Son birkaç gündür aklıma takılan bazı şeyler var ve bu konuyla ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
Şuan hazırlık dönemindeyiz ve 7 tane yeni oyuncu geldi.Gloria Cup ta sırasıyla Kızılyıldız,Cska-Oly ile oynadık.İlk rakibimiz güc ve tecrübe olarak hem diğer rakiplerimize hemde yeni kurulmuş olsak da bize göre zayıf bir takımdı,o yüzden bir şekilde bireysel performanslarla maçı kazandık.Cska ve Oly maçlarında ise istemediğimiz sonuçlar aldık ama unuttuğumuz birşey var;
Maçlarda çıkan ilk beşimiz:Hickman-Goudelock-Serhat-Vesely-Semih
Cska ilk beşi:Jackson-Fridzon-Markoishvili-Vorontsevich-Kaun
Oly ilk beşi:Spa-Lafayette-Lojeski-Printezis-Dunston
Yani biz ilk kez bir arada oynayan oyuncular topluluğundan oluşmuş bir takımken,rakiplerimiz ise nerdeyse tamamı birkaç yıldır bir arada oynayan oyunculardan oluşmus takımlardı ve atlanmaması gereken en önemli nokta ise,biri 3 yıldır final four oynuyor diğeri son 3 yılda iki kez şampiyon olmuş.Kısaca kendimizi dev aynasında görmenin bir anlamı yok şu aşamada yeni kurulmuş hiçbir takım o kalibredeki takımlarla mücade edemez.
Son bir haftada 6 maç yaptık,birazcık sporla alakası olan herkeste bilir ki hem yoğun ve ağır idmanlar yapan hemde bu kadar kısa sürede 6 maç yapan takım fiziksel ve mental açıdan yıpranır.bizde tam olarak bunun ceremesini çektik.
Benim gözümde maçları kaybetmenin ve bu kötü oyunun tek mantıklı açıklaması;aşırı yorgunluğun yol açtığı fiziksel ve mental yıpranmadır.
Bu takıma transfer gerekir veya gerekmez artık bunun tartışmasını yapmanın bir anlamı yok.O yüzden boşu boşuna kimsenın birbirini kırmasına da gerek yok.Bana göre transfer gereklidir,Obraya göre değildir.Koç Obradoviç olduğuna göre benim düşüncem ne olursa olsun pek bir önemi yok.Sezon sonu gelir takım transfer yapılmadı diye başarısız olursa o zaman hesap vermesi gereken herkes hesabını verir.
Forumdaki herkesten ricam takıma biraz zaman tanıyalım,eleştirilecek birşey varsa bunu yapmaktan çekinmeyelim ama bunu yaparken kimseyi kırmadan,incitmeden,herkesin eleştirisine saygı duyarak yapalım.
Ben takıma da koça da güveniyorum başarılı olacağımıza da inanıyorum.Gün birlik olma günüdür.Ayrılık,gayrılık bizim Fenerbahçeliliğimize yakışmaz...
Bayağı da uzun bir yazı oldu hepiniz hakkınızı helal edin