Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845885 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Sonucta sucu yine taraftara yıkmak bence dogru degil, taraftar uzerine duseni yapıyor mu yapıyor bu EL 3 yıldır seyirci rekorunu kırıyor.Taraftar milyon avroları goturmuyor,belki evinin rızkını kesip oraya harcıyor.Taraftar bos vakitlerinde ekstra idmanı da yapmıyor, aptalca bahaneler sayıp calısmaktan da kacmıyor(Bu tabir kocun tabiri)Taraftar serbest atısı da atmıyor,taraftar burada cok kotuyuz de dedirtmiyor.Evet ben de Obradovic'in 5-10 sene kalmasını istiyorum.Kocun su anda calısmıyor dedikleri yerli oyuncuları daha alt kalibrede hoca ile neler yapacaklarını dusunmekte istemiyorum.Sosyal medyada elestiren,hakaret eden de olabilir.Ben yapan iyi yapıyor da demem.Ama seyirci salonu doldurup asli gorevini yapıyor mu?X macın biletleri tukenmistir tesekkur ederiz acıklamasını yaptırıyor mu?Seyirci,taraftar,sempatizan ne dersen gorevini yapmıstır.

Yarın Obradovic 10 sene kalırsa ki insallah kalır seyircinin payı olmakla birlikte yonetimin becerisidir giderse de ki insallah gitmez suclu taraftar degildir.15-16 kisilik rotasyon var.Devamlı degisiyor ve daralıyor.Kazandıgın surece sorun olmaz.Kaybettiginde bunlar elestiriledebilir.2 mac Oguz yok, bakıyorsun Ogur sahada,3 mac Semih yok ya da 2 dakikadan sonra 38 dakika oturuyor.Hayat degisim,gelisim,olgunlasmadır tamam da bunlar yeterli degil sonucta basarısız da olunabilir.İnsallah olunmaz.Cunku bu takımın cok daha ileride olması lazım ve F4 yapması lazım neden sampiyon olunmadı demem cunku oraya geldiginde bu basarıdır.Gerisi gunluk perf. bakar.Ama basarısızlık olursa suclu taraftar ben buna katılmıyorum ve katılmayacagım.

Taraftari sadece salona giden 10 kusur bin kisiye indirgememek lazim.  Taraftarligi sadece salona gidip, macta takimi desteklemek olarak da gormemeli.  Eger ona indirgersek, salona gidemeyenin; urun almayanin adam sayilmadigi ve ozellikle benim cok elestirdigim bir mentalite ile karsi karsiya kaliriz. 

Pektabii, bugunku durumun tek sorumlusu taraftar degil.  Ama dogru olana dogru evrildigimiz bu surece tas koyabilecek olan yegane gucun de taraftar ve ondan guc alan yonetimdeki odaklar oldugunu dusunuyorum.  Hepsini birbirine bagli zincirleme reaksiyon olarak gormek lazim. 

Bence senin gorusun de taraftara cok kredi veriyor.  Ben Galatasaray taraftarina, BJK taraftarina bile kredi veririm ama bizdeki bir kisim taraftara kesinlikle vermem.  Tekrar soyluyorum.  Bizi maalesef rakiplerin gucu yikamaz.  Iyiye evrildigimiz bu surecte sendeledigimiz her dakikada yeryuzune cikan taraftarlarimiz yikar. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Takım olarak diyemesek bile , Fenerbahçe Ülker  organizasyon olarak, looser kelimesinin karşılığı neyse o. Hele 3 senedir yaşanılanlar artık rezillik boyutunda. Her sene başında Final 4 oynamak için takım kurup . top 8 bile göremeyip , ligde bir tanesinde Karşıyakaya süpürülüp, diğer sezon galatasarayı anca son maçta, eleyerek şampiyon olabilen ,( Onda da Bo McCalebb  mucizevi şekilde topu çalamasa şampiyonlukta gidiyordu)  Bu sene de, gruptaki en yakın iki rakibine kendi sahasında yenilip ilk ikiyi mucizeye sokan bir organizasyon, bu harcanılan paraya ve yapılan yatırımlara göre net şekilde başarısızdır. Grupta ucu ucuna  4. olup sonra Real Madrid'e süpürülmeyi , takım top 8 yaptı diye başarı olarak göreceksekte vay halimize.  Bunun için Pianigianiye ,Obradovice  dünya para vermeye gerek yok, Oktay Mahmudi de bizi bu hedeflere rahatlıkla taşıyabilirdi.

Şimdi Oktay Mahmudi ile Obradovici mi kıyaslıyorsun demesin ama lütfen kimse.

Huseyin Abi, buyur...  Bu taraftar ile bu yaptiklarimiz bile basari bence.  Bir taraftar grubu dusunun ki, kendi grubundaki Anadolu Efes'i destekliyor; onlarin bariz bir farkla elendigi maclari hakem hatalarina baglayip, gunlerce aglarken, kendi takiminin ayni takimlara kok sokturmesini kiyasiya elestiriyor; ezeli rakibinin hocasi (Ergin) ile kendi hocasini basari bakimindan ayni cumlede bile kullanmamasi gerekirken, Ergin'e destan diziyor; bugun de Oktay Mahmuti'ye guzellemeler basladi, bu yarin Ufuk Sarica filan olur.  Hatta Halil Uner zamaninda daha iyiydik gibi seyler duyarsan sasirma.  Bu taraftar gelip, 1000 tane salonu doldursa ne olur? 
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 03:28:56 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
gözünüzü seveyim su taraftara bok atmayın. Su dünyada Fenerbahce taraftarı kadar cefakar bir taraftar grubu daha yok.
Sike süresince yaptıkları bile ne kadar büyük adamlar olduklarını gösteriyor
Basarıyı bu kadar hakeden baska bir taraftar var mı emin degilim.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 03:35:33 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Besim

• Üye
gözünüzü seveyim su taraftara bok atmayın. Su dünyada Fenerbahce taraftarı kadar cefakar bir taraftar grubu daha yok.
Sike süresince yaptıkları bile ne kadar büyük adamlar olduklarını gösteriyor
Basarıyı bu kadar hakeden baska bir taraftar var mı emin degilim.

Gogsumu gere gere, her yerde, her dakika belli bir taraftar grubuna ve onlarin kafa yapisina o dedigin seyi atmaya hazirim.  Hic imtina etmem, kimse kusura bakmasin. 

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Gogsumu gere gere, her yerde, her dakika belli bir taraftar grubuna ve onlarin kafa yapisina o dedigin seyi atmaya hazirim.  Hic imtina etmem, kimse kusura bakmasin. 

arkadasla ile bir gecmişiniz mi var bilmiyorum ama eger yoksa, insanları yazdıklarından ötürü kafanıza göre bir gruba üye gibi ötekileştirip değersizleştiremezsiniz.

Dedigim gibi bir geçmişiniz var mı bilmiyorum ama o arkadasın yazdıgı acık ve secik eleştirisi yazısıdır. Dısardan önyargısız baktıgımda öyle görünüyor
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 03:49:41 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı Besim

• Üye
arkadasla ile bir gecmişiniz mi var bilmiyorum ama eger yoksa, insanları yazdıklarından ötürü kafanıza göre bir gruba üye gibi ötekileştirip değersizleştiremezsiniz.

Dedigim gibi bir geçmişiniz var mı bilmiyorum ama o arkadasın yazdıgı acık ve secik eleştirisi yazısıdır. Dısardan önyargısız baktıgımda öyle görünüyor

Anadolu Efes, Ergin, Ufuk Sarica, Oktay Mahmuti ve benzeri orneklerle acikladigim sekilde hareket eden herkesi kafamdaki bir taraftar grubuna dahil edip, elestiriyorum.  Hatta otekilestirmenin de otesine gecip, bize rakipten daha zararli oldugunu soyledim.  O yuzden, eger bahsi gecen arkadas ironi degil de gercekten boyle dusunuyorsa, bu hususta ne dusundugum acik. 

Çevrimdışı Besim

• Üye

Bu arada, genel olarak soruyorum, bir insani yazdiklarina gore degerlendiremeyeceksek, baska neye gore degerlendirebiliriz?

