Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 374203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu sezon şampiyonluğu en çok koçun elini kuvvetlendirmek için istiyorum. Normal şartlarda onun böyle bir apolete ne kadar ihtiyacı var; tartışılır. Ama bir de Fenerbahçe gerçekleri var. Bu nedenle şampiyonluk gelecek sezon açısından da daha olumlu bir hava oluşturacaktır diye düşünüyorum. En azından daha rahat bir oyuncu kadrosuyla daha doğru işler yapma şansı artacak.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 16:24:26 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Bu sezon şampiyonluğu en çok koçun elini kuvvetlendirmek için istiyorum. Normal şartlarda onun böyle bir apolete ne kadar ihtiyacı var; tartışılır. Ama bir de Fenerbahçe gerçekleri var. Bu nedenle şampiyonluk gelecek sezon açısından da daha olumlu bir hava oluşturacaktır diye düşünüyorum. En azından daha rahat bir oyuncu kadrosuyla daha doğru işler yapma şansı artacak.

Birde bu HARAMZADE lerin direk Eurolige gidememesi demek..Oradan bir KAZAN falan çıkarsa karşılarına hele..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı mgul

• Üye
  • Yer: Dünya
"My name is Zeljko Obradovic and I'm very happy with this."

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
ALIN OKUYUN OKUYUN GÜLÜN...BİR DE ADAMLARIN NASIL HAKEME BASKI YAPTIĞINI GÖRÜN...BİZİMKİLER DE UYUMASIN

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Beko Basketbol Ligi play-off finalinde Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker'e 73-72 yenildiği ikinci maçın hakem yönetimine tepki gösterdi.

Şükrü Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakemlerin Fenerbahçe Ülker oyuncuları ile teknik heyetinin baskısı altında kaldığını savunarak, "Dün akşamki maçta göz göre göre hakem tarafından son saniyelerde katledildik. Bitime saniyeler kalan, McCalebb'in oyuncumuz Markoishvili'ye yaptığı faulü çalmayarak, galibiyeti bizden alıp, Fenerbahçe Ülker'e verdiler" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın emeğinin çalındığını iddia eden Ergün, "Serinin bundan sonraki maçlarında böyle bir adaletsizliğin yaşanmaması, hakemlerin Galatasaray'a karşı adeta kasıtlı ve rakibimize karşı ise tavizkar tutumunun son bulması için Türkiye Basketbol Federasyonu'nu acilen gereken önlemleri alması adına uyarıyoruz. Rakibimizin bu şekilde destek görmemesi halinde, şampiyon olacağımızdan en ufak şüphemiz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Seride bundan sonraki iki maçın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacağını da hatırlatan Ergün, "Bu aşamada taraftarımızdan ricamız, tahriklere kapılmadan, sadece takımımızı desteklemeleri ve şampiyonluk yolunda takımımızı tezahüratlarıyla motive etmeleridir" ifadelerini kullandı.

Çevrimdışı diren_isyan

• Üye
Bjelica'nın ana 4 numara olduğu bir gelecek yıl bizi bekliyor bence.. alacağı süre 25-30 dakika olduğu bir düzen bize çok çok fayda sağlar.

Kadro mühendisliğinde dikkat edilmesi gereken bir noktaya temas etmek istiyorum.

Bjelica bilişsel olarak dikkat ve yoğunlaşma problemleri olan bir oyuncu. Yani ona 25-30 dk'lık rol vermek hata oranlarını arttıracaktıır.

Soğukkanlı yapısı ve yüksek kaygı düzeylerinden fazla etkilenmemesi nedeniyle oyunun (aleyhimize) kırılma anlarında sahada olmasının sağlanması daha doğru bir strateji.

Saha görüşü ve 4 numara üzerinden pnr oyunlarındaki becerisi sayesinde taktik olarak daha çalışılmış düzenler içinde süresini de arttırabilir ama akıllı bir pg'miz yokken sahada kalma süresi uzadıkça hata yapma/saçmalama ihtimali artıyor.

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Kadro mühendisliğinde dikkat edilmesi gereken bir noktaya temas etmek istiyorum.

Bjelica bilişsel olarak dikkat ve yoğunlaşma problemleri olan bir oyuncu. Yani ona 25-30 dk'lık rol vermek hata oranlarını arttıracaktıır.

Soğukkanlı yapısı ve yüksek kaygı düzeylerinden fazla etkilenmemesi nedeniyle oyunun (aleyhimize) kırılma anlarında sahada olmasının sağlanması daha doğru bir strateji.

Saha görüşü ve 4 numara üzerinden pnr oyunlarındaki becerisi sayesinde taktik olarak daha çalışılmış düzenler içinde süresini de arttırabilir ama akıllı bir pg'miz yokken sahada kalma süresi uzadıkça hata yapma/saçmalama ihtimali artıyor.

