Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424967 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Sporu sevmiyoruz cem
sadece sonuç odaklıyı gerisi hikaye ...

Ya abi bu kadar da olmaz, insanlar biraz da kendilerini eleştirsin 3 maç üstüste kazanınca aya çıkarıyorlar takımı, 2 mağlubiyette koçun onca yıllık kariyeri hiçe sayılıyor. Onca yıl spor takip eden insanlar mağlubiyetlerin de galibiyetler kadar yaşanabilir şeyler olduğunu bilmeliler.

Geçen gün dikkatimi çekti bizim TBL sitesinde maçlar diyor mesela, EL sitesinde Games yani Oyunlar diyor hiç bir yerde maç ifadesi geçmiyor. Zaten oyun bilinciyle yaklaşmadığın sürece zevk alamazsın, ölüm kalım meselesi haline getirilmemeli. Gerçekten de adı üstünde bir oyun bu, kaybettiğimizde mızmız çocuklar gibi kızıp sağı solu mu kıracağız yav!
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 09:37:11 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Yenilgi üzücü oldu, özellikle Şampiyonluk Kupasının alındığı günde olması.

Fazla takip edemediğim için sormak istiyorum acaba sorun Obradovic in yardımcılarının yeterli katkıyı vermemesinden olabilir mi? Yardımcıları yeterli mi?

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Yenilgi üzücü oldu, özellikle Şampiyonluk Kupasının alındığı günde olması.

Fazla takip edemediğim için sormak istiyorum acaba sorun Obradovic in yardımcılarının yeterli katkıyı vermemesinden olabilir mi? Yardımcıları yeterli mi?
Onu bi ara dusundum ama Obra her zaman yardimcilarinin ona karsi cikmasini istedigini vs soyluyordu. Oyunculari her hatalarinda cekip konustuguna gore istediklerini vermeyen bir yardimci takimda kalamazdi bence. Sonucta onunla calismak isteyen bir suru koc vardir.

Yardimcilari kalite olatak yeterli olmasa bile onu elestirebilecek yetkinlikte degiliz, ben degilim en azindan.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Suçlu ararken koç yada oyuncuları ayırt etmek anlamsız, kimseye yüklenmenin de bir manası yok. GS hem EL'de Kızılyıldız'a kaybetti hem de Banvit'e kaybetti ligde, eminim Ergin Ataman bizim koç kadar ağır eleştiriler almıyordur.

Her sene ligde beklenmedik mağlubiyetler alıyoruz, işin doğasında var bu, özellikle yabancı sınırı değişikliğiyle iyi bir kaç yabancı getiren takım her takımı zorlayacak duruma geliyor. Ligde son 8'e kalmak bize yetiyorken bırakın koç deneme tahtası olarak kullansın ligi, çünkü bu tarz denemeleri ciddi anlamda yapacağı başka bir mecra yok. Koç Emir'i oyun kurucu olarak denedi, Vesely bir ara 5 numara oynadı, yeterince penetre etmeden ve hareketli olmadan hücum ettik.

Tamam yani kendi evinde mağlubiyet hoş değil ancak en ufak şeyde koça ve takıma yüklenmeye lüzum yok. Klişe bir söz belki ama lig uzun bir maraton, rahat olun. Özellikle spikerler de kenarda sorun var kenarda sorun var deyip durdular acaba ne biliyorlar da konuşuyorlar? Son zamanlarda koç hedef tahtasına oturtulmaya çalışılıyor sanki, dikkatli olmak lazım.
Abi Ergin'i eleştirmek bir yana adama yayıncı kuruluş güzelleme yapıyor.Neymiş basket kararının doğru olduğunu kabul etmiş.Vay be,ne büyük iş.Dopingçi objektif!!!! FENERBAHÇELİLER tarafından çok seviliyor,doping ile çalınan şampiyonluğumuz çok çabuk unutulmuş.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2014, 13:44:15 Gönderen: nemanja bjelica »

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Abi Ergin'i eleştirmek bir yana adama yayıncı kuruluş güzelleme yapıyor.Neymiş basket kararının doğru olduğunu kabul etmiş.Vay be,ne büyük iş.Dopingçi objektif!!!! FENERBAHÇELİLER tarafından çok seviliyor,doping ile çalınan şampiyonluğumuz çok çabuk unutulmuş.

Ya bırak ne kabul etmişi, maç sonrası röportajda saniye geç işlemeye başlamış düğmeye geç basılmış itiraz edicez dedi ya! :)

• Üye
Ya bırak ne kabul etmişi, maç sonrası röportajda saniye geç işlemeye başlamış düğmeye geç basılmış itiraz edicez dedi ya! :)
Şaşırmıştım,nasıl ağlamadı diye :D

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
GsBaskete bakıyorum,bir iki ufak tefek eleştiri dışında ki onlarında dozajı oldukça düşük,hocalarına sahip çıkmışlar.Kızılyıldız gibi sikleti oldukça düşük ve bizim şu anki halimizden beter olduğumuz sene başında yendiğimiz takıma yenilip durumu Antepten kötü Banvite de gayet kötü oyunlarla kaybettiler.Ne savunma ne hücum.Furkan dışında tek bir ışık saçan noktaları yok sezonun şu noktasında.

Ben takımdan ziyade,basket şubesiyle ilgilenen taraftarların durumunu iyi görmüyorum.Ciddi anlamda bir ikiye ayrılma söz konusu olmaya başladı,çok rahatsız edici.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
GsBaskete bakıyorum,bir iki ufak tefek eleştiri dışında ki onlarında dozajı oldukça düşük,hocalarına sahip çıkmışlar.Kızılyıldız gibi sikleti oldukça düşük ve bizim şu anki halimizden beter olduğumuz sene başında yendiğimiz takıma yenilip durumu Antepten kötü Banvite de gayet kötü oyunlarla kaybettiler.Ne savunma ne hücum.Furkan dışında tek bir ışık saçan noktaları yok sezonun şu noktasında.

Ben takımdan ziyade,basket şubesiyle ilgilenen taraftarların durumunu iyi görmüyorum.Ciddi anlamda bir ikiye ayrılma söz konusu olmaya başladı,çok rahatsız edici.

Haftalar oncesinden yazdim buraya.  Aramizdan bazilari, Ergin'e gosterdikleri saygi ve toleransin yarisini dahi Obradovic'e gostermiyorlar.  Biz bunu, en somut ornekleriyle gorduk burada.  Simdi bu adamlar Fenerbahceli mi diye sorunca, suclu biz oluyoruz.   

• Üye
Haftalar oncesinden yazdim buraya.  Aramizdan bazilari, Ergin'e gosterdikleri saygi ve toleransin yarisini dahi Obradovic'e gostermiyorlar.  Biz bunu, en somut ornekleriyle gorduk burada.  Simdi bu adamlar Fenerbahceli mi diye sorunca, suclu biz oluyoruz.   
Katılıyorum Besim abi.Obradovic'e saygı göstermeyip,yerden yere vurup,kariyerini küçümseyip,Ergin'e gösterilen saygı ve toleransı objektif FENERBAHÇELİLİK olarak adlandırıyor.Ülkenin 3/4'ü FENERBAHÇE'NİN her branşta başarısız olmasını isterken bir de objektif FENERBAHÇELİLER çıktı başımıza.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Katılıyorum Besim abi.Obradovic'e saygı göstermeyip,yerden yere vurup,kariyerini küçümseyip,Ergin'e gösterilen saygı ve toleransı objektif FENERBAHÇELİLİK olarak adlandırıyor.Ülkenin 3/4'ü FENERBAHÇE'NİN her branşta başarısız olmasını isterken bir de objektif FENERBAHÇELİLER çıktı başımıza.

Ergin bizim, Obradovic de Galatasaray'in ve milli takimin basinda olsa, kariyerlerine bakip, bir dereceye kadar ayni ifadeleri kullanmana ben de saygi duyarim ama su anki konjonkturde bunu objektiflikle de aciklayamayiz. 

hmetin

• Ziyaretçi

Royal macına pek uzulmedim.Onalrın telafisi var.Hoca da kimlerden verim alacagını goruyor.Sorun degil boyle maglubiyet ama ben eziklerin taraftarı olsaydım ben de cok rahat olurdum.
Javai,Vuyukas,Furkan ile hicbir beklentiye girmezdim.Javai ben basketini gectim adam sahada yıgılacak diye korkuyorum.İsmail Senol mac anlatırken gecen sene kismi felc gecirdi dedi.Bedava ya da cok cuz diye adamı tuttular.Obur taraftan butce azaldı derken 8 yabancı gibi bir enteresan durumla sezona giriyorlar.Aldıkları diger uzun 38 yasında Kerem Gonlum, abarttıkları Nolan Smith'in de iyi olmadıgını gorduler.Zaten 2-3 adamın gitmesi muhtemel ki ben Ergin Ataman'ın onu gonderir yenisini alırızı resmen komedi olarak niteliyorum.Sonucta ezik takım taraftarı olsam bu takımdan bir cacık olmaz deyip beklentiye girmezdim.

Zaten BJK lılar da kızgın bizde hemen kacan hoca taraftarı diye gitmiyor diyorlar.Su takımı kurup,8 yabancı alıp bir de butce yok diyen hocayı destekleyenlerin degerlendirilmesi daha dogru olur.

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Tembel Türk oyuncuların prangasından kurtulmuş her takım gibi, Royal Halı Gaziantep de iyi takım kurmuş, maçı da hakettiler. Öte taraftan bizim de maçı her ne şartta olursa olsun almamız gerekirdi.

Buradaki esas fark Zdovc'un bu maçı kazanmaya çalışması, Obradoviç'in ise ısrarla ama ısrarla savunma ve hücum setlerini oturtmaya çalışmasından kaynaklandı.

Savunma tarafında pota altında bir tane gorile ihtiyacımız var, yoksa bu iş Zoriç'in savunması ile olmaz, çok güçsüz. Ne ebat ne sertlik ne de blok tehdidi olarak caydırıcılığı var. Adam değişerek savunma EĞER oturursa, F4'de bile rahat ederiz, yok oturmazsa işimiz zor. Sanki arkada daha sert, daha blokçu bir uzun olsa bütün kısalar daha saldırgan savunma yapabilir.

Hoca bence Zoriç'i bir pota altı oyuncusu olmasına rağmen alan yaratabildiği için oynatıyor gibi ama benim kıt aklımla gördüğüm böyle gitmez. Royal Halı maçında ısrarla yapmaya çalıştığımız, (aynı seti EA Milano maçında yapamamıştık) topu uzuna indirip, onun çapraza dışarı çıkarması ve bu oyuncunun fazla pas gibi görünen pası dip çizgideki adama verip 0'dan 3'lük attığımız set bize çok şeyler kazandırır. Tabi burada uzuna ilk topu veren ve de boş kat eden oyuncunun hocanın istediği yerlere gitmezi elzem. Aslında bu, ezberden çok saha yerleşimine dayandığı için oturması zaman alacak gibi görünüyor.

Obradoviç ilk tur maçlarını hazırlık turnuvası olarak görüyor ve Semih'e zaman tanıyor. Tutarsa, uzun transferini unutalım, tutmazsa bence mutlaka ama mutlaka bir 5 numara almamız gerekiyor, yoksa avucumuzu yalarız.
Hoops and rap

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Sıkıntılı..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Hallederiz  8)

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Bizim oyuncuları döve döve alırlar maçı :(