Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 845885 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
besim bey ben sizle aynı fikirde değilim sahada oynanan oyun iyi yolda olduğumuzu göstermiyor
sürekli gou nun eline topu verip 10+ saniye onda kalıp şutu sokarsa öne çıktığımız bir oyun bana umut vermiyor
ayrıca keyifte verdiğini sanmıyorum keskin hucum setlerimiz yok.
sıkıştığımızda oynayacağımız oyun setleri yok
sayı yemememiz gerektiğinde savunmayı sertleştiremiyoruz
maç sonu oynayamıyoruz

Serkan selamlar.  Besim diyebilirsin: ayni yasta sayiliriz. 

Cem'in de dedigi gibi umutsuz olabilirsin.  Nihayetinde bu senin nasil hissettigin ile ilgili.  Yine Cem'in dedigi gibi katilmadigim yerler de var.  Mesela, Goudelock'a cok takmis durumdayiz.  Baska bir takimda olsa, keske bizde olsa diyecegimzi bir oyuncu.  Dikkat edersen, Euroleague'teki tum GM'lerin en favori tercihlerinden biri olmustu.  Ayrica top kullanma olayina gelince, burada bir yanlis anlamayi duzeltmek lazim.  (1) Cok top kullanip, dusuk yuzde ile atmak = problem.  (2) Cok top kullanip, yuksek yuzde ile atmak = fayda.  Genelde 2. durumun varligi halinde bile 1. durumun sonucuna ulasiliyor.  Elestiriler geldikten sonra ozellikle izliyorum.  Oyle abartildigi kadar bizim savunmayi delik desen eden bir oyuncu degil Goudelock.  Tamamen televizyondaki yorumlarin (adamlar All Star macini yorumlarken bile bunu soylediler) ve Twitter'daki onyarginin sonucunda olusan bir ezber bu. 

Olympiakos macina gelecek olursak, bu macin kaybedilmesinde de Goudelock'a yukleniyor.  Ben buna iki sebeple karsi cikiyorum: birincisi, bizi skor bab'inda macta tutan adam zaten Goudelock.  Ikincisi ise, anlamsiz bicimde neden kisa mesafe degil de uzun mesafeyi sectigi konusuluyor.  Goudelock genelde oyuncuyu yan tarafina alip, yukaridan birakiyor.  Icerideki uzuna karsi dogrudan gitmektense, disari cikip sutu tercih etti.  Eger yanlisim yoksa, o sut anindaki ucluk ve ikilik yuzdeleri birbirine cok yakindi.  Her halukarda sut hatali dedigimizde bile, o dakikadan sonra olanlar: Bogdanovic'in amator faulu; Vesely'nin orta sahada topu kaptirmasi; Zisis'in macin en kritik anindaki top kaybi. 

Simdi neden Goudelock'i bu kadar savunuyorsun diyenler olacak.  Sebebi cok acik.  Kalitesine ve takima faydasina inandigim bir oyuncuya karsi haksiz bir cifte standart olustugunu dusunuyorum.  Sene basinda Semih, Bogdan ve Hickman icin de benzer savunmalarda bulundugum oldu. 

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Her insan anlık tercih hataları yapabilir..Bazen maç sonu 1 hata olur ve 1 çuval inciri berbat eder..

Bogdan ın yaptığı faul mesela..Yada Gou nun turnike atmak yerine Şutuna güvenmesi...

Ben de üzüldüm ama biliyorum oyuncuların tecrübesizliği ve mental aksaklıklarından oldu bu.Düzelecek zamanla...

Cska maçında Zisis..Bu Maçta Bogdan o faulleri yapmasa 1 sn lik gaflet olmasa bugun 3-3 olmuştu neler konuşuyorduk..Neler..

İnsanoğlu önüne geçemiyor bazen hataların...

3 sene önce eşim Hamileyken istemediğimiz tayin 1 dakikalık eylemin sıkıntısını 3 senedir çekiyoruz.

