın var, inanılmaz alan kapatıyor adam, öylesine büyük bir bölgeyi tek başına kapatıyor ki belkide takımda alternatifi olmayan tek adam Gökhan Gönül'le beraber. Orta alanda birbirine benzer birçok adam var takımda, takım atağa kalktığında top Alper'de ise topun ileri taşınmasında sorun olmuyor ama bitirici pas ve şut eksikliği çok bariz. Baroni'ye gelince tam bir baş belası bu adam :) varlığı dert, yokluğu yara :) topu bilen, koordinasyonu, fundamentali iyi ama klişe haline gelmiş olsada maç seçiyor, süreklilik eksik, standartı yok. Hatırla iyi Aurelio'yu, en vasatı bile iş yapardı, hatırla Appiah'ı, her maç belli bir katkısı vardı, işte Baroni'nin sorunu bu. Fernandes için çok bağırıp çağırdım ama inan ki şu anda iyi ki almamışız bu adamı diyorum, iç huzuru bozabilecek, takım hücumdayken topu kaptırıp geri bile bakmayacak bir adam Fernandes, inanılmaz duran top kullanıyor, çok yetenekli ama sorunlu, net sorunlu ve her hocayla problem yaşayabilir, velhasıl olmasada olur boşver:)
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2013, 09:48:09 Gönderen: tcttntatu77 »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #265 : 27 Aralık 2013, 10:16:34 »
Elinde bu söylediklerini yapabilecek en iyi yerli oyunculardan birisi var aslında, topla ileri çıkmada Türkiye'nin en iyisi bana göre Alper Potuk ama adamın topla koordinasyonu o kadar zayıf ki, son hamlesi, bitirici pası yada şutu o kadar eksik ki maalesef ondan burada yeteri verimi alamıyoruz yoksa sana başka adam gerekmiyor. Arkada Mehmet Topal gibi bir hamalın var, inanılmaz alan kapatıyor adam, öylesine büyük bir bölgeyi tek başına kapatıyor ki belkide takımda alternatifi olmayan tek adam Gökhan Gönül'le beraber. Orta alanda birbirine benzer birçok adam var takımda, takım atağa kalktığında top Alper'de ise topun ileri taşınmasında sorun olmuyor ama bitirici pas ve şut eksikliği çok bariz.

Baroni'ye gelince tam bir baş belası bu adam :) varlığı dert, yokluğu yara :) topu bilen, koordinasyonu, fundamentali iyi ama klişe haline gelmiş olsada maç seçiyor, süreklilik eksik, standartı yok. Hatırla iyi Aurelio'yu, en vasatı bile iş yapardı, hatırla Appiah'ı, her maç belli bir katkısı vardı, işte Baroni'nin sorunu bu. Fernandes için çok bağırıp çağırdım ama inan ki şu anda iyi ki almamışız bu adamı diyorum, iç huzuru bozabilecek, takım hücumdayken topu kaptırıp geri bile bakmayacak bir adam Fernandes, inanılmaz duran top kullanıyor, çok yetenekli ama sorunlu, net sorunlu ve her hocayla problem yaşayabilir, velhasıl olmasada olur boşver:)
Cris için sayfalarca yazı yazılsa bu kadar güzel anlatılmazdı abi :) daha konuşmaya gerek yok  8) 8)

Alper konusunda seninle hemfikirim abi ama Alper mevcut hız ve dikine oynayabilme özelliklerinin yanında o bahsettiğin bitiri pas ( teknik) ve şut özelliği olsa şu anda Premier Lig de oynuyor olurdu :)

Gelelim Fernandes olayına , '' Caner '' de çok sorunlu bir oyuncu ama Ersun hoca ondan son derece iyi verim alabiliyor ,Ersun hocama oyuncu ilişkileri konusunda son derece güvenirim ben , her oyuncu olduğu gibi Fernandes de bir risk ama mevzu box to box ve nispeten yaratıcılık mevzusu ise 10 numara olur. her türlü sorun ve karakter sıkıntılarına rağmen o riske girilebilir diye düşünüyorum hele ki bu ligi tanıyor olması ve bonservis vermeden bu transferi yapabilecek olması beni çok cezbediyor.

son olarak bazı dostlarım kardeşlerimden diego alınsın ilaç olur tarzı cümleler gördüm, her fikre son derece saygım olmak ile beraber
Diego ve Robinho Brezilya futbol endüstirisinin Avrupa'ya attığı sağlam kazıktır. 36 yaşındaki Alex zaten şu hali ile Diego nun yaptıklarının yapar , ki biz şu 3 forvetli ve 3-4-3 formatına geçtiğimiz oyun düzeninde Diego gibi işin savunma tarafında neredeyse hiç olmayan bir oyuncunun bize yarardan çok zarar vereceğini düşünüyorum .
Alaibliyorsan Arteta'yı alalım madem öyle veya Rosicky gibi oyuncular bize daha çok yarar diye düşünüyorum ( twitterda söyleyim buraya yatmaya gelirse sıkıntılı olur ama oynamak isterse fayda sağlayabilir )

