Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845884 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Maalesef ne kadar sabırlı olsak da günlük düşüncelerin içinde fazlasıyla boğuluyoruz.
Sabırlı davranıp beklemeye tahammülümüz yok, her şey hemen saniyesinde olsun istiyoruz.

Koçun elinde sihirli değnek yok, sen 2 sene iyi bütçe verdin diye F4 garanti olmuyor, senin yaptığın yatırımı CSKA, Real, Barca da yapıyor. Şimdi o seviyelerde takımlara 2 maç kaybettik diye şubeyi mi kapatalım?

CSKA ve Oly'ye kaybeden takımın adı Fenerbahçe değil de başka bir takım olsaydı buralarda ne yazıcaktınız çok merak ediyorum. Söz konusu Fenerbahçe olunca eleştirmek babında inanılmaz subjektif yorumlarda bulunuluyor.

Bu bakış açısına sahip arkadaşlara göre;
Sene başı safkan PG alınmadı diye bütün sezon zaten çöp olmuştu
Normal sezona iyi başlamayınca Zoric çöptü hemen gönderilmeliydi, o bütçeyle neler yapılmazdı, Serhat'a verilen paraya şunu alırdık bunu alırdık. Obradovic de komisyoncuydu zaten.
Galibiyetler gelince arkadaşların sesi kısıldı, Top-16 da grubumuza kim düşsün geyiği döndü.
Sonunda beklenen safkan pass-first PG Zisis takıma geldi, bu sefer kesin F4 yapmalıydık daha aşağısı kurtarmaz çünkü, F4 denen sırça köşkün müdavimiyiz ya.
Top-16 da kesin 2. olmalıydık çünkü başka yolu yok, 3. 4. üst tura çıkmıyor, otobüsün arkasında oturanlar ef-sekize değil fe-sekize gidiyor ondan
Şimdi 2 maç kaybettik, iyi ki de kaybettik, hasbel kader kazansaydık F8'de lider bitirmemiz gerekecek F4 de az gelecek kupayı kaldırmak zorunda kalacaktık, ha yine gidip F4 yapıp da elenseydik, zaten yine loser olacaktık, finalleri kaybediyoruz çünkü, eninde sonunda losera bağlanmamız lazım.

Bakalım daha neler göreceğiz.

Daha önümüzde 11 tane Top-16 maçı var ne loserlığımız kaldı ne de bu takımı şu an bile destekliyoruz diye rezilliğimiz kepazeliğimiz kaldı. El insaf diyorum size! 2 mağlubiyet aldık diye dünyanın sonu mu geldi yahu, biz 18 sayı yediğimiz PAO'yu 20'ye bağlamasını bildik, hala loser deniyor aşağılanıyor, madem bu kadar aşağılık bir takımız kaybedince niye kıyameti koparıyorsunuz?

Bu takım Top-16'dan seve seve çıkacak, bana göre F8 ve ötesi günlük performanslara bağlı, şu takımı eleştirin ama yerin dibine sokmayın, övün ama arşa da çıkarmayın bırakın adamlar işini gücünü yapsın.

« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 12:22:37 Gönderen: Solamnus »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
İskender, kimseyi çakal, hain ve yavşak ilan etmiyorum kendi adıma. Seninle ilk kez karşı karşıya gelmiyoruz, dolayısıyla da aşağı yukarı tarzlar karşılıklı olarak anlaşılmıştır.

Dün akşam da yazdım, gene tekrar edeyim. Yazdığın, takımın 1. sınıf oyun ve savunma konusunda mutabıkız lakin mutabık olmadığımız konu seviye 1. sınıf olduğu andan itibaren işlerin çok basit olmadığı. Bugün Real Madrid, CSKA, Oly, Barcelona gibi takımların hangisi diğerine karşı evinde maç kaybedemez? Net bir şekilde buna "NET" cevap vermek zor zira hepsi hepsini, her yerde yenebilir. Dolayısıyla bu grubun içine biz de dahiliz. Bunu da ilk turun son maçında gösterdik. Esasen bu durum senin iddianın da yine senin tarafından çürütülmesine yol açıyor zira "rezil ve kepaze" olarak tanımladığın takımın saha dezavantajına rağmen Barcelona'yı, Maccabi'yi falan geçebileceğini iddia ediyorsun. Bu nasıl rezillik ve kepazelik iddiası o vakit?

Ayrıca benim derdim, "taraftarı olduğun takım hakkında ne düşünürsen düşün, bunu herkese açık bir platformda yekten söyleme" minvalindeydi. İstediğin kadar takım hakkında 'loser', "rezil ve kepaze" diye düşün, fark etmez. Gelip herkese açık bir yerde yazma bunu. İsteğim buydu, ben istedikçe tanıdığım tanımadığım bir sürü kişi gelip, inadına yapar gibi takıma 'loser' demeye başladı.