Hangi birimiz tercih hataları yapmıyoruz ki..Sonuç olarak herşey devam ediyor..

Bana birisi desin Bu takım 4 çıksa Madridi eleme şansı varmı az da olsa var..Barcayı var..o zaman desteğe devam
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
@Cem Ağrak

@Cem Ağrak

Abiii birde sen vurma yavv...Yazık

Fenerbahçe Ülkerli Luka Zoric’in başına ülkesinde kötü bir iş geldi. 30 yaşındaki Hırvat pivotun, Porsche marka arabası başkent Zagreb’de çalındı. Kentin Florijana Andraseca ismindeki caddesinde park halinde olan aracın pazar gecesi 2.5-3 arası bir saatte hırsızları tarafından götürüldüğü bildirildi.

Ligdeki devre arasında ülkesine giden oyuncunun çalınan aracının Panamera model ve özel seri olduğu belirtildi. Polisin aramalarını sürdürdüğü ancak henüz bir sonuç alamadığı belirtildi. Aracın fiyatının yaklaşık 250 bin Türk Lirası olduğu ifade ediliyor. Zoric’in sarı-lacivertlilerdeki yıllık ücreti 1 milyon euronun üzerinde.
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 12:05:52 Gönderen: murat kaya »
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
hangi maç üzerinden konuşuyorsun serkan sadece son maç üzerinden mi konuşuyorsun ?
Gou skorer oyuncu zaten , Spo 1-2 karışımı asist özelliği daha fazla olan bir oyuncu.
benim ne demek istediğimi anlıyorsun ama kendi istediğin gibi yorumluyorsun.
sana diyorum ki gou nun Olimpiacos maçında attığı 23 sayısı 1e 1 üzerinden miş gibi konulşuyorsun .
bir kere ilk 2 attığı üçlük kendisine çizilmiş setlerden sonra asist sayıları üzerinden geldi.
gou nun eksikleri hataları vs herşeyi olabilir birçok oyuncunun olduğu gibi ama garip bir takıntı ile bu adama karşı maç izkendiği zaman yaptığı muhteşem şeyler görünmüyor.
Olimpiacos maçının en kritik yeri Bjelica 'nın kaybettiği top kaybıdır.
Gou cesaretli ,maçı almak istediği ve şutuna güvendiği için şutu kullandı ve girmedi. girmiş olsa kahraman ilan edilecekti....
bu olay bu  kadar basit.
misal kimse demiyor kmi ya Gou helal olsun bu maç savunmada ciddi anlamda gayretliydi ve çok iyi savunma yaptı diye...
maç takım halinde kaybedilir takım halinde kazanılır.
kısa oyuncularımıza set çizilmiyor filan komik geliyor bana.
birgün gel beraber izleyelim sana hangi setlerimiz hangi perdelerimiz var ben sana izah edeyim ....

bana uyar

keşke topun elde kalma gibi bir istatistik olsa da futboldaki gibi :).

hep top gou elinde zizis yarı sahayı geçtikten sonra veriyor kenara çekiliyor 1 kez ikili oynamadı koç tericihi ise bence hatadır.

cska ve oly maçı üzerinden konuşuyorum .

sorun şu kaldırıyor atıyor oyundayken kimseyle topu paylaşmıyor

girsede girmesede benim için farketmiyor ki bu seviyede o şutları sokmakta zor. 2 kez sokamıyorsa 2 . kezde maçı kaybediyorsak bu iş cesaret değil başka bişey

maçı tekrar izlemeye çalışıcam 1 veya 2 kez topu yere vurmadan bitirdi diye hatırlıyorum.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
Zoriç'in Allah belasını versin ....onu desteklediğim günler için kendime yazıklar olsun...
gou nasıl zarar veriyor yahu serkan , başka bir isimden bahsetmiyorsun dimi . karışıklı yok dimi
abi gou çok iyi oyuncu belki izlediğim en yetenekli oyuncu burda netim
ama sorun şu kendine oynuyor takım olarak oynayamıyoruz
tek opsiyon kendisi
her topu kendisine istiyor tüm maç sonu vs hepsini kendisi kullanıyor yanındaki adamlar da boş adamlar değil emir bogdan bjelica zizis

