Fenerbahçe Dergisinin Ricky Hickman ile yaptığı röportajdan başlıklar;
• Ricky Hickman: "Fenerbahçe Ülker çok büyük hedefleri olan bir takım"Bu ay, son Euroleague Şampiyonu Maccabi Tel Aviv'den Fenerbahçe Ülker'e transferi gerçekleşen yıldız oyuncu Ricky Hickman'la bir araya geldik.
29 yaşındaki Birleşik Amerikalı oyun kurucu, topu yönlendirebilmesi, çabukluğu, enerjisi, istikrarlı yapısı ve çembere çok güçlü bir şekilde giden yönüyle dikkatleri çekiyor.
Her iki guard pozisyonunda da başarıyla forma giyebilen deneyimli oyuncu, Maccabi Tel Aviv'in geçtiğimiz sezon elde Euroleague Şampiyonluğu'nda da önemli pay sahip.
Avrupa şampiyonu bir takımdan Fenerbahçe Ülker'e gelen Ricky Hickman, transferi ile ilgili, "Fenerbahçe Ülker gelişim içinde ve çok büyük hedefleri olan bir takım. Bu kararımda önemli bir etken oldu. Avrupa'nın en iyi koçlarından belki de en iyisi olan Obradovic'in de burada olması kararımı etkiledi. Fikirler örtüşünce böyle bir karar almak çok da zor olmadı" dedi.
Kariyeri, hedefleri ve birçok konuyu konuştuğumuz Birleşik Amerikalı oyun kurucu ile keyifli bir röportaj;
Röportajdan derlenen başlıklar:
01: Kariyerimin çıkış bölümünde Obradovic gibi bir isimle çalışmak çok önemli. Maccabi Tel Aviv'de de David Blatt gibi önemli bir isimle çalıştım. Bu transferimde önemli noktaydı. Onunla birlikte çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Çünkü kariyerim hep bir şeyler öğrenerek geçti.
02: Birçok yetenekli oyuncuya sahip bir takımız ve güçlü yanlarımız var. Sıkı çalışıyoruz ve sert bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Yapılan çalışmalar neticesinde iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.
03: Basketbolu çok seviyorum. Sadece maç zamanlarında değil, izinli ve arada olan dönemlerde de çalışıyorum. Antrenmanlardan sonra ekstra çalışmalar yapıyorum. Eve gittiğimde bile her zaman basketbolu düşünüyorum. Basketbol benim hayatımın çok önemli bir parçası. Bu da gelişimimin en önemli faktörlerinden biri.
04: Eurolegue sezonu uzun bir süreç aynı şekilde lig de öyle. Uzun bir sezon bizi bekliyor. Adım adım ilerlemekte fayda var. Maç maç ilerleyip, hedefleri gerçekleştirdikten sonra geriye bakıp değerlendirmek gerekiyor. Bütün kulvarlarda başarıyı hedefliyoruz.
05: ABD'li basketbolcunun eşi April Hickman'a Ricky Hickman'ın nasıl bir baba olduğunu sorduk. April, "Ricky, sorumluk sahibi iyi bir baba. Yoğun geçen sezon öncesi çalışmalarına rağmen bebeğimizin bakımında bana çok yardımcı oluyor" diye cevap verdi.