Kısaca takıma hakaret edilmesinden rahatsızım ve bunu da hak etmediklerini düşünüyorum. Rezillik ve kepazelik de maalesef hakaret içeriyor.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Uzun uzun değerlendirmeye çalıştım takımı. Buyrun...

http://www.altinciadam.com/2015/01/18/sap-samanla-karisinca/

hmetin

• Ziyaretçi
Hersey biraz birbirine karıstırılmaya calısılıyor.Ben kendi adıma ifade etmeye calısayım.Benim muessese Klupleri,Efes,Vakıf,HB,Ecz.,ezikler,Gergin konusunda goruslerim nettir.Her platformda bunlara karsı mucadele etmeye calısırım.Bunu buradaki arkadaslar da bilirler.Voleybol forumları vs olsun.Sube kapatalım diye birsey nerden cıktı anlamadım.Benim 1. bransım basketbol sonra voleybol-futbol ayrıca burası Parkedefener yani FB SK'nun salon sporları asıkları burada , 30m-50m taraftarı kontrol edemezsin.İcinde yanlıs konusan da olabilir.Twitter,Facebook vs nasıl kontrol edeceksin.

FBU elestirilebilir.2 mac kaybettik diye elestiri vs olmaz.Hedef 2 macı ve hep kronik hatalarla kaybediyorsun.Bu tabiiki de elestirecek.Hadi biz cahiliz,tez canlıyız,duygusalız ya da kotu niyetliyiz.Butun gazeteci-yazarlar da son derece sert elestiriyor.Adam geliyor 50-45 atıyor sen 15-5 atıyorsun serbest atısı,alabilecegin her macı ya 2 top kaybı ya yanlıs secim ya da alamadıgın 2 ribaunttan veriyorsun.Bunlar elestirilir tabiiki sonucta ortada kotu niyet yok ve yanlıs giden birseyler var.

Futbol ornegi verilmis.Net olarak soyliyeyim A. Madrid hic katılmadıgım bir ornek Atletico Madrid dedigin takım bana gore "loser" ın onde gideniydi.Bizde A. Madrid garibana ya da orta seviye takım imajı var genelde adamlar 40m Falcao'yu, 25m Godin vs defans oyuncularını transfer eden(G. Onay soylemisti 2-3 defans oyuncusu 20-25m avro diye) son derece pahalı bir takım ve bu takım İspanya'da 3. olması anormal degil kolay degil Real-Barca ile yarısmak ama nasıl 3. oldugun onemli sen 5 puan farkla 3. oluyorsan bu normaldir.Ama 30-35 puan farkla 3. oluyorsan son derece basarısızsın.Tabii ki buyuk bir gelisim var.İspanya Ligi Sampiyonlugu ki burada da nasıl biz 2011 de FBA olarak Vakıf'a CL biz hediye ettiysek cunku butun yazarlar Vakıf almadı FB hediye etti diye yazdı, Real ve barca son 5 hafta A. Madrid'e sampiyonlugu vermek icin adeta yarıstılar.UEFA Kupası da bu butcede bir takım icin cok buyuk bir basarı degildir.Benfica ilk mac 3 top direkten dondu 4-0 bitecekti.Faturası agır olabilir diye korkum vardı aptalca elendik.Yoksa finale cıktan sonra o kupa bizim muzede de olabilirdi.Ustelik hicbir defans oyuncusu 25m avro olmayan ve 40m avroluk forveti olmayan bir takım olarak kazancaktık.CL finali ise cok buyuk basarıdır.
Dolayısı ile Atletico Madrid yılların "loser"lıgını uzerinden atmaya basladı.Copk katıldıgım bir ornek degil

Kadro 15-16 kisi baslıyor.Birini bedava digerini neredeyse ucretin tamamını biz odeyerek kiralıyoruz.Semih icin seviniyoruz 2 alıyordu bizde 850 alıyor diye sanki o rakam da dusuk bir rakammıs gibi,hocanın mutlaka teknik-idari tasarrufları vardır.Bunu yakın cevresi bilir.Biz sadece dısardan gordugumuzu yorumluyoruz.2 mac Semih yok,3 mac Oguz yok,5 mac Serhat yok,gecen sene full oynayan Melih neredeyse hic yok.Bunlar tabii ki sonuclara da baglı olarak elestirilebiliyor.Sen elestirmesen gazeteci elestiriyor,programcı elestiriyor.En yuksek 4.-5.  butceyiz denmis.Dogrusu da bu inanılmaz bir butce ile oynuyoruz.Ama aynı butcedeki rakibin attıgı serbest atısı atamıyoruz,her onemli macta inanılmaz 3'luk yiyoruz.Kuapda KSK,EL de CSKA,OLY,Barca vs bunu 2 mac rakip ne attı be diyebiliriz.Ama bu devamlı olursa onemli maclarsa sorun var demektir.8-2 yapan da bu koc ve oyuncular olduguna gore bundan sonra da onlar duzeltecek.Ama ben umudumu azalttım.CSKA,Oly deplasmanda yenecegimize inanmıyorum.Ayrıca bu takım icin hedef F4'dur.Bu bir baskasına gore F8,digerine gore F16 olabilir.Sen 4. buyuk butceye,en iyi salona,taraftar rekoruna sahipsen yani butce dısında 1. isen her turlu F4 de olacaksın.

Ayrıca Obradovic her turlu kalmalı,en iyisi ile bu kadar calısan yerli oyuncular daha alt kalibre ile ne kadar calısır dusunmek istemiyorum.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Adım gibi eminim haftaya oynayacağımız milano takıma loser diyen taraftarlardan daha çok saygı duyuyor ve korku dolu gözlerle bakıyordur çünkü korkmalılar yeneriz yeniliriz ayrı konu barçayı sakatlarından dolayı ayırarak konuşuyorum real oly cska dışında kimse bu fenerbahçe ülkerle oynamak istemez içersi dışarsı fark etmez hayal ettiğim gibi olursa 2 ay sonra hiç kimse istemez eğer hayal ettiğim gibi olursa

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 19:25:35 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Çakal, hain ve yavşak ilan ediyorsun Umut.

CSKA, Barcelona, Olympiacos, Real Madrid, Panathinaikos'un, son 10 yılda doğrudan rakiplerine karşı Top 16 ve çeyrek finalde sahasında kaybettiği maç sayısı ne aç bak istersen. Takım başına 10 yılda en fazla 3 tane bu tarz mağlubiyet görürsün. Kaybedenin de %90 patladığını görürsün. Doğal gördüğün şey doğal değil o yüzden. Patlamak istemiyorsan evinde kazanacaksın, başka alternatifin yok.

Durum loserlik, rezillik veya kepazelikse bunu durum tespiti amaçlı yazarım. Durum tespiti hakaret olmaz...
Nerede ilan etmişim bunları İskender? Bir gösterebilir misin takımı eleştirene nerede çakal, hain, yavşak demişim? Ayrıca her durumun tespitini her yerde yapamazsın. Benim elimde yetki varsa yaptırmam, yoksa o platformdaki gidişata bakarım, bu kadar basit.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 19:25:14 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
yavşak dediğine rastlamadım ama hain ve çakal minvalinde şeyler söylediğine defalarca rastladım.
bir gün lazım olur diye düşünerek not almadım ama.
ilerde denk gelirse bak şimdi yaptın derim.

durum tespiti konusunu daha fazla uzatmayım. ben yaparım, sen yapamazsın diye uzar gider. kısır döngüye gireriz. gereği yok...
Ben kimseye çakal ya da yavşak yaftası yapıştırmadım. Öyle algılayan varsa tam da burada özür dilerim. Genel itibariyle ben de kimsenin yazdıklarını kenara kaydetmiyorum. O anda tartışma olur, biter. Ama yazdıkların durum tespiti bile olsa, bana göre hakarettir ve karakterine güvendiğim takıma hakaret edilmesine göz yumamam. Eğer yönetimden aksi yönde talep gelirse de sorun yok. Gereğini yaparım.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Futbol ornegi verilmis.Net olarak soyliyeyim A. Madrid hic katılmadıgım bir ornek Atletico Madrid dedigin takım bana gore "loser" ın onde gideniydi.Bizde A. Madrid garibana ya da orta seviye takım imajı var genelde adamlar 40m Falcao'yu, 25m Godin vs defans oyuncularını transfer eden(G. Onay soylemisti 2-3 defans oyuncusu 20-25m avro diye) son derece pahalı bir takım ve bu takım İspanya'da 3. olması anormal degil kolay degil Real-Barca ile yarısmak ama nasıl 3. oldugun onemli sen 5 puan farkla 3. oluyorsan bu normaldir.Ama 30-35 puan farkla 3. oluyorsan son derece basarısızsın.Tabii ki buyuk bir gelisim var.İspanya Ligi Sampiyonlugu ki burada da nasıl biz 2011 de FBA olarak Vakıf'a CL biz hediye ettiysek cunku butun yazarlar Vakıf almadı FB hediye etti diye yazdı, Real ve barca son 5 hafta A. Madrid'e sampiyonlugu vermek icin adeta yarıstılar.UEFA Kupası da bu butcede bir takım icin cok buyuk bir basarı degildir.Benfica ilk mac 3 top direkten dondu 4-0 bitecekti.Faturası agır olabilir diye korkum vardı aptalca elendik.Yoksa finale cıktan sonra o kupa bizim muzede de olabilirdi.Ustelik hicbir defans oyuncusu 25m avro olmayan ve 40m avroluk forveti olmayan bir takım olarak kazancaktık.CL finali ise cok buyuk basarıdır.
Dolayısı ile Atletico Madrid yılların "loser"lıgını uzerinden atmaya basladı.Copk katıldıgım bir ornek degil
real ve atletico organizasyonlarının iki ayrı planla geldikleri çıtaya değindim doğruya çıkan tek bir yol yok sezon daha bitmedi bizim bir plan doğrultusunda gittiğimizde çok açık geçen sene sezon ortasında yapılan hatalar bu sezon yapılmadı ve zisisi aldık çoğu kişi doğru hamle olduğunu düşündü bende aynı fikirdeyim biraz daha zaman vermek lazım zisise sezon başı belli başlı guardları alamayınca başka bir plan ile başka bir yol çizdik mecburiyetten bir plan var ve ona göre gidiyoruz yanlış bile olsa zamanı gelince ufak değişikliklerle planı rayına koyabilirsin doğru düşünce bu gibi duruyor

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 19:24:50 Gönderen: pikenrol »

(EREN)

• Ziyaretçi
Maalesef ne kadar sabırlı olsak da günlük düşüncelerin içinde fazlasıyla boğuluyoruz.
Sabırlı davranıp beklemeye tahammülümüz yok, her şey hemen saniyesinde olsun istiyoruz.

Koçun elinde sihirli değnek yok, sen 2 sene iyi bütçe verdin diye F4 garanti olmuyor, senin yaptığın yatırımı CSKA, Real, Barca da yapıyor. Şimdi o seviyelerde takımlara 2 maç kaybettik diye şubeyi mi kapatalım?

CSKA ve Oly'ye kaybeden takımın adı Fenerbahçe değil de başka bir takım olsaydı buralarda ne yazıcaktınız çok merak ediyorum. Söz konusu Fenerbahçe olunca eleştirmek babında inanılmaz subjektif yorumlarda bulunuluyor.

Bu bakış açısına sahip arkadaşlara göre;
Sene başı safkan PG alınmadı diye bütün sezon zaten çöp olmuştu
Normal sezona iyi başlamayınca Zoric çöptü hemen gönderilmeliydi, o bütçeyle neler yapılmazdı, Serhat'a verilen paraya şunu alırdık bunu alırdık. Obradovic de komisyoncuydu zaten.
Galibiyetler gelince arkadaşların sesi kısıldı, Top-16 da grubumuza kim düşsün geyiği döndü.
Sonunda beklenen safkan pass-first PG Zisis takıma geldi, bu sefer kesin F4 yapmalıydık daha aşağısı kurtarmaz çünkü, F4 denen sırça köşkün müdavimiyiz ya.
Top-16 da kesin 2. olmalıydık çünkü başka yolu yok, 3. 4. üst tura çıkmıyor, otobüsün arkasında oturanlar ef-sekize değil fe-sekize gidiyor ondan
Şimdi 2 maç kaybettik, iyi ki de kaybettik, hasbel kader kazansaydık F8'de lider bitirmemiz gerekecek F4 de az gelecek kupayı kaldırmak zorunda kalacaktık, ha yine gidip F4 yapıp da elenseydik, zaten yine loser olacaktık, finalleri kaybediyoruz çünkü, eninde sonunda losera bağlanmamız lazım.

Bakalım daha neler göreceğiz.

Daha önümüzde 11 tane Top-16 maçı var ne loserlığımız kaldı ne de bu takımı şu an bile destekliyoruz diye rezilliğimiz kepazeliğimiz kaldı. El insaf diyorum size! 2 mağlubiyet aldık diye dünyanın sonu mu geldi yahu, biz 18 sayı yediğimiz PAO'yu 20'ye bağlamasını bildik, hala loser deniyor aşağılanıyor, madem bu kadar aşağılık bir takımız kaybedince niye kıyameti koparıyorsunuz?

Bu takım Top-16'dan seve seve çıkacak, bana göre F8 ve ötesi günlük performanslara bağlı, şu takımı eleştirin ama yerin dibine sokmayın, övün ama arşa da çıkarmayın bırakın adamlar işini gücünü yapsın.

