Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 374187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Benim de sanırım Bojan ile bağım lise yılların da okulun en popüler hatunu ile çıkmaya başladığım da sadece elimi tutması ve yanağımdan öpmesi gibi birşey :) ne zaman dudağın dan öpmek istesem kendini geri çeker gibi yapar ve kayar giderdi kollarımın arasın dan fakat yeri geldiğinde enteresan şeyler giyer karşımda sallanırdı :D :D  sonuç olarak önceki  post da bahsedildiği gibi tam ben hazırım herşeyi unutuyorum anı yaşamak istiyoruma ama Bojan gösterdikten sonra dokundurtma dan kaçıp gidiyor :) :)
hahahaha ancak bu kadar sansürleyebildim  :) :)

yok senin bojan ile olan ilişkini ben buradan anlatamam :) sen fazla masum izah etmişsin.

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Tas bana geldi galiba? :) Oyle ise, ben onlari skor bazinda degil, emek ve motivasyon bazinda karsilastirmistim.

taş falan yok hocam,
herkes burda diye yazdım..

badwachtera yazmıstım esasında.. o da cevap verdi sagolsun
Ver Lester'e, yaz deftere

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Tamamda sadece bu maç özelinde değil Kleizanın + ratingle tamamladığı maç sayısı çok az iken Bjelicanın + ratingle tamamlamadığı maç olunca sürpriz oluyor.Cem abi bilir ben ligin son haftaları ve play offtaki ilk Uşak maçından itibaren Kleiza oyundayken seri veriyoruz Bjelica girince toparlayıp farkı yaratıyoruz maçlara Kleiza yerine Bjelica ile başlayalım diye az ileti atmadım :) Dün bakılınca sadece 3 sayısı var ama çok daha fazlasını yaptı
casakım ile aynı fikideyiz. Bjelica sahada olunca rib ve oyun temposu rtması sebebiyle ve ayrıca daha iyi savunma yapması sebebiyle bir artı motivasyon kazanıyoruz

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #1593 : 06 Haziran 2014, 15:07:03 »
Son 2 sezon play-off galibiyeti görememiştik.Bu sezon da play-off mağlubiyeti görmeyelim inşallah.

Çevrimdışı tecessus

• Üye
Nisbeten yanlis bir onermeden yola cikmissin.  Bojan'a ragmen mi kazandik?  Belki dolayli olarak olmasa da, skorer oyuncularindan birinin soyle en azindan 5-10 atmasini beklersin.  Dunku maci skora baktgimizda eet kazandik ama nasil kazandik?  Bence mucizevi bicimde geldi: hic de iyi oynamadik.  Bojan nasil ki savunmada etkili olup, katki sagladiysa, hucumda da o kadar kotu idi.  Ama bazi arkadaslarin da belirttigi gibi, beni bazi maclarda cildirtan gereksiz israri bu macta yoktu.  O yuzden, cok uzerinde durmak istemedim.

Seri özelinden bahsettim, dünkü maç odaklı değil. Dünkü maç özelinden bahsetsek de yine kazanılmasına pozitif katkısı oldu.
Dünkü maçta, Bojan 12-15 sayı atıp Arroyo'yu iyi savunmasa, büyük ihtimal maçı kaybederdik (dünkü maçı).
Ayrıca bana göre dünkü maçın krize girmesinin sebebi ilk yarıda kaçırdığımız kolay sayılardı. 8-10 sayıya tekabul eden kolay sayıyı kaçırdık. Üzerine rutinleşen uyuşuk 3.periyot başlangıcı

Kar-zarar dengesi açısında seri özelinde Bojan kar tarafında. Fakat daha fazla kar tarafında olan oyuncular var
Fenerbahçe

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bir de serbest atışlar var. Final serisinde bir takım üst üste 4 faul kaçırmamalı... Ama maçın son dakikalarında Emir sakatlanıp çıktığında onun yerine girip serbest atışları kullanan Kleiza asla kaçırmamalıydı. Yani, dün maçı tek sayı farkla kaybetsek en çok o Kleiza'nın kaçan serbest atışına yanardım.

Yüzdelere bakmadım ama final serisinde iyi serbest atış yapmadığımızı düşünüyorum. 3. periyotta gerideyken üst üste iki hücumda 4 serbest atış kaçırmak da kötüydü. Deplasmanda telafisi olmaz.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Besim...

Bjelica varken bizim fark yarattığımızın Tesadüfi olmadığını aldığı ribauntlara ve bozduğu atışlara bakarak anlarız..3 sayı attı ama 23 sayılık katkı yaptı..Amma da abarttın diyeceksin ama bak...

Bir kere rakibin en az 4-5 hucumunu bozdu..1*2 KEZ inanılmaz kapadı kolları çok uzun..Önemli yerde Ribauntları çekti..Onu tutan adam her an beni geçecek diye yakın oynadı o arada içerisi boş kaldı..Son anlarda zoriç cirit attı...