Dikkat ve yoğunlaşma problemi olduğu kanıtlı bir şey mi? Yoksa sizin gözleminiz mi? Merak ettim gerçekten.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
maçın tekrarını izliyorum son 4 dakikaya 58 66 geride giriyoruz.
Melig turnikesi fark 6 . Arroyu BO ya hucum faul yapıyor. top bizde hücumda Zoriç e faul fark 4. sonra Emir den marko ya blok geliyor top çıkackken bo dan bi dokunuş oyun kurucumuz Bjelica alıyor topu hızlı hücum da Zoriç'e veriyor turnike fark 2...
marko dan 3lük geliyor 5 e çıkıyor ama maçı bırakmıyoruz. Zoriç'ten orta mesafe fark 3 e düşüyor. Arroyo fark 5 e çıkıyor. 71 66 iken 2.28 hoca mola alıyor sonrasında Bo asist ve Bjelica dan can veren 3 lük 69 71 oldu skor( bu sayı Berk in Melih e verdiği pozisiyonun tıpa tıp aynısıdır. )
Emir den bir blok daha geliyor Erceg'e ... Zoriç'e faul yapıldı 2 serbest atış ve 71 71 oldu skorç
Zoriç ters eşleşmede kaldığı Aroyyo ya muhteşem savunma yaptı sonra Emir'e rib mücadelesinde faul yaptılar emir yerde iken kalkmamaya kara veri Kleiza 2 de 1 attı 72 71 öne geçtik. Arroyo zor posiyonda turnikeyi soktu 73 72 öndeler son 1 dakika
kötü hücum ettik bo orta mesafe kaçırdı son 45 saniye top onlarda maçı aldık modunda rahatça geliyorlar
Oğuz faul yaptı faul hakkı dolmadı kenardan başlayacaklar 25 saniye ve kenardan topu sokmaya çalırlarken Bo çıktı ortaya çaldı topu ve 74 73 öndeyiz....

son 4 dakika özet geçeyim dedim. maçın en keyifli anlarıydı :):)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Orantısız zeka ile Beyinin Bedava olduğu bir ortamda verilmiş tamamen Abdi İpekçiye yol yapma baabında  bir açıklama..Empati kurayım dedim olmuyor...

39 DK 32 SANİYE Gs alehine 1 düdük var..Emirin Furkandan aldığı top..Tamamdır..Son 23 saniyede ise bence faul olmayan sert bir Eurolig pozisyonu..Tamamdır...

Bakın Maçası sıkan hakem Bunu OAKA da DİAMANTİDİS çaldığında çalardı..Rüştü-Recep orada maçlar yönetir..Durum budur..

Bize düşen ney..Tatava yapmadan basıp geçeceğiz
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
İki takım arasında bu kadar güç farkı varken ellerinden gelen tek şey manipülasyon yapmak. Başka çareleri yok çünkü.

Çevrimdışı diren_isyan

• Üye
Dikkat ve yoğunlaşma problemi olduğu kanıtlı bir şey mi? Yoksa sizin gözleminiz mi? Merak ettim gerçekten.

Dışardan takip eden bir gözlemci olarak sayısal kanıt sunamam tabii ki :(  tamamen kişisel bir yorum.

becerilerinin hala keskinleşmemiş olması ve verimli kullanılamamasında özellikle bu yoğunlaşma sorununun önemli olduğunu düşünüyorum.

ama iyi bir pg ve çalışılmış düzenler içinde doğru rol dağılımı bu sorunu azaltabilir.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
 Sırf Ergin ATARMANI göklere çıkarmak için 5 sene önce Doping ve Hakemlerle çalınan şampiyonluğu örnek gösteren ve Ergin Tüperman buradan çevirecek diyen Ve Efesin şampiyonluğu ile övünen acizler var...

HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı SARI KANARYA

• Üye
  • Yer: İZMİR
Ergin ataman  takımın ve taraftarın demoralize  olduğunu gördüğü için böyle iddiali demeçler vermiş.Amacı takımı ve taraftarları tekrar ayağa kaldırmak.Galatasaray liv hospital de 3 tane skora katkı yapan adam var.Zoran Erceg,Manuchar Markoishvili ve carlos arroyo.Bu 3 adamdan 2 sini kilitlersen başarıyı yakalarsın.Hiçbir taraftar herşey bitti moduna girmesin.Şampiyon olmak için sahanda maç kaybetmeyeceksin.Şimdilik sadece bunu başardık.Onlar abdi ipekçideki  2 maçı da kazanırsa burada oynayacağımız 5. maç sıkıntıya girebilir zaten 6. maç onların sahasında.Balyoz darbesini oradan 1 maç alırsak vuracağız.Stres yapan kaybedecek kendine hakim olan kazanacak.

ebony

• Ziyaretçi
Benim ilk maçtan çok umudum yok ama 2. Maç dünkü maça benzeyebilir..3-1 dönelim ve şampiyonluk maçına rahat rahat çıkalım

Çevrimdışı Eto

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Pendik-İstanbul
Dışardan takip eden bir gözlemci olarak sayısal kanıt sunamam tabii ki :(  tamamen kişisel bir yorum.

becerilerinin hala keskinleşmemiş olması ve verimli kullanılamamasında özellikle bu yoğunlaşma sorununun önemli olduğunu düşünüyorum.

ama iyi bir pg ve çalışılmış düzenler içinde doğru rol dağılımı bu sorunu azaltabilir.

Belki kişisel bir sağlık problemi vardır da biz bilmiyoruzdur manasında demiştim ama cevabımı aldım. O konuda size katılıyorum. Yeteneklerinin ufak bir kısmını düzenli şekilde sahaya yansıtabiliyor ama bu da oynayarak düzelir herhalde. Bünyedeki şeyin parkeye yansıması her zaman için kolay olmuyor.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Bence tam tersi en önemli maç ilk maç..Saldırgan olacaklar sabırsız olacaklar..Raydan çıkabilirler..Ufak bir ayrıntı var..Gs Ne bjk maçını..Ne de Banvit maçını iyi oynamadı içeride..Bize o oyuncu oynarlarsa oradan maç çalmamız zor değil
HaBaBaM GüM GüM GüM