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
Cska ve Olimpiacos maçında Fenerbahçe ÜLker iyi savunma yapmadı demek . büyük haksızlık olur ...
maç sonu kötü oynuyoruz kısmına sonuna kadar varım zaten iyi oynayabilirsek 0 iki maçı da alırdık...

iyi savunma yapmadıkdan kastetiği şu yememe ihtiyacımız olduğu anda hep yedik söylediğim bu yanlış anlaşılmasın

Çevrimdışı serkan330

• Üye
    • serkancelik
Serkan selamlar.  Besim diyebilirsin: ayni yasta sayiliriz. 

Cem'in de dedigi gibi umutsuz olabilirsin.  Nihayetinde bu senin nasil hissettigin ile ilgili.  Yine Cem'in dedigi gibi katilmadigim yerler de var.  Mesela, Goudelock'a cok takmis durumdayiz.  Baska bir takimda olsa, keske bizde olsa diyecegimzi bir oyuncu.  Dikkat edersen, Euroleague'teki tum GM'lerin en favori tercihlerinden biri olmustu.  Ayrica top kullanma olayina gelince, burada bir yanlis anlamayi duzeltmek lazim.  (1) Cok top kullanip, dusuk yuzde ile atmak = problem.  (2) Cok top kullanip, yuksek yuzde ile atmak = fayda.  Genelde 2. durumun varligi halinde bile 1. durumun sonucuna ulasiliyor.  Elestiriler geldikten sonra ozellikle izliyorum.  Oyle abartildigi kadar bizim savunmayi delik desen eden bir oyuncu degil Goudelock.  Tamamen televizyondaki yorumlarin (adamlar All Star macini yorumlarken bile bunu soylediler) ve Twitter'daki onyarginin sonucunda olusan bir ezber bu. 

Olympiakos macina gelecek olursak, bu macin kaybedilmesinde de Goudelock'a yukleniyor.  Ben buna iki sebeple karsi cikiyorum: birincisi, bizi skor bab'inda macta tutan adam zaten Goudelock.  Ikincisi ise, anlamsiz bicimde neden kisa mesafe degil de uzun mesafeyi sectigi konusuluyor.  Goudelock genelde oyuncuyu yan tarafina alip, yukaridan birakiyor.  Icerideki uzuna karsi dogrudan gitmektense, disari cikip sutu tercih etti.  Eger yanlisim yoksa, o sut anindaki ucluk ve ikilik yuzdeleri birbirine cok yakindi.  Her halukarda sut hatali dedigimizde bile, o dakikadan sonra olanlar: Bogdanovic'in amator faulu; Vesely'nin orta sahada topu kaptirmasi; Zisis'in macin en kritik anindaki top kaybi. 

Simdi neden Goudelock'i bu kadar savunuyorsun diyenler olacak.  Sebebi cok acik.  Kalitesine ve takima faydasina inandigim bir oyuncuya karsi haksiz bir cifte standart olustugunu dusunuyorum.  Sene basinda Semih, Bogdan ve Hickman icin de benzer savunmalarda bulundugum oldu.

hiç tv de basket maçı izlemiyorum murat murathanoğlu ismet badem vs de hikaye bizim furkan onlardan daha iyi yorum yapar

gou ile ilgili rahatsızlığım top paylaşımı oyunda diğer oyuncular konsantrasyon olarak geride kalıyor savunuyorlara geri gidiyorlar bu şekilde sürekli zihinsel yukarıda kalması zor bence zizis in bogdanovic in hatalarını normal karşılışıyorum oyunda aktif değiler

