Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424967 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Bu sene mağlubiyet hanemize minimum 5-6 yazın derim.
Bu duruma rağmen normal sezonu ilk ikide bitiririz.
Ergin'in takımı haricinde herhangi bir takımın altında ikinci bitirirsek ligi, şampiyonluk yakın meşaleleri yakın tadında bir playoff yaşarız.

Sezon sonunda mesaj tutarsa saygınlık, tutmazsa anlayış beklerim.  :)

Saygılar selamlar...
...

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Iki hafta ust uste Avrupa'nin en kariyerli iki hocasini alt ediyorsun.  Bu bilgiler isiginda, Royal Hali bu sene sonunda sampiyon olur diyebiliyor musun?  Eger diyebiliyorsan, bu maci elestirirken, basit bir takima degil sampiyonlugun en buyuk adayina yenilme bab'inda elestirelim.  Eger diyemiyorsan, o zaman da fazla elestiriye gerek yok zira duzenli ve tutarli bir performans gosteremeyecek bir takima hazirliksiz yakalanarak (ve yabancilarindan ekstra performans alarak) kaybetmissin demektir. 

Her zaman derim, eger ileride bazi seyler duzelecek ise, sezon basinda alinan tum bu maglubiyetlerin cok degerli oldugunu dusunuyorum.  Ayagimiz yere basar. 

SON OLARAK, tekrar etmek istedigim bir sey var.  "Obradovic neden belli pozisyonlardaki eksiklikleri doldurmadi" deniyor surekli.  Anladigim kadariyla, Obradovic bu pozisyonlari mevcut oyuncular ile kotarabilecegini dusundu.  Bunun olup olamayacagini sezon oncesinde gormek mumkun degil.  Hatta "bunun olamayacagini ben demistim" seklinde yazan arkadaslarin hatali oldugunu dusunuyorum.  Hoca'nin risk alma luksu var ve daha sezon basindayiz.  Kotaramazsa, benim nazarimda basarisiz olma luksu de var. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra

Sezon sonunda mesaj tutarsa saygınlık, tutmazsa anlayış beklerim.  :)

Saygılar selamlar...

Bulent, masallah Mondros Mutarekesi'nden daha agir kosullar tasiyor bu ifade :)

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Oynanan oyunda skor da umrumda değil açıkçası.. Oly, Bayern, Real hepsini gördük bu hafta ligde..

Koç çok farklı şeyler deniyor.. Açıkçası benim basketbol görüşüme de farklı şeyler deniyor.. Bende kabullenmek de zorlanıyorum. Ama uzun vadede düşünerek yapıyor bunları..

Her şeyi öyle transfer ile çözemezsiniz. Bynum gelince her şey çözülecek mi? Bir anda switchsiz mi savunma yapmaya başlayacağız? O yüzden diyorum eldeki kadronun en azından 2-3 aya ihtiyacı var. En az o da..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Bulent, masallah Mondros Mutarekesi'nden daha agir kosullar tasiyor bu ifade :)

Burası aklı başında vatandaşların çoğunlukta olduğu bir forum ama genel olarak duyguları mantıktan önce gelen bir toplum olduğumuz için bizde anlayış ne gezer değil mi? :)
Hele ki söz konusu Fenerbahçe olunca(kendimi bu gruptan ayırmıyorum).

Ben takıma, şu sıralar formsuz olduğu söylensede Obradovic'e güveniyorum.
Varsın onlara olan inancım yüzünden bana da laf sokulsun, sıkıntı yok Besim hocam. :)

Bu arada anlayış,saygınlık içeren cümleyi bir zamanlar kendisini taraftarın resmi sitesi olarak duyuran antu'da görmüştüm.
Yani ödün(ç)alınmış bir cümledir. :D
Yazan vatandaşın nickini hatırlasam yazardım. :)
...

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Rakibi kucumsedik, koc dahil, oyuncular Milano galibiyetinden sonra havalandi ve en tehlikeli gunahi isledik: kisitli kadrosu olan rakibimizin macin icinde kalmasina izin verdik. Hucumda cok etkisiz ve duragan oynadik, penetreler azdi. Ama savunmanin sundan daha iyi olacagina eminim ki bugun de cok kotu degildi.

Obradovic gitsin diyenler, sosyal medyada giydirip ahkam kesenler var. Bu adamlarin benzerlerini gecen yillardan biliyorum, Obradovic yerine X gelince 3. macta ayni sacma sapan komisyon/bagiriyor moral bozuyor vs iddialarini tekrarlayacaklar. Obradovic sadece iyi oyuncularla sampiyon oldu diyen bile var.

Boyle ilgi o..usu insanlara ve somut gozlemlere dayanmayan iddialarina prim vermemek, elestiri yaparken yapici olmak cok onemli bence. Bilmek lazim ki Obradovic burada basarili olamazsa hicbir koc olamaz, gunluk galibiyetlerle avunan bir sube olarak karanlikta kalmaya devam ederiz. Bunu da biat kulturuyle degil tahmine dayali soyledigimi dusunuyorum. Obradovic'in neden basarili olmadan gitmemesi gerektigiyle ilgili daha detayli yazmak lazim ayrica.

P.S. Bir de sunu anlamiyorum, gecen yil gumbur gumbur sezona girmenin sikintilarini gormusken bu yil dusuk tempoda baslamanin bu kadar acimasizca elestirilmesi sacma degil mi? Kocun nasil bir sezon oncesi hazirlik yaptirdigini biliyor muyuz? Belki de bize sacma gelen savunma stratejilerini aslinda daha az uygulayacak ama takima aliskanlik kazandirmak istiyor? Besim hocamin deyimiyle "kisitli bilgiyle yapilan elestiriler" gerceklerden cok uzaga dusmus ya da bir ihtimal isabetli olmus olabilir, bu uzak mesafeye sacmali tufekle ates etmek gibi biraz.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Maçı kendi locamdan değil Cem Ağrak'ın locasından izledim öncelikle bunu belirtmek istedim ..

Açık konuşmak gerekirse maç içinde bu yenilgi geliyorum dedi. Utkan hatırlar, son çeyrek başlamadan söylemiştim, çok yanlış beşlerle oynuyoruz diye. Üçüncü çeyreğin sonundaki beşte mutlaka Goudelock olmalıydı. Bu konuda ayrı bir parantez açmak lazım. Sanki Goudelock'a fazla şut kullanma demişler gibi boş pozisyonda bile şut atmaktan ziyade pasa yöneldi. Goudelock'ı Goudelock yapan şutudur, kısıtlamamak lazım, yeşil ışığı sürekli açık tutacaksın ona.

Aslında beğenmediğim çok şey var ama hem başım ağrıyor hemde şimdilik susma hakkımı kullanıyorum.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Maç özelinde takımdan memnun değilim,çok bilgili abilerim ve forumdaşlarım zaten güzelce eleştirmişler,söz bırakmamışlar.

Koça da maç özelinde kızgınım.Bana maçı takmıyormuş gibi geldi tamamen bununla alakalı.Yine de maç sonu yenilince koç hakkında yazılanlara çok üzüldüm.Kereste,odun,balon,Avrupada daha yetenekli koçlar var,bunadı filan küfürleri saymıyorum bile.Gerçekten çok üzüldüm.İnanılmaz sabırsız bir kitle var.Aynı şeyleri yazmaktan herkes sıkıldı gerçekten.Obradovic gitsin görürüz ne olacağını demeyeceğim çünkü böyle bir şeyin şakası bile hoş değil,bunun biat kültürüyle alakası da yok.

Ha bir de Aydın Örs diyenler oluyor sağda solda..El insaf be diyorum.Ben bile şu yaşımda hocaya yapılan ayıpları biliyorum ya da bildiğimi düşünüyorum.Sahip çıkmadınız vaktinde adama ayıptır adamı rahat bırakın.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Maçı kendi locamdan değil Cem Ağrak'ın locasından izledim öncelikle bunu belirtmek istedim ..

koltuklarımıza zarar vermedin inşallah
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
koltuklarımıza zarar vermedin inşallah

Senin koltuğu söktüm eve getirdim ..

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Senin koltuğu söktüm eve getirdim ..

seni kameralardan buldurup 6222den falaka cezası verdircem
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Suçlu ararken koç yada oyuncuları ayırt etmek anlamsız, kimseye yüklenmenin de bir manası yok. GS hem EL'de Kızılyıldız'a kaybetti hem de Banvit'e kaybetti ligde, eminim Ergin Ataman bizim koç kadar ağır eleştiriler almıyordur.

Her sene ligde beklenmedik mağlubiyetler alıyoruz, işin doğasında var bu, özellikle yabancı sınırı değişikliğiyle iyi bir kaç yabancı getiren takım her takımı zorlayacak duruma geliyor. Ligde son 8'e kalmak bize yetiyorken bırakın koç deneme tahtası olarak kullansın ligi, çünkü bu tarz denemeleri ciddi anlamda yapacağı başka bir mecra yok. Koç Emir'i oyun kurucu olarak denedi, Vesely bir ara 5 numara oynadı, yeterince penetre etmeden ve hareketli olmadan hücum ettik.

Tamam yani kendi evinde mağlubiyet hoş değil ancak en ufak şeyde koça ve takıma yüklenmeye lüzum yok. Klişe bir söz belki ama lig uzun bir maraton, rahat olun. Özellikle spikerler de kenarda sorun var kenarda sorun var deyip durdular acaba ne biliyorlar da konuşuyorlar? Son zamanlarda koç hedef tahtasına oturtulmaya çalışılıyor sanki, dikkatli olmak lazım.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 09:22:22 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Korktuğum başıma geldi. Korkum: Takımın "nasılsa kazanırız"  düşüncesi ile yeterince motive olmayacağı yönünde idi.  Maçın büyük bölümde de bu görüldü zaten. Son 1 dakikaya kadar nasılsa kazanırız düşüncesi vardı. Son 18 saniyede oyuncular vehametin farkına vardı ama iş işten geçti.

Dün akşam bizler, koç, teknik ekip...  Herkesin ortak düşüncesi "Bir şekilde yakalar ve geçeriz" yönünde idi. Ama maalesef olmadı, hak etmedik.

Bu tür yenilgiler her zaman olacaktır. Önemli olan bu hataları telafi etme şansımızın olmasıdır. Onun için bu yenilgi ve kötü oyun da telafi edilir, önemli değil. Önemli olan çıkarmamız gereken dersleri çıkarmaktır ki, bu dersi çıkaracak bir ekip olduğunu düşünüyorum.

Turow maçında bambaşka bir görüntümüzün olacağına inanıyorum.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Sporu sevmiyoruz cem
sadece sonuç odaklıyı gerisi hikaye ...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Kenan süre alması  ve Oğuz performans benim için  maçtaki  iyi olan şeylerdi ..Kenan 'in asisti yiyen zoric ve sulalesini  bu maç özelinde çok andim :) ;)