http://www.altinciadam.com/2014/07/22/ozel-roportaj-henry-turner/ÖZEL RÖPORTAJ: HENRY TURNER

Fenerbahçe taraftarları için basketbol ve efsane deyince elbette bir çok isim akla gelir. Zira Fenerbahçe taraftarı kolay sahiplenir, kolay benimser ve zor unutur. Henry Turner, Türk vatandaşlığı aldıktan sonraki ismiyle Hakkı Uzun da, Sarı-Lacivertli formayı terlettiği 3 yıl boyunca Fenerbahçeli taraftarın gönlünde taht kuran, yaşı 25 ve üzerinde olan hemen herkesin özlemle hatırladığı efsanelerden birisidir.
Bu röportajın ortaya çıkma sebebi de zaten 90′lı yılların ortalarında basketbol ile yeni tanışan çocuklar olan ekibimizdeki Fenerbahçeli arkadaşların, İbo – Turner – Dallas üçlüsüne duyduğu sevgi ve özlemdir.
Altıncı Adam ekibinde yer alan Fenerbahçeliler olarak; basketbolu sevmemizde en büyük pay sahibi olan bu isimlerden ulaşabildiğimiz Henry Turner’ı hem genç nesillere tanıtmak, hem de kendisini izleyenleri o günlere götürmek istedik.
Buyrun başlayalım…

Öncelikle röportaj isteğimizi nazikçe kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Altıncı Adam ekibindeki Fenerbahçe taraftarları olarak belirtmeliyiz ki; basketbolu sevmemizdeki en büyük pay sahiplerinden birisiniz. Fenerbahçe forması giydiğiniz dönemde bizler küçük birer çocuktuk. Bugün neredeyse orta yaşlara geldik ve halen aklımızdasınız. Bizim neslimiz için bir ilham kaynağıydınız çünkü…
Bugün ise Fenerbahçe’nin basketbol tarihinde yer alan en büyük efsaneler arasındasınız…
Henry Tuner: Çok teşekkür ederim…
Soru: Pek çok Fenerbahçe taraftarının şu anda ne yaptığınıza dair en ufak bir fikri yok. Basketbolu bıraktıktan sonra neler yaptığınızdan biraz bahsedebilir misin bizlere?
Henry Turner: Şu anda Sacremento Kings maçlarının canlı yayınında görev alıyorum. Radyo ve televizyonda Kings analizleri yapıyor ve takımın maçlarını yorumluyorum.
Soru: Çok uzun bir kariyere sahipsiniz. Geriye dönüp baktığınızda Fenerbahçe’de geçirdiğiniz günleri kariyerinizde nasıl bir yere koyuyorsunuz?
Henry Turner: İstanbul’da olmayı çok seviyordum. Geriye dönüp baktığımda Dallas ve İbo ile oynamanın, gerçekten bütün kariyerimin en önemli anları ve özeti olduğunu söyleyebilirim. Harika günler geçirmiştik.
Soru: Fenerbahçe maceranızda yaşadığınız en mutlu an ve en büyük hayal kırıklığı nedir?
Henry Turner: En mutlu olduğum anlar oynadığımız derbi maçlarıydı. Özellikle de Galatasaray ile oynadığımız maçlar. Fenerbahçe’de takım arkadaşlarım ile beraber çok güzel günler geçirdik ancak tek kötü taraf şampiyonluğa ulaşamamamız oldu diyebilirim. Bana kalırsa şampiyonluğa çok yakındık… Sadece ama sadece bir oyuncu kadar uzakta olduğumuzu söyleyebilirim. Eğer ertesi yıl da kadroyu koruyup, sadece bir oyuncu daha ekleyebilseydik, inanıyorum ki şampiyonluk kilidini açacak anahtar adım atılmış olurdu ve hedefe ulaşmayı başarırdık.
Soru: Fenerbahçe taraftarları için “Big 3″ olarak tabir edilebilecek efsane üçlünün parçalarından biriydiniz. İbrahim Kutluay, Dallas Comegys ve Henry Turner isimleri Sarı-Lacivertli taraftarların bugün halen daha hafızasında. “Big 3″ ve takım arkadaşlarınız hakkında neler söylersiniz? Ayrıca takım kimyanızdan da biraz bahseder misiniz?
Henry Turner: Oyuncularının sevdiği basketbol tarzını çok iyi anlayan bir coach ile harika bir takım kimyasına sahiptik diyebilirim. Coach Murat Özgül o dönemler çok genç olsa da, bizleri nasıl kullanması gerektiğini gerçekten iyi biliyordu. Levent Topsakal gibi bir lidere, Zaza Enden gibi bir savaşçıya ve tabii ki skor üretiminde de büyük 3′lüye sahiptik. Takım olarak başarılı olduğumuzu ve mükemmel bir takım kimyasına sahip olduğumuzu düşünüyorum.
Soru: Kırık bilekle oynayarak tamamladığınız Galatasaray maçı ve yaptığınız blok… Bize biraz bu inanılmaz anları anlatabilir misiniz?
Henry Turner: WOW… Galatasaray maçı… Her zaman içimizdeki en iyiyi ortaya çıkarırdık o maçlarda. Taraftarlar için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyorduk! Oynanan oyundan daha büyük tek bir şey var; o da taraftarlar. Bu yüzden tamamen onlar için sahaya çıkıp her şeyi yapıyorduk! Ben de öyle yaptım…
Soru: Euroleague ve Fenerbahçe maçlarını izliyor musunuz? Fenerbahçe’nin yeni salonunu görme şansınız oldu mu?
Henry Turner: Doğrusunu söylemek gerekirse hayır… Avrupa basketbolunu pek fazla izleyemiyorum. İşim gereği sürekli Sacramento Kings maçlarını takip etmek durumundayım. Ayrıca draft zamanı için de kolej basketbolunu takip ediyorum. Ancak bir gün Türkiye’ye dönüp, arkadaşlarım ve taraftarları ziyaret etmeyi çok isterim. Belki bir gün bunu gerçekleştiririm. Neden olmasın…
Soru: Avrupa ve Türkiye’de şu an oynanan basketbolu, sizin zamanınızda oynanan oyunla karşılaştırabilir misiniz? Ne tür farklar görüyorsunuz?
Henry Turner: Avrupa basketbolu benim oynadığım dönemden bugüne dek çok büyük mesafe kat etti. Şu anda yetenek anlamında Avrupa, NBA seviyesini yakaladı diyebilirim.
Soru: Eklemek istediğiniz bir şey veya Fenerbahçeli taraftarlara iletmemizi istediğiniz bir mesaj var mı?
Henry Turner: Taraftarlara bir mesajım olacak… Onları hiçbir zaman unutmadığımı ve Türkiye’deki günlerimi her zaman için mutlulukla hatırlayacağımı bilmelerini istiyorum. Hayatım boyunca Sarı-Lacivert kalacağım…
Henry Turner’ı seyretme şansı bulamayanların hakkında fikir sahibi olması için Panionos günlerinden bir video…
edit : emeği geçenlere ve en çok sambaras Uğur kardeşime teşekkür ediyorum...