Takımdaki her eksik görülen noktayı transferle çözme alışkanlığından kurtulamıyoruz malesef. Heurtel transferini kendi adıma ayrı tutuyorum çünkü saf bir oyun kurucunun eksikliğini uzun senelerdir çektiğimiz aşikar. Ancak Vesely 5 numarada süre alıyor diye bir 4 numara transferinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Semih ve Oğuz'dan hiç yararlanamama ve Bjelica'nın aldığı rolün kısıtlanmasına yol açar bu hamle bence. Koç bir kaç maçtır 15-20 dakikalık bölümlerde Bjelica-Vesely ikilisini kullanıyor ve verim alıyor. Bjelica'nın 30 dakika civarı süre alması oyun içi düzenlerin işlemesi için çok önemli.
Bugün oyun içinde Bogdanoviç'in de geçmiş maçlara nazaran daha fazla sorumluluk aldığını, Goudelock'ın topla daha az oynadığını, Hickman'ın karakterli bir oyuncu olduğunu gördük. Doğru 5'leri daha uzun süre bulabiliyor gibi duruyoruz oyun içinde. Kısacası iyi yolda gibiyiz.
Tabi iyi yoldayız derken, eksiklerimiz hala çok. Öncelikle dış oyuncu savunmasında ciddi problemlerimiz var. Ama bugün hickman'ın son çeyrekte yaptığı baskı gibi savunmanın isteyince olan bir şey olduğunu da görmek lazım. Hücumda roller iyice oturdukça, doğru 5'ler sahada daha uzun kaldıkça bir noktaya kadar bu sorunun üstesinden gelebiliriz.
Şimdi Bayern maçını alırsak top 16'yı neredeyse garantilemiş sayabileceğiz takımı. İyi geçtiği belli olan bu bir haftada, her zaman çok zorlandığımız bir deplasmanda iyi oynayarak kazandıktan sonra rüzgarı arkamıza alabilirsek sezon planının istenildiği gibi geçmesi için her türlü şart oluşmuş olacak.
Son olarak da Kenan'a verilen şanstan biraz da Berk'e versek çok daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum.