Hersey biraz birbirine karıstırılmaya calısılıyor.Ben kendi adıma ifade etmeye calısayım.Benim muessese Klupleri,Efes,Vakıf,HB,Ecz.,ezikler,Gergin konusunda goruslerim nettir.Her platformda bunlara karsı mucadele etmeye calısırım.Bunu buradaki arkadaslar da bilirler.Voleybol forumları vs olsun.Sube kapatalım diye birsey nerden cıktı anlamadım.Benim 1. bransım basketbol sonra voleybol-futbol ayrıca burası Parkedefener yani FB SK'nun salon sporları asıkları burada , 30m-50m taraftarı kontrol edemezsin.İcinde yanlıs konusan da olabilir.Twitter,Facebook vs nasıl kontrol edeceksin.
FBU elestirilebilir.2 mac kaybettik diye elestiri vs olmaz.Hedef 2 macı ve hep kronik hatalarla kaybediyorsun.Bu tabiiki de elestirecek.Hadi biz cahiliz,tez canlıyız,duygusalız ya da kotu niyetliyiz.Butun gazeteci-yazarlar da son derece sert elestiriyor.Adam geliyor 50-45 atıyor sen 15-5 atıyorsun serbest atısı,alabilecegin her macı ya 2 top kaybı ya yanlıs secim ya da alamadıgın 2 ribaunttan veriyorsun.Bunlar elestirilir tabiiki sonucta ortada kotu niyet yok ve yanlıs giden birseyler var.
Futbol ornegi verilmis.Net olarak soyliyeyim A. Madrid hic katılmadıgım bir ornek Atletico Madrid dedigin takım bana gore "loser" ın onde gideniydi.Bizde A. Madrid garibana ya da orta seviye takım imajı var genelde adamlar 40m Falcao'yu, 25m Godin vs defans oyuncularını transfer eden(G. Onay soylemisti 2-3 defans oyuncusu 20-25m avro diye) son derece pahalı bir takım ve bu takım İspanya'da 3. olması anormal degil kolay degil Real-Barca ile yarısmak ama nasıl 3. oldugun onemli sen 5 puan farkla 3. oluyorsan bu normaldir.Ama 30-35 puan farkla 3. oluyorsan son derece basarısızsın.Tabii ki buyuk bir gelisim var.İspanya Ligi Sampiyonlugu ki burada da nasıl biz 2011 de FBA olarak Vakıf'a CL biz hediye ettiysek cunku butun yazarlar Vakıf almadı FB hediye etti diye yazdı, Real ve barca son 5 hafta A. Madrid'e sampiyonlugu vermek icin adeta yarıstılar.UEFA Kupası da bu butcede bir takım icin cok buyuk bir basarı degildir.Benfica ilk mac 3 top direkten dondu 4-0 bitecekti.Faturası agır olabilir diye korkum vardı aptalca elendik.Yoksa finale cıktan sonra o kupa bizim muzede de olabilirdi.Ustelik hicbir defans oyuncusu 25m avro olmayan ve 40m avroluk forveti olmayan bir takım olarak kazancaktık.CL finali ise cok buyuk basarıdır.
Dolayısı ile Atletico Madrid yılların "loser"lıgını uzerinden atmaya basladı.Copk katıldıgım bir ornek degil
Kadro 15-16 kisi baslıyor.Birini bedava digerini neredeyse ucretin tamamını biz odeyerek kiralıyoruz.Semih icin seviniyoruz 2 alıyordu bizde 850 alıyor diye sanki o rakam da dusuk bir rakammıs gibi,hocanın mutlaka teknik-idari tasarrufları vardır.Bunu yakın cevresi bilir.Biz sadece dısardan gordugumuzu yorumluyoruz.2 mac Semih yok,3 mac Oguz yok,5 mac Serhat yok,gecen sene full oynayan Melih neredeyse hic yok.Bunlar tabii ki sonuclara da baglı olarak elestirilebiliyor.Sen elestirmesen gazeteci elestiriyor,programcı elestiriyor.En yuksek 4.-5. butceyiz denmis.Dogrusu da bu inanılmaz bir butce ile oynuyoruz.Ama aynı butcedeki rakibin attıgı serbest atısı atamıyoruz,her onemli macta inanılmaz 3'luk yiyoruz.Kuapda KSK,EL de CSKA,OLY,Barca vs bunu 2 mac rakip ne attı be diyebiliriz.Ama bu devamlı olursa onemli maclarsa sorun var demektir.8-2 yapan da bu koc ve oyuncular olduguna gore bundan sonra da onlar duzeltecek.Ama ben umudumu azalttım.CSKA,Oly deplasmanda yenecegimize inanmıyorum.Ayrıca bu takım icin hedef F4'dur.Bu bir baskasına gore F8,digerine gore F16 olabilir.Sen 4. buyuk butceye,en iyi salona,taraftar rekoruna sahipsen yani butce dısında 1. isen her turlu F4 de olacaksın.
Ayrıca Obradovic her turlu kalmalı,en iyisi ile bu kadar calısan yerli oyuncular daha alt kalibre ile ne kadar calısır dusunmek istemiyorum.