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Anadolu Efes, Ergin, Ufuk Sarica, Oktay Mahmuti ve benzeri orneklerle acikladigim sekilde hareket eden herkesi kafamdaki bir taraftar grubuna dahil edip, elestiriyorum.  Hatta otekilestirmenin de otesine gecip, bize rakipten daha zararli oldugunu soyledim.  O yuzden, eger bahsi gecen arkadas ironi degil de gercekten boyle dusunuyorsa, bu hususta ne dusundugum acik. 

Peki arkadasın elinde somut gerekceler varsa
Bizimkine benzer bir bütceyle top8 yapan bir Oktay mahmuti ve şampiyon olympiacos ile 5 maca giden bir seri oynayan mahmuti var sonucta. İçi bos bir argüman değil

Adam ufuk sarıca dememiş yani. Egzejere etmenin anlamı yok
Biraz sert de olsa eleştiri yazısı..

Peki bu arkadas bu görüşünden dolayı basarıyı haketmiyor ama siz mi hakediyorsunuz ?
ne yapıyorsunuz da kendinizde bu hakkı görüyorsunuz

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 04:16:49 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Peki arkadasın elinde somut gerekceler varsa
Bizimkine benzer bir bütceyle top8 yapan bir Oktay mahmuti ve oly ile 5 maca giden bir seri oynayan mahmuti var sonucta. İçi bos bir argüman değil

Adam ufuk sarıca dememiş yani. Egzejere etmenin anlamı yok
Biraz sert de olsa eleştiri yazısı..

Peki bu arkadas bu görüşünden dolayı basarıyı haketmiyor ama siz mi hakediyorsunuz ?
ne yapıyorsunuz da kendinizde bu hakkı görüyorsunuz

(1) Sadece Ufuk Sarica degil, Anadolu Efes ve Ergin'den de bahsetmedi.  Dikkat edersen, bir ustteki muhabbetle alakali mevzular oldugu icin genel konustum; Oktay Mahmuti ornegini bunlarla iliskilendirdim.  Ufuk Sarica deyip demedigi zaten metinde acik olarak gozukuyor. 

(2) Eger sizinle ayni mantigi kullanmam gerekirse, elinde benzer tonla ornek olsun hicbir sey farketmez.  Obradovic, Oktay Mahmuti daha Aydin Ors'un yaninda asistan olarak oturup sesini cikaramazken, onun son sekize kaldigi butcelerin kat be kat daha azi ile Avrupa Sampiyonlugu kazandi. 

(3) Basari her taraftarin amaci ama bu giden yolda hepsinin izledigi yol ayni degil.  Burada meseleyi trajik kilan unsur, her taraftarin basari hususunda ayni kaderi paylasmasi.  Basariya giden yollardan hangisi secilirse secilsin, basari da basarisizlik da herkesin olacaktir.  O yuzden, "bazi taraftarlar basariyi hak etmiyor" demek bir sitem ifadesidir ve o taraftar grubunun sectigi yolun tasvip edilmedigi manasina gelir.  Bu hakki kendimde nasil gordugumu sormussunuz.  Bunun cevabi, sizin bir sorunuzda gizli: "insanları yazdıklarından ötürü kafanıza göre bir gruba üye gibi ötekileştirip değersizleştiremezsiniz" derken, hangi kaynaga dayanarak bunu soylediniz?  Bunun cevabi, ayni zamanda benim de cevabimdir. 
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 04:27:25 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Begenilmeyen her yoruma, bu taraftar ile bunlar bile basarı/bu kafadaki taraftar bunları haketmiyor minvalinde seyler yazılırsa bu forumun icinden cıkılmaz.
Bu ayrıca bir sitem degil asağılamadır.

Değersizlişetirmeden kastım da buydu, gece gece dogru anlatamamıs olabilirim.
Neyse benim için konu kapanmıstır, yazarsanız okurum.
İyi geceler
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 04:53:42 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Miraç ;

Sen takım kazanırken de, kaybederken de, iyi günde de, kötü günde de yazan adamsın. Bence, benim de katıldığım 'belli bir grup' taraftara söylenen lafları üzerine almana hiç gerek yok.

