Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373880 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ebony

• Ziyaretçi
Mac sonu tv programlarında matem var...gs nasıl yenılır dıye kafa yoruyorlar....lıgtv'de tufan ersoz hakemlere bagladı yenılgıyı....sert oynattılar fener'i dedı...bayagı gırmış bunlara

Maç öncesi de fb nin gs yi 4 maç yenmesi çok zor dedi..sonra çevirdi lafı gs nin de zor dedi:)

Çevrimdışı bugra

• Üye
  • Yer: İstanbul
Takım bugün doğru basketbol oynadı, 24 asist ve 2 sayılıklarda yakalanan yüzde çok şey anlatıyor. Aslında bugünlerin sinyalleri ligin son haftalarından itibaren gelmeye başlamıştı.

2. maçı rehavete kapılmadan aynı ciddiyetle oynamak lazım, ondan sonrası daha kolay olacak. 4-1 veya 4-2 ile bitireceğiz inşallah, zerre şüphem yok..

Çevrimdışı bugra

• Üye
Emir 17-18 dakikayı geçmemeli, yapabileceklerinden ötesi yüklenmemeli. Taraftar olarak biz de suçluyuz. Emir Bodiroga değil evet ama tu kaka yapılacak oyuncu da değil, hele ki yerli olarak oynuyorken.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bu konuyu daha once de konustuk.  Ben Emir'in X kalitesinde yapacagi 5 isi; Bjelica'nin 3X kalitesinde yapacagi 3 ise tercih etmem mumkun degil.  Emir'in bahsettigin farkli isleri yapma yetisinin her birini cok kaliteli bicimde yaptigini dusunuyorsan, seninle hemfikir olamayiz. 

Karar verme mekanizmasindaki sikinti zaten bizim en ust cerceveyi cizen husus.  Buraya oradan geldik.  Karar verme mekanizmasindaki sikintiya ragmen, Bjelica'nin umut vermesinin sebebi ise, demin bahsettigim "kumas" meselesi.  Emir'de bahsettigin potansiyel olsa idi ve her turlu degisik pozisyonu yeterli kalitede oynamaya muktedir olsa idi, Bodiroga'miz hayirli olsun derdik. 

Acikcasi ben Emir'de, Avrupa'daki akranlarindan onu ayirt ettirecek, one cikartacak bir yetenek veya potansiyel olduguna inanmiyorum (kelimeleri dikkatli secmek lazim; kotu oyuncu demiyorum zira.  Nuansa dikkat).  Oysa ben Bjelica'da bu nev'iden bir potansiyel olduguna dair sonsuz inancim var. 
Sen işin kinetik kısmına giriyorsun abi..

Emir o yaptığı her işi üst düzey yapma imkanı var. Bugün mesela net bir şekilde bunu koydu. İki yıl önce bir Beşiktaş maçında trible double yaptığında da bunu görmüştük ancak bunu hem uzun vade de hem de kısa vade de sürekliliğe çeviremiyor..

Bu da onun yeteneklerinin sadece potansiyelde kalmasına neden oluyor..

Ki ilk çıktığı günde 2006'da İzmir'de Ümitler Şampiyonasına damga vurarak gelmişti. Her zaman da Bodiroga olabilir mı düşüncesiyle sorgulandı ama olmadı..

Olmamızı Emir'in bunu kinetiğe dökememesindendir.. Yoksa potansiyel açısında bunu yapabilir..

Bjelica'yı çok abartıyoruz.. Bjelica'nın yetenekleri muazzam. Belki de yeni Khyrapa ama o da daha hiç bir şey ortaya koymadı.. Kariyeri boyunca iyi geçirdiği gözüyle bakabileceğimiz bu seneyi bile inişli çıkışlı geçirdi.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Utkan, bahsettigin husus kinetige cevirme meselesi degil.  Potansiyel dedigimiz seyin sen iki gorunumunden zaten bir tanesini goz onune almis.  Bu iki gorunumu ozetlemem gerekirse:

(1) Birinci yaklasima gore (senin degindigin), potansiyel dedigimiz sey belli vakalarda ortaya cikan, belli bir kapasitenin tezahurudur diyebiliriz.
(2) Ikinci yaklasima gore ise, belli zamanlarda, nadiren ortaya konan performanslari potansiyel ile bagdastirmamak gerekir, zira bunun gerceklesmesini saglayan unsurlar cok farkli dinamiklere bagli olabilir. 

Ben ikinci gorusun burada agir bastigini dusunuyorum.  Neden dersen: Birinci yaklasim, bence spesifik konteksi goz onune almayan, cok genel bir yaklasim.  Simdi atiyorum, Artvinspor ile oynanan Turkiye Kupasi 1. tur macinda Emir'in ortaya koydugu 30 sayi, 19 ribaund, 15 assistlik performans bize onun potansiyeli ile ilgili yanlis bir izlenim yaratir.  Birinci yaklasimin yanlisi, belli bir kontekste husule gelen hadiseyi, genelgecer hale getirmektir. 

O yuzden, basindan beri temas ettigim husus buydu: senin anladigin sekliyle Emir'deki potansiyelin cok da matah bir potansiyel oldugunu dusunmuyorum.  Bjelica'daki durum cok farkli.  Bazi seyleri yaparken, farki, kaliteyi hissediyorsun.  En basit yaptigi seylerde bile bu var.  Emir'in inanilmaz performanslar ortaya koymasi cok farkli bir hadise; onu bir kenara koy.  Hicbir zaman, Emir'in yaptiklarina bakip, "vay be adam gercekten cok farkli, cok kaliteli" demedim.   

