doğal olarak rakibin neler yapabileceği üzerinden konuşuyoruz, sadece bu maçı değil, tüm oynanmış ve oynanacak maçları.
karşı taraftan bakınca işler buradan bakınca bizim gördüğümüze göre çok daha zor gözüküyordur sanırım.
5 numarada furkan'ın getirdiği bir rebound avantajı olsa da, oğuz ve zoriç gibi hiçbir şekilde karşılığı olmayan iki oyuncu var. ikisi de tam da doğru zamanda formda ve süreleri paylaşarak oynadıklarında verimli oluyorlar, galatasaray tarafında bu pozisyonda kendi başına sayı üretebilecek bir alternatif yok.
4 numarada kleiza=erceg kabul etsek bile, ki orada da biz avantajlıyız, bjelica & ersin eşleşmesi çok fark yaratıyor, ersin hem yaşlı hem de son dönemde sakatlıklar yaşamış bir oyuncu olarak eski kalitesinden uzak.
3 numaralara baktığımızda cenk gerçekten üst düzey bir şutör, ha keza marko da ceza şutlarında gayet etkili ve iyi bir savunmacı, buna mukabil, bizim tarafta emir ve bojan var. bu eşleşmeyi bizim oyuncuların o günkü ruh hali belirliyor. ama final serisinde en azından sahamızdaki maçlarda bu eşleşmede de üstün olan taraf biziz.
2 numaralarımız ömer & melih handikapları olan oyuncular, galatasaray tarafında da benzer şekilde zayıf bir rotasyon var. malik & sinan, hücumda bir rolü olmayan sadece savunma odaklı iki oyuncu.
galatasaray'ın en büyük silahı arroyo karşısında bizde bo var. iki oyuncunun da hem iyi yanları hem de kötü yanları çok belirgin, eşdeğer kabul edilebilecek iki tane üst düzey pg.
özetle baktığımız vakit, bizim rakibin 2 ve 5 numara rotasyonu çok çok zayıf, bu pozisyonlardan bulacakları sayılar tamamen şans, tesadüf.
bizde ise böyle bir handikap yok.
ne kadar iyi savunma yaparlarsa yapsınlar, arroyo oyunda kaldığı müddetçe handikapları olacak, o oyunda değilken ise ender & engin gibi iki tane dengesiz oyuncuya mahkum olacaklar.
ben en azından evimizdeki maçlarda bojan & emir'in maçın içinde kalacaklarını ve arenada maç vermeyeceğimizi düşünüyorum.
bundan sonrasına ilişkin beklentim, ipekçi'de bir maç çalıp kendi sahamızda işi bitirmek.