F4 geçen seneki aynı dörtlü olur büyük ihtimal. İlk iki maçtan birinde pana deplasmanda bir galibiyet çıkarırsa Real'in işi çok zor olur ama.
Kaunas'ın bu dört takımdan hiçbirisini eleme şansı yok. Elerse de asrın süprizi olur.
Kaunas dururken Baskonia'yı tercih etmek de ilginç 
Baskonia da Kimki de iki maçta da yendi Kaunas'ı. Özellikle Baskonia iki maçta da duman etti.
Bence değerlendirme yaparken takımların biribiri arasındaki maçları baz almak bize yanlış yaptırır. o zaman şöyle değerlendirmek gerekir di, kaunas hem bizi hem cskayı yendi yenildi, baskonia da kaunası iki maçta yendi, değerlendirme çok doğru sonuç vermez bize.
ben takımları karşılaştırırken kimin kimi yendiğinden ziyade, oyun sistemi ve kapasitesi üzerinden değerlendiririm ki doğrusu bu değil mi?
o zaman kısaca bakalım. bizim oyunda gardların oyunu çok belirleyici hale geldi. ikisinden biri iyi oynadığı zaman, sadece sayıdan bahsetmiyorum, genel olarak, maç kaybetmiyoruz. oyun kurucularımız ne zaman kötü oyunuyor. baskı yedikleri zaman. ama dikkatinizi çekerim baskı sadece kısa dan değil perimeterde oyuna başlarken uzunlardan da geldiği zaman bizimkiler bocalıyor. sloukas bu baskıyı yemediği maçlarda şov yapıyor. yediği maçlarda salaklaşıyor. ikinci olarak ta adam değişmeli savunmayı yeterince cezalandıramıyorduk, ama son khimki maçında ve zalgiris maçında bunu aşmış gibi görünüyor.ayrıca en önemli zaaflarımızdan birisi, perimeter savunmamız zayıf. kısalarımız geçildiği zaman içeride uduh olmadığı için perişan oluyoruz.örneğin ilk maç kaunas.
1 hem baskonia hem de khimki garda baskıyı yeterince yapamıyor, ayrıca gardları drive eden değil, şutör cinsinden, onun için bu adamları iki maçta da yendik.
2 kaunas ise hem uzunları ile hem kısaları ile garda baskıyı çok iyi yapıyor. ayrıca pangos pire gibi, bizim kısa savunmamızı pert ediyor. savunmanının dengesini bozuyor. onun için ilk maç yenildik, ikinci maçta son 4 dakika ya kadar maç, kafa kafaya geçti.
ben 3 takımı da 3-0 la geçeceğimizi düşünüyorum ancak baskonia ve kimki de belki deplasmanlardaki maçlarda zorlanırız, o kadar, ama kaunasla tüm maçlar başa baş geçer, hatta maç kaybedersek 1 tane onuda içeride kaybederiz diye düşünüyorum.
sözün özü, kaunas bize biraz daha fazla stres yaratır.