viloet duca bile oynasa şampiyon yapardı kısmına 1 sene öncesine gidelim
kendi evimizde muazzam bir taraftar desteği , ben babam ile gitmişşim. hayvan gibi tezahürat yapıyorum ortam herşey süper.
kadro süper 5 yabancı var. eda var var oğlu var
Nati Sokolova Fürst Kasia lü kadro karşısında ki çerez Vakıfbankı Fofao gibi dünyanın en iyi pasörlerinden birisi ile eleyemedik yahu
fofao bu öyle rasgtele pasör değil , kazanmadığı başarı kalmamış bu hatunun..
Madem öyle Duca yı çağırın da o takımı da finale çıkartsın ....
Vakıfbank bu senede o kupayı kazanırsa Naz kariyerine 25 yaşında iken 2nci CEv Fnail 4 en değerli pasör ödülünü katmış olacak.
büyük ihtimalle 35 ine kadar oynar. 3 4 tane daha bireysel odül almaya devam eder.
ama bunlar bi anlam ifade etmiyor. kötü pasör çünkü...
ya cidden gülüyorum...
Naz benim şeyimde bile değil net söyleyim. ama bu işe emek vermiş değerli dostların inatla yanlış birşeyi savunuyor olması benim garibime gidiyor.
bende olmayan oyuncu ne bok yerse yesin. Benim için Fenerbahçe önemildir. gerisi hikaye
ama bi atasözü var ya hani '' bizim orda göte göt denir '' diye..
beyaz beyazdır. siyah siyahtır.
VAkıfbank taki gözde den ben şahsen tiksinirim bakın nefret değil tiksinme den bahsediyorum ama kız kendisini iyi geliştirdi yahu şimödi gözde kötü smaçör desem Allah var vicdanım elvermez. haa bizden uzak dursun o kadar sevmem kendisini o ayrı bir mesele...
neyse biz önyargılarımızdan kurtulmadağımız sürece aylarca bu konuları konuşuruz.
çeyrek finalde eleniriz eskiye döneriz küfür ederiz ahha deriz vah deriz
şu gelseydi ya keşke bu gitseydi keşkeler ile ömrümüz geçer
2013 senesinde bu takımı bu şubeyi dağıtanlara yazıklar olsun...
Cem, su Naz'i bu kadar goklere cikarmanizi ben hicbir zaman anlamadim; anlamayacagim da... Senin gibi voleybolu bu kadar yakindan takip eden biri, neden su kizi bu kadar abartir anlamam. A, B, C veya her kimse, su dediklerini desin ama sen deme yahu... Naz, en iyi Turk pasor mu? Evet, oyle. Cok iyi pasor mu? Kesinlikle degil.
Simdi yazdigin meseleye gelelim.
(1) Her kadronun kendine gore bir kimyasi vardir. Bazi takimlar vardir, icerisindeki vasat oyunculari "takim olma" catisi altinda amorti ederler. Nihan buna guzel bir ornekti. Naz, o kadar vasat bir ornek degildi ama o takimdaki, pozisyon kalitesi acisindan ilk 4'e girebilecek bir oyuncu dahi degildi. Ben demiyorum, Yeon Koung Kim demis. Kendisi bizzat Naz'dan paslari alan kisi olduguna gore, onun laflarina da kulak asmak lazim.
(2) Naz, yabanci kotasi olan bir ligde degerlidir. Yabanci kotasi olmayan bir ligde ise yuzune bile bakmam. Peki bu seneki yabanci kotasinin olmadigi ceyrek final maci nedir diyenler olacaktir? Daha seri baslamadan defalarca yazdik. Bu sene hicbir macta icimize sinen bir oyun izleyemedik. "Takim" olmaktan cok uzaktik. Belli maclarda bize umut veren performanslar oldu ama kendimizi avuttuk. Kagit uzerindeki en iyi kadronun, tek arpa boyu mesafe kaydedememesindeki en buyuk pay Abbondanza'nin. Adam, zayif oldugumuz hicbir alanda bizi ileriye goturemedi. Goturmek bir yana, mac icinde de cok kotu mudahaleleri oldu. Yine de Vakifbank'i abartmamak lazim. Su iki macta ne olursa olsun, bu kadar kotu bir Fenerbahce, birkac nuans farki ile yine de turu gecebilirdi. Iste bu da kagit uzerindeki kalitenin farkidir. Mesela Lo Bianco elestirileri oldu. Bunu diyenler maalesef, cok ama cok kotu manset aldigimiz ilk macta, Vakifbank kadar iyi hucum ettigimizi goz ardi ettiler. Her seyi gectim: Bosetti gecen seneye yakin bir performansla bile oynasa biz Vakifbank'i hasat etmistik.
(3) Simdi siz oyle bir cikarimda bulunuyorsunuz ki, bana "sacmaliyorsun" derken, bunu nasil goz ardi edebiliyorsunuz anlamiyorum. Naz'in Sampiyonlar Ligi'nde oynadigi final maclari ve aldigi kupalarda gorev yaptigi takimlar neler? Fenerbahce ve Vakifbank. Yani ilgili senelerin, voleybola en cok yatirim yapan; en iyi kadrolarina sahip takimlari. Naz'in basarisinda bunun payi yok demek ciddi bir mantik hatasi teskil eder. Yani Naz'in basarisinda ilgili takimlarda oynamasinin payi yok; o takimlarin basarisinda Naz'in payi var anlami cikar. "Eee Naz zaten iyi olmasi sayesinde bu takimlarda gorev aliyor" diyenler olacaktir. Ve ben de su asagidakini soyleyecegim:
(4) Bir tekrar yapalim: Naz'in ben her zaman hakkini verdim. Sanirim, bize dusman olan birine karsi gosterilen bu asiri abartili yaklasimi hicbir zaman icime sindiremedim. Bir tarafta, bizim icin bir taraflarini yirtan oyunculara karsi ana avrat kufur edilirken, sirf varsayimsal bir basari icin bu kizin goklere cikartilmasi benim gururuma dokundu. Naz'in yaptigi cok iyi seyler de var ama asla abartildigi kadar iyi bir pasor degil. Lig ile ilgili yerli pasorun avantaji malum. Ama yabanci kotasinin olmadigi yerde dahi, hala Naz'in bizden gitmesi sebep gosteriliyorsa, buradaki sebep-sonuc iliskisinde ciddi hatalar var. Bu yukarida saydigim esas sorunlari es gecip, sorunu alakasiz yerde aramaktir.