Barcelona, Cska deplasmanında alınan  galibiyetlerde dahil ,İlk turda alınan galibiyetlerin hiç bir değeri olmadığını, 3 senedir hatta Spaijha döneminden  beri görüyoruz. Onlar ölçü değil. Er meydanı Top 16dır .

Kaldı ki benim yazım Obradovic eleştirisi olarak anlaşılmış. her ne kadar Obadovic'in 1.5 senelik performansını başarısızlık olarakta görsem , benim esas hedefim Aydın Örsün kovulmasından bugüne kadar gelen süreçte , organizasyonun kendisiydi. Parayla başarının gelmediğini biz de elbet biliyoruz. Kimsenin elinde sihirli değnek olmadığını da.

Ancak  ortada oralara yaklaşıldığını gösteren bir emare de yok  .O seviyelerle rekabet etmeyi bırakın, yanlarına yaklaşamıyoruz bile. Mesela takım düzenli olarak top 8 e katılır. 5 maça uzayan serilerde galibiyeti, tecrübe ve ufak nüans farkları belirler ve biz o şekilde eleniriz anlarım da  7 senede Galatasaray bile top 8e çıkmışken Nisanın ortasından sonrasını göremedik Avrupada  O seviyelere en fazla yaklaştığımız dönem en çok eleştirdiğimiz Spaijha döneminde olmuştu ironik bir şekilde.

2008 de Tanjevic  başımıza geldiğinden beri günlük değil,ilerisi için hedefler koyuyoruz. Taa o zaman Aydın Örs'ü kovup 2010da Final 4 hedefiyle hareket ettik  patladık. Sonra kesenin ağzı açıldı yine ileriye yönelik hedefler belirledik, halimiz ortada. Birazda günlük düşünsek keşke.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Uzun uzun değerlendirmeye çalıştım takımı. Buyrun...

http://www.altinciadam.com/2015/01/18/sap-samanla-karisinca/

Cok guzel yazmissin eline sağlık

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
biz hangi ara sahamızda kafa kafaya oynayıp ufak hatalarla cska ve oliye yenilip bunu da rezillik kepazelik olarak nitelendirir hale geldik !

Koç melih serhat semih e artık güvenmeli güvenmese de oyunda tutmalı belli süreler rotasyon biraz genişlesin herkese kapağı takacaktır.

Yok bu ısrarda devam ederse işi zor etrafında bekleyen çakallardan tut da yerli oyuncuların iş ahlakının yetersizliğinden dolayı zor çünkü.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
peki o zaman, adını sen koy...

cska maçında son topta üst üste 2 hücum ribaundu verdik,
son 2 dakika boyunca verdiğimiz hücum ribaundları ve yaptığımız saçma hatarlarla kaybettik.

olympiacos'a karşı son 2 dakikaya 3 sayı önde girip, 9-0 seri vererek kaybettik.
ilk 7.5 dakikasında 4 sayı yediğimiz son çeyreğin, son 2.5 dakikasında yediğimiz sayı 14.

geçtiğimiz yıl malaga, olympiacos, panathinaikos, milano maçlarında aynı sorunla karşılaştık.

loser yerine nasıl bir tabir kullanabiliriz bu durumda?

cska ve olympiacos maçlarını kaybediş şeklimize bakınca;
cska maçında verilen hücum ribaundları,
olympiacos maçında son 2 dakikaya sığan; bogdanovic'in 3 atış faulü, zisis'in top kaybı, vesely'nin hareketli perdeleme ve top kaybı, gou'nun boş turnikeyi atmak yerine üçlük denemesini üst üste koyduğumuz zaman,
mevcut hatalar silsilesi ile hedef rakiplere sahamızda 2 maçı da vermenin rezillik, kepazelik dışında nasıl bir tanımını yapmayı önerirsin?

adını sen koy, öyle diyeyim ben de...
Yahu bu yazdığın yanlışlar benim hoşuma mı gitti? Ben de üzüldüm ama sonuçta bitmemiş bir sürecin sonunu görmeden de asılıp kesilmesin diyorum.

Bak, çok basit birşey söylüyorum: Bir insana ya da varlığa kepaze diyorsan hakaret ediyorsun demektir. Gerçekte öyle olup olmamasından bağımsız. Takımın bu maçları kaybetmemesi gerekir demek, koç başarısızdır v.s. demek başka, bunlar rezil kepaze demek bambaşka. İsteyen istediğini desin ama ben ulu orta taraftarı olduğum takıma hakaret edilmesin istiyorum, en azından o takıma ait bir platformda,  bu kadar basit.