Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
1- tepeden bağlamak lazım. yönetim kademesinde bu işi bilen vizyon sahibi yönetici getireceksin.
2- Vizyon sahibi marka olmuş bir hoca alacaksın.. bu çok ama çok önemli .. kaliteli isim sahibi hoca her anlamda bir çok kapı açar.
3- Kaliteli türkleri bünyene katacaksın. 6 yabancıya para bayılana kadar sadece 4 tane iyi yabancı alıp artan para ile türklerin kalitesini artırmak için kullanacaksın.
4* winner oyuncu dediğimiz -Nati - Logan -sokolova gibi isimlerden 1 tane mutlaka kadronda bulunduracaksın...
5- Kesinlikle ve kesinlikle Guidetti harici İtalyan hoca ile çalışmayacaksın.. bu en önemli kural..................

alabileceğin hoca konsunda çok fazla aday yok..
şimdi Bernandinho veya Hugh deyip kendimizi kandırmayalım . ikisinin de avrupa klüp deneyimi yok . çok büyük isimler ama o risklere girmeye hiç ama hiç gerek yok ...
yapılacak hamle 2 tane
1 *Guidetti yi ikna edip bir şekilde onu alacaksın
2* Ze yi geri getireceksin.
Ze yi çok severim ama ben 1nci şıkkı isterim. öyle deli bir adamın bize daha çok uyacağını düşünüyorum...

türk kalitesi için
* Naz ı geri alacaksın..vereceksin 400  500 600 euro  bin yada her ne ise geri paşa paşa alacaksın.. bu tek çözüm aksi kabul dahil edilemez
* Elif gibi Nilay gibi çöp Türk oyuncuları mümkünse kadronda hiç bir şekilde katmayacaksın.
* 2 sene önce kendi ayağı ile dereağzına gelen gizem örge den gidip özür dileyip geri alacaksın. biraz eğiteceksin daha iyi seviyeye gelecek..
* Sadece ve sadece 4 tane yabancı alacaksın. 3 smaçör 1 tane orta oyuncu olacak...
* winner karakter dediğimiz oyuncudan 1 adet kadroda bulunacak mutlaka. Logan-Nati-Sokolova gibi.
Avrupa şampşyonu olduğumuz Kazan maçında en skorer oyuncumuz Kim di ama  bize o kupayı getiren sokolova dır. o çok krtirik 2nci seti alıp oradan o maçı çevirmemize sebep olan oyuncudur. işte böyle kırılma anlarında alınacak 1 2 sayı bazen oyunun kaderini çok değiştiriyor. bize de oyun kaderini değiştirecek oyuncu lazım
* Gözü kapalı topa vuran - oyun zekası bırak ortalamayı hiç olmayan montano gibi oyuncu almayacaksın
* Kendisin çok severim ve avrupa nın da en iyilerindendir bunu tartışmam ama Lo gibi  undersize pasör kesinlikle almayacaksın..
* takımın boy ortalaması yüksek olacak . oversize olmak zorundasın..
* süleyman dedeme akbil+ yemek parası + nefes açıcı paketinden oluşan bir taraftar paketi vereceksin..
* benden bu kadar :( 8)

Burası için demiyorum Buralarda yeniyim ama Ligler başlamadan Kadın,Erkek Veleybol ve Kadınlar Basketbol Transferindeki politikalar hakkında çok eleştirdik.Yabancı sınırlamasının olduğu yerde önce yerlilerden takım kur çok iyi yabancılarla noktayı koyalım dedik.3 branştanda isimleri dahil verdik.Kimseye dinletemediğimiz gibi Özellikle Kadınlar Veleybol Transferleri için Bianco'yu,Bosetti'yi Örnek göstererek cahillikle suçlandım.Ama senin yazdıklarını görünce benim gibi düşünenler çoğunlukta olduğunu farkediyorum. ve yazdıklarının çoğuna katılıyorum.Ama sadace bizler duyuyoruz.Kendimiz konuşuyor kendimiz duyuyoruz.
Naz'ıda,Gözde'yide sevmiyenleri anlıyorum ama Naz,Sokola,Emre Batur,Coskovic gittiğinden buyana iki takımda  takım düzelemedi gitti.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2015, 21:51:33 Gönderen: ahadeli »

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
 Bizi aslında Bosetti aşkımız ve Abbondanza efendinin tercihleri buraya getirdi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Simdi soyle bir sey var: Bosetti'yi gecen seneki performansi isiginda transfer etmeyi kimse elestiremez.  Iyi bir transferdi.  Ama sakatlandigi zaman deseydiniz ki, "Bosetti sakatlandi, ondan bize fayda gelmez", o zaman "eyvallah" derdim.  Sakatliktan ne sekilde cikacagi kumardi.  Gecen seneki gibi ciksa idi, bizi degil Vakifbank, Eczacıbaşıbasi ve Vakifbank karmasi bile durduramazdi.  O sekilde cikamadi, yapacak bir sey yok...

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Benim kaydımda buydu Besim. Sakatlık Sonrasını hedefleyen bir ifade idi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Benim kaydımda buydu Besim. Sakatlık Sonrasını hedefleyen bir ifade idi.

Eyvallah o zaman :)  Riskli idi ve olmadi maalesef. 

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Vakıf da eczacı da bizi geçebilmek için bizi bozmaları gerektiğini biliyorlardı ve nitekim biri nazı, diğeri sokolovayı aldı. Eczacı tutturamadı zira pasörleri her daim ikinci sınıftı. Vakıf ise Naz ile yerli pasör farkı ile bir kaç adım öne fırladı.
O nedenle rakipten oyuncu almazsan, rakibi bozmazsan olmaz bu iş. Olmadığını da görüyoruz.

Öyle çok çok uçuk falan da değil yazılan kadro.

Brako bugün Montano'dan daha pahalı bir oyuncu değil.
Bauer-Kristin-Bosetti-Lo Bianco'nun 4'ünün maliyetine de Fabi ve Kosheleva alınabilir. Yetmiyorsa da koyarsın üstüne.

Herşeyden önemlisi Ze. Ne yapıp edilip ikna edilmeli. Koç faktörünün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Tabi tüm bunları yapabilmek için de vizyon sahibi idareciler olması lazım. Bazı şeyler sadece para ile olmuyor. Sonra yap boz tahtası gibi çene yoruyoruz.

Adamların bu sene 4 tane yabancısı değişti yine yendiler bizi?
Seneye bu dördü de değişse başka dörtlü gelse yine yenecekler büyük ihtimal.
Niye peki?
Naz-Gözde-Gizem gibi üst düzey üç + Bahar-Kübra-Güldeniz-Çağla-Gizem gibi her daim oynadığında sırıtmayan hatta maç çeviren yedek yerli rotasyonları var.

Bizde Eda ve Dilce var. Eda da bu sene oynamaya başladı. Son iki yıldır yoktu piyasada. Başka da yok. Seda, Merve, Elif, Nilay, İpek, Nihan, Yağmur. Bunlarla oynadığın zaman nefesin yetmiyor işte.

Netice olarak yerli oyuncuların mutlaka kuvvetlenmeli. Başka yolu yok. 
« Son Düzenleme: 14 Mart 2015, 00:49:07 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Vakıf da eczacı da bizi geçebilmek için bizi bozmaları gerektiğini biliyorlardı ve nitekim biri nazı, diğeri sokolovayı aldı. Eczacı tutturamadı zira pasörleri her daim ikinci sınıftı. Vakıf ise Naz ile yerli pasör farkı ile bir kaç adım öne fırladı.
O nedenle rakipten oyuncu almazsan, rakibi bozmazsan olmaz bu iş. Olmadığını da görüyoruz.

Öyle çok çok uçuk falan da değil yazılan kadro.

Brako bugün Montano'dan daha pahalı bir oyuncu değil.
Bauer-Kristin-Bosetti-Lo Bianco'nun 4'ünün maliyetine de Fabi ve Kosheleva alınabilir. Yetmiyorsa da koyarsın üstüne.

Herşeyden önemlisi Ze. Ne yapıp edilip ikna edilmeli. Koç faktörünün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.

Tabi tüm bunları yapabilmek için de vizyon sahibi idareciler olması lazım. Bazı şeyler sadece para ile olmuyor. Sonra yap boz tahtası gibi çene yoruyoruz.

Adamların bu sene 4 tane yabancısı değişti yine yendiler bizi?
Seneye bu dördü de değişse başka dörtlü gelse yine yenecekler büyük ihtimal.
Niye peki?
Naz-Gözde-Gizem gibi üst düzey üç + Bahar-Kübra-Güldeniz-Çağla-Gizem gibi her daim oynadığında sırıtmayan hatta maç çeviren yedek yerli rotasyonları var.

Bizde Eda ve Dilce var. Eda da bu sene oynamaya başladı. Son iki yıldır yoktu piyasada. Başka da yok. Seda, Merve, Elif, Nilay, İpek, Nihan, Yağmur. Bunlarla oynadığın zaman nefesin yetmiyor işte.

Netice olarak yerli oyuncuların mutlaka kuvvetlenmeli. Başka yolu yok. 

Abicim, ufak bir not.  Tutamadim kendimi, affet lutfen :)  "Vakıf ve Eczacıbaşı bizi geçebilmek için bizi bozmaları gerektiğini biliyorlardı ve nitekim biri nazı, diğeri sokolovayı aldı" demissin ama tekrar ediyorum ve kesin bilgidir, Naz kendi istegi ile ayrildi.  Vakifbank istedi veya istemedi, o ayri mesele ama bu Naz'in bizzat kendi istegi ile olan bir seydir ve Vakifbank'in oyle bir sey yapmasina zaten gerek kalmadi.  Sokolova'ya gelecek olursak, Eczacıbaşı'nin o takimi ile Vakifbank'i karsilastirmak ayip olur.  Vakifbank her pozisyonda muthis bir takimdi o sene. 

Fabi ve Kosheleva hususunda zaten basindan beri hemfikiriz.  Tam aradigimiz isimler.

Ama su Turk oyunculara fazla anlam yuklememek lazim yine.  Ligde evet ama buradaki baslik sinirlamanin olmadigi CEV Sampiyonlar Ligi.  Yukarida da dedigim gibi, ufak nuanslarla turu gecemedik.  En basitinden, Bosetti en ortalama performansi gosterse biz Vakifbank'i eze eze yenmistik.  Oyle Turk oyuncunun filan da bir etkisi olmayacakti :)  Ote yandan, lig hususunda haklilik payin var.  Yabanci sinirlamasini lobi ile kaldirmamiz lazim.  Bes kurus etmez Turk oyunculari zengin ettik. 

NOT: Bence bu seneki Vakifbank cok iyi bir takim degil.  Sen bakma, bizim sene basindaki yerimizde durduk.  Onceki iki seneki Vakif ile bu seneki Vakif arasinda daglar kadar fark var.  Bence en buyuk sebeplerinden biri de Gozde'deki dusus.  Gecen senelerdeki Gozde fark yaratan tek Turk olurdu. 
« Son Düzenleme: 14 Mart 2015, 00:59:12 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Kosheleva gelse manseti kim alacak bizde?

Yonetimin yerinde olsam simdiden Ze ile konusmaya baslarim. Hersey kocta bitiyor, iyi koc un olmadikdan sonra hersey nafile. Basketboldada goruyoruz bunu, voleyboldada. Z

Sunu soyleyeyim yine de umarim oyuncular sezon bitti kafasinda degillerdir. Bizim Vakifa elenmemizin en buyuk sebebi psikolojik ustunlukdu. O yuzden ligde kaybettigimiz 3-2lik mac onemliydi diyordum. Yoksa bu sene de ligi ve kupayi verirsek gelecek sezona yine 1-0 onde baslarlar. Umarim oyuncular motive olmayi basarabilirler. Kim ve Edadan suphem yok. Biz dunyada vakiftan baska her takimi yeneriz, bunu iddia ediyorum. Vakifa kaybetmememizin sebebi kotu oyun falan da degil. Psikolojik ustunluk, bunuda verdik bir turlu kapatamiyouz. O yuzden cok onemli goruyorum lig ve kupayi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kosheleva'nin kotu manseti oldugu izlenimine nereden vardin? 

Çevrimiçi iloturo

• Üye
Kim ilk geldiği zaman da manşeti kim alacak deniyordu. Sonra kız en iyi manşetçi ödülü dahi aldı.
Zamanında Vakıf Avrupa şampiyonu olduğunda nasıl Nikoliç manşet alıyorduysa, bu sene belki de Avrupa şampiyonu olacak (ki Vakıf olmasa kesin olurdu) Eczacı'da Cruz nasıl alıyorsa Kosheleva da aynı şekilde alır.
Dünyanın şu anda bana göre kim'den sonra en iyi smaçörüdür Kosheleva.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Kotu manseti var demiyorum, ama iyi mansetide var sayilmaz. Bize iyi mansetci, defansi mukemmel bir oyuncu lazim. Logan gibi, Sokolova gibi. Kosheleveyi istemem.

Su anda Kim lie boy olcusebilecek kalitede tek oyuncu, farkinda misin? 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Kim ilk geldiği zaman da manşeti kim alacak deniyordu. Sonra kız en iyi manşetçi ödülü dahi aldı.
Zamanında Vakıf Avrupa şampiyonu olduğunda nasıl Nikoliç manşet alıyorduysa, bu sene belki de Avrupa şampiyonu olacak (ki Vakıf olmasa kesin olurdu) Eczacı'da Cruz nasıl alıyorsa Kosheleva da aynı şekilde alır.
Dünyanın şu anda bana göre kim'den sonra en iyi smaçörüdür Kosheleva.

Okumadan, yazmistim.  Ayni seyi demisiz :)

Çevrimiçi iloturo

• Üye
Abicim, ufak bir not.  Tutamadim kendimi, affet lutfen :)  "Vakıf ve Eczacıbaşı bizi geçebilmek için bizi bozmaları gerektiğini biliyorlardı ve nitekim biri nazı, diğeri sokolovayı aldı" demissin ama tekrar ediyorum ve kesin bilgidir, Naz kendi istegi ile ayrildi.  Vakifbank istedi veya istemedi, o ayri mesele ama bu Naz'in bizzat kendi istegi ile olan bir seydir ve Vakifbank'in oyle bir sey yapmasina zaten gerek kalmadi.  Sokolova'ya gelecek olursak, Eczacıbaşı'nin o takimi ile Vakifbank'i karsilastirmak ayip olur.  Vakifbank her pozisyonda muthis bir takimdi o sene. 

Fabi ve Kosheleva hususunda zaten basindan beri hemfikiriz.  Tam aradigimiz isimler.

Ama su Turk oyunculara fazla anlam yuklememek lazim yine.  Ligde evet ama buradaki baslik sinirlamanin olmadigi CEV Sampiyonlar Ligi.  Yukarida da dedigim gibi, ufak nuanslarla turu gecemedik.  En basitinden, Bosetti en ortalama performansi gosterse biz Vakifbank'i eze eze yenmistik.  Oyle Turk oyuncunun filan da bir etkisi olmayacakti :)  Ote yandan, lig hususunda haklilik payin var.  Yabanci sinirlamasini lobi ile kaldirmamiz lazim.  Bes kurus etmez Turk oyunculari zengin ettik. 

NOT: Bence bu seneki Vakifbank cok iyi bir takim degil.  Sen bakma, bizim sene basindaki yerimizde durduk.  Onceki iki seneki Vakif ile bu seneki Vakif arasinda daglar kadar fark var.  Bence en buyuk sebeplerinden biri de Gozde'deki dusus.  Gecen senelerdeki Gozde fark yaratan tek Turk olurdu.

Ya sayın hocam. Böyle bir mantık olur mu :)
Ben bugün Barcelona'da oynamak isteyecem, adamların bir şey yapmasına gerek kalmayacak? Sen istiyorsan gel diyecek.
Vakıf da istedi Nazı, bizde aldığından daha fazla verdiler, çok da iyi kadro kurdular ve gitti Naz.
Hatta Eczacı da istedi, vakıfa gitti.
Derdim o da değil. Senle çok konuştuk bu konuları biliyorsun.
Eczacı ile Vakıf'ı kıyaslamadım. Bizim oyuncularımızı aldılar dedim. Almasalar çünkü altımızda sürünmeye devam edeceklerdi.
Almadan önceki son iki yıla bir bak istersen vakıf + eczacı toplamda kaç maç yapmışlar bizle kaç galibiyet alabilmişler.
Ben sana söyleyeyim. Eczacı "0", vakıf ise 15-20 maç yapmışızdır, 3 kez kazanabildi. 3'ü de 3-2. Diğer maçlarda sürdirekt süpürdük hepsini.
Bu arenada sadece yabancı doldurmakla olmadığını sen de ben de biliyoruz. Bak bir örnek verdim yukarıda. vakıfın 4 yabancısı gitti, yeni 4 yabancısı geldi. Neden hiç bir şey değişmiyor? Onlar yeni takım değil mi? Onlar da uyum sorunu yok mu?
Yerli oyuncun olmak zorunda kadroda, hem de en iyileri olmak zorunda. Fark yaratan oyuncular yerli oyuncular çünkü.
Naz'a sadece salt pasör olarak bakmak da doğru değil. o oynadığı zaman yabancı kontenjanından birisi boşa çıkıyor ve bir orta yada köşe smaçörünü daha yabancı seçebiliyorsun. Bak Naz gittikten sonra bize gelen yabancı pasörlerin haddi hesabı yok. Her sene aynı hikaye. Bir de yeni gelen pasörün ligde kadroya girememesinden kaynaklı uyum sorunu da cabası.
Bizim abo takımdaki 5 yabancı sadece avrupada bir arada oynayabiliyorken bir de gidip avrupada bazılarını dinlendiriyor, kadroya almıyor o müthiş üstün zekası ile. Oynatsana oyuncuları rakip ne kadar zayıf olursa olsun alışsınlar birbirlerine ama yok bunu Abo mu düşünecek?
Ben olmazsa olmaz antrenör diyorum. İlk önceliktir seneye. Zamanında Ze'nin farkını nasıl gördüysek bak bu sene de Obradoviç'in farkını görüyoruz. Hedefin varsa o hedefe uygun antrenörle yola çıkmalısın. Yoksa olmuyor ama küçük ama büyük farketmez bir şekilde nüanslarla kaybediyorsun ve aynı filmi başa sarıyoruz.
Kadromuz bu sene kötü değildi. Haklısın. Yabancılarımız da belirli bir standartaydı ama gerek psikolojik üstünlük gerek antrenör farkı gerek şans artık ne dersen de, bu sene 5 maç yaptık 4'ünü onlar kazandı. Son maçta da asılmadılar. Yoksa o beşinci set de giderdi.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Kasia ya donmek ise felaket olur rezalet durumda. Oksana kumarini oynarim ama yabanci pasor almamayi tercih ediyorum. Yabanci pasor yerine Naz a baski yapmak daha mantikli gibi.

Zaten çapraz için kasia şart demedim..kim iyiyse o alınsın..çok var..brakocevic veya boskovic olur...
Ama bence ze-fabiana ve garay mutlaka seneye gelmeli...
Pasör konusuna gelince oksana kesinlikle çok ama çok iyi bir pasör...yerli olarak naz ; gamze yada ikiz ozge alinmayacaksa yanlış tercih olmaz..

Çevrimdışı Besim

• Üye
Ya sayın hocam. Böyle bir mantık olur mu :)
Ben bugün Barcelona'da oynamak isteyecem, adamların bir şey yapmasına gerek kalmayacak? Sen istiyorsan gel diyecek.
Vakıf da istedi Nazı, bizde aldığından daha fazla verdiler, çok da iyi kadro kurdular ve gitti Naz.
Hatta Eczacı da istedi, vakıfa gitti.
Derdim o da değil. Senle çok konuştuk bu konuları biliyorsun.
Eczacı ile Vakıf'ı kıyaslamadım. Bizim oyuncularımızı aldılar dedim. Almasalar çünkü altımızda sürünmeye devam edeceklerdi.
Almadan önceki son iki yıla bir bak istersen vakıf + eczacı toplamda kaç maç yapmışlar bizle kaç galibiyet alabilmişler.
Ben sana söyleyeyim. Eczacı "0", vakıf ise 15-20 maç yapmışızdır, 3 kez kazanabildi. 3'ü de 3-2. Diğer maçlarda sürdirekt süpürdük hepsini.
Bu arenada sadece yabancı doldurmakla olmadığını sen de ben de biliyoruz. Bak bir örnek verdim yukarıda. vakıfın 4 yabancısı gitti, yeni 4 yabancısı geldi. Neden hiç bir şey değişmiyor? Onlar yeni takım değil mi? Onlar da uyum sorunu yok mu?
Yerli oyuncun olmak zorunda kadroda, hem de en iyileri olmak zorunda. Fark yaratan oyuncular yerli oyuncular çünkü.
Naz'a sadece salt pasör olarak bakmak da doğru değil. o oynadığı zaman yabancı kontenjanından birisi boşa çıkıyor ve bir orta yada köşe smaçörünü daha yabancı seçebiliyorsun. Bak Naz gittikten sonra bize gelen yabancı pasörlerin haddi hesabı yok. Her sene aynı hikaye. Bir de yeni gelen pasörün ligde kadroya girememesinden kaynaklı uyum sorunu da cabası.
Bizim abo takımdaki 5 yabancı sadece avrupada bir arada oynayabiliyorken bir de gidip avrupada bazılarını dinlendiriyor, kadroya almıyor o müthiş üstün zekası ile. Oynatsana oyuncuları rakip ne kadar zayıf olursa olsun alışsınlar birbirlerine ama yok bunu Abo mu düşünecek?
Ben olmazsa olmaz antrenör diyorum. İlk önceliktir seneye. Zamanında Ze'nin farkını nasıl gördüysek bak bu sene de Obradoviç'in farkını görüyoruz. Hedefin varsa o hedefe uygun antrenörle yola çıkmalısın. Yoksa olmuyor ama küçük ama büyük farketmez bir şekilde nüanslarla kaybediyorsun ve aynı filmi başa sarıyoruz.
Kadromuz bu sene kötü değildi. Haklısın. Yabancılarımız da belirli bir standartaydı ama gerek psikolojik üstünlük gerek antrenör farkı gerek şans artık ne dersen de, bu sene 5 maç yaptık 4'ünü onlar kazandı. Son maçta da asılmadılar. Yoksa o beşinci set de giderdi.

Vakifbank da tabii ki istedi ama dedigim o degildi.  Bizim Naz'i elimizde tutmak adina yapabilecegimiz hicbir sey yoktu.  Hani ekstradan pasorleri alana kadar ona gereken parayi verseydik, diyorlar ya.  Kulliyen yalan.  Oyle bir sey yokmus.  Kiz tamamen kendi istegiyle ayrildi.  Orada dikkat cekmek istedigim nokta, Vakifbank'in planlar yaptigi degil; varolan firsati realiteye donusturmesi.  Eger Naz, kulube sadik biri olsaydi ve Vakifbank'in planlari devreye girseydi, haklisin. 

Neyse, cok muhim bir nuans degil. 

Muhim olan nokta ise kesinlinkle Abbondanza ve Bosetti.  Her zaman dedigim gibi, takim sezon basindan beri 1 gram ilerleme gosteremedi.  Bunun bas sorumlusu Abbondanza'dir.  Diger iddiam ise su: Abbondanza'nin bu kotu performansina ragmen, biz kadro kalitesi ile (ilk 6 kalitesi, rotasyon kalitesi degil) Vakifbank'i yine cok rahat elerdik.  Sezon basinda da dedim: bunun icin Bosetti'nin gecen seneki gibi donmesi lazimdi.  Olmadi.  Biraz da sans olacak...

Çevrimdışı Besim

• Üye
Gamze ve Ozge kadar kotu pasorler gormedim.  Yazik gunahtir.