KLEİZA ise sadace bir şut tehdidi oldu bu maç o kadar..

Bjelicanın iyi oynadığı hiçbir Eurolig maçında ezilmedik..Ya kazandık ya son anlarda kaybettik..Doğaldır..O meziyetlere sahip bir 4 numara zaten BİR KRYPA var.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Bir de serbest atışlar var. Final serisinde bir takım üst üste 4 faul kaçırmamalı... Ama maçın son dakikalarında Emir sakatlanıp çıktığında onun yerine girip serbest atışları kullanan Kleiza asla kaçırmamalıydı. Yani, dün maçı tek sayı farkla kaybetsek en çok o Kleiza'nın kaçan serbest atışına yanardım.

Yüzdelere bakmadım ama final serisinde iyi serbest atış yapmadığımızı düşünüyorum. 3. periyotta gerideyken üst üste iki hücumda 4 serbest atış kaçırmak da kötüydü. Deplasmanda telafisi olmaz.
abi aslında o 4 atışa kadar çok iyi attık hemde bayağı iyi ama 4 tane peşpeşe çok kahretti
26/20 atmışız % 76.9 bu maçta
16/11 atmışız % 67   ilk maçta

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Son soyledigin seyde 1, 2, 3'te de rastlanti olma sansi aslinda %50'dir.  Ilk yarida girdiginde, oyle bir fark olusmadi mesela :)  Esas mesele bu degil, bence.  Dunku macta, sirf istatistiki olarak bakip, Bjelica sayesinde oldu demek bence cok dogru degil.  Attigi ucluk disinda, oyle ekstra bir hareket yoktu.  Mac icinde ciddi inis ve cikislarimiz oluyor.  Bu cikislardan biri, adamlarin dususu ile kesisti demek bence daha dogru benim acimdan.
bu neresinden baktığına bağlı: o zaman biz ilk maçta rakip kötü olduğu için yenildik deriz olur biter.
beni rakibin ne yaptığı hiçbir zaman ilgilendirmiyor. kendi takımımız ne yapmış ne etmiş . Bjelica ile tempo yaptık rib aldık savunma direncimiz 1 tık yukarı çıktı gibi etmenler ama sadece ona bağlanmaz tabiki 5 tane oyuncumuz var hepsinin bu süreçte katkıları oldu.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Bjelica'yi sevebilirsin, sikinti yok.  Ama izin verirsen, daha birkac gun once Utkan ile yaptigimiz tartismada onu kiyasiya savundugum gibi, simdi de dediklerimi savunacagim. 

Bu arti (+) matti islerinden anlamiyorum ben.  Biraz eski kafaliyim; maci izledim; gordugumu soyluyorum. 
besim + kısmını konusunda biraz ders çalış sonra gel davayı 3 gün erteliyorum :) :) :)

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Her maçın ayrı hikayesi var..

İlk maçın hikayesi 1. periyotta yazıldı..

İkinci maçınki son 2.35 de...

Üçüncü maça bakıcaz..

Öyle yapalım böyle yapalım demeden oraya çıkıp Son periyota kadar maçta kalmak şart..Son periyoda başabaş girersek Obradoviç farkını ortaya koyacaktır..Ayrıca Melih ten aldığımız 8 sayı katkısı çok mühimdi..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bojan o sakatlığına rağmen o savunmayı yapabiliyor olması bile sevinelecek bir nokta bence..

Aynı savunmayı Moss yapınca avalara çıkartıyorsunuz.

Koçun derdi Bojan ın sayı atması filan değil. Öyle olsaydı Arroyo kenara geldiğinde Bojan'ı oyundan almazfı. Hücum da kullanırdı.

Hep rollerin paylaşılmasından bahsediyoruz. Gayet net bi şekilde roller belli bence.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Her oyuncu da all-around olmak zorunda da değildir. Yeter ki iyi olduğu işi yapsın.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Utkan sanırım beni kastettin lakin ben şunu diyorum..

İçerideki maçlarda Bojan dan skor gelmesede olur..Lakin orada mutlaka çift haneleri bulması lazım..Bizim orada içeriden bu kadar etkin olma durumumuz kalmaz..Sertleşirler..

Yani bunu demek istedim..İlla oradaki maçlarda birisi savunmada sertleşecekse bu Ömer olmalı..Ömer de En az Bojan kadar katkı verir..Benim fikrim bu sadece.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Besim...

Esas Katkı zaten ilk yarıda geldi..18*10 idi maç..Bjelica girdi ve 20*20 de eşitledik..Yani...+8 BURADAN..

İkinci yarıdada 8 sayı geride iken girdi ve +1 ile kazandık...Bunları söyledim ben sadece....
HaBaBaM GüM GüM GüM