Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
benim maçla ilgili takıldığım bir kaç nokta var

kenan artık olmayacak gibi . bence avrupada bir takıma kiralanmalı hem özgüven kazanıp geri dönsün hemde buranın bu koçun değerini anlasın.

takımda takıldığım bir noktada maçın bence koptuğu hızlı hucumda faul yapmayıp hızlı hucum yemek bunun en basit örneğini janning in farkı 6 sayıya çıkaran basketinde görebiliriz . bunu tercih mi ediyoruz bilmiyorum ama kenan dışında kimse hızlı hucum yesekte faul yapmıyor. belki koç tercihi bilemiyorum .

benim takıldığım ayrı bir nokta gou. çok iyi oyuncu bu kadar şutuna güveneceğin çok az adam var. ama bazen gereksiz zorluyor şut giriyor ses çıkmıyor ama girmediği zaman sıkıntı. konya maçında ikinci yarıya bakarsanız 5-6 hucumu 1 pas bile yapmadan kullandı.hiç organizasyon içine girmek istemiyor. pas üzerinden gitse veya hucum seti oynasak gou çok daha etkili olabileceğinin kanaatindeyim . bir de geldiğin her zaman üçlük değil bazen içeriye girme opsiyonunu kullanıyordu 3 lük  denemelerinde bence artış var.

birde efesin pota altı ne kadar zayıf kalsada kalsın hiç semihi veya vesely i sırtı dönük oynatma yı denemedik bence anahtar olabilirdi

önümüzdeki maçlara bakıcaz onlar bizim sakalımızı kesti biz onların kolunu kesicez

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Dün deniz oyunda iken Oğuz nasıl süre almaz süre süre götürürdü potaya..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
perperoğlu da abone oldu emir'e artık ..her maç üstünden geçiyor.
nedir bu huertas ve perperoğlu'ndan çektiğimiz yıllardır.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Dünkü maça çok takılmayın bence..Efes'in oynayacağı bizim de oynamayacağımız varmış..Ama efes savunmasına gelince küçük görmeyin, Doğuş, Janning, Perper, Cedi, Lasme ve Draper ve hatta Saric bezdirici savunma yaptılar dün...Bizim farkı kapattığımız sekansta ise Doğuş dışarda, Lasme de de üç faulle kenardaydı..
Yenilgi ve kötü oyun normal ama takımda bazı ufak sorunlar da var. Mesela Goude...Hani savunma yapmıyor anladık ama önüne düşen topa bile müdahale etmedi..Kırılma anlarında Cedi yerden kalkıp, Goude'nin önünde zıplayan topu aldı. Obradovic kenarda tık nefes oldu...Kısaca Goude dün maçta yoktu...
Emir de ayrı..Tıpkı geçen sezon gibi top 16 öncesi bayrakları indirmiş, ikinci periyotta biraz sorumluluk aldı sonra sahada yok..
Keza Bogdan da öyle..Ama Ivkovic hepsine önlemi de almış..Bogdanovic'in tepeden penetresi ve bjelica'nıniki bire biri dışında pota altına bizi sokmadılar. İkili oynatmadılar...Dışardan da atamayınca boyalı alanı iyi kilitlediler...
Ama biz dışardan biraz yüzdeli veya onlar kadar atsak kazanan biz olurduk...
Kenan ve Berk'in de daha bir fırın ekmek yemesi lazım bu seviyede oynamaları için. Bu arada Berk'i ısınmada ilk kez jump shot atarken gördüm..Eskiden ayak parmaklarının ucunda yükselip atardı ve şutları daha isabetliydi sanki ısınmada..Kenan için ise artık söyleyecek bir şey yok..Herkes Obradovic'in ona verdiği şansı kullanamadığını söylüyor. Bu gidişle milli takımın bile dışında kalacak...Hücumda bizi 4 kişi oynatıyor, hiç sorumluluk almıyor..Berk bile potayı ondan fazla zorluyor..
kısaca CSKA maçı öncesi takımın ayaklarını yere basmasını sağlayan bir yenilgi oldu bana göre...Zisis'in de bu takıma ne kadar gerekli olduğunu gördük..CSKA maçında çok daha iyi bir takım izleyeceğiz bence...Ya da temennim bu

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
dun icin tek elestirim obra'ya oguz'un sure almaması..melih'i anlıyorum ama oguz'u oynatmamasını anlamadım..
cunku artık yol belli..zisis gelince bu takımın 2 pivotu semih ve oguz olur...zoric trıbıne cıkar...
artık kenan-bek'ten hangisi aklını kullanırsa o 12'ye girer...

berk'i anlıyorum..cok sey yapmak istiyor ama daha o tecrubede degil...sadece kafasını kullanmaya baslamalı...
kenan ise belli bri tecrubeye gelmesine ragmen bana hicbir sey yapamya istegi yok gibime geliyor..(vucut dili)...yani bir psikolojik esik var kafasında gecmesi gereken...

2 oyuncu icin de haklarında hayırlısı su an icin...ya takkeleri one koyacaklar bu organizasyonun gelecekteki guardı ben olacagım diyecekler yada abbas yolcu olacaklar...calısacaklar...calısmadan olmaz...

pivot konusuna gelince; zorice verilen dakikalara acıyorum oguz varken..umarım zisis'le beraber zoric'ten kurtuluruz lig maclarında...

dun ozelinde bende cok yorum yapmaya gerek duymuyorum..pana macının benzerini yasadık...yetistigimiz anda efes'e dogru 5'i koyamadık sahaya..jenning 2 ucluk..ve ustune sanssızlıgımız hep fauller vesely'e oldu ve bu sefer kacırdı atısları..gene bir anda fark 10'u buldu....sonrası gelmedi gou ve bogdan iyi gununde olmayınca...
efesseverli medyamız ve yazarlarımız sevinsin 1 ay daha..1 ay sonra el macında gorecegiz kim kime koyacak...

cska macı oncesi ayaklar yere bassın...bu mac bize cska macını kazandıracaksa buyursun efes alsın macı...
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2014, 15:18:30 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
dünkü maçta dikkatimi çeken olay efes seyircisinin hırsıydııı..adamlar şu ortamın yarısını el maçlarında oluştursa çok daha iyi olurlardıı..
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2014, 13:33:57 Gönderen: selimiyeli »

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
dünkü maçta dikkatimi çeken olay efes seyircisinin hırsıydııı..adamlar şu ortamın yarısını el maçlarında oluştursa çok daha iyi olurlardıı..

Efes seyircisinin hırsı derken?
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
En azından bizim salon aklanmış oldu, eğer iyi oynamıyorsan, Abdi İpekçi'de de olsan 20'ye yatırıyorlar seni.

Sayin Kemal Erdem, o salonun aklanmasina imkan yok.  Macin basindaki farkin kapanmasina etki etmis olabilir; oyle demeyin. 

Bizim salona birkac defa gittim (ve gayet ciddi maclardi).  Hayatimda gordugum en kotu basketbol ortami diyebilirim. 

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Bir yer de neden pota altını kullanmadık demiş. Topa baskı varken Gou ve Bogdan o topları içeri aktarma şansı yoktu. Ancak Bjelica ve Emir üzerinden yapabilirdik.

Burada dün yaptığımız 10 asist sezonun en düşük rakamı..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Bir yer de neden pota altını kullanmadık demiş. Topa baskı varken Gou ve Bogdan o topları içeri aktarma şansı yoktu. Ancak Bjelica ve Emir üzerinden yapabilirdik.

hem topa baskı yaptılar hem de müthiş yardım savunmadı getirdiler...PAs kanallarına baskıyı da iyi yaptılar...Dersine çok iyi çalışmış Efes

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan

Boyle baskilar altinda hucumda ic dis dengesini nasil kuracagiz? Gecen seneki Bojan da yok. Oguz, Zoric, Bogdan ve Emir var sirti donuk oyunu olan. Zoric'ten ben ancak 3-5 macta bir iyi oyun bekliyorum artik. Emir performansini yukseltse de Oguz'un sirti donuk oyununa ihtiyacimiz var cunku hem bitirebilecek hem de tekrar disari verebilecek bir adam.

Semih'i saymadim cunku sene basina gore iyi durumda olsa da sirti donuk verip birebir bitirmesini istersek yuzdesi cok iyi olmaz diye dusunuyorum.

Ikili oyunlarda rakip switch yapinca topu hic iceri geciremedik. Ozellikle Lasme toplu oyunculari cok guzel savundu. Bu switch'leri cezalandirmak icin Zisis'in sakin paslari cok faydali olabilir.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Bizim dün kazanmamız zordu; hava bile Efes'ten yanaydı...Emir'in hızlı hücuma çıkarken hakeme takılıp düşmesi ki skor 44-44 idi yanılmıyorsam, Zoric'in oyuna girmek isterken saha kenarındaki reklam panosuna takılıp boylu boyunca sahaya düşmesi vs vs...  Ama maçın en komik olayı çakma Bjelica'nın arkadaşının alacağı ribaunda saldırıp, topu kaybetmesi oldu. Yanımda oturan biri, "Ya adam oyununu iyi ilerletti. Kendi ribaund alamadığı gibi takım arkadaşına da aldırtmıyor" dedi...Böyle oynayan bir takıma karşı bütün aleyhte etkenler bir günde birleşince kaybettik işte...yukardada yazdım Gaude normal oynasa almıştık maçı..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
Bizim dün kazanmamız zordu; hava bile Efes'ten yanaydı...Emir'in hızlı hücuma çıkarken hakeme takılıp düşmesi ki skor 44-44 idi yanılmıyorsam, Zoric'in oyuna girmek isterken saha kenarındaki reklam panosuna takılıp boylu boyunca sahaya düşmesi vs vs...  Ama maçın en komik olayı çakma Bjelica'nın arkadaşının alacağı ribaunda saldırıp, topu kaybetmesi oldu. Yanımda oturan biri, "Ya adam oyununu iyi ilerletti. Kendi ribaund alamadığı gibi takım arkadaşına da aldırtmıyor" dedi...Böyle oynayan bir takıma karşı bütün aleyhte etkenler bir günde birleşince kaybettik işte...yukardada yazdım Gaude normal oynasa almıştık maçı..

ama ben emir'in pozisyonunda efesin centilmenlik yapıp topu bize vermesini beklerdim..ayıp ettiler..zaten o hucumda da 3 sayı buldular..

ama efes'ten beklenmez boyle jestler..halbuki cok basit ama cok fair bir olay olurdu...cunku pozisyon tamamen hakem hatasından kaynaklanmıstı...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
ama ben emir'in pozisyonunda efesin centilmenlik yapıp topu bize vermesini beklerdim..ayıp ettiler..zaten o hucumda da 3 sayı buldular..

ama efes'ten beklenmez boyle jestler..halbuki cok basit ama cok fair bir olay olurdu...cunku pozisyon tamamen hakem hatasından kaynaklanmıstı...

doğru zaten maçın döndüğü anlardan biriydi...

Çevrimdışı afat

Maçtan önce abime efesi üst üste 3 kez yenemeyiz bence bu maçı kaybedelim euroleguede 2/2 yaparız demiştim yenildiğimize üzülmedim ama böyle yenilmek düşündürdü biraz. Hücumda top dolaşmayınca içeri penetre eden oyuncumuzun da olmayışı bizi saçma sapan hücumlara sürükledi. Godluck abimiz perperoğlunu sırtı dönük aldığı savunmayı birde tam önüne düşen topa 0(sıfır) tepki göstermesini izlesin. Utanacağından eminim.