Maalesef 'belli bir grup' var.

Bir şeyi beğenmiyorsan bunu kazanırken söylemek daha anlamlı olur. Kazanırken kafasını kuma gömüp, takımın kaybetmesi için tetikte bekleyip, kaybettikten sonra sağa sola salya sümük saldırmanın kimseye faydası yok. Biz seninle DerinNba'de de yazıyoruz. Warriors konusunda benim fikrimi biliyorsun, şuan lig lideri olmalarına rağmen, play-off'larda patlayacaklarını düşünüyorum. Bunu adamlar kazanırken söylüyorum, önüne gelene fark yaptıkları dönemde belirtiyorum. Yoksa şimdi şampiyon ilan edip, play-off'larda sıkıntı yaşandığı zaman, Warriors loser geldi loser gidecek dersem, hiçbir anlamı olmaz o eleştirinin.

Kazanırken sus pus ol ama kaybederken ver coşkuyu ..

İlk aklıma gelenlerden hmetin, iloturo gibi, daha eleştirel yaklaşan, yaşça benden büyük, saygı duyduğum isimler var. Bir kere olsun 'kavga' edecek pozisyona gelmedim. Katılmadığım yorumları oluyor ancak saygı duyuyorum. Zira eleştirirken zaman kollamıyorlar. Kendilerince gördükleri sıkıntıyı her zaman dile getiriyorlar. 2-2'lik derecede de bunu yazıyorlar, 8-2 olduğu zamanda yazıyorlar.

Benim için bu takımın Top-16'dan elenmesi fiyaskodur. Bu tip bir fiyaskonun da izahı olmaz. Kimse de bunun izahına giremez. Çeyrek final nispeten başarıdır ancak hedef final four'dur. Şimdi ben bunu dedikten sonra hangi hedefi küçültmüş oluyorum bende bunu anlamıyorum.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 05:28:41 Gönderen: Chauncey Billups »

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Fenerbahçe'nın büyük bir taraftar sorunu var. Belli bir kesim belli kişileri asla eleştirilmesine izin vermezken, belli bir kesim ise sürekli yalan yanlış eleştiriyor.. Her iki kesiminde Fenerbahçe'yi çok sevdiğine eminim ama çok büyük zararlar veriyor.

Bu kutuplaşma o kadar ileri düzey ki insan eleştireceği zaman bile eleştiremiyor. Zaman zaman Kemal abi ye söylüyorum.. Yeri geliyor yanlış anlaşılmamak için sırf bu Yüzden yanlış gördüğümüzü de söylemiyorum.

Obradovic'e çok inanan ve bu kadroyu her zaman savunanan birisi olarak söylüyorum. Şu mağlubiyetleri ve oyunu kabul etmek bence takıma yapılan en büyük yanlışlardan biridir..

Hadi CSKA maçını bir kenara koyuyorum. O maç benim bu sezon Euroleague de izlediğim en kaliteli maçtı. Skoru küçük hatalar değiştirdi.. Ama bu Olympiakos yenilgisi hiç de küçümsenecek, önümüzde daha çok maç var denilecek bir yenildi değildir..

Bugün Obradovic'in elinde az, buz bir kadro yok.. Elinde çok belirgin eksikleri olsa da cidden kaliteli bir kadro var.. Bu kadronun ederi en az Top-8.. Ama koçun takımı bunu sahaya yansıtamıyor.. Zaman zaman parlak performanslar izliyoruz. Ancak uzun vadede herkesi etrafına toplayacak bir oyunu ortaya koyamıyor. Ve evet açık konuşayım benim bu takıma hiç güvenim kalmadı..

Eleştirilebilecek o kadar nokta var ki..

Koçun Semih'i oynatmamasını anlayabilirim. Oyun dışında bakarsak Semih sorunlu bir karakter.. Oyun için de ise ikili oyunlardaki zaafı ve kırılganlığı sebebiyle oynatılmıyor olabilir. Bunda eleştirilecek bir şey görmüyorum. Ama Semih oynatılmayacaksa bu takımının uzun transferi yapması gerekirdi..  Sezon başında daha guard transferi beklenirken söyledim. Eğer Semih den verim alınmayacaksa bu takımın öncelikli transferi uzun transferi olmalıdır diye.. Yok verim alacam diyorsan git oynat.. Ama Oğuz-Zoric li uzun rotasyonu ne demek.. El insaf..

Bakın 30 milyonluk bir bütçe var şuanda koçun elinde. Bu az buz bir bütçe değil. Avrupa'nın 4. bilemedin 5. en pahalı kadrosu filan.. Ancak bu kadronun ne guard rotasyonunu adam akıllı, ne de uzun rotasyonu adam akıllı.. Bu oyuncuları ve bu kadroyu koç belirlediğine göre koç sonuna kadar eleştirilir..

Aman eleştirmeyelim, her yenilgiye bir mazeret bulalım dersek olmaz..

Obradovic çok büyük bir koç. Saha içi hamleleri her zaman çok elit olmuştur.. Peki bu sezon yaptığı hamlelerle kaç maç kazandık?  Onun yanlış rotasyon hamleleri yüzünden kaybettiğimiz en az 1 düzine maç sayarım.. Peki ben durumda koçu eleştirmeyeceğim de taraftarı mı eleştireceğim?

Takım ve koç bende çok büyük hayalkırıklığı yaşattı.. İnanılmaz bir güven kaybım var.. Bu takımın ve koçun kaliteli olduğunu biliyorum. Top-8 yapacağımıza da inanıyorum ama eskiden %100 inanıyorsam artık %70 inanıyorum ve bunun tek suçlusu da kusura bakmayın koçtur.

Ne Efes umurumda ne de Galatasaray.. Hayatım boyunca ne Ergin Ataman'ı sevdim ne de Ufuk Sarıca'yı.. Ama koçun bu zamana kadar gösterdiği performansı büyük hayal kırıklığıdır..

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 10:13:35 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
O zaman Real Madrid taraftarı topluca intihar etsin. Umarım Obradoviç görüşmeye bile gitmez. Bu nitelikte adamı kimsenin küçültme hakkı yok. Gitsin buradan, bizim taraftarda hayal kırıklığı yaratmayacak biri gelsin. Tabii eğer öyle biri varsa Dünya üzerinde.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
başarıya giden her takım bir evrim geçirmek zorundadır sezonun başından sonuna kadar geçen sürede oluşan toplam tecrübe birliktelik ve inanç başarının anahtarı olur bu yakalanamazsa başarısızlığın kilit'i
mourinho'nun ilk barça maçında 5-0lık yenilgisini düşünün sezon sonu barçayı yenerek kral kupasını aldı ve barça hakimiyetinin çöküşü başladı
bu arada 2011de simeone atleticonun başına geçti ve takımını 3. sezonunda la liga şampiyonu yapıp şampiyonlar liginde final oynattı
bu iki takımın geçirdiği evrimi (başlı başına bir tez konusudur)yakından takip eden biri olarak diyorum ki aynı süreçten geçiyoruz ama ne tarafa doğru kırılacağımızı takımın karakteriyle birlikte yukarıdaki süreç gösterecek
doğrudur hatalar olacaktır hiçbir başarı kolay olmamıştır her zaman kırılma anları çok fazla olmuştur ama bu anlardan sağ çıkanlar başarıyı kucaklamışlardır
ayrıca başarıya giden tek bir yol değil bir çok yol vardır çok fazla çalışmanın yanında kaybetmenin zamanları vardır doğru zamanlar yanlış zamanlar
demek istediğim bu iki mağlubiyet doğru zamandır kaybetmek için takımın bu seneki hafızasını geliştirecek ve yol gösterecek evrimsel mağlubiyetlerdir
eleştirmekte özgürsünüz ama aklı selim eleştirin
hiçbir sezon daha önceki veya daha sonraki sezonların aynısı değildir geçmişten ders alınır gelecek için plan yapılır ama kimse geleceğin garantisini veremez bununla beraber geçmişte değil günümüzde yaşamalı inançlarımızı yitirmemeliyiz geleceği yazmanında tek yolu budur

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 12:06:40 Gönderen: lancelot »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 19:26:02 Gönderen: pikenrol »