Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 374204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Simdi Bojan'in savunma kimyasi Arroyo'ya karsi tuttu.  O yuzden, guzel bir sonuc aldik.  Her oyuncuya karsi savunmasi ayni derecede verimli olacaktir diyemeyiz.  Oldugu zaman, gozlem ile zaten gelistirip gelistirmedigi belli olacaktir.  Bir diger onemli nokta da, savunmadan hucuma gecis. 
aynı savunma dixon a da tuttu.
Bojan iyi savunmacı değil 3 numaralraı iyi savunmuyor ama rakibin pg lerini çok iyi savunuyor. buna da bi kılıf bulma cidden bulma 8)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Arkadaslar, yeri geldiginde kendimi de elestiriyor.  Su hususta bilgim yok; eksik kalabilir diyorum.  O yuzden, izninizle bir hususta sizleri bir konuda elestirecegim. 

Sanirim takimin sene boyunca gosterdigi kotu performans nedeniyle sizin beklenti ve begeni seviyeniz hayli dusmus.  Aslinda genel olarak bakildiginda bu kotu bir sey degil zira referans noktaniz yine takimin onceki performanslari (rolatif .  Ote yanda, takimdan ve onceki performanslarindan bagimsiz bicimde bakildiginda, bircok oyuncuyu cok abarttiginizi dusunuyorum.  Yapmasi gereken en asgari seyleri yapan oyunculari bile yere goge sigdiramiyorsunuz.   Acikcasi, Galatasaray denilen bu takim bence kalite olarak cok kotu bir takim. 

Evet Gs belki kalite olarak bizden kötü ama Nicelik olarak bizden iyi..Bunu ben böyle düşünüyorum..En azından Kriz anlarını oynayacak 1 tane oyuncuları var..Mesela bizde İlkan Sağlam olsa..Kleiza yerine iyi bur Guardımız olsa Gs nin bu seride şansı hiç olmazdı...

Ne diyoruz..Sete set sıkıntımız var..Evet var..Tek handikapmız bumu..Hayır..Ama bunu kapattığımızda diğer kısımları zaten kapatabiliyoruz..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Arkadaslar, yeri geldiginde kendimi de elestiriyor.  Su hususta bilgim yok; eksik kalabilir diyorum.  O yuzden, izninizle bir hususta sizleri bir konuda elestirecegim. 

Sanirim takimin sene boyunca gosterdigi kotu performans nedeniyle sizin beklenti ve begeni seviyeniz hayli dusmus.  Aslinda genel olarak bakildiginda bu kotu bir sey degil zira referans noktaniz yine takimin onceki performanslari (rolatif .  Ote yanda, takimdan ve onceki performanslarindan bagimsiz bicimde bakildiginda, bircok oyuncuyu cok abarttiginizi dusunuyorum.  Yapmasi gereken en asgari seyleri yapan oyunculari bile yere goge sigdiramiyorsunuz.   Acikcasi, Galatasaray denilen bu takim bence kalite olarak cok kotu bir takim. 
takım sene boyunca kötü performans göstermedi yahu
cska BArcelona gibi 2 tane final 4 oynamış takımın önünde ilk turda grup lideri olduk ama sonra top 16 da ne yazık ki beklentinin altında kaldık.
yeni bir takım olduğumuz son 2 senedir enkaz olduğumuz 35 ay sonra ilk defa play off da galibiyet aldığımız pg mizin olmadığı bazı sakatlıklr ile boğuştuğumuz unutmadan ligi almak bizler için önemli besimcan .
o yüzden her oyuncudan gelecek minicik katkı şahsen beni mutlu ediyor
onun haricinde ben oynadığımız oyundan fazlası ile mutlu oluyorum özellikle son 2 aydır. hem savunma hemde hücum kısmında

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Kotu bir sey demedim ki :)  Sen de masallah bizi oyle bir lanse ediyorsun ki…  Yuzumuze karsi boyle ise, olmadigimiz bulusmalarda Allah muhafaza :) :) :)
haydaaa ama bebeğim :) merak etme olmadığın ortamlarda hakkında iyi konuşuruz . sıkıntı yok ...
kötü birşey demiyorsun ama inkar eidyorsun . fazla hukukcu modunda spor tartışıyorsun seni eleştiriyorum :) :)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Bu arada şunu söyleyim...

Dixonu savunmak malesef Aroyyo yu tutmaktan daha zor..Daha çevik daha pırpır..Daha iyi şut atıyor..Birde Batista gibi resmen TAKOZ gibi SCREEN yapan bir oyuncu varsa Pickinde!
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Gecen seneye gore cok sukur.  Obradovic'in de sinirsiz kredisi var.  Bana bunlari 100 defa tekrar ettirmezsen mutlu olacagim :)

Takimda cok inis cikislar var.  Takimi karakterize eden bir oyun yok.  Bence bu kadro ile yeni sezona hazirlik kampinda ciddi bir calisma olmadan "Er Meydani"nda basari zor.  Turkiye Ligi'ni de alalim bir zahmet!!!!

takımı karakterize eden bir oyun yok diyorsan bence oldukça hatalısın. yada son 2 aydır ciddi şekilde maç izlemiyorsun...
sana şimdi sete set kaldığı zaman yaptığımız bir çok oyun planın yazayım sadece ben değil bir çok kişi yazar.
ki bunu kaç maçtır yapıyoruz zaten besim....

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Şunu da unutmamak lazım ki, bu takıma daha bir ay önce taraftarın çoğu sırtını dönmüştü ve sezon bitti gözüyle bakılıyordu. Ve bu takım şu anda 9 play-off galibiyeti alanın şampiyon olacağı ligde 7/7 yaptı ve kalan maksimum beş maçtan ikisini kazanması halinde ŞAMPİYON. Şu yakalanan çıkış bile ne ciddi bir koç proğramı olduğunu gösteriyor.

Çevrimdışı mgul

• Üye
  • Yer: Dünya
Şunu da unutmamak lazım ki, bu takıma daha bir ay önce taraftarın çoğu sırtını dönmüştü ve sezon bitti gözüyle bakılıyordu. Ve bu takım şu anda 9 play-off galibiyeti alanın şampiyon olacağı ligde 7/7 yaptı ve kalan maksimum beş maçtan ikisini kazanması halinde ŞAMPİYON. Şu yakalanan çıkış bile ne ciddi bir koç proğramı olduğunu gösteriyor.
"My name is Zeljko Obradovic and I'm very happy with this."

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
besim için ben yazayım- eksiğim varsa ilave etmek isteyen varsa düzelsn lütfen..

1* topu getiren oyuncu - berk* bo - emir fark etmez tv ekranının bize göre sol tarafına doğru geliyor takımdaki 5 numara 3 sayılık çizgisiniin oraya geliyor topu alıyor o sırada topu veren oyun kurucu ona doğru gidecekmiş gibi yaıyor ama ters yöne dönüyor. sonra diğer köşeden ömer-bojan melih kim geliyorsa 5 numara topu ona veriyor - p n r oynanıyor. top 5 numara veriliyor basket faul veya. perde den sonra kısa oyuncu müsat ise şut atıyor.
2- bunun aynısını diğer kanattan da yapılıyor.
3- emir ve bo nun kat ve pasları var prde üerinden.
4- genellikle bo ya yapıyoruz. çift perdeden yararlanarak çembere rahat bir turnike atıyor.
daha da yazarım da rakiplere tiyo vermiyelim...

takımı karakterize eden ikili oyun savunma sistemimiz var herşeyden öte.
play off lardan bu yana kaç tane p nr sayısı yedik biliyor musun

ve bunları yaparken unutmasın bizim gerçek bir Point Guardımız yok....

gurol1967

• Ziyaretçi
Kimsenin kazandık ama Bojan 0 sayı attı dur eleştirelim hemen diye yazdığını düşünmüyorum.Tabi ki aslolan kazanmak.Bojanı her eleştirenide Fenerbahçe düşmanı gibi göstermenin yanlış olduğunu düşünüyorum.Ben kendi iletimde geleceğe yönelik kaygılarımı yazıp seneye sözleşme uzatılmasının yanlış olduğunu yazdım zaten.Yani şuan elimizde bu oyuncu grubu var ve sezonu bu oyuncularla bitireceğiz her oyuncu altın değerinde.Bojan'a karşı da şahsi bir önyargım yoktur.Eğer birine önyargılı olacaksam play offlar boyunca devamlı övdüğüm Ömer'e yada şuan hem iyi performans verip hemde Zoricin performansını arttıran Oğuz'a önyargılı olurum.Benim veya bir başkasının Bojan'ı eleştirmekten ne gibi bir şahsi çıkarı olacak ki zaten ? Ben takımın menfaatleri için Bojanla devam edilmesinin yanlış olduğunu kendi sebeplerimle açıkladım.Neyse takım 2-0 öndeyken sinerjiyi bozmadan devam etmek lazım.Bojan konusu benim için şampiyonluk gelene kadar kapanmıştır.Sene bitsin şampiyon olalım o zaman çok vaktimiz olacak tartışmak için

Doğuş abicim güzel yazıyorsun da rica etsem satırları ayarlasan
şu şekilde okunması çok zor oluyor.
Satırı uzatma fazla alta geç iç içe geçmiş gibi oluyor yazın.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Hakan abi
hakkını vereceğim senin .. oldukça riskli bir başlık açtın biliyoruz. yürek ister sonunda dumur olmakta var ( allah korusun )
ama en azından bizim forumutakip eden 100 200 kişiyi bi motive ettik bizler motive olduk diye düşünüyorum
yolun henüz  % 70 indeyiz. henüz maraton bitmedi. ama sonu Allah ın izni ile güzel olunca snein de bunda emeğim çok olacak  :) 8)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Evet, cogunu okudukca tanidik.  Ancak bu hala daha iki gun arayla iki farkli kimlikte karsimiza cikan takimi izah etmiyor. 

iki gün arayla karşımıza farklı takım çıkmadı besim. aynı şeyleri dünkü maçtada yaptık ama daha düşük tempoda yaptık ve bitiricilik noktasında ilk maça göre eksik kaldık...
zaten o yüzden ilk maçta 25 asist 89 sayı bu maç 18 asist 74 sayı ürettik...
savunma düzeyimiz bence her iki maç içinde iyiydi. 70 73 yası yedik...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Karakterize eden oyun ile inisli cikisli performans zaten farkli unsurlar.  Bir arada hicbir zaman yazmadim.  Sen oyle yorumlamissin. 

Cok spesifik noktalardan (oyuncu bazinda, onemsiz elestirilerden), cok genel, takimi ilgilendiren elestirilere gecis yaptik.  2-0 onde oldugumuz bir noktada bile takimi elestiriyor algisini yaratmak istemem.  Laf lafi acinca geneli ilgilendiren noktalara degindik.  Dunku maci almak cok guzel ama Galatasaray gibi bir takima karsi gosterdigimiz performanslarin gece ile gunduz gibi degisebilmesi beni tatmin etmiyor.  Neredeyse mucize denilecek bir sekilde aldik.
tabiki eleştireceği zaten eksik noktamız çok var zten 4 x4 lük bir takım olmaz bence illaki bir eksiklik olur. başarıya gitmek içinde illa 4 x 4 lük olmak da gerekiyor. başarı için doğru unsurları birleştirmek lazım sadece
pg ve pota altında eksiklerimiz var. 2 numara eksiğimiz var.
daha çok antreman yapmamız lazım vs vs
ama 2.0 çok önemli dediğin gibi deplasmanda aynı ciddiyet ile maça çıkıp 3 galibiyte ulşamamız lazım

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Muhakkak.  Beni sikintiya sokan sey aslinda her zaman ligi degil Avrupa'yi esas hedef olarak gorme.  Obradovic faktorunden dolayi, nedense ligi (oyle olmasa da) hep cantada keklik gordum.  Hele Galatasaray gibi, bence opsiyonlari ve oyunu cok sinirli olan bir takim da gelince, bu algim tamamen kuvvetlendi.  Dedigin gibi aslinda simdi dusununce, biraz oturmus bir oyunumuz var gibi.  Ama basta soyledigim hosnutsuzluk gelecek seneye iliskin biraz da…  Yukarida da bahsettigim gibi, laf lafi acinca, 2. macin konteksinden ciktik. 
başında eurolegue de final 4 a 12 kez katılmış 8 kere kazanmış bir efsane koç olunca ( en sonuncusu 3 sene önce kazandı 2 sene önce final 4 oynadı  )  tabiki beklenti doğal olarak avrupa kupası oluyor. ama yabancı sınırı türk oyuncuların kalitesizlii ve şubenin 2 senelik enkaz hali de negatif etkenler.
hakan abi yazmıştı bu seneyi geçiş senesi olarak görelim ama bu sorada bizim için önemli olan Türkiye şampiyonluğunu da alalım
seneye daha iyi oluruz .

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Aslında bir açıdan bakınca iki farklı stilde oynanan iki maçı da kazanmak daha önemli... Bu tür durumlarda hep aklıma gelir bu örnek. Steve Nash'in MVP olduğu ve Phoenix'i takım halinde Usain Bolt gibi koşturduğu sezon batı finalinde Spurs'le karşılaştılar. Orada çoğunluk gibi benim düşüncem de şuydu: "Eğer iş atma yarışına gider, hızlı oynanırsa Phoenix alır; san Antonio mutlaka oyunu yavaşlatmalı ve skoru 100'lü sayıların altında tutmalı. Rakamlar 100'ü geçerse Phoenix, 100'ün altında kalırsa Spurs alır" diyordum. Serinin ilk maçında Popovic bizi öyle bir ters köşeye yatırdı ki, "koş koş basketbolu öyle oynanmaz, böyle oynanır" dercesine Phoenix'i kendi silahıyla vurdu ve saha avantajını kapıverdi.

Diyeceğim; elbette ana karakter her zaman mühimdir. Ama farklı bir basketbol oynandığında da kazanabiliyor olmak, her şeye rağmen kazanabilmek mühim.