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Bu maci bırakıp milano macina odaklansak?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

gou kadar ortalama top kullanan kaç oyuncu var bilmiyorum kullanılan top sayıları ortada top 16 bir anormalik olduğu bence ortada

savunma üzerinden konuşayım her takımın top 16 düzeyinde şutörleri var lojeski  teo spanoluis

cska maçında Gou : 11/5 2 sayılık .. 6/3 3 sayılık... 17 top kullanmış.. hücum yüzdesi muazzam..
bogdan : 7/2 2 lik , 7/4 3lük ... 14 top bogdan kullanmış
bjelica : 4/2 2 lik .. 6/1 3 sayılık.. 10 top kullanmış..

cska da
weems ise 15/4 2lik kullanmış .. 8/1 3 sayılık  kullanmış...
misal teo 8/2 ile 3 sayılık kullanmış ..

Novgorod maçında :
Gou       : 15/8 2 sayılık kullanmış .. 2 /2 3 sayılık kullanmış  17 top kullanmış...
Bogdan  : 7/4 2 sayılık  7/3 3 sayılık  kullanış ..  14 top kullanmış 

Olimpiacos maçında :
gou . 9/4 2 lik 11/5 3 sayılık .. 20 top kullanmış..
spo :4/0 2 sayılık 7/3 3 lük.. / 7/7 serbets atış. ) bunun 1 tanesi 3 sayılık atış sırasında oldu 2 tanesi 2 sayılık atış sırasında oldu. toplam 14 top da spo kullanmış..

bu mudur yani şimdi durum..

açık söyledim. benim için hayak kırıklığı denilebilecek tek bir nokta 2 iç saha maçı oynadığımız 3 maç sonucunda ( iç sahada kimler ile oynadığımız önemli değil ) aldığımız 1*2 lik sonuçtur. yani netice benim için üzüntü verici.
ama onun harici hiçbirşey benim için üzücü değil...
oyun anlamında savunma anlamında konuşuyorum. rotasyon zoriç mevzusu melih mevzusu filan dışında ...

bogdan ile gou hemen hemen aynı sayılarda şutları kullanıyorlar. bütün ihale gou ya kalıyor. bu haksızlık ..
ihale kimseye kalmasın. tek sorumlu hocadır...
ama bu takım işidir. alırken de takım alır verirken de takım verir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
civa dostumun dediği gibi bu maça odaklanalım ...
milano dan harun dostumuz maçta olacak. resimler vs filan çekip buraya koyarsa güzel olur.
umarım yüzümüz gülerek ayrılırız.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Goudolack'ın yeteneklerini tartışmak yersiz. Maç içinde de eline en güvenilir isim ancak gerek CSKA maçının normal süresinin son hücumu gerekse de Olimpiakos maçının son hücumunda yaptığı iki tercih de hatalı. Bunu kabul etmek gerek.

Çevrimdışı RUB

• Üye
  • Yer: Avşa
    • Captain_1907
Bu istatiskler sonucunda Gou'nun karşılaştırdığımız oyunculara göre maç başı 3 yada 4 tane daha fazla top kullandığı ancak daha yüzdeli attığı ortaya çıkıyor. Yani özellikle bazı spor yorumcularının bize empoze etmeye çalıştığı Gou fazla zorluyor çok top kullanıyor gibi şeylere kesinlikle katılmıyorum. Avrupa'da Gou muhteşem bir silahtır eğer takımınızda varsa.
Hepimiz ölelim FENERBAHÇE yaşasın!!!

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Goudolack'ın yeteneklerini tartışmak yersiz. Maç içinde de eline en güvenilir isim ancak gerek CSKA maçının normal süresinin son hücumu gerekse + de Olimpiakos maçının son hücumunda yaptığı iki tercih de hatalı. Bunu kabul etmek gerek.
o konuda mutabıkız seninle... daha doğru şekilde kullanabilirdi  keşke kullansaydı
ben sadece garip bir şekilde Goudelock 'ın hak ettiğinin yarısı bile değer verilmiyor oluşundan rahatsızım...
tv de maç anlatanlar filan bazen öyle şeyler söylüyorlar ki inanılır gibi değil.
% 50 2 lik % 52 3 sayılık atan adam . 21.3 sayı ortalaması var. ve 3 maç sonunda kullandığı serbest atış sadece 2 ... sadece 2....
top kaybı cska maçında yaptığı 5 harici yok...
ALlah nazarlardan saklasın ve maç sonlarında daha doğru hareket etmeyi nasip etsin :)

İşte Spo'yı özel yapan da bu zaten. çok kötü oynadığı maçın öyle bir anında 2 tane 3lüğü varki maçı aldı. yoksa Spo bizim maçta kötü oynadı. hem yüzdesi kötüydü hemde yaptığı 5 tane top kaybı var ama durum budur.
kazandıran topu atacaksın arkadaş attığın zaman ne yüzden konuşulur ne de yaptığı 5 top kaybı..
gou son topu soksaydı 26 sayı atmış olacaktı hemde 11/6 gibi hayvani bir 3 lük yüzdesi ile ve kendisi hakkında şiirler yazıyor olacaktık...
o kazandıran topu sokmak lazım :) 8)
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 12:58:21 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Cem alıntı yapamıyorum yine ne alaka ise

İşte rakibinin faul hakkının dolduğunu gördüğün kritik anlarda vücut vücuda teması zorlayıp yada penetre ederek faulle çizgiye gitmek lazım. Gou özelinde değil bu dediğim. Bir navarro, spanoulis, diamantidis gibi adamlar maç sonlarında bunu çok iyi yapıyorlar. Bizde ise tamamen dış şuta dayalı bir sistem var. Girdiği zaman dediğin gibi kralsın, girmezse iki de 0 yapıyorsun. Gou'nun bu kadar az çizgiye gitme nedeni de bundan bence.
Asıl sorun Zizis gibi gözüküyor. Maç boyu potaya bakmamasının izahı yok. Efes'te huertel uyum sağlamadı diyoruz da bizde de pek içi açıcı değil durum. Yanılmıyorsam ilk çeyrek 4 asisti vardı. maçı da 4 asistle bitirdi son maçta. O böyle devam ederse Ricky için 5 vakit dua edelim dönmesi için derim ben :)

Çevrimdışı hkn7

• Üye
  • Yer: İzmir
Arkadaşlar merhaba,

Maçın tamamını  sakin kafayla tekrardan izledim. Takım gerçekten çok iyi bir savunma yapmış ve oyun oynamış. Bir defa bu oyuna bu mücadeleye kepazelik demek rezillik demek cidden çok ayıp. Takım sadece 2 çok kritik hata yapmış  son bölümde ve son 45 snde maçı vermiş. Tabiki kim ister kaybetmeyi ama bu oyun bu hırs bu mücadele değil bu kadar kötü niyetli eleştiriyi sadece alkışı hakediyor. Tabiki eleştirlcek yanlarımız çok var ama bu takım ne kepaze ne rezil ne loser damgalarını haketmiyor. Gou'da gereksiz eleştrilerden nasini almış. Adam daha ne yapsın diorum. Bana göre tek hatası 68-68 iken herkesin çok eleştirdiği adamını geçtikten sonra geri gelip 3 lük atması değil (o pozsyonda tamamen kendine güvenmiştir ve 3 lük denemiştir ve  bu onun hakkıdır o seçime karışmamalıyız), ondan bir pozisyon önce çok acele bir atışla boş değilken 3 lük atıp kaçırmasıdır. Ben inanıyorum ki bu savunma ivmesiyle devam edersek bu gruptan 4. çıksak bile Real'i eleyebilecek şansımız olacaktır.