Belli vakalardan daha çok o oyuncunun o işi dair potansiyeli olduğunu düşünmem için belli bir kaç yerde bunu en azından 2-3 kez yapmış olması gerektiğini düşünüyorum.

Şimdi ben Emir'in potansiyel açısında her şeyden tam olarak yapabilecek bir oyuncu olduğunu iddia ediyorum.

1. Atıyorum üstün pas kabiliyetini 5 maçta gördüm diyelim. Ancak 5 maçın zorluğu önemli. Sert ve en azından belli bir kalite üstü takımlara karşı.. Ben onun potansiyel açısından böyle bir yeteneğe sahip olduğunu iddia ederim.
2. Ben Emir'ın her maçta farklı farklı özelliklerini en iyi kalitede gördüm diyelim bundan sonra bunların hepsini ayna anda yapabiliyor mu ona bakarım. Bunu da belli bir maç sayısının üstünde yapabiliyorsa (tabiiki sert maçlar olmak üzere) ben bu oyuncunun bu potansiyele sahip olduğunu düşünürüm.

O potansiyele sahip olması bence takımda kalmayı ya da ona artı bir özellik katmaya hak ettirmez. Sadece bu oyuncunun böyle bir potansiyelli var onu bilirim..

Emir bu yerden yere vurduğumuz sezon da bile Euroleague'de normal sezonu MVP bitirdi abi..

Bjelica konusu çok farklı bir mevzu.. Bjelica'dan kalite akıyor onu kabul ediyorum. Bjelica bence her özelliğe ile 10-8 bir oyuncudur.. Hatta bugün en iyisi denilen Mirotic'ten yetenek anlamında daha iyidir.  Ancak onun sıkıntıları var abi. Ve bu sıkıntıların ne kadarı takımdan ne kadar kendisinden geliyor daha çözemedim.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Ha bu arada, sunu da soyleyeyim.  Ben cogunlukla voleybol izlerim.  Ondan da pek anlamam ya neyse.  Diyecegim su; basketboldan fazla anlamam.  Burada yazanlarin bilgisinin cok azina bile sahip degilimdir.  Bjelica'yi da ne yalan soyleyeyim, adamakilli bu sene izledik desek yeridir.  Adam belli ediyor, yahu?  Ben mi yanlis goruyorum?    :)

Şöyle diyeyim abi sezon öncesi Kleiza mı Bjelica mı daha riskli transfer deseydin Bjelica derdim. Bjelica'nın yetenekleri her zaman çok belli bir oyuncuydu ancak  her zaman sezon içerisindeki istikrarsızlıkları ve uyum sıkıntısıyla bilinirdi.

Kalitesi tartışılmaz bize gelmeseydi Barca'ya gidecekti ama riskli transferdi.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
Yorumcular gs sut sokamadi diyorlarsa fark 8-10 civari dolasirken maşallah 8-13 atmislardi...daha ne atacaklar..sonra düştü...
Gs kotu değildi..bence biz iyiydik..biz istediklerimize attirtmadik o sayilara..gereksizler atsin dedik..ama olsun varsin öyle bilsinler..onlar çok kötüydü...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Maç o kadar rahat gitti ki, en sevindigim anlar;
Berkin 2/2 faul atması + bir de orta mesafe sokması  oldu :)
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı sambaras

• Üye
  • Yer: Ankara
Arroyo ile Marko'dan birini kes bitiyorlar. Formül net. Çeşitlilikleri sıfır.
Bugün ikisi de kötü olunca çok çok rahatladık.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Takım olarak çok iyiydik ama bana göre maçın yıldızları Bo ve Zoric... Bo sakatlanmasaydı Triple double'a doğru gidiyordu. :D Zoric ise Euroleague'de 10-15 dakika süre alırsa ciddi katkı vereceğini kanıtladı. Süresi arttıkça çok yıprandığı için EL'de bizi delirtmişti. :) Özellikle Oğuz'un dönmesinden sonra tek alternatif olmaktan çıktı ve gerçek Zoric'i izlemeye başladık.

Bojan hücumda kötüydü ama Arroyo'u müthiş savundu. Önce Bobby Dixon, şimdi de Arroyo... Gerçekten savunmada sınıf atladı.

Koç ikinci yarıda takım gevşediği anlarda tam zamanında molalarını kullandı. Molalardan da çok iyi döndük. Herhangi bir strese mahal vermeden kazandık maçı.

Perşembe günü daha zor bir maç olacak. Galatasaray maça çok daha dirençli başlayacaktır.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Emir'in MVP olacağını daha önce söylemiştim, tekrar tekrar söylemeye gerek duymuyorum, kendisi her maç sahada söylüyor.

Çevrimdışı FeNeRiM669

• Üye
  • Yer: Almanya
ölüm kalim maclari (2)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
ilk periyot fark 5-6 cıvarı gezer; devre bu farkla biter...3.periyot sonunda fark 10-12 olur...mac oyle biter...

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
izleyemedim ama güzel maç olmuş, elindeki tek silah olan üçlükleri sokamayınca Galatasaray'ı yenmek cidden kolay :)

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #1199 : 04 Haziran 2014, 09:45:25 »
adım adım geliyor kupa :)