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
« Yanıtla #266 : 27 Aralık 2013, 10:27:34 »
Fernandes konusunda Ersun hocaya güvenmeni anlayabilirim ama çok detaya gitmeden sana birkaç bilgi daha vereyim. Takım içersinde kimseye doğru dürüst selam vermeyen, bu sürekli içki kokuyor diye şikayet edilen bir adam Fernandes :) kimseye sürekli oynama garantisi veremezsin adaletin varsa ama bu ister, iyide olsa ister kötüde olsa ister, Caner meselesi çok farklı çünkü çocuğun arkadaşlığında, takım içi ilişkilerinde bir problem yok Cem, adam saha içinde aşırı agresif, beni oyundan at diye yalvarıyor bazen hakeme, bunları dizginlemek daha kolaydır bir hoca için, hatta avantaja döndürdü bu agresifliği Ersun hoca ama Caner'in kafası çok farklı çalışıyor bazen saha içinde, delirtiyor bizide izlerken. Maç yeni başlamışken itiraz etmeye başlıyor herif ama sana sadece Karabük maçında yaptığı net 3 tane ters kademeyi hatırlatayım bu takım için ne kadar önemli olduğunu açıklamak için :) Fernandes bu takıma Alex gittiğinde gelseydi eğer ve söylediğin gibi kazanılmış olsaydı belki ama şu anda bu takımın ona ihtiyacı yok, aksine zarar verebilir diye düşünüyorum..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #267 : 27 Aralık 2013, 10:32:55 »
Fernandes konusunda Ersun hocaya güvenmeni anlayabilirim ama çok detaya gitmeden sana birkaç bilgi daha vereyim. Takım içerisinde kimseye doğru dürüst selam vermeyen, bu sürekli içki kokuyor diye şikayet edilen bir adam Fernandes :) kimseye sürekli oynama garantisi veremezsin adaletin varsa ama bu ister, iyide olsa ister kötüde olsa ister, Caner meselesi çok farklı çünkü çocuğun arkadaşlığında, takım içi ilişkilerinde bir problem yok Cem, adam saha içinde aşırı agresif, beni oyundan at diye yalvarıyor bazen hakeme, bunları dizginlemek daha kolaydır bir hoca için, hatta avantaja döndürdü bu agresifliği Ersun hoca ama Caner'in kafası çok farklı çalışıyor bazen saha içinde, delirtiyor bizide izlerken. Maç yeni başlamışken itiraz etmeye başlıyor herif ama sana sadece Karabük maçında yaptığı net 3 tane ters kademeyi hatırlatayım bu takım için ne kadar önemli olduğunu açıklamak için :) Fernandes bu takıma Alex gittiğinde gelseydi eğer ve söylediğin gibi kazanılmış olsaydı belki ama şu anda bu takımın ona ihtiyacı yok, aksine zarar verebilir diye düşünüyorum..
Abi Fernandes bir örnek aslında , ihtiyacımız olan oyuncu profili o .. zaten abi o yeteneklere sahip adamın karakter bazından sorunları olmazsa yolu buralara düşmezdi , bu adam Valencia ve Premier lig tecrübesi görmüş adam , ama ben yine de bazı oyuncular bazı takımlarda tutmayabilir derim ve inat ederim :)
buna en spesifik örnek Hagi dir. Real ve Barca günlerinden sonra bitti denilen adam geldi burada 4 sene neler yaptı hepsini gördük.
bonservis vermiyor oluşumuz beni cezbediyor abi :)
bugün o ayarda bi kaliteli oyuncu demek min 10 12 milyon euro demek ..
Fernandes olmaz başka bir isim olur ama mümkünse Diego olmasın :)

Çevrimdışı tcttntatu77

• Üye
« Yanıtla #268 : 27 Aralık 2013, 10:35:59 »
Tamam tamam istemeye gidiyorum adamı çiçeğimi çikolatamı alıp : ;D
Bu ne kadar ısrar kardeşim, seni mi kıralım, alalım döve döve adam ederiz napalım :)
İhtiyaç var mı? Evet ama bu haliyle değil..Hayırlısı bakalım

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #269 : 27 Aralık 2013, 10:38:56 »
Tamam tamam istemeye gidiyorum adamı çiçeğimi çikolatamı alıp : ;D
Bu ne kadar ısrar kardeşim, seni mi kıralım, alalım döve döve adam ederiz napalım :)
İhtiyaç var mı? Evet ama bu haliyle değil..Hayırlısı bakalım

abi aynen bu haliyle değil ama ben insana inanırım , insan yönetebilmek farklı birşeydir
haa bazı oyuncular vardır ne yaparsan yap verim alamazsın sorunludur kafadan sıyrıktır.
ama bazı oyunculara bazı camialar çok iyi gelir , kaliteli oyuncu ve evet sorunları olan oyuncu
o sorunların % 50 sini çok değil % 50 sini aşabilirse bu sistemde bize ilaç olur bence

ortasaha mızın Topal-Alper -Fernandes olduğunu bi an düşündüm...
İç saha maçlarında pirana gibi rakibi yeriz bitiririz :)