Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1508225 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler
« Yanıtla #5220 : 20 Kasım 2025, 15:27:41 »
Fenerbahçe Beko, Derya Yannier'in sözleşmesini 2 yıl uzattı!

Yagız

Saras’ın kalmasına işaret midir ben mi kafamda kurdum
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2025, 15:28:29 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #5221 : 20 Kasım 2025, 15:35:30 »
Fenerbahçe Beko, Derya Yannier'in sözleşmesini 2 yıl uzattı!

Yagız

Saras’ın kalmasına işaret midir ben mi kafamda kurdum
Saras ön koşul olarak Derya'yı öne sürmüş olabilir. İyi bir ilişkilerinin olduğu bilinen bir gerçek. Obra da zamanında, Gerardini yi önemsiyordu. Bence de koç'un kalmasına işaret bir haber...
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #5222 : 20 Kasım 2025, 16:02:05 »
Saras ön koşul olarak Derya'yı öne sürmüş olabilir. İyi bir ilişkilerinin olduğu bilinen bir gerçek. Obra da zamanında, Gerardini yi önemsiyordu. Bence de koç'un kalmasına işaret bir haber...

Bana da öyle geldi. Hiç hazzetmiyorum ama "gülü seven dikenine katlanır"

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #5223 : 20 Kasım 2025, 17:14:52 »
aynı fikirdeyim ama sarasın sonu da bu derya yüzünden olacak...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #5224 : 20 Kasım 2025, 17:37:08 »
aynı fikirdeyim ama sarasın sonu da bu derya yüzünden olacak...
Katılmıyorum. Sarasın sonunu oyuncular getirebilir. Özellikle de yönetemeyeceği türden oyuncular alınırsa! Stil ve karakter olarak Obra gibi zor bir karakter, talepkar bir karakter. Oyuncular mutlak ölçüde kendilerini teslim ettiklerinde sene sonunda verdiği sözü yemeyen bir karakter. Bu nedenle, yönetici seçimlerinden ziyade, oyuncu seçimlerinde Saras'ın çizgisinden çıkılmamalı...

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Arif
« Yanıtla #5225 : 21 Kasım 2025, 00:14:39 »
Katılmıyorum. Sarasın sonunu oyuncular getirebilir. Özellikle de yönetemeyeceği türden oyuncular alınırsa! Stil ve karakter olarak Obra gibi zor bir karakter, talepkar bir karakter. Oyuncular mutlak ölçüde kendilerini teslim ettiklerinde sene sonunda verdiği sözü yemeyen bir karakter. Bu nedenle, yönetici seçimlerinden ziyade, oyuncu seçimlerinde Saras'ın çizgisinden çıkılmamalı...

Aslında katılmadığın aynı şeyi söylüyorum, sen mobil uzun isteyen adama marjanovic alırsan, kafası gidik skylar mays boston gibi adamlar gelirse, aylarca beklediğin Fernando micic gibi adamları bekleyip, fırsatı kaçıran adama bel baglarsan o senin için Sonun başlangıcı olur.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2025, 00:15:53 Gönderen: Civa »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #5226 : 21 Kasım 2025, 09:43:01 »
Aslında katılmadığın aynı şeyi söylüyorum, sen mobil uzun isteyen adama marjanovic alırsan, kafası gidik skylar mays boston gibi adamlar gelirse, aylarca beklediğin Fernando micic gibi adamları bekleyip, fırsatı kaçıran adama bel baglarsan o senin için Sonun başlangıcı olur.
Tam olarak öyle değil. Obradan örnek vereceğim.

Kısa oyun yönlendirici ve sözünü geçirebileceği bir adam istedi. Nando De Colo getirdik. Kim karşı çıkabilir ki, herkes muazzam bir iş başardığımızı düşündü. Yine aynı şekilde, ceza şutu kesen, bire birde becerikli, olursa biraz atlet, uzunların arkasında durabilecek bir profil istendi, Derrick Williams getirildi. Kağıt üstünde muazzam görünen iki yıldız, bize sonun başlangıcını getirdi aslında. Obra, dışarıdan takıma hakim gibi görünse de aslında hiç bir zaman mutlak öğretici rolüne bürünemedi. İstediği setleri tam olarak yürütemedi. Saman alevi gibi sönen sistemin, işlemediğini anladığında iş işten çoktan geçmişti.

Şimdi Saras'a dönecek olursak. Tıpkı Obra gibi, A-B-C-D gibi çok geniş planlar yaptılar sene başında. O kadar seçici ki; karaktere, mali disipline ve kendi sisteminin gerekliliklerine sıkı sıkıya bağlı. İlk istenilen oyuncuların getirilememesi yüzünden sonraki planlara geçiş yaptılar. Bir adam para yüzünden bize gelmiyorsa, benzer parayı vermenin takıma ve organizasyona katkısını De Coloda gördük. Uzak dursunlar öyle yıldızlar... Her zaman kağıt üstünde çok iyi görünen, çok iyi katkı verecek anlamına gelmez. Bakınız, önceki senelerde Baldwin, Hall, Colson eklemeleri de bir plan dahilinde yapıldı. Buraya getirdiği adamların hepsi diyemem ama, çoğu ona ayak uydurdu. Ellerinde zaman zaman kumar oynadıkları oyuncular da oldu. Adı üstünde kumar işte; tutmama ihtimali, tutma ihtimalinden daha yüksek.

Geçen sene Hall için söylenenler ortada. Hall'un bu sene geldiği nokta da ortada. Şimdiden bağlamazsak, büyük ihtimal, yıllık 2-2,5 üstü bir paraya taliplisi çok olur. Aynısını Boston için düşünüyorum. Sakatlık sorunu yaşayıp, takıma ve Saras'a adaptasyonu çok örselendi. Sabredebilirsek, Şubat - Mart gibi, bu adamı nasıl tutacağız diye düşünür dururuz.

Sene başından beri, insanlar transferle çözülecek sorunlarımızın olduğunu düşünüyor. Aslında, ana ihtiyacımız skor gücümüzü direkt etkileyecek olan yeni gelenlere sabır etmek ve bu dönemde iyi savunma yapmak. Belki 1 transfer ile de uzun rotasyonunu sağlamlaştırmak. İşler savunmada yavaş yavaş rayına girerken, hücumda daha yolumuz var. Ama bana göre hücumdaki asıl eşik atlama noktamız, Boston ve Tucker ın adaptasyonu ile paralel.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Arif
« Yanıtla #5227 : 21 Kasım 2025, 14:34:42 »
hucum kısmına katılıyorum ama savunmada işlerin oturduğunu düşünmüyorum, iyi savunma yaptığımız sekanslar geçen sene birbirini tanıyan beşler ve oyuncularla yaotığımız kısımlar, özellikle çift maç hafatları ve rotasyon oyuncuları girdiğinden çok falza hucum ribaundu veriyoruz kısalar adamlarını kaçırıyor..vs, tht belki ama bence bostondan ne savunma hucum ne katkısı alacğaımız düşünmüyorum ara ara patlama yaptığı maçlar olacaktır tabi ama bu takımın oyuncusu değil, onun üst modeli tecrübeli mccollumu niye gönderdik o zaman.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #5228 : 21 Kasım 2025, 16:14:15 »
hucum kısmına katılıyorum ama savunmada işlerin oturduğunu düşünmüyorum, iyi savunma yaptığımız sekanslar geçen sene birbirini tanıyan beşler ve oyuncularla yaotığımız kısımlar, özellikle çift maç hafatları ve rotasyon oyuncuları girdiğinden çok falza hucum ribaundu veriyoruz kısalar adamlarını kaçırıyor..vs, tht belki ama bence bostondan ne savunma hucum ne katkısı alacğaımız düşünmüyorum ara ara patlama yaptığı maçlar olacaktır tabi ama bu takımın oyuncusu değil, onun üst modeli tecrübeli mccollumu niye gönderdik o zaman.
Bir oyuncuya istediğimizi yaptırmak istiyorsak, bunun en akılcı ve etkili çözümü, diğer oyuncuları örnek göstermek;

Tabiki, eski oyuncularımız dişlileri sıkınca savunmada daha derli toplu olduk. Bunu diğer oyucular da görecek. Buna ayak uydurmak zorunda kalacaklar. Zaten karakter bu yüzden önemli. McColllum geldiğinde hiç fark etmediniz mi, kariyerinin hiç bir anında bu denli yoğun savunma yapmayan adam nasıl yırttı kendisini. Bu sezon böyle bir katkı alınamayacağı tahmin edilmiş olmalı ki 38 ine giden McCollum'u gönderdiler diye ne Sarası ne de Deryanın eleştirilecek bir yanı yok bence. Boston, henüz bunu anlamadı. Anladığında ise, bal yapan arı nın yanında, kovanını koruyan arıya dönüşünce, işte o zaman tadından yenmeyecek. Ha savunmada defo olursa, zaten süresi sınırlı olacaktır. Saras ona gerekli mesajları veriyor. Saras, şu an takımın yıldızlarından Tarık'ı her maç nasıl "haşlıyor" savunmada hata yaptığında. Dikkat edin, Boston'da henüz böyle haşlamalar olmadı. Belki de hiç olmayaca, ama diyorum ki eğer olursa çıtayı yükseltiriz, CJ McCollum'u isteriz yerine.

Geçen sene de ribauntlarda sıkıntı çektik, adam karşısında kalmada sıkıntı çektik bir sürü şeyi çözmek için Saras bir süre sonra, "ne transferi, bırakın bizi, bir arada kalalım, birlikte çalışmaya ihtyacımız var" söylemleriyle, takımın ihtiyacını net şekilde ortaya koymuştu. Elbette, McCollum ve Birch kumarları tuttu, bu yadsınamaz gerçeği kabullenmekle birlikte, oyuncunun en büyük aynası yine yanı başındaki oyuncu arkadaşı oluyor.

Oyuncu karakteri doğru olursa, De Coloya yaptıramadığın savunmayı, Devon Hall'a yaptırabiliyorsun...
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2025, 16:20:53 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5229 : 21 Kasım 2025, 18:09:28 »
Biraz kisilerden bagimsiz ve gercekci dusunmek zorundayiz.

Sarasi cok seviyoruz gecen sene inanilmaz bir basariyla underdog bir sampiyonluk ilan ettik bu hem kocun hemde oyuncu grubunun yarattigi ozel bir basaridir.

Ayrica derya yannier ve ugur ozanda cok buyuk bir katki sunmustur ne kadar elestiriler olsada onlarda bu yapinin mimarlarindan.

Simdi gerceklige geri donerek tekrar baktigimizda bu sene kurulan kadroyu bende yetersiz goruyorum ve gun sonunda gecen sene sapkadan cikan tavsanin bu sene bu gidisat devam ederse cikmayacagini dusunuyorum.

Bence bu sene kurulan kadroda bir suru etkende var cok buyuk bir butcenin olmayisi bence olan parayi dogru oyuncu secimleriyle kullanamamak gibi gibi .

Ama sonucta sarasta a ve b tercihleri belki sonuc almamis olabilir ama her zamanda en cok parayi harcayan sampiyon olmuyor burda kurulan kadroda ki oyuncu secimlerinde sarasi da elestirmek zorundayim piyasada cok iyi oyuncular varken sezon basi bunlar degerlendirilebilir ve cok daha iyi tercihler yapilabilirdi.

Simdi gunun sonunda belki yine sapkadan bir tavsan cikicak ki insallah cikarda biz yaniliriz.

Ama bu sene olacak bir basarisizlik bizleri uzsede hem yoneticilerin hem de sarasin bence yeteri kadar basarisizlikda da destek gormeye haklari var.Kisacasi kredileri var.

Normal olan bir daha ki senedede ayni basarisizlik devam ederse allah korusun ozaman hem yoneticiler hem sarasla bile guzel bir sekilde yollar ayrilir.

Burasi Fenerbahce hakedene hakkettigi saygiyi ve destegi gostermeliyiz tabi ki OLMASİ gerektigi kadar.

Ayrica murat murathanoglu cenk duruk gibi takim asagiya dogru giderken daha da elestirilerin dozunu kaciran takimin ve subenin asagiya cekilmesini istercesine soylemlere izin verilmemeli ve alet olunmamali.

İnsallah biz her sene basarili olalim 100 sene boyunca ayni antrenor ayni sube ile devam edelim asil onemli olan